| sullivan a întrebat:

Credeti ca dupa moarte mai putem avea o cariera luminoasa si foarte buna?
Nu va mirati de intrebarea care pare cam natanga, dar si rabinul Isus Nazariteanul a ajuns Dumnezeu dupa ce a murit, ca in timpul vietii nu a fost decat un rabin care vagabonda inconjurat de gasca sa.
Oare acest sacrificiu al lui Isus nu vrea sa ne spuna ca toti romanii vom avea un viitor luminos in fata, dar numai dupa ce murim si ne mananca viermii?

64 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Vei avea un viitor luminos dupa moarte -in ziua invierii-, numai daca ai murit impacat cu Dumnezeu.

| sullivan explică (pentru anonimg):

Cum sa fie impacat cu Dumnezeu acela care ii incalca LEGEA!
Ai auzit tu de vreun crestin care sa nu incalce Legea lui Dumnezeu numita Torah si care se afla in Deuteronomul traduc cu Legea?
Tu vei avea un viitor luminos dupa moarte pentru ca te va lumina flacarile Iadului, pentru ca habar nu ai de cine este Dumnezeu si crezi ca Dumnezeu este un biet rabin care a fost toata viata OM si dupa moarte a ajuns la fel de Dumnezeu, daca nu chiar mai putin, decat bunicu-meu dupa ce a murit!
Asa ca teme-te pentru ce va urma in cazul tau!

| anonimg a răspuns (pentru sullivan):

"Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani.6:23)
"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." (Romani.3:23)
"Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu." (Romani.5:9)
"In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau". (Efeseni.1:7)
"Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant"... (Evrei.10:19)
...

| milan9 a răspuns:

După ce că strămoşii tăi evrei L-au răstignit pe Mesia Cel profeţit de toţi profeţii Vechiului Testament, mai vii şi tu să te împotriveşti planului lui Dumnezeu pentru mântuirea omenirii.

Ce plată crezi că vei avea tu din toate astea, pentru toate sufletele pe care vrei să le pierzi?

| sullivan explică (pentru milan9):

1) Eu nu am stramosi evrei!
2 Evreii au profetit un mesiah al religiei lor si nu un mesia al unei religii furate de la ei.
3 Cum bine zici, a fost profetit un mesia, adica un om UNS intr-o functie de rege, si nu un alt Dumnezeu!
Religia crestina nu are niciun Dumnezeu pentru ca NU a pornit de la vreun Dumnezeu ci de la niste oameni interesati, asa ca Dumnezeul pe care l-ati furat de la evrei nu are decat un singur plan cu voi, si anume sa va distruga, si asta vezi clar in jurul tau in fiecare zi!
Sufletele se pierd urmand calea minciunii si a sarlataniei care duce catre primitivism si retrogradare, si nu urmand Calea Adevarului si a Stiintei care duce la progres!
Nu vezi ca esti Sah/Mat?

| sullivan explică (pentru milan9):

1 Se pare ca tu nu intelegi ca un MESIAH este un OM UNS intr-o functie inalta, iar tamplaru Isus nu a fost uns decat eventual la fun...ingine.
2Voi crestinii nu aveti cum sa stiti care este planul lui Dumnezeu pentru ca religia voastra nu porneste de la vre0un Dumnezeu ca sa stiti ce gandeste El!
Voi doar v-ati insusit prin FURT intelectual scripturile religiei mozaice si in aiureala voastra aveti impresia ca l-ati furat si pe Dumnezeul din ceruri sl religiei mozaice.
Prin rostirea adevarului nu se pierd suflete asa cum pierdeti voi mintile si sufletele oamenilor prostindu-i cu minciunile voastre aberate!
Si drept dovada ai diferenta intre progresul societatilor dezvoltate care se sterg la fund cu religia, si inapoierea mintala, mizeria si saracia tarilor in care se pune accent pe minciuna religioasa, si vezi in jurul tau ca exact asa este!

| milan9 a răspuns:

Câteva din versetele care definesc NATURA DIVINĂ a Fiului lui Dumnezeu:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN El AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

MESIA, Hristos – Fiul lui Dumnezeu este DIN VEŞNICIE. Niciunul dintre ERETICI să nu Îl confunde pe Dumnezeu cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos),, Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

| milan9 a răspuns:

Viața veșnică există, iar continuitatea nestingherită a sufletelor după despărțirea de trupul biologic o demonstrează:

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5

" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...

- Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11:


"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...

| Maxim96 a răspuns:

Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si a doua persoana din Sfanta Treime.El si-a asumat rolul de Mantuitor al intregiii umanitati, milostivirea Lui cea nemasurata pana la cei din iad a ajuns, slobozindu-i si a daruit viata vesnica tuturor celor care cred in El si pazesc poruncile Lui.

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Isus este la fel de Dumnezeu (daca nu chiar mai putin) decat Moise David sau Solomon si alti lideri ai poporului evreu, pentru ca in religia mozaica (religia lui Isus) toti liderii evrei sunt considerati fii ai lui Dumnezeu!
Cat despre minciuna cu Treimea, te rog sa-mi dovedesti cu un verset din Biblie ca atat Isus cat si Dumnezeu (deci nu ma refer la oameni sarlatani) recunosc existenta Treimii!
Un biet rabin ca si Isus nu a avut niciodata puterea de a darui viata vesnica, asta cu atat mai mult cu cat nici Dumnezeul lui Moise nu promite celor care Il urmeaza nici un fel de viata vesnica!
Interesant este ca notiunea de Viata vesnica a aparut odata cu Noul Testament adica cu aparitia Diavolului, pentru ca in Vechiul Testament nu exista notiunea de Diavol)
Nu ti se pare curios acest lucru?
Nu crezi ca decat sa pazesti poruncile unui amarat de rabin evreu, mai bine ai asculta de LEGEA lui Dumnezeu (numita Torah)?

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Precum Tatal are viata de la Sine, a dat si Fiului sa aiba viata de la Sine si sa dea viata vesnica tuturor care cred in El.
Se vede ca nu ai citit Biblia, sau daca ai citit nu ai inteles-o!

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Ce e asta? Ai baut prea m ult si inca nu ti-ai revenit?
De cand un tamplar evreu puturos care colinda toata ziua creanga cu ceata lui de vagabonzi, adica unul care a murit ca un talhar de rand, poate da ceea ce nci Dumnezeu nu a promis niciodata, si anume VIATA VESNICA?
Vrei sa te cred ca un amarat de tamplar poate da ceea ce nici Dumnezeu nu poate da?

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Eu am studiat Biblia, si am facut-o cu ochii mintii larg deschisi!
Nu ca tine care culegi din Biblie doar bucatelele de rahat care iti convin!

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Pai in toata Biblia se scrie despre Mesia(Iisus Hristos), dar tu nu vrei sa primesti adevarul.

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Tu stii ce inseamna un Mesiah?
Ia cauta sa te documentezi ca vad ca bati campii rau de tot!
Un messiah este un UNS intr-o functie inalta din care poate aduce bine poporului evreu, adica un rege UNS asa cum a fost UNS ca rege si regele Mihai!
In niciun caz nu este vorba de un alt Dumnezeu, nici chiar daca este vorba de "dumnezeul" veacului acesta(Diavolul) care este si Dumnezeul tutror crestinilor din veacul acesta.
Deci ce ar fi ca TU sa primesti adevarul, si sa te documentezi un pic inainte de a debita asemenea enormitati pe care le-ai acceptat fara sa gandesti sau fara sa stii la ce se refera!
Nu este suficient sa-i spui minciunii adevar si adevarului minciuna, pentru ca exista Stiinte care scot la iveala adevarul si minciuna, dar tu ca si credincios esti certat cu ele, desi in cazul nostru acea stiinta se numeste Filologia care iti explica clar ce inseamna cuvantul Messia si la ce se refera el, si anume la un UNS = Christos sau pe romaneste tot un UNS!
Si in asemenea conditii sa confunzi un UNS intr-o functie cu un NEUNS si sa mai crezi ca acest NE-UNS este Dumnezeul, asta zau ca frizeaza cele mai inalte culmi ale inculturii... ca sa nu zic si a prostiei!

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Hristos inseamna Uns.
El e Mielul lui Dumnezeu ce ridica pacatul lumii.

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Roga-te Maicii Domnului sa te lumineze cu lumina cunostintei dumnezeiesti.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

What?
pentru ce să te rogi lui Maria?
Nu ea este mijlocitor între oameni şi Dumnezeu!

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Daca insusi Dumnezeu a cinstit-o si a pazit-o cu atat mai mult trebuie noi pacatosii sa o cinstim pe Maica Domnului nostru.
După Mântuitorul Hristos, nu există sfânt care să se bucure de o cinstire mai mare decât Maria, Maica Domnului.

"Si s-a umplut de Duh Sfant Elisabeta si a strigat cu mare glas si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?" Luca 1, 41-43
Duhul Sfant ne lasa prin Fecioara Maria o profetie uimitoare: "Caci, iata, de acum MA VOR FERICI TOATE NEAMURILE" Luca 1, 49
Daca insusi arhanghelii se inchina nu se cuvine noua sa o cinstim, ca fiind cea mai aleasa faptura?
Ca Fiul asculata de Maica Sa si i-i indeplineste orice cerere.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

Păi Isus nu a cinstit-o!
Isus a spus ca doar lui Dumnezeu să-i aducem un serviciu sacru!
şi apoi nicaieri in Biblie nu se arată că trebuie să ne rugăm Mariei!
e adevărat că a fost o femeie loială şi a ascultat de Dumnezeu dar noi nu avem salvare prin ea!
Isus a spus că singurul mijlocitor între Dumnezeu şi oameni este EL! nu Maria sau alţi!

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

El e Mijlocitorul principal pentru ca si-a asumat rolul de Mantuitor, dar mai sunt si alti mijlocitori.
Ea este numita Nascatoare de Dumnezeu.

Noi nu ne inchinam ei ca lui Dumnezeu, dar o preacinstim, o prea veneram ca fiind Maica lui Dumnezeu.Cum spui tu ca nu a cinstit-o? Pentru ca ea este Maica lui Dumnezeu, fiintial legata de El, nu numai prin prietenie, cum sunt ceilalti sfinti.
„Cine nu cinsteşte pe Maica Mea, nici pe Mine nu Mă cinsteşte."
Dacă n-ar fi cinstit-o pe mama Sa, Iisus S-ar fi făcut călcător al propriei legi pe care a dat-o: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ"(Ieşire 20, 12).
Mantuitorul nostru Iisus Hristos, cat a fost cu Maica Sa pe pamant, pururea o asculta si o iubea si era supus fata de ea (Luca, 2, 51)
Astfel, la nunta din Cana Galileii, la cererea Mamei Sale, El a facut prima minune, prefacand apa in vin (Ioan, 2, 3-10).
"Deci Iisus, vazand pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea stand alaturi a zis Maicii Sale : "Femeie, iata fiul tau!". Apoi a zis ucenicului: "Iata mama ta!". Si din ceasul acela, ucenicul a luat-o sub ingrijirea sa" (Ioan, 19, 26-27)

Voi versetele care va contrazi le treceti cu vederea si ramaneti "fara de glas" cand va spune ceva, dar tot indaratnici ramaneti si nu vreti sa credeti adevarul!

| sullivan explică (pentru HDeNiSaR):

Da ai dreptate, doar atat ca "a asculta de Dumnezeu" insemna si pentru Maria dar si pentru Isus, sa asculte de Legea Torei!
Si nu sa incalce Legea lui Dumneze asa cum o fac crestinii care au un alt Dumnezeu decat au avut Maria si Isus!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru sullivan):

Tu să vorbeşti frumos nu ştii?

păcat de părerea bună care o aveam despre tine!

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Te referi la Maica Domnului Rabin Isus din Nazareth care nu a fost UNS niciodata in nicio functie incat sa fie numit Christos adica UNSUL!
2 Nu inteleg din ce cauza dai citate tocmai din Luca care singur recunoaste ca a primit de la Isus puteri si stapanire peste DRACI, si nu peste ingeri cum ar fi fost normal.
Pentru conformitate vezi: "
Luca 9.1. Şi chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi demonii "!

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Si unde a fost uns Mielu si in ce functie a fost UNS?
Cumva la oua cand s-a asezat pe gramada de baliga?

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

Desigur, și, într-un fel sunt "fii" toţi oamenii în faţa lui Dumnezeu, şi în alt fel este "FIU", cel de o natură (aceeaşi fire) cu Dumnezeu, cel singurul "NĂSCUT" şi nu creat!

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU!
Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!

În toată Biblia expresia "născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva familie: dacă e vorba de fiu al lui Iacov e din "familia" lui Iacov, daca e "fiu" dintr-un regn animal atunci e de ACEEAŞI NATURĂ CU SPECIA RESPECTIVĂ şi nu om sau altceva, dacă e numit fiu al lui Faraon înseamnă ca este fiu ŞI NU CREATURĂ "meşterită" de faraon!

Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ CU TATĂL "FIULUI"!

Dar bine spune Scriptura despre unii rătăciţi: "aveți ochi dar nu vedeți, urechi dar nu auziți".

| sullivan explică (pentru milan9):

Cand vorbesti despre o scriptura furata de la o alta religie, nu este permis sa o consideri sfanta.
2 Fii ai lui Dumnezeu, in religia mozaica in care s-a nascut si a trait Isus toata viata lui fara sa o tradeze, Fii ai lui Dumnezeu sunt toti UNSII in functiile de regi ai Israelului. Isus nu a fost uns nici macar ca tamplar, deci nu poate fi considerat UNS adica Chrsitos adica Messiah!
3 Ce spune o carte primitiva scrisa de oameni inapoiati, nu are valoare de adevar de urmat pentru oamenii moderni din timpurile noastre! Doar retrogradati si aberati isi ghideaza viata dupa scripturi antice scrise de oameni primitivi, deci teoria ta cu natura divina a lui Isus spune-o celor care iubesc povestile cu Greuceanu sau cu Pinochio, dar atentie CRED ca vei fi in pericol sa iti creasca si tie nasul!

| sullivan explică (pentru milan9):

Ce naiba bateti campii si nu raspundeti la intrebarea care face subiectul discutiei care asteapta un raspuns on topic si nu aberatiile voastre despre cai si dumnzeii vostri verzi de pe pereti?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ma sullivane? nu cumva tu auzi niste voci? asa ziua pur si simplu? si vezi si o lumina? o lumina ma stralucitoare si e la capatul unui tunel? ma aia e lumina de la capatul tunetului sa stii.adica fulgerul ma.ala daca-ti scapara una, iti revii sa stii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu cred ca asta vrea sa zica.

| HDeNiSaR a răspuns:

Nu avem nici o carieră după moarte!
am murit- nu mai ne continuăm existenţa!

Isus a avut o existenţă preumană inainte să vină pe pământ şi nu a ajuns Dumnezeu!
a fost Fiul lui Dumnezeu, este si va fi!

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

I-mi pare rau ca crezi asa, ca nu ne continuam existenta!
Dumnezeu este un Dumnezeu al viilor, nu al mortilor, ca pentru El toti sunt vii.Prin aceste invataturi gresite ca cica dupa moarte nu mai existam se contrazice cu scopul Creatorului pentru lume. Jalnic daca crezi asa...

Si iarasi i-ti spun ca Iisus Hristos este Dumnezeu si Fiul lui Dumnezeu, Unul Nascut din Tatal Care s-a facut noua cunoscut si prin El l-am cunoscut pe Tatal.
Dumnezeu este TRIUNITAR:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.O fiinta in 3 ipostase si de o putere, marire si dumnezeire.Aceasta dogma a Sfintei Treimi este esenta invataturii crestine, temelia credintei.Cum Dumnezeu noua ni s-a relevat in 3 persoane, iar acum spuneti ca este doar o singura persoana?

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

Maxime ce dor imi era de tine!
ulala! crying

păi poate tu îţi continui existenţa de unde să ştiu eu!
dar Biblia arată foarte clar că omul moare la fel ca animalul!
dacă ne-am continua existenţa asta înseamnă ca şi animalele şi-o continuă!
dar nohh doctrina asta se referă doar la oameni!

şi apoi in crez spui că aştepţi invierea mortilor! pentru ce mai astepti această inviere dacă vei trăi fericit în Rai! sau chinuit în Iad laughing

şi apoi ultima parte
tu te auzi ce spui!
"Isus este Dumnezeu dar şi Fiul lui Dumnezeu!"
pe bune? are logică ce ai scris?

păi cine a venit pe pământ? Isus nu? dar este de fapt tot DUMNEZEU!

dar Dumnezeu a spus într-un citat că nu-şi părăseşte niciodată scaunul de domnie! şi că nimeni nu-l poate vedea şi să trăiască!

Ţi se pare mai logic să spui asta:"Dumnezeu este TRIUNITAR:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.O fiinta in 3 ipostase si de o putere, marire si dumnezeire"

decât să te iei după Biblie şi să vezi că Dumnezeu este unul singur, Isus este Fiul lui Dumnezeu şi totodată inferior iar Spiritul Sfânt este forţa sa activă!

Isus nu avea în minte un asemenea Dumnezeu trinitar când a spus că " Noi ne închinăm la ceea ce cunoaştem"! vă puneţi o sută de întrebări la care răspundeţi "e o taină"!

voi chiar cunoaşteţi la ce vă închinaţi!?

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

Câteva din ATRIBUTELE DIVINE ale Fiului lui Dumnezeu:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN El AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

MESIA, Hristos – Fiul lui Dumnezeu este DIN VEŞNICIE. Niciunul dintre ERETICI să nu Îl confunde pe Dumnezeu cu creatura, PE CARE El a CREAT-O!

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos),, Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

FIUL ESTE CEL PRIN CARE S-AU FACUT TOATE, SI CEL CARUIA I SE ADUCE INCHINARE!

HRISTOS ESTE CEL CE STĂ PE TRONUL VEŞNIC AL DIVINITĂŢII:

Daniel 7, 14 -"Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar obârşia Lui este dintru început, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

Unii poate ca vor sa moara ca animalele, dar Dumnezeu spune altceva despre sufletele oamenilor. După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4


| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5

" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...

- Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11:


"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.


Indiferent că oamenii sunt buni sau răi, sufletele lor nu vor muri niciodată. Imediat după sfârșitul vieții, SUFLETUL ÎŞI CONTINUĂ EXISTENŢA. Până vom conștientiza asta prin experiența proprie, nu ne rămâne decât să credem cuvântul Scripturii (referitor la nemurirea sufletelor).

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Da ce logica sa spui ca murim ca si animalele! Omul are si suflet nu numai trup, la moartea trupeasca sufletul se desparte de trup, dar nu i-si inceteaza existenta ci se duce in locul cuvenit pana la judecata de apoi.Atunci toti vor invia, se va uni trupul cu sufletul si vor fi niste trupuri nemuritoare(in cazul dreptilor se vor asemana cu al Domnului Iisus Hristos).

El este Unul Nascut din Tatal.
Pe Pamant a venit Iisus, a doua persoana din Treime, a parasit cerurile cele prea inalte si a locuit impreuna cu oamenii(o prea slavita minune ca Dumnezeu in trup s-a aratat).
In El era toata plinatatea dumnezeirii."Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii" (Col 2:9).
El chiar de a parasit cerul, dar a ramas nedespartit de el, si era nedespartit de Tatal si de Duhul Sfant.
Eu nu am spus ca sunt 3 dumnezei ci este UNUL SINGUR in 3 IPOSTASE.Chiar asa greu sa intelegi asta macar cat de putin?

Noi ne inchinam Unuia Dumnezeu Adevarat, Cel in 3 ipostase:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.Nu ne inchinam la 3 dumnezei ci la UNUL SINGUR DUMNEZEU.Intradevar in Vechiul Testament nu se cunostea ca Dumnezeu este triunic, dar in Noul Testament se releva destul de clar:
"Căci trei sînt cari mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvîntul şi Duhul Sfînt, şi aceşti trei una sînt"
"Şi trei sînt cari mărturisesc (pe pămînt): Duhul, apa şi sîngele, şi aceşti trei sînt una în mărturisirea lor." 1 Ioan 5:7-8
„Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ." Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:26-27)
La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. (Ioan 1:1-4
Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei? Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu." (Faptele apostolilor 5:1-4)
Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin. (2 Corinteni 13:14)
sus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului." Amin. (Matei 28:18-20)
Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, și puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naște din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

| sullivan explică (pentru milan9):

Fii linistit ca ti se va indeplini dorinta, in mod sigur tu vei ajunge acolo unde isi are Christos imparatia a carei chei le detine. (poti sa vezi in Apocalipsa 1.18 ce chei detine Christosul tau.)

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Evident ca orice om moare la fel ca un animal, pentru ca omul face parte din Clasa Animalia, Sectia Animale Primate.
Orice om ca si orice animal moare atunci cand ramane fara suflet (suflare), dar nu exista nicio dovada ca sufletul mai traieste tot asa cum nu mai traieste nicio flacara dupa ce lemnul s-a ars si focul s0a stins!
Sau nu stiai ca VIATA este un fenomen de ardere?

| sullivan explică (pentru HDeNiSaR):

Lasa-i in pace! Nu vezi ca de destepti ce sunt se incurca in propriile lor minciuni!
Mi-a placut aia cu treimea care este de fapt o doime compusa dintr-o singura persoana!

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Da Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vi pentru ca cei care mor nu mai exista, deci nu mai are pentru cine sa fie Dumnezeu!

| sullivan explică (pentru HDeNiSaR):

Slab!
Nimeni nu are existenta preumana, cu exceptia celor care se reincarneaza si inainte de a deveni oameni au fost niste boi sau niste porci, si asta era valabil si pentru pruncul Isus!
Fii ai lui Dumnezeu, conform Bibliei si a traditiilor biblice varianta originala, adica iudaica, sunt absolut toti regii si liderii spirituali ai Israelului.
Dar cum crestinii sunt lipsiti de cultura, si au inchipuit ca Dumnezeu a regulat-o pe fecioara Maria ca din sarcina ei sa se nasca tot El care a insamantat-0!
Adica a fost propriul sau Tata si propriul sau fiu nascut din INCEST!
Ce ti se pare mai diabolic decat acest adevar crestin?
Daca te gandesti putin la acest lucru, iti vine sa te mai miri ca Diavolul s-a nascut odata cu NT, adica odata cu Christosul?

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

Doamne sfinte!

se putea să nu apară şi Milan9 prin preajmă? voi aveţi senzori! laughing

Termenul ebraic tradus prin "suflet" apare în Biblie de peste 750 de ori, iar termenul grecesc, de peste 100 de ori. Sensul de bază este acela de fiinţă vie, muritoare, fie om, fie animal.

însă voi aţi denaturat această învăţătură şi aţi asociat-o cu filozofia lui Platon, conform căreia sufletul este distinct de corp, invizibil şi nemuritor!

„Nemurirea sufletului este o noţiune grecească apărută în cultele mistice ale antichităţii şi elaborată de filozoful Platon." — Presbyterian Life, 1 mai 1970, p. 35.

toţi cei care au vrut să demonstreze că sufletul supraveţuieşte morţii au rămas cu buza umflată!| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Apocalipsa 6:9-11
"Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră. Ei strigau cu glas tare, şi ziceau: 'Până când Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?' Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei".

Apocalipsa 20:4

"Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat, şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani".

Matei 22:31, 32
"Cât priveşte învierea morţilor, oare n-aţi citit ce vi s-a spus de Dumnezeu când zice: -Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, şi Dumnezeul lui Iacov?' Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi ci al celor vii".
"săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi l-au îngropat era el în locuinţa morţilor în chinuri grozav sunt chinuit de văpaia aceasta...el este mângâiat, iar tu eşti chinuit rogu-te să nu vină şi ei în acest loc de chin"
2 Corinteni 5:8 (deja citat)
"ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta ca să fim acasă la Domnul"

Isaia 14:9-11; 15-17
"Locuinţa morţilor se mişcă până în adâncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezeşte înaintea ta umbrele, pe toţi mai marii pământului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toţi împăraţii neamurilor. Toţi iau cuvântul ca să-ţi spună: şi tu ai ajuns fără putere ca noi, şi tu ai ajuns ca noi!' Strălucirea ta s-a pogorât şi ea în locuinţa morţilor, cu sunetul alăutelor tale; aşternut de viermi vei avea şi viermii te vor acoperi"
14:15-17
"Dar ai fost aruncat în locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului! Cei ce te văd se uită ţintă miraţi la tine, te privesc cu luare aminte şi zic: 'Acesta este omul care făcea să se cutremure pământul, şi zguduia împărăţiile, care prefăcea lumea în pustie, nimicea cetăţile şi nu dădea drumul prinşilor săi de război?'"

Iacov 2:26
"După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă"
1 Împăraţi 17:21, 22
"Şi s-a întins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul şi a zis: 'Doamne, Dumnezeule, Te rog fă să se întoarcă sufletul copilului în el!' Domnul a ascultat glasul lui Ilie şi sufletul copilului s-a întors în el şi a înviat".

Biblia ne spune ca sufletul este nemuritor si ca la moarte omul nu-si inceteaya existenta!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru sullivan):

Ei nah!winking
la fel cum eu am fost crescută pe baza unor principii biblice la fel şi ei!
dar sunt genul de persoană care atunci când dau de ceva nou nu mă las pe credulitate încep să fac cercetări!
am analizat doctrinele cu nemurirea sufletului, Trinitatea, icoanele etc dar la prima vedere nu sunt logice.
adică Dumnezeu, Isus şi Spiritul sfânt sunt egali dar există diferenţe între ei!

păi ori sunt egali ori nu!
şi atunci când mai sunt şi versete care arată contrariul la doctrinele astea! le iei şi le cercetezi pe baza altor versete!

cum era la subiectul despre icoane! se arată să nu-ţi faci chip cioplit şi tu că nah nu-ţi convine pentru că toată viaţa te-ai închinat şi le-ai pupat, încerci să te justifici spunând că versetele trebuie date în contextul de azi! da-o încolo!

ştii vorba! mai bine răneşti cu adevărul decât să consolezi cu minciunea!

nu cred că eşti de acord cu mine dar asta e părerea mea.

şi apoi cu referire la celălat răspuns!

Dumnezeu l-a creat pe Isus! sunt două Fiinte total distincte! atunci când Adam şi Eva au păcătuit Dumnezeu a luat măsuri cu privirea la starea omenirii. Dat fiind că Adam a fost perfect trebuia o Fiintă perfectă care să-i răspumpere pe oameni din păcatul adamic, de aceea Dumnezeu a transferat viaţa lui Isus în uterul Mariei!

Asta arată Biblia! iar cu privire la Isus se face referire la unele profeţii din Vechiul testament!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

1) sufletul şi spiritul nu sunt sinonime! Sufletul este persoană însăşi iar spiritul este suflarea de viaţa!

2) Care sunt cele două clase menţionate în Biblie?

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Cele 3 persoane sunt egale, ele se deosebesc doar prin insusirile ipostatice. Tatal e nenascut/necauzat, Fiul e nascut din Tatal mai inainte de veci, iar Duhul Sfant purcede din Tatal din vesnicie.Aceste insuri(nasterea si purcederea) arata ca Fiul si Duhul Sfant au fiinta divina di Tatal si sunt cauzati datorita Tatalui, ce are Tatal are si Fiul si Duhul Sfant.Persoanele sunt legate intre ele prin o iubire desavarsita, sunt unite fara sa se amestece si despartite fara ca sa se desparta.
Gresit Iisus NU ESTE CREAT, ci este NASCUT, este o diferenta mare intre nastere si creare.
"El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea." (Coloseni 1: 15). Adica se refera ca El este mai inainte ce toate si inainte de orice timp, adica din vesnicie.
Nu se spune ca este Intaia creatie, ci itaiul nascut, cred ca nu trebuie in IQ de 160 ca sa poti intelege.In biblie nu se spune ca Iisus e creatie a lui Dumnezeu ci ca este INtaiul Nascut, sunt multe versete cu referire la asta.

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

1.In Biblie se spune ca trupul si sufletul sunt 2 lucruri DIFERITE, iar duhul e suflarea de viata.
IIsus pe cruce a incredintat sufletul nu suflarea de viata, de fapt El e datatorul de viata.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Maxim96):

Adică să o luăm aşa logic!
Dumnezeu Tatal este nenăscut! Isus este născut! Iar Duhul sfânt provine din Tatăl! si toţi sunt egali?


Dumnezeu Tatăl este Fiinţa Supremă! nu? Isus a fost născut deci automat oricum ai da-o tot Isus reiese că este inferior, şi deodată ce Isus este inferior automat "Sfanta Trinitate" işi ia zborul!

Cuvântul grecesc tradus prin „unic-născut" înseamnă „singurul de felul lui" sau „unic
Isus este unic în sensul că a fost singurul pe care Tatăl său l-a creat în mod direct.

| sullivan explică (pentru HDeNiSaR):

Cum sa fie Isus nenascut?
Pai ce era atunci Maria?
O fi fost menajera lui Isus sau fata in casa?
2 Fiecare om e unic in felul lui, si nici tamplaru care a murit pe cruce pedepsit ca un talhar de rand, nu a facut exceptie de la aceasta regula!

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Unde spune?
In Biblie?
Adica intr-o carte pe care nici Dumnezeu si nici Isus nu ne-o recomanda nici macar sa o citim, daramite sa o urmam!
2 Lasa problemele ce tin de ANATOMIE sa le dezbata cei care STIU si nu cei care cred in loc sa stie!
3 Isus nu si-a incredintat benevol NIMIC! El a fost urmarit, arestat, anchetat, judecat si executat ca orice alt talhar, care nici acela nu isi incredinteaza viata benevol calaului care ii atarna de cruce! Nici Isus nu a facut exceptie!
Isus a primit viata ca orice alt om de la parintii sai, dar spre deosebire de cei care i-au dat lui viata, el nu a dat viata nimanui pentru ca nu s-a insurat si nu a avut copii, asa ca te sfatuiesc sa-ti bagi capul sub un dus rece, ca vad ca nu prea stii sa judeci limpede, si scoti pe gura doar prostii si aberatii!

| Maxim96 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

SUNT EGALI, se deosebesc doar dupa insusirile ipostatice.De ce nu ar fi egali daca Fiul e nascut, iar Duhul Sfant purcede din Tatal.Dar sa-ti spun ca nasterea si purcederea sunt doua acte vesnice, nasterea e vesnica si purcederea e vesnica, prin acestea se reda relatia stransa intre persoanele Treimii.Nu e o nastere trupeasca ca la noi oamenii ci mai degrab o nastere duhovniceasca,la fel cum focul da nastere la lumina asa si Tatal da nastere Fiului, iar fara foc lumina nu este, de cand e focul, de atunci e si lumina.

In Bible se mentioneaza ca e nascut, nu creat.Este diferenta intre nastere si creatie, cum poate sa fie creat Creatorul?

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Care sunt cele 3 persoabe daca este de fapt una singura?
Vrei sa spui ca este vorba de schizofrenia cuiva care isi inchipuie ca el singur este o Treime?
Trebuie sa ai IQ -ul de minus 160 ca sa nu stii ca Isus s-a nascut din pipoasca lui Maria, si musai ca trebuie sa fi incult sa nu stii ca Iosif a luat-o de sotie pe Maria care era gravida cu soldatul roman Iulius Abdes Pandira, fara sa fie maritata cu acesta, si astfel urma sa fie lapidata, adica ucise cu pietre aruncate! Asa ca Isus este intr-adevar primul nascut, al Mariei, ca pina la Isus s-au mai nascut miliarde si miliarde de oameni toti inaintea lui!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru sullivan):

Nu m-am referit la faptul că Isus nu a fost născut de Maria ci la faptul că nu a fost născut din Dumnezeu!

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Cum sa nu citim cuvantul lui Dumnezeu?

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Ce prostii indrugi?

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Poi tocmai asta este ca NU-L cititi! Pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu se gaseste NUMAI in capitolul Deuteronom, si tocmai cuvantul Deuteronom se traduce ci "acesta este cuvantul"!
Iar toti care cunosc stiu ca in Deuteronom gasim LEGEA! Adica acea Lege a lui Dumnezeu pe care crestimii nu o asculta ci o incalca! Asa ca de ce nu cititi Cuvantul lui Dumnezeu si mai ales din ce cauza citit vorba proasta a unora ca Ioan, Luca Matei, Parpanghel si Purandel? Ce aveti cumva impresia ca acestia sunt Dumnezei?
Aveti probleme cu discernamantul sau ce?

| sullivan explică (pentru Maxim96):

Indrug "prostii" care sunt usor de dovedit ca fiind lucruri reale,
mai greu iti este tie sa dovedesti ca minciunile tale nu sunt realitati, adica adevaruri, ci PROSTII pe care ti le-ai bagat in cap fara sa gandesti!

| Maxim96 a răspuns (pentru sullivan):

Esti bestial! Nu cred ca mai meriti nici o atentie.

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

De ce a ajuns una din cele 40000 de secte să spună, că Dumnezeu Fiul, Mântuitorul Iisus Hristos, nu ar fi Fiul lui Dumnezeu, așa cum Scriptura menționează aproape în fiecare pagină? Pentru că nu au nici o legătură cu CREŞTINISMUL, cu BIBLIA CREŞTINĂ!
Mântuitorul Hristos este FIUL LUI DUMNEZEU, Întrupat pentru mântuirea neamului omenesc!

Iată doar câteva citate dintre multele care pun în evidenţă NATURA Sa DIVINĂ, diferenţa dintre El şi profeţi:


Coloseni 1, 16. Pentru că întru El (Dumnezeu Fiul - Hristos) au fost făcute toate, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile;

"Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe unicul Său Fiu L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică."- Ioan 3, 16

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

În Sfânta Scriptură, termenii de "suflet" şi "spirit" (sau "duh") sunt întrebuinţaţi ŞI ÎN RELAŢIE DE SINONIMIE, denumind aceeşi parte din om, cea spirituală!

Deci nu sunt două puteri distincte ci două funcţii ("puteri") ale aceleeaşi naturi spirituale a omului.

Sufletul - este PUTEREA VIEŢII ORGANICE (inferioare), iar "spiritul" – puterea VIEŢII SPIRITUALE (superioară, raţională).

Astfel, în acord perfect cu limbajul metaforic, simbolic, preponderent al Scripturii, PSIHICUL este numit uneori doar "SUFLET" dacă în viaţă nu depăşeşte "strictul trupesc", şi se numeşte " SPIRIT" (DUH) dacă se ridică prin "har" şi stăruinţă în bine la o viaţă ce depăşeşte "naturalul". Opoziţia nu este structurală sau fiinţială, ci doar "de nuanţă".

CA DOVADĂ, despre această "opoziţie" între omul duhovnicesc (spiritualizat) şi cel neduhovnicesc (nespiritualizat, "trupesc") se vorbeşte şi în I Corinteni 2, 14-15; I Cor.15, 45-46; Galateni 5, 16-17, etc...

Iată doar alte trei din zecile de versete Scripturale care pun în evidenţă MAREA DIFERENŢĂ dintre "trup" şi "suflet" (duh, spirit):

- "Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3
- " Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5
- " Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34

| sempreinvolo30 a răspuns:

Inainte ca Isus sa vina pe pamant el deja la ajutat pe DUMNEZEU la crearea pamantului si cu tot ce contine. Apoi cand a coborat pe pamant pentri ai instrui pe oameni, el a ascultat in totalitate de Dumnezeu iar cand si-a dat viata pentru omenire practic sia dovedit fidelitatea pana la capat.Asadar el a fost resplatit pentru modul in care sa comportat.Si noi daca respectam valorișe pe care le gasim in Biblie, Dumnezeu ne promite ceva mult mai valoros decat o cariera luminoasa, ne promite viata perfecta fara boli, suferinta si moarte pe acest pamant
Revelaţia 21:3, 4) Atunci am auzit un glas puternic de la tron care zicea: „Iată! Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi popoarele sale. Şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut"
Raiul si iadul nu exista

| sullivan explică:

Poi tu DeNiSa ai impresia ca Dumnezeul din ceruri este un fel de matca de albine care a nascut miliarde de oameni?
Fiecare om inca din faza anterioara a devenirii sale umane, s-a nascut din parintii sai, si de aceea trebuie sa-i cinteasca ca fiind Dumjnezeii lui personali!
Deci altfel spus toti ne nastem din Dumnezeii care sunt (sau ar trebui sa fie) Parintii Nostrii!
Te deranjeaza adevarul de mi-ai dat ignore?