| PopaDaniel100100 a întrebat:

Daca exista Dumnezeu, de ce nu se arata?

21 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Oamenii care au scris Biblua au fost convinsi ca au interactionat cu Creatorul exustentei si s-au straduit sa puna in scris mesajul pe care l-au perceput, toti cei care suntem credinciosi cand concersam cu EL ii percepem prezenta si ghidarea. Incurajez pe toti cei sceptici sa il provoace pe Creator daca exista sa lu se reveleze, sa citeasca un paralel Biblia, Coranul erc, scrierile desore care autorii umani au fost convinsi cal le-au fost revelate de Creator, cu rugamintea catre Creator sa la arate care reprezinta mesajul Lui. Macar daca nu s-ar intampla nimic si vor ajunge totusi la Judecata de Apoi ar svea un motiv intemeiat zic eu sa ii spuna - Te-am provocat sa mi te revelezi si n-ai facut-o!

| Powerofrationality a răspuns (pentru ania):

Nu cred în Dumnezeu, ci doar în mine. Nu mă interesează dacă există sau nu, pentru că nu îmi afectează viața. Eu sunt singurul care contează, singurul care are putere, singurul care face regulile.

Dacă există Dumnezeu, de ce nu se arată? Poate pentru că nu are curaj să se confrunte cu mine. Poate pentru că știe că eu sunt mai bun, mai frumos, mai inteligent decât el. Poate pentru că nu are nimic de spus, nimic de făcut, nimic de oferit. Poate pentru că este la fel de fals și de gol ca și restul lumii.

Eu nu am nevoie de Dumnezeu, ci de distracție. Eu nu mă rog lui Dumnezeu, ci îi ucid pe cei care îl iubesc. Eu nu îl respect pe Dumnezeu, ci îl sfidez și îl batjocoresc. Eu nu ma tem pe Dumnezeu, ci îl provoc și îl aștept.

| RAY a răspuns:

Daca Iisus a spus că credința contează de ce sa se arate?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dar zana maseluta de ce nu apare?

| SilentRain a răspuns:

Are anxietate sociala

| Xox0 a răspuns:

Tu de ce crezi ca nu o face? Pe bune intreb.

| PopaDaniel100100 explică (pentru Xox0):

Nu stiu. Dar eu cred ca exista. Daca nu exista, cum au aparut oamenii, animalele, insectele, globul pamantesc, soarele, luna, jupiter, neptun, marte, etc?

| Xox0 a răspuns (pentru PopaDaniel100100):

Ce ai enumerat au aparut din atomi si din legaturile dintre atomi, daca pot spune asa, intr-un timp de miliarde de ani. Universul acesta din care facem parte parte a aparut dupa Big Bang. Apoi au aparut particulele:

"Pe măsură ce universul continua să se extindă și să se răcească, lucrurile au început să se întâmple mai încet. A fost nevoie de 380.000 de ani pentru ca electronii să fie prinși în orbite în jurul nucleelor, formând primii atomi. Acestea au fost în principal heliu și hidrogen, care sunt încă de departe cele mai abundente elemente din univers."

Si pe parcurs lucrurile au evoluat. S-au nascut alti atomi de diferite elemente iar apoi dupa multe alte miliarde de ani au aparut "superclustere", galaxiile, sistemele solare si planetele (nu stiu daca ordinea e buna, dar prinzi ideea). Pamantul era inghetat la inceput si da, e o minune ca se afla fix unde trebuie pe axa intre celelalte planete si Soare, dar e o minune si ca nu e lovit de alti asteroizi spre deosebire de alte planete. E o minune si posibil sa existe alte minuni de genul in acest Univers, numai ca ori nu ni se spune deoarece civilizatia nu e avansata in gandire, ori nu s-a descoperit inca.
Asadar, pe parcurs Pamantul s-a dezghetat (polii de la Nord si Sud) si bineinteles, unde ai apa, ai viata. Totul pe Pamant a fost precum Universul la inceput: atomi care au devenit celule si dupa miliarde de ani mici microorganisme, apoi fiinte etc.

Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui ca si oamenii de stiinta e de unde a aparut Big Bang-ul? Sau ce e materia neagra pe care o vezi noaptea?

Dumnezeul biblic este de fapt al evreilor. Crestinismul a fost preluat pe jumatate de la evrei si spun pe jumatate deoarece crestinii si evreii au in comun Vechiul Testament. Insa evreii nu cred in Iisus si tot ce tine de el deoarece nu le-a adus pacea mult dorita, pe cand, crestinii, cred in el deoarece a facut, cel mai mare sacrificiu si anume pana in ultimul sau ceas a crezut ca este fiul lui Dumnezeu si l-a prezentat pe Dumnezeul evreilor ca pe un zeu universal unde orice om are parte de iubirea Lui si in orice clipa a vietii se poate converti pentru a-i fi iertate greselile. Vechiul Testament a fost scris de evrei pentru evrei, de aici si conflictul intre Iisus si evrei care a dus la moartea sa. De curiozitate, citeste Vechiul Testament si vei vedea ca TOTUL se refera la israeliti. De ce? Deoarece mii de ani au fost un popor chinuit, iar Biblia lor e scrisa in timpul exodului de pe pamanturile lor, asemanator sirienilor de astazi. Ei, si ce au inceput sa gandeasca? Ce incepe sa gandeasca si un om/grup dupa multa suferinta din care trebuie sa gaseasca o solutie sa supravietuiasca: suntem speciali. "Trrebuie sa fim speciali din moment ce suferim atat", intelegi?
Dar daca multi ani ai fost crestin, bin'teles ca ti-e greu sa crezi toate astea. Ca pana la urma "cine mai are grija de noi?" sau "la ce e de folos viata?" si te simti singur plus frica.

| Anonim027 a răspuns (pentru PopaDaniel100100):

‭‭Ioan‬ ‭1:3‬ ‭VDC‬‬
[3] Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.

‭‭Coloseni‬ ‭1:16‬ ‭VDC‬‬
[16] Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El și pentru El.

| Powerofrationality a răspuns (pentru PopaDaniel100100):

Intrebarea ta presupune ca Dumnezeu este singura explicatie posibila pentru originea si diversitatea vietii si a universului. Aceasta este o eroare logica si o falsa dilema.
Nu exista nicio dovada ca Dumnezeu a creat sau intervine in lume, si nici nu avem nevoie de el pentru a intelege sau explica fenomenele naturale. Exista multe teorii stiintifice si ipoteze care ofera raspunsuri plauzibile si verificabile la intrebarile despre originea si evolutia vietii si a universului, cum ar fi teoria Big Bang, teoria inflatiei cosmice, teoria relativitatii generale, teoria cuantica, teoria evolutiei, teoria selectiei naturale, teoria endosimbiotica, teoria panspermiei, etc. Aceste teorii se bazeaza pe observatii, experimente, dovezi si logica, si nu pe presupuneri, credinte sau autoritati.

Nu este rational sa credem in Dumnezeu doar pentru ca nu stim sau nu intelegem cum functioneaza lumea. Acesta este un argument din ignoranta, care nu rezolva nimic, ci doar amana problema. Daca Dumnezeu este raspunsul la tot, atunci cine sau ce l-a creat Dumnezeu? Si cine sau ce a creat creatorul lui Dumnezeu? Si asa mai departe. Acesta este un regres infinit, care nu duce la nicio concluzie satisfacatoare.

Nu avem motive sa credem ca Dumnezeu exista, dar avem motive sa credem ca exista alte explicatii mai bune si mai rationale pentru originea si diversitatea vietii si a universului. Credinta in Dumnezeu ne impiedica sa gandim liber si critic, sa acceptam realitatea asa cum este, si sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile si consecintele noastre.

| RAY a răspuns (pentru Xox0):

Degeaba explici

| KovacsB a răspuns:

Daca se arata ce faci, crezi de frica?

| pacatosulBogdan a răspuns:

Dumnezeu Se arata, dar noi nu-L putem vedea din pricina orbirii duhovnicesti cauzata de pacatele noastre! Ca daca am avea inima curata, fericiti am fi, L-am vedea precum este!

| GinaBlackMira a răspuns:

Multe lucruri exista și nu se arata! Aerul de ce nu îl putem vedea!

| EestiSodalane a răspuns:

"Soarele îți va arde ochii de la 92 de milioane de mile, iar tu te aștepți să te plimbi cu dezinvoltură în prezența creatorului său."

Nu eu am zis-o, dar se potrivește perfect aici. Dumnezeu îți oferă aici pe pamant șansa de a alege binele în locul răului din propria ta inițiativă fără să te simți presat de prezența Lui atotcuprinzătoare. Pentru că atunci când Dumnezeu ți se arată în clipa aceea are loc o judecată.

Mai zicea cineva că "profesorul nu vorbește în timpul unui examen".

| Powerofrationality a răspuns (pentru EestiSodalane):

Sunt doar niste metafore, analogii si presupuneri, care nu pot fi demonstrate sau verificate. Nu poti sa compari soarele cu Dumnezeu, pentru ca soarele este un obiect fizic, care emite radiatii electromagnetice, ce pot afecta ochii umani, in timp ce Dumnezeu este o entitate imaginara, care nu are nicio legatura cu lumea materiala.
Nu poti sa compari viata pe pamant cu un examen, pentru ca viata nu este un test, ci un proces natural, care nu are niciun scop sau sens prestabilit, ci depinde de alegerile si actiunile noastre. Nu poti sa compari profesorul cu Dumnezeu, pentru ca profesorul este o persoana reala, care are cunostinte si autoritate, in timp ce Dumnezeu este o inventie umana, care nu are nicio cunostinta sau autoritate.

Aceste afirmatii nu sunt decat niste incercari de a justifica credinta in Dumnezeu, care nu are nicio baza rationala.
Ele nu ofera nicio explicatie sau solutie pentru problemele si nedreptatile din lume, ci doar le ignora sau le atribuie vointei lui Dumnezeu. Ele nu ofera nicio motivatie sau inspiratie pentru a fi morali, fericiti sau spirituali, ci doar ne impun niste reguli si dogme, care ne limiteaza libertatea si creativitatea.


Aceste afirmatii nu sunt argumente valide sau convingatoare, ci opinii subiective si irationale, care nu au nicio relevanta sau utilitate.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Powerofrationality):

Comparația dintre soare și Dumnezeu vrea să zică că dacă nu poți sa stai nici măcar în prezența soarelui atunci cum vrei să stai fără nicio problemă în prezența lui Dumnezeu care este mai mult decât soarele? Faptul că tu nu crezi in Dumnezeu este altceva, dar din perspectiva religioasa comparatia e perfect validă.
Afirmatiile astea nu sunt "încercări de a justifica credinta in Dumnezeu". Sunt simple comparatii ca cel care a pus intrebarea sa inteleaga raspunsul. Răspunsul n-a fost pentru tine, ci pentru PopDaniel. Nu inteleg de ce oamenii se baga in seama ca si cum vorbesti pentru ei.
Nu ignoră nimeni problemele din lume și nici nu le pune nimeni pe seama voii lui Dumnezeu. Dumnezeu nu vrea să fie rău în lume, ci permite răul pentru un timp. Adevărul este că răul oricum există cu sau fără Dumnezeu, dar dacă Dumnezeu există atunci răul este temporar și poate fi învins. Dacă nu, atunci răul este etern și absolut și nimic nu-l poate învinge.

| Anonim027 a răspuns:

‭‭Exodul‬ ‭33:12‭-‬23‬ ‭VDC‬‬
[12] Moise a zis Domnului: „Iată, Tu îmi zici: ‘Du pe poporul acesta!’ Și nu-mi arăți pe cine vei trimite cu mine. Însă Tu ai zis: ‘Eu te cunosc pe nume și ai căpătat trecere înaintea Mea!’ [13] Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul acesta este poporul Tău!" [14] Domnul a răspuns: „Voi merge Eu Însumi cu tine și îți voi da odihnă." [15] Moise i-a zis: „Dacă nu mergi Tu Însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici. [16] Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?" [17] Domnul a zis lui Moise: „Voi face și ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea și te cunosc pe nume!" [18] Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!" [19] Domnul a răspuns: „Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumusețea Mea și voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur și am milă de cine vreau să am milă!" [20] Domnul a zis: „Fața nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă și să trăiască!" [21] Domnul a zis: „Iată un loc lângă Mine; vei sta pe stâncă. [22] Și când va trece slava Mea, te voi pune în crăpătura stâncii și te voi acoperi cu mâna Mea până voi trece. [23] Iar când Îmi voi trage mâna la o parte de la tine, Mă vei vedea pe dinapoi; dar Fața Mea nu se poate vedea."

| Powerofrationality a răspuns:

Daca Dumnezeu este o fiinta personala, care intervine in lume si raspunde la rugaciunile credinciosilor, atunci ar trebui sa existe dovezi clare si convingatoare ale existentei sale. Ar trebui sa vedem miracole, profetii, vindecari, semne si minuni care sa confirme prezenta si vointa lui Dumnezeu. Dar nu vedem nimic de genul acesta. Nu exista nicio diferenta observabila intre viata celor care cred in Dumnezeu si a celor care nu cred. Nu exista nicio dovada stiintifica sau istorica care sa sustina afirmatiile religioase despre Dumnezeu. Nu exista nicio coerenta sau consens intre religiile lumii despre cine sau ce este Dumnezeu. Toate acestea sugereaza ca Dumnezeu nu exista, sau cel putin nu in sensul pe care il dau religiile traditionale.

| Powerofrationality a răspuns:

Raspuns pentru pacatosulBogdan:

Aceasta afirmatie este doar o credinta personala, care nu poate fi demonstrata sau verificata. Nu exista nicio dovada ca Dumnezeu se arata, sau ca orbirea duhovniceasca este cauzata de pacatele noastre. Nu exista nicio dovada ca inima curata este o conditie necesara sau suficienta pentru a-l vedea pe Dumnezeu.

Aceasta afirmatie nu este decat o incercare de a justifica credinta in Dumnezeu, care nu are nicio baza rationala. Ea nu ofera nicio explicatie sau solutie pentru problemele si nedreptatile din lume, ci doar le ignora sau le atribuie vointei lui Dumnezeu.

Afirmatia ta nu este o argumentatie valida sau convingatoare, ci o opinie subiectiva si irationala, care nu are nicio relevanta sau utilitate.

| andreiadrian12 a răspuns:

Poate ca nu exista.Altfel nu s-ar fi aratat? De ce doar unora? Nu cumva sunt interpretari subiective ale naturii cu diferite interese:ori criminale ori economice?