| Henrypericolpublic a întrebat:

De ce ne tot stoarcem creierul sa ne contrazicem despre existenta divinității. Altii cred moderat, cred inrait si nu cred.
E atat razboi aici pe TPU despre subiectul acesta.
Nu zic sa nu crezi, dar nici sa fii bisericosul pamantului, sau sa crezi absolut totul, doar sa crezi intr-o forta mai mare a universului, o energue mai puternica, asa-numita Dumnezeu.
Dar nu la modul ca daca ai facut asa esti pedepstit, sau alte superstitii.
Ce ziceti, nu e cel mai corect asa?
Vreau raspunsuri si din partea ateilor si din partea crestinilor.

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pai vorbim de niste persoane care fac doar propaganda si chiar ei recunosc ca in vechi nu ar accepta absolut nimic,vorbesc de teisti,cu ei nu ai ce discuta sunt limitati,ignoranti,bigoti in credinta lor, vorbim de atei care se exprima liber si care sunt deschisi la orice lucru bazat pe dovezi,teisti apeleaza la argumente bazate pe emotie,atei argumente bazate pe ratiune,desigur ca nu toti teisti sunt fel, exista catolici, ortodoxi care sunt deschisi la minte, sectancti nu prea, ei vor evul mediu, asta este doctrina lor
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_fundamentalism

| RAY a răspuns:

Celcestietot incredibil sa-i spui si la papa de la roma de asa zis dovezi, din moment ce el spune ca credinta nu are nevoie de dovezi

| RAY a răspuns:

Nu ai sa vezi tu aici pe site ca un crestin jigneste un ateu primul, ci invers o sa fie mereu. Si apropo, indiferenta nu este buna, atat iti spun. Sa vedem acum cum ateii vor da drop-ul la jigniri, ca la altceva nu ma astept din partea lor, capul la cutie!

pai uite ca o sa vada https://www.tpu.ro/......si-faptul/

Henry34 numai e crestin acum

| RAY a răspuns:

Ma sectanctule eu nu afirm tampeni asa ca tine, am facut un sondaj deschis pe acest site, la care teisti au raspuns ca nimic si nimeni nu ar putea sa le determina sa iti schimbe credinta iar singurul lor scop este propaganda atat ( in cazul fanaticilor ca tine steregoi ) majoritatea nu le pasa de religie dar nici nu vor sa iti schime credinte, e dreptul lor sectanctule

| RAY a răspuns:

Ray, dacă pe tine chiar nu te duce capul să înțelegi asta, este problema ta, că există Dumnezeu. Tu te contrazici mereu

sectanctule cum poti tu steregoi sa te compari cu papa de la roma? tu fiind sectanct platit de martori lui peste sa faca propaganda afirmi ca cica stii, ce stii ma nu stii nimic, stii sa faci propaganda pentru secta ta

| RAY a răspuns:

Celcestietot sectanctule tu fara sa jignesti nu poti dialoga cu cineva?

| RAY a răspuns:

Seteregoi martori lui iehova te plateste sectanctule sa faci propaganda

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt ateu. Din cauză că uneori dau citate din Biblie pe care le consider inteligente, unii de pe TPU se îndoiesc de asta.
Ceea ce spui dta că este corect, nu mi se potrivește mie.
Când îți bazezi viața pe ceea ce consideri că este o eroare riști să nu trăiești viața, ci acea eroare.

| Celcestietot a răspuns:

Normal ca este atata razboi, pentru ca noi le dam dovezi ca exista Dumnezeu si ateii neaga asa ceva. Iti pot da zeci de dovezi cu privire la Dumnezeu, dovezi care sunt si documentate, dar si logice. Ce are daca esti "bisericosul pamantului" asa cum spui tu, noi crestinii ii dam mai multa ascultare lui Dumnezeu si normal ca in ochii ateilor parem nebuni, parem asa pentru ca ei nu ne inteleg. Atata timp cat sti ca exista Dumnezeu, trebuie sa ii dai ascultare macar din respect. Nu este nimic rau in asta, Dumnezeu nu iti cere marea cu sarea, doar ceva simplu si gratis. Daca nu ma crezi ca exista, incearca sa Il gasesti. Daca nu ai tu de exemplu credinta asa cum crezi ca avem noi, treaba ta, noi doar iti spunem si va spunem. Nu ai sa vezi tu aici pe site ca un crestin jigneste un ateu primul, ci invers o sa fie mereu. Si apropo, indiferenta nu este buna, atat iti spun. Sa vedem acum cum ateii vor da drop-ul la jigniri, ca la altceva nu ma astept din partea lor, capul la cutie!

| Celcestietot a răspuns:

Ray, dacă pe tine chiar nu te duce capul să înțelegi asta, este problema ta, că există Dumnezeu. Tu te contrazici mereu : „vorbesc de teisti, cu ei nu ai ce discuta sunt limitati, ignoranti, bigoti in credinta lor, vorbim de atei care se exprima liber si care sunt deschisi la orice lucru bazat pe dovezi". Iar după spui : „Celcestietot incredibil sa-i spui si la papa de la roma de asa zis dovezi, din moment ce el spune ca credinta nu are nevoie de dovezi". Unde este logica ta? Du-te și dormi că ai creierul cam obosit. Am avut dreptate că dați cu drop-ul. Atunci tu daca nu ai nevoie de dovezi să crezi în Dumnezeu, de ce nu crezi așa pur și simplu? Viața bate filmul, iar logica pe Ray de fiecare data laughing.

| Celcestietot a răspuns:

Haha Ray... ce secta am eu ma, i-a spune? Haide ca tu stii totul despre mine. Astept raspunsuri.

| Celcestietot a răspuns:

Sa crezi tu asta Ray. Prea multe teorii ale conspiratiei ai in cap. Tu chiar nu poti vorbi cu un om civilizat si frumos?

| Octavian199 a răspuns:

De ce sa arati penibil si sa dai 'ignor' cand unul te face knockout cu raspunsuri, nu cu jigniri.Asa e si cu asta

| TheDianaXd a răspuns:

Eu sunt pe undeva la mișloc între ateism și credință.
Da, e adevărat!

| CuriosulusoiruC2 a răspuns:

Eu spun asa: informatiile sunt ca niste pixeli, cu cat avem mai multe cu atat vom avea o imagine mai clara asupra tuturor lucrurilor si vom sti in ce sa credem. Cu alte cuvinte, afland mai multe despre Dumnezeu din cat mai multe domenii fie ele cat de diferite, iti formezi o imagine de ansamblu mai clara asupra divinitatii.