| bleakk a întrebat:

Credeti ca alegerea credintei tine de vointa? Si anume:vreau sa cred/vreau sa nu cred? Spunem ca am cercetat mult timp si nu am ajuns la nicio certitudine privitoare la existenta/inexistenta vreunei Divinitati, pot alege si este legitim daca aleg sa cred intr-Una?

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

E dreptul tau sa crezi in ce vrei, iar daca studiezi cu atentie Biblia poti sa il cunosti pe Dumnezeu si sa intelegi ce cere.

| T0T a răspuns:

La fiecare individ in parte tine mai mult sau mai putin de vointa propie. Acum fiecare suntem ori mai influentabili ori mai putin influentabili dar factorii din jur ne influneteaza intr-o oarecare masura. Acesti factori si modul nostru de a fii, de a gandi determina ceea ce credem si ceea ce nu.

| Mayar a răspuns:

Alegerea credintei tine de educatie, de modul i ncare ai fost crescut, de familia in carete-ai nascut. Si dupa aceea, treptat, tine si de ratiune.

Mintea omeneasca nu e conceputa sa priceapa toate misterele si lucrarile lui Dumnezeu. Altfel ai fi egal cu el, ceea ce nu se poate.

De exemplu - suntem creati, fiecare cu o anumita capacitate, nu ne-o putem depasi.

Daca ia cercetat si nu ai ajuns la nicio certitudine, nu ai cercetat bine, si cine stie ce astepti. Vrei si tu, ca Tudor Arghezi, sa vina Dumnezeu si sa te bata pe umar? Asa important te crezi tu?

| Dorugar a răspuns:

Exact! Alegerea credintei depinde de vointa, dar si de inteligenta. Cine vrea sa afle raspunsurile fundamentale pe care si le pun oamenii despre viata, poate alege intre stiinte sau intre credinte, dar si alea de pe vremurile in care oamenii primitivi nu stiau ce este stiinta, si lor nu le ramanea decat sa aleaga decat credinta, Tu ca om modern ai dreptul si privilegiul sa alegi intre raspunsurile exacte si bine studiate ale Stiintei ...sau intre credinta a proasta a oamenilor primitivi.
Daca nu ai ajuns la nicio certitudine privind inexistenta unei divinitati, incearca sa gasesti raspunsul in definitia cuvantului "a exista" ...si vezi care text din definitie se potriveste cu existenta unei divinitati!

| Alcyon a răspuns (pentru Dorugar):

Uite ca oamenii aia, asa primitivi cum erau, au reusit sa supravietuiasca mii de ani... spre deosebire de civilizatia actuala, care se indreapta cu pasi grabiti catre autodistrugere. Eu nu as privi in urma cu dispret, ci cu respect.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Nu ai studiat cum trebuia si ce trebuia. Raspunsul tau aici...

| questsoul a răspuns:

Daca mergi pe strada si vezi pe pervazul unei ferestre o cutie gola pentru chibrituri, si jos vezi chibriturile aranjate in forma numelui tau, ce vei crede? Ca vantul a dat jos chibriturile si le-a aranjat sub forma numelui tau, sau ca o fiinta inteligenta le-a luat si a scris numele tau? La fel si cu credinta, sa fie totul o intamplare sau cineva ne-a creeat in complexitatea noastra?

| OoKidaLoveoO a răspuns:

Modul de gandire este totul, cum copiii se duc la scoala si au religie este normal sa creada in o divinitate care poate exista poate nu exista.A crede in ceva tine mult si de imprejurimi, cu cine vorbesc, cu cine stau in casa.Toata lumea e usor influentata de cei din jur dar eu de exemplu ma bazez pe stiinta si nu pot sa zic:Nu cred cu mana pe inima.Sunt undeva intre, nu avem nici o dovata ca aceste fiinte exista dar putem crede in ele si speram sa fie adevarate.Mai bine murim crezand in ceva decat sa murim crezand in nimic, nu?