| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Constiinta umana dispare odata cu trupul lipsit de viata? Puteti sa dati si exemple din stiinta, nu numai din Biblie.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Conștiința umana este un mister care nu poate fii explicat.

| dany1988 a răspuns:

Evident ca dispare. Cand mori nu iti mai fuctioneaza creierul

| cristi202 a răspuns (pentru dany1988):

Și cum explici cazurile de conștiința în moarte clinica, cand oamenii, deși declarați morți, ei erau foarte prezenți, și trăiau ca și cand ar fi fost ieșiti din n propriul corp?

| WisdomInTheDark a răspuns:

Creierul nu produce constiinta, creierul o sustine. Reincarnarea dovedeste ca anumite persoane isi amintesc vieti anterioare, ceea ce inseamna ca constiinta lor nu este produsa de creierul pe care il au in prezent. Daca constiinta era produsa de creierul lor, nu era posibil ca ei sa isi aminteasca ceva ce nu li s-a intamplat lor personal. Asta se intampla cel mai mult in copilarie cand creierul inca se dezvolta, odata cu inaintarea in varsta, nu iti poti aduce aminte de alte vieti anterioare. Daca stai bine sa te gandesti, nu prea poti sa iti aduci aminte multe lucruri din copilarie, cum ar fi pana pe la 4-5 ani. Iti poti aduce tu aminte lucruri pe care le faceai inainte de varsta de 5 ani, sau de 4 ani?
Bine inteles, cu ajutorul hipnozei, poate sa fie posibila conexiunea cu viata anterioara, din moment ce asta se axeaza pe constiinta, nu pe creier in sine. Constiinta contine toate amintirile pe care le ai dintr-o viata anterioara, si cu ajutorul hipnozei, poti accesa acele amintiri.
Nu, nu sunt religios, daca vrei sa ma intrebi asta. Stiu ca ceea ce am spus suna a ceva ce o persoana religioasa ar spune, dar nu, nu sunt religios, si nu, ce am spus nu are nici un fel de conexiune cu ceva religios.
Daca stai putin si te gandesti la ce am spus, o sa iti dai seama ca are sens. Daca ai alte intrebari sau daca e ceva neclar, poti sa ma intrebi si eu o sa clarific asta, sau o sa iti dau un raspuns la intrebare.

| dany1988 a răspuns (pentru WisdomInTheDark):

Ce te face sa crezi ca nu vor popularitate?

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru dany1988):

Va trebui sa fi putin mai specific. Cine mai exact vrea popularitate?

| halogen001 a răspuns:

Normal ca dispare simultan cu omul respectiv. Creierul contine constiinta. In alta parte nu este.

| NumaPompilius a răspuns:

Nu exista exemple din stiinta. Stiinta nu poate stii lucrurile astea. Stiinta e doar o metoda de investigatie a lumii naturale.

| apoIIo a răspuns:

Creierul este cel care detine constiinta, este un serviciu de cloud in termeni mai tehnici, avand o capacitate de stocare de cel putin 1000 Terabytes (1.000.000 GB). O data ce acesta moare, moare si constiinta. Tu daca ai un hard disk in pc iar acesta "moare", informatia din el nu este pierduta? Este. Acelasi lucru se intampla si cu creierul nostru.

| AndrElle a răspuns:

Transa, hipnoza.