|

Daca Dumnezeu a fost atat de dezamagit(I-a parut rau) de crearea omului, din cauza pacatelor si a rautatilor acestuia din urma, incat acestea L-au indemnat sa Isi nimiceasca propria creatie (Potopul), atunci de ce L-a mai facut? Nu stia deja ca va fi dezamagit de comportamentul oamenilor? Si daca stia atunci pentru ce I-a mai parut rau?

14 Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu nu inteleg ce vina aveau animalele in toata povestea asta happy
De ce a fost nevoie de potop? Putea sa rezolve si altfel, infarcturi in masa sa zicem happy doar e Dzeu ce dracu, si animalele scapau :d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa si noi aici pe pamant cand vom fi parinti, vom sti caci copii ne vor mai supara, asa si Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inseamna ca Dumnezeu ne-a facut cu un scop Adam si Eva au fost prinsi in pacat mancand din pomul puteri lui Dumnezeu..Adam a fost tentat de Eva ea fiind prima care a fost ademerita de sarpe ca sa nu ii spunem pe nume..SI ca drept pedeapsa Dumnezeu ia izgonit la o viata injumatatita si nu eterna. Dumnezeu poate ca stia ce o sa se intample sau poate ca nu. Dumnezeu nu ne-a lasat chiar asa el a avut grija sa putem construi zidurile vieti cu urcari si coborari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru marian23213234):

"Adam si Eva au fost prinsi in pacat mancand din pomul puteri lui Dumnezeu"{...}"ca drept pedeapsa Dumnezeu ia izgonit la o viata injumatatita"
Dumnezeu este omniscient, implicit stia deja ca cei doi vor manca din acel pom, atunci de ce nu i-a izgonit din prima instanta, sau de ce nu le-a dat din o viata pamanteasca din start? Daca stia ca oamenii vor manca din pomul interzis atunci de ce a asistat, de ce i-a mai inzestrat cu liber arbitru?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Bun raspuns si buna intrebare. Dumnezeu stiind ca cei doi vor manca ia lasat liber pentru a le modela caracteru vietile sa lea dea o pedeapsa cu un scop..Sa ii fac sa inteleaga mai multe lucluri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu facea parte din planul lui, tu nu vezi ca dumnezeu e fapt un om cu trasaturi umane?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pentru lolosaurus.
Te rog, frumos, sa nu ma jignesti. Am vazut ca iti strecori raspunsurile pline de invective si insulte adresate ateilor la fiecare intrebare adresata de un ateu. Te rog sa pastrezi un ton civilizat.
Daca poti si vrei sa raspunzi la intrebarile adresate de mine este binevenit, atat timp cat raspunsurile nu contin prejudecati, insulte etc.
Motivul pentru care am adresat aceste intrebari este evident si anume tenta contradictorie sau confuzia generata de textul biblic, deci daca ai un raspuns pertinent in legatura cu tema te rog, daca nu atunci pastreaza-ti insultele.
P.S. Daca ai fi un crestin normal nu ai prejudeca, insulta, injura ateii cu fiecare ocazie.
P.S.S. Mi-ai dat ignore fara nici un temei, doar pentru faptul ca ti-am cerut sa dezvolti o idee la un alt raspuns, cu argumente.
Nu te-am insultat, nu mi-am batut joc de credintele tale, spre deosebire de metodele tale de a "socializa".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poi cum putea sa nu fie dezamagit atunci cand i-a creat pe oameni din cel mai prost material aflat la indemana, adica din noroiul din care mesterul olar creaza oala de noapte!

Daca ar fi fost cu 5 minute mai destept si ar fi facut ce a facut Mama Natura cu evolutionistii, adica i-ar fi evoluat din maimuta, avea mult mai mari sanse de reusita a "lucrarii" Sale!
Dar daca a creat incepand cu Cuvantul (adica vorba goala) si nu incepand cu Gandul, iaca a vorbit prostii si evident ca a si facut prostii!
Poi El nu stia ca noroiul nu poate evolua, adica a se autoperfectiona?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te respect ca atunci cand pui tu intrebari esti ca un macelar care intai iti ascuti cele doua cutite frecandu le unul de celalalt si dupa ce tai carnea mai pui si sare pe ea. Ai o tinuta inalta, iar aici ma refer la inteligenta. Dar pentru orice intrebare exista si un raspuns. Culmea raspunsul il stii tu deja.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru tinerelul):

Multumesc pentru complimente. Raspunsul il stiu insa am vrut sa observ si pareri diferite de ale mele pe aceasta tema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E un subiect interesant! Sunt de parere ca subiectul necesita o abordarea metodica.
In primul rand, sa analizam expresia "i-a parut rau". Creatorul este perfect, sfant... tocmai de aceea nu cred ca are pareri de rau, mai ales privind crearea pamantului si a omului. Raportul sau privind actul de creare e ca "lucrul acesta era bun". De altfel in Numeri 23:19 se intareste ideea ca nu are de ce sa ii para rau. Tu scoteai bine in evidenta motivul regretului "din cauza pacatelor si a rautatilor acestuia din urma", dar merita mentionat si faptul ca nu si-a nimicit intreaga creatie. Noe si familia sa au fost salvati. Desigur potopul nu a fost o actiune care sa fi trebuit sa-i surprinda pe ceilalti oameni odata ce a fost anuntat si li s-a dat posibilitatea sa intre in arca.
Expresii asemanatoare celei de genul "i-a parut rau" o mai gasim si in alte locuri in paginile Bibliei si putem observa in ce sens i-a parut rau lui Dumnezeu.
Iona 3.10 - "s-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a mai facut". Sa-i fi parut rau lui Dumnezeu ca nu mai putea sa-i nimiceasca? Nici gand, caci tocmai cainta ninivitilor a fost motivul trimiterii lui Iona. S-a cait in sensul ca si-a schimbat modul de actiune tinand cont de situatia de fața.
1 Samuel 15.11 - "Imi pare rau ca am pus pe Saul imparat, caci..." Ceea ce urmeaza dupa "caci..." scoate in evidenta regretul lui Dumnezeu. Da, Saul nu mai era cel pe care El l-a pus pe tronul lui Israel de aceea era necesara o schimbare de plan.
Concluzia ar fi ca, fiind rezonabil, adaptabil si indurator, Creatorul nostru este dispus sa-si schimbe modul in care si-a propus sa actioneze fata de cei care au gresit daca vede ca acestia se caiesc si renunta la conduita lor rea ( vezi si Ieremia 18.7-10)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Alt ateu obsedat de religie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loIosaurus):

Alt handicapat obsedat de atentie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loIosaurus):

De ce jignesti, de ce ataci diferite categorii de oameni, iar cand acestia iti cer o explicatie nu le raspunzi. De ce nu imi raspunzi? Da-mi un motiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează