anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cine la creat pe sarpe? ce vina au toti serpi din lume pentru ca acel sarpe a ispitito pe eva? Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!

Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"
2. Iar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".
6. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.
7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.
8. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
9. Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: "Adame, unde eşti?"
10. Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns".
11. Şi i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?"
12. Zis-a Adam: "Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat".
13. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".
14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul".
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce".
20. Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.
21. Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam şi femeii lui îmbrăcăminte de piele şi i-a îmbrăcat.
22. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!"
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
24. Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.

11 răspunsuri:
| Woodenpints91 a răspuns:

Dar şi melcii se târăsc. Ei ce-au făcut rău?

| William a răspuns:

Ei bine Dumnezeu a creeat totul, inclusiv sarpele. Tu te referi la sarpe ca animal? Ce vina are animalul ca se taraste? Pai dupa cum poate ai mai auzit ''parintii mananca agurida si la copii li se sterpezesc dintii''. Se pare ca este la fel si la animale.

| Anonim explică (pentru William):

Ce vina au toti serpi ca poarta pacatul stramosesc

| William a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar ce vina au oamenii ca poarta pacatul stramosesc? Taina Botezului are rolul de a ne curata de acel pacat, niciun suflet nebotezat nu va fi mantuit. Faptul ca serpii se tarasc si ca femeile nasc in dureri mari ne aminteste ca nu trebuie sa Il suparam pe Dumnezeu.

| Stancu_Cristian_1995 a răspuns (pentru William):

Nu Taina Botezului ne curăță mantuiește, ci aceasta este o confirmare a mantuirii. Nu ne curăță de păcat, ci este mărturia unui cuget schimbat, dovada unei vieți innoite. Credința în Domnul Iisus Hristos si pocainta fata de Dumnezeu ne curăță de păcat.

| DragosConstantin a răspuns:

La ce intrebari ai pus tu pot sa inteleg ca si pe tine te-o ispitit sarpele sa nu mai crezi in Dumnezeu sau poate tu le intelegi limba si te pot indruma la pomul vietii laughing oricum de unde stii tu ca toti serpii din lume duc in spinare acelasi pacat? Dumnezeu l-o blestemat numai pe sarpele acela (el fiind diavolul intruchipat) si apropo te incurci in propria ta stiinta.

| catalin188 a răspuns:

Sarpele nu are nevoie de asa multa hrana pentru ca nu foloseste hrana pentru a se incazi maniferele consuma 80% din hrana pentru a se incalzi

| Anonim explică (pentru catalin188):

Sincer nu am nevoie de explicatie stintifica, dar nu stiam asta isi multumesc de informatie, acum sunt la religie aici stinta dispare ca barcuta lui noe pe apa

| catalin188 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru mine religia e un sf am renuntat sa o mai inteleg
dupa mine ce mai mare inventie a lumi este dumnezeu

| Anonim explică (pentru catalin188):

Te cred si eu la fel dar daca tot pierd timpul ce sa fac

anonim_4396
| Anonim explică:

In intrebarea ta (citatele date din Biblie)eu vad mai multe probleme care-mi vor atrage anatema bigotilor religiosi,care in lipsa de argumenete ne fac incapabili de a judeca,desi chiar si perceptele religioase ne dovedesc ca religia nu face casa buna cu judecata ("crede si nu cereteta"). Din Biblie dintr-o judecata elemantara rezulta ca D-zeu i-a MINTIT, spunendu-le;"sa nu mancati din el si nici sa nu va atingeti de el ca sa nu MURITI", omitand insa sa le spuna ca mancand din el vor fi capabili sa discearna binele de rau.Dovada:desi au mancat nu au murit. Sarpele in schimb(sarpe adevarat nu cum insinueaza "constantin_dragos_1994, ca si cum caracterul nu al fi legat intrinsec de o persoana anume)a spus numai ADEVARUL.In alta ordine de idei, avand in vedere ca ei nu erau capabili sa discearna raul de bine, pedeapsa data de D-zeu este total NEDREAPTA.Mai se pun insa si intrebarile:1.Ce interes avea D-zeu ca omul sa nu poata discerne binele de rau? 2. Daca vroia acest lucru de ce l-a inzestrat cu liberul-arbitru, deci cu posibilitatea de a alege fara a sti daca alegerea sa este buna sau rea? 3. Daca sapele stia acest lucru de unde stia?:il inzestrase D-zeu cu aceasta capacitate pe care din motive numai de el stiute nu i-a dat-o si omului, sau mancase anterior din pomul respectiv? In aceasta ultima situatie de ce nu l-a pedepsit inainte ca el s-o converteasca si pe Eva? De aici eu trag concluzia ca ori D-zeu nu a avut discernamantul necesar pentru a prevedea ce se va intampla, ori a facut-o intentionat pentru a-i alunga di Rai.Imi pun insa intrebarea absolut logica (am mai pus-o pe acest sait dar nu am primt niciun raspuns)de ce a alungat din rai si restul vetuitoarelor,care saracele nu gresisera cu nimic,ba mai mult pedepsindu-le mai greu decat pe om (sa devina hrana pentru oameni,sa-i faca toate muncile grele,sa se mance uneori intre ele,etc)? De aici trag concluzia ca D-zeu l-a invatat pe om ce inseamna dictatura bunului plac. Dar pe parcurs se pare ca D-zeu fie s-a mai imbunat fie de teama ca "Omul sa nu ajunga ca unul din Noi"(vezi clonarile,descifrarea genomului uman, etc.), fie ca si-a dat seama ca cei care i se supun orbeste au iceput sa scada numeric si devin din ce in ce mai mult "saraci cu duhul"(am citit atatea explicatii "savante" date de habotnici pe acest sait ca panseurile lui Gaga sunt mici copilarii.)Asta a fost pe scurt punctul meu de vedere.