| andreiboss31 a întrebat:

De ce Papă Benedict al XVI-lea a decis sa numai fie Papa? Parca nu trebuia sa fie Papa pana la sfarsitul zilelor si cum va fi ales un Papa. Fundita si scuze ca spun cuvantul "Papa" de pre multe ori.

Răspuns Câştigător
| MrAnderson a răspuns:

Salut, exista multe teorii, mai mult sau mai putin credibile. Ca are un plan anume, ca a fost indepartat cu forta...etc.

Cu privire la alegerea noului Papa, e o procedura ce tine de multe ritualuri pe care nici eu nu le inteleg complet.
Pe scurt, exista o un numar de candidati, asa-zisii "preferati", ce urmeaza a fi votati. Apoi cardinalii vor forma o adunare, un conclav, cu usile inchise, si nici o forma de comunicare cu exteriorul.
Si apoi se vor incepe procedurile de vot.
La sfarsitul numararii voturilor, hartiile pe care s-au semnat voturile, sunt adunate, si impreuna cu o substanta speciala (ti-am zis ca nu stiu nici eu exact), sunt arse, iar fumul eliberat catre exterior.
Daca fumul este negru (in functie de ce substanta au folosit), inseamna ca nu s-a putut lua o decizie, si urmeaza o noua sesiune de vot.
Daca este alb, inseamna ca adunarea a ales un nou Papa.

3 răspunsuri:
| MJFAN94 a răspuns:

Acest Papa de care mentionezi tu, din punctu meu de vedere cred ca a avut un motiv bine intemeiat de a demisionat! Orcum din punctu meu de vedere toti astia la putere gen Papa sau Patriarhii sunt Diavoli! Un exemplu: Patriarhu nostru: Daca te intersezi de el o sa aflii!

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Se saturase de prea mult bine si s-a gandit sa-i mai lase si pe altii!

| InfinityIsTheLimit a răspuns:

Aici se vorbeste foarte mult despre situatia asta.E un fapt care o sa ramana in istorie. Ultimul papa care a abdicat a fost Celestino V acum 700 de ani happySunt fel si fel de articole care comenteaza alegerea facuta de acest papa. Unii spun ca a decis sa demisioneze deoarece e prea batran, are probleme de sanatate, altii ca si-ar fi facut cont pe Twitter si a primit mesaje care l-au facut sa se simta nu tocmai bine, intr-un timp circula o poza pe fb cu el si Hitler intr-o sedinta. ceva de genu. Gasisem un articol interesant in care era scris ca Papa demisioneaza deoarece a primit ordin de arestare de la nu stiu ce institutie europeana pentru crime umanitarie..sunt multe voci care circula dar adevarul nu se stie.