| cucarachaalien a întrebat:

Daca fumez marijuana e pacat? Trebuie sa spun la spovada?

9 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu ar avea de ce, Dumnezeu teoretic nu suportă viciile, iar cum Marijuana nu crează dependență se aplică zicala: Ce-i bun și lui Dumnezeu îi place.

| MMihai a răspuns:

Tehnic este mai complicat să fumezi canabis.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cannabis
Cânepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se aruncă, totul e valorificat, iar produsele obținute sunt folosite de la fabricarea banalei funii până în industria cosmetică sau auto[4]. După cultivarea cu cânepă, terenul devine în anul urmator propice cultivării cerealelor deoarece cânepa ucide buruienile[4]. De asemenea, cantitatea de îngrășământ chimic necesară unei producții bune este mult mai mică decat la alte culturi[4]. Din semințe se produce bere, uleiul utilizat în industria vopselelor, în cosmetică, ulei comestibil sau margarină, partea lemnoasă, care rămâne după prelucrarea primară, poate fi folosită la realizarea hârtiei, a zahărului de lemn, a plăcilor prefabricate, chiar și a unui combustibil solid cu mare putere calorică, iar din frunze se fac medicamente și ceaiuri medicinale[4]. Fibrele din cânepă pot înlocui fibra de sticlă în unele componente din industria auto[4].

Tricotajele din cânepă sunt naturale, ecologice, refolosibile și foarte călduroase[4].
http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C3%A2nep%C4%83_indian%C4%83
Produse extrase din cânepa indiană




Femeie preparând rășină de canabis (hașiș), Uttarakhand, India.
Se extrag două tipuri principale de produse folosite ca droguri și anume marijuana și hașișul.

Marijuana se extrage din florile uscate de cânepă indiană. Tulpina, frunzele și ramurile, conținund doar puțin THC, sunt folosite pentru extragere in grăsimi (ca și unt sau lapte) pentru gătit. Semințele sunt de obicei îndepărtate, deoarece nu conțin THC. Marijuana este de obicei fumată în foi de țigară, pipă, într-o pipă cu filtru de apă, cunoscută sub numele de bong, sau mai recent atomizatoare care eliminineaza chemicalele cancerigene și toxice.
Hașișul se extrage din rașina extrasă din florile plantei Cannabis sativa ss. indica. Hașișul este o formă mult mai concentrata de marijuana, deoarece contine mai mult THC. Este de obicei fumat într-o pipă obișnuită sau una cu filtru de apă. Unii o consumă adăugând-o la prăjituri.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Marijuana
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ha%C8%99i%C8%99
http://www.revista-ferma.ro/......iva-l.html
DE CE SE CONFUNDĂ CÂNEPA PENTRU DROG CU CEA PENTRU OBŢINEREA DE FIBRE?


Problema drogurilor obţinute din cânepă este pusă la ora actuală în discuţie de către specialişti. În marea lor majoritate, aceştia includ cannabinoidele în grupul drogurilor uşoare (în Franţa nu există nici o restricţie în cultivarea cânepii, iar în Olanda consumul de cannabis este legalizat; odată cu legalizarea, acest consum s-a redus).

Trebuie ştiut că prin consumul de cannabis nu se creează obişnuinţă, aşa cum se întâmplă cu alcoolul, cu fumatul sau cu morfina şi heroina obţinute din mac.

Important este faptul că pe teritoriul actual al României cânepa a fost cultivată întotdeauna pentru obţinerea de fibre şi nu a fost utilizată nici măcar accidental pentru drog (nu există nici un document care să ateste acest lucru). Se confundă cânepa pentru drog cu cea pentru obţinerea de fibre textile de mare valoare şi aceasta numai pentru simplul fapt că au denumirea de gen CANNABIS, denumire sub care sunt incluse toate relele şi „pericolele sociale" din România.

Este grav că se creează pe tema cânepii situaţii de-a dreptul penibile şi neprofesioniste. Un astfel de caz, redat de mass-media este de-a dreptul penibil prin necunoaştere.

S-a descoperit cânepa sălbatică în Dobrogea (de ce numai acum, când cânepa sălbatică există în Dobrogea de sute de ani?!), dar care, chipurile, nu prezintă nici un pericol pentru că „are un conţinut scăzut în THC", în timp ce un crescător de păsări exotice din Braşov, care cultivă cânepă pentru PRODUCEREA DE SĂMÂNŢĂ dintr-un soi ameliorat, necesară în hrana păsărilor, este în pericol de a fi condamnat la ani grei de puşcărie! La acest caz se adaugă alte zeci sau chiar sute de cazuri transformate în evenimente de primă mărime de către mass-media.

Tratarea cu superficialitate a cânepii sălbatice din Dobrogea este un caz grav de neprofesionalism.

Pentru amplificarea evenimentului şi mai ales a meritelor descoperitorilor, la fiecare dintre evenimente se menţionează prezenţa şi valoarea „drogului capturat", invitând astfel şi pe alţi autori nu la combaterea drogului ci la forţarea obţinerii acestuia în vederea comercializării şi consumului.

Apare în momentul de faţă şi un paradox, de altfel specific în ultimii 12 ani de democraţie în România. Pe de-o parte, UE ne oferă avantaje pentru producerea de plante textile (in şi cânepă), guvernul aprobă şi el un program de dezvoltare a culturilor de plante textile (subvenţii pentru sămânţă şi producţie), iar, pe de altă parte, se face ostracizarea tuturor celor care cultivă cânepă în mod organizat şi sub control.

Sectorul plantelor tehnice şi, în cadrul lui, plantele textile (cânepa, inul şi bumbacul), prezintă o importanţă deosebită nu numai pentru economia agricolă dar şi pentru ceea ce înseamnă agricultura ecologică durabilă. Pe seama cânepii pot fi relansate o serie de meşteşuguri şi obiceiuri care pot juca un rol determinant în viitoarea strategie de dezvoltare rurală. De aceea, trebuie modificată legislaţia în vigoare cu privire la droguri, în sensul de a fi scoasă de sub interdicţie cultura cânepii pentru fibre (Cannabis sativa L.), rămânând incriminată cânepa indiană (Cannabis indica), specifică pentru producerea de droguri.

Este necesar ca legea să pedepsească cu mai mare asprime traficul şi consumul de droguri şi nu producătorii. În acelaşi timp trebuie reglementat modul în care sunt prezentate evenimentele legate de droguri, astfel încât aceste cazuri să nu devină mijloace de publicitate pentru trafic şi consum de droguri. Afirm acest lucru având ca argument faptul că, până la publicarea cazurilor amintite aici, în România nu s-a ştiut că această plantă ar fi o sursă de droguri, deşi România a fost mare cultivatoare de cânepă până în anul 1992.

În cazul în care vom continua să privim cultura de cânepă ca pe un inamic public, atunci riscăm să pierdem programe europene de primă mărime, care vor fi luate de alţii.

Trebuie să fac precizarea că, în timp ce în Austria se produce bere cu ajutorul cânepii, asemănătoare ca efect cu hameiul), iar suprafaţa cultivată cu cânepă se extinde la mai mult de 8 mii de hectare, în România se doreşte până şi lichidarea celor cca 800 hectare cultivate în prezent (atâtea au mai rămas din cele 40-45.000 ha cu cânepă cultivată înainte de 1992).

Cui serveşte acest lucru şi, mai ales, cine are interesul să facă din România o ţară a drogurilor?

De ce se vorbeşte despre renaşterea rurală fără a crea baze de relansare a unor activităţi economice specifice?

Cânepa cultivată în România este o cânepă specifică pentru producţia de fibre. Argument – vechimea culturii şi valoarea soiurilor de cânepă dioice şi monoice obţinute la S.C.D.A. Lovrin şi S.C.A. Secuieni.
În România de astăzi nu cred că vei avea ocazia să fumezi marijuana

| MMihai a răspuns:

Legislația cu cânepa în toată Europa este foarte dură.
Nu ai cum să cultivi cânepa Indiană, din care să faci marijuana și scrii prostii, că nu ai somn!

| FucktheSystem a răspuns (pentru MMihai):

Poi ca să consumi cine a zis că trebuie să cultivi?
Până și un copil de 12 ani poate să facă rost de Marijuana dacă vrea.
Știi nu tot ce este ilegal este și imposibil de obținut.

| GusWaters a răspuns:

Marijuana are proprietati curative,te vindeca de multe chestii,calmeaza,linisteste, nu te lasa dependent, nu omoara.Deci,nu e pacat, pentru ca daca ar exista un Dumnezeu, nu ar lasa degeaba marijuana pe Pamantul asta.Pacat este sa fii prost sau ipocrit, dar poti sa te spargi cu orice verde din partea mea.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Iti ceri iertare de pacate lui Dumnezeu in Numele Lui Isus Hristos.
Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.
— 1 Ioan 2:1

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.
— 1 Ioan 9

Cum spune si @EmaS.
trebuie sa scultam de Cuvintul Lui Dumnezeu nu de traditii!

Este pacat, da de tineretea ta, de sanatatea ta, de banii pe care ii arzi. Orice lucru de care esti robit este un pacat.

| LapteProaspat a răspuns:

E spovedanie...si da e pacat...bafta ta ai incurcat-olaughing

| cancerman a răspuns:

Tinand cont ca faptele istorice vorbesc(in evul mediu in mirul sfant sa gasit extract de marijuana) eu nu cred ca este un pacat;) in plus sunt multe legaturi! informeazate aici!:) http://documentare.digitalarena.ro/what-if-cannabis-cured-cancer-2010/