|

Daca Dumnezeu are atata timp liber si are vreme sa stea si la slujba de la Biserica Catolica si la slujba de la cea ortodoxa si are vreme sa mearga sa stea si cu protestantii, de ce nu se lasa orgollile la o parte si sa se infinteze o singura biserica care sa ii uneasca pe toti, una menita sa ii adune la un loc pe toti crestinii? Pana la urma in ochii lui Dumnezeu sunt toti frati, nu? Pana la urma cu aceasta uniune, ati fi mai aproape de adevarta misiune a lui Isus,dar poate lipsa de cultura si intelepciune, orgoliul, rautatea, traditile prostesti, influenta unor oameni manipulatori, va tin pe loc, e asa de greu sa incercati sa creati o lume utopica pentru voi, crestinii adevarati? Astept raspunsurile ortodoxilor, catolicilor si protestantilor, care au mai mult de un neuron in cap... Intreabrea vine din partea unui agnostic.

20 Raportează Evaluează
20 răspunsuri:
| a răspuns:

Biserica adevarata este formata din pietre vii. Iertarea lui Dumnezeu nu tine de religie sau confesiune.Ele El ne spune ca nu ne pot oferi mantuirea.Ci o relatie personala cu Dumnezeu prin Fiul Sau, Isus Hristos. Pocainta este porunca lui Dumnezeu pentru fiecare om.Fiecare dintre noi incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.Ascultarea este calea catre rai.Sa te pocaiesti inseamna sa te caiesti de pacatul facut sa iti ceri iertare, si sa te lasi de el.
Poti sa fii pocait la ortodocsi, si poti sa mergi intr-o adunare si sa nu fii pocait.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta, sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://i.imgur.com/AC9VF0Y.png

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu va face sa fie o singura forma de inchinare in viitor, dar El aproba doar cea care aplica intru-totul Biblia si nu cauta scuze pentru a nu respecta. Apoi acea forma de inchinare exista si oamenii sinceri o pot identifica cu usurinta, Isaia43:10-12,Fapte15:14,17.Daniel2:44,Isaia2:2-4,Matei7:13,14

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este unul singur. Si multe dintre religii au dumnezeul lor. Cum ar fi daca si budisti si cei cu Alah si toti ar fi la un loc. Exista doar un dumnezeu si restul sunt falsi. Si doar o religie este care il au pe dumnezeul adevarat. Gandeste-te cum ar fi sa ai un copil si sa il iubeasca pe altul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

1 De ce nu respecta biserica, preotii si credinciosii acea singura cale pe care o gasim numai in mesajul dat de Dumnezeu lui Moise?
2 Ce legatura are Noul Testament cu Dumnezeu?
Tu nu stii ca Noul Testament este format din Evanghelii, adica "vesti bune" transmise de oameni, unii altora? Ai cumva impresia gresita ca NT vine de la Dumnezeu?
Fii ai lui Dumnezeu nu este numai rabinul Isus, ci toti liderii spirituali ai poporului evreu. Deci si Moise, si David. si Solomon ++++multi altii, toti au fost fii lui Dumnezeu, ba chiar in masura mult mai mare decat rabinul Isus.
Ca sa intelegi acestea trebuie sa ai in cap ceva cultura, pentru ca numai credinta a proasta nu este suficienta se te dai mare credincios cum te dai tu.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De înființat o singură Biserică s-a înființat deja. Mântuitorul a subliniat aproape obsesiv faptul că biserica Sa este Una Singură (Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc... ).
Dar, după cum singur deduci din toate răutățile care se întâmplă libere în lume, Dumnezeu pune mare preț pe LIBERTATEA umană. De asta a plătit pe cruce (pentru a trece El însuși prin consecințele libertății responsabile a omului), de asta există anomalii în lume, de asta există 40000 de rătăciri creștine pe lângă Biserica Sa (prezentată la singular în tot Noul Testament), din acest mai există și multe alte religii în afară de creștinism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu a instituit și a făcut profeții pentru CONTINUAREA VEȘNICĂ a Bisericii Sale (iar eu unul, nu-mi permit să cred că a mințit sau S-a înșelat Cel care a venit tocmai la timpul potrivit -PLINIREA VREMII -oamenii erau perfect pregătiți să ducă acea Biserică mai departe...).

Și chiar dacă Dumnezeu a instituit și a făcut profeții pentru CONTINUAREA VEȘNICĂ a Bisericii Sale, LIBERTATEA omului este cea care DICTEAZĂ faptele cu care ne confruntăm (și consecințele la fel).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Milan dixit "Dumnezeu a instituit și a făcut profeții pentru CONTINUAREA VEȘNICĂ a Bisericii Sale"
Mai Milane. nici atat nu stii ca biserica lui Dumnezeu este Sinagoga?
De cand Moise (care a primit religia personal chiar de la Dumnezeu) si urasii lui predica in biserica si nu in Sinagoga?
Tu chiar nu-ti dai seama ce debitezi?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa e frate.intrucat bunul Dumnezeu este unul singur toti cei care fac voia lui, au dreptul prin infiere sa strige AVA, care inseamna tata.io sant crestin ortodox, si as vrea ca toti sa vina inapoi la biserica mama de care s-au despartit cu multi ani in urma.dar vezi tu? caderea umanitatii vine si prin biserica din cauzele enumerate.iar cei ce s-au rupt, nu au cautat sa indrepte raul facut, ci au plecat lasandu-si fratii rataciti, si facandu-si ei alta biserica.si asa ai iesit tot felul de franturi crestine care-si spun adevarate.biblia indreapta totul.dar a ajuns si ea stramba prin grija si ardoarea acelorasi oameni buni si corecti de care vorbesti, printre care si noi pacatosii.a ramas doar sa ne rugam sa indrepte Bunul Dumnezeu ce au strambat oamenii, sa avem nadejde si sa credem ca in intelepciunea lui toate vor veni pe fagasul lor candva.NOI sa avem grija de sufletele noastre si ale celorlalti pierditi si rataciti la fel ca noi.numa sa avem grija la ecumenism care este panerezia vremurilor noastre si care are drept slogan; UNITATE IN DIVERSITATE.am intales ca e mare greseala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Matei 7,20 "De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte."
Matei 7, 20 este folosit cu MAXIMĂ IPOCRIZIE de către o anumită sectă (iehovistă) pentru a semăna AMBIGUITATE şi CONFUZIE – specialitatea casei pentru ei thinking!

"Pomul" cu "roadele" este interpretat în mod greşit tendenţios, MACHIAVELIC, ca referindu-se la "o religie", când de fapt ele se referă la LIBERTATEA sau INIŢIATIVA LIBERTĂŢII unei personae, la "roadele" unei personae. Este o diferenţă ca de la cer la pământ!

Matei 7, 17 "Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele."

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Religia adevarata NU se cunoaşte după libertatea oamenilor, după faptele lor! Este absurd! Matei 7, 20 se referă la cu totul altceva:

Omul este produsul faptelor sale;
Omul este produsul libertăţii sale;
Omul este definit prin faptele libertăţii sale; (poate fi pom bun sau rău, cu faptele corespunzătoare…)

Legea sau învăţătura NU este vinovată pentru faptele omului:
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea lui Adam şi a Evei în Rai; (pomul rău cu roade rele era omul cu LIBERTATEA lui)
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea evreilor (chiar de fiecare dată după ce Dumnezeu completa aceeastă Lege!), ci omul cu RESPONSABILITATEA lui.
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea unui anumit apostol (Iuda), sau anumitor creştini în chiar Noul Testament (Anania şi Safira), ci omul cu LIBERTATEA lui!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pui aceasta intrebare fiindca esti necredincios. Cand ai sa crezi in Dumnezeu, ai sa stii ca nu oamenii pot infiinta Biserici, ci doar, eventual, false Biserici. Cercetand Biblia (dar nu acum, ci atunci, cu ochii cuiva care vrea sa creada si se lasa condus de cuvantul Domnului) ai sa vezi ca El a intemeiat o singura Biserica si a spus ca nici portile iadului nu o vor birui. Atunci, singurul lucru care iti va ramanea de facut e sa identifici care este aceea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RaduMD):

Corect!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RaduMD):

Tu zici ceva de genu': Ma apuc sa citesc o carte pe care n-am mai citit-o sau vazut-o in viata mea dar cred tot ce scrie in ea.
Esti tampit, fara suparare.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

Eu sunt destul de documentat in religii, crede-ma, nu sunt un Mircea Eliade, dar am propria mea opinia despre tot ce se leaga de religie. Eu am nevoie de dovezi, nu este suficient pentru mine sa apara un om al unei anumite biserici si sa incerce sa ma conversteasca cu tactici simple, eu am nevoie de ceva mai mult. Biblia si textele antice ma fac sa fiu sceptic, iar aici vorbesc si despre alte religii cunoscute, fiindca nu cunosc toate cultele si credintele de pe glob, dar mi-ar palcea sa gust din fiecare. Istoria religiei dovedeste ca s-a esuat, dar oricum nu exista inca dovezi concrete care sa aduca un raspuns la fiecare intrebare de-a mea si nici nu cred ca o sa fie audse prea curand la cunoasterea maselor. Refuz sa fiu influentat de oameni, daca exista cu adevarat ceva divin sau ceva supranatural, vreau sa ii simt prezenta, ca sa cred. Am fost candva crdincios, chiar foarte credincios, dar nu m-a ajutat cu nimic, deci vreau sa caut mai adanc si nu vreau sa ma opresc la lucruri marunte sau create ca sa induca in eroare.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Guildo):

Adica ce dovezi ai vrea? Vreun inger care sa iti apara pe gaura cheii? Daca esti chitit sa nu crezi, nu ai sa crezi nici daca iti intra un inger pe gaura cheii. "Ii au pe Moise si pe profeti" i s-a raspuns bogatului nemilostiv care suferea in iad. "Nu, parinte Avraame, caci daca cineva dintre morti se va duce sa le spuna lor aceasta (cum sufar eu in iad, n.m.) se vor pocai." Replica a fost: "Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti".
Dar, mai apoi, chiar a inviat Cineva dintre morti. Si le-a spus. Si unii oameni, ca tine bunaoara, tot nu cred. Si, daca nu crezi pe Insusi Domnul care a inviat dintre morti, cum ai sa crezi un inger de lumina?

"Vreau sa ii simt prezenta ca sa cred", spui, cerand adica o experienta mistica personala. Aici, esti in buna companie a Sf Ap Toma. El a cerut nu numai sa vada, ci si sa simta inca mai nemijlocit, prin simtul tactil: "daca imi voi inmuia degetul meu in sangele ranilor Lui, voi crede". In mod exceptional, Domnul i-a acordat lui Toma aceasta favoare, dupa care imediat a spus: "fericiti cei care nu vad, si cred". Dar, cata deosebire intre Toma si tine! Toma era un apropiat al lui Isus, insotindu-l timp de mai bine de trei ani: esti tu apropiat de El? Toma a stat la masa cu Isus, tu ai stat la masa cu El? In sfarsit, dupa ce a vazut (nu a mai insistat sa-si mai bage si degetul), Toma a devenit fervent in credinta, mergand pana la capatul lumii cunoscute, pana in India, unde si-a dat viata pentru Cristos. Tu esti pregatit de acest lucru? Daca esti pregatit, atunci fa cum a facut Toma: insoteste-l pe Dumnezeu. Asculta-l pe El. Stai la masa cu El. Si, facand astfel, exista sanse sporite ca El sa iti dea un semn personal, asa cum a facut cu multi mistici si nu numai. Altfel, drept cine te iei? Pentru ce ar asculta Dumnezeu de dorinta ta, daca nu tu asculti de dorinta Lui?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

Prea mult spiritualism! Tu imi dai ca exemple, niste personaje din Biblie, a caror marturii si episoade pot fi foarte usor puse sub semnul intrebarii. Au trecut mii de ani de atunci si nimic supranatural nu s-a mai intamplat. Isus a lasat lumea sa treaca prin zeci de razboaie, epidemii, abuzuri ale bisericii, create chiar de acesta. Deci nu sunt impresionat de cele scrise de tine. Ma rog eu am pus o intrebare referitoare la cu totul altceva, nu are rost sa incerci sa ma convertesti sau sa ma derutezi, ca nu o sa iti iasa, asa ca mai bine punem capat.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E buna intrebarea ta.De fapt i trecut pe timpul lui moise Dumnezeu avea doar un popor pe care il proteja.In timpul lui Isus, israel era poporul ales, dar dupa ce acesta la omorat pe isus, Dumnezeu ia renegat.Pentru prezent EFESENI4:5 raspunde la intrebarea ta.Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez
Dumnezeu accepta doar o religie
care este aceasta? Fiecare din noi spunem c a lui este adevarata dar aceasta trebuie sa se demonstreze prin fapte la fel cum si un pom se demonstreaza prin fructele sale daca este bun sau rau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu are o singura "biserica" si o singura religie, si anume aceea pe care a transmis-o chiar El lui Moise.
Inflatia de religii si biserici la care te referi tu este opera Diavolului!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează