| sanboss a întrebat:

De ce persoanele care sunt atei se impotrivesc lui Dumnezeu sj considara BIBLIA o simpla carte¿

Oare Dumnezeu prin Biblie invata ceva rau?

37 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ateii nu se impotrivesc nimanui, habar n-ai ce e ala ateu daca dai cu mucii in fasole cu de-astea. Biblia E o carte scrisa de oameni. Daca, prin reducere la absurd, a existat cindva un mesaj de la divinitate in biblie, el a fost deformat si modificat astfel incit sa serveasca scopurilor mafiei care e biserica ortodoxa - si intr-o masura mai mica, cea catolica.
Hai sa iti pun eu o intrebare - de ce persoanele care se declara atei accepta sa le-o traga popii si sa se pise in capul lor cu fiecare ocazie, sfidind cu nerusinare ceea ce predica?

| Inferno a răspuns:

Iar bati campii?
Pai daca sunt atei,atunci se impotrivesc lui Dumnezeu in mod inconstient,asa ca nu are sens sa intrebi "De ce?", iar daca se impotrivesc Lui Dumnezeu in mod constient, tinand cont de faptul ca nu cred in el, putem afirma, fara teama de a gresi, ca pe langa atei sunt si imbecili, in acest caz, iar nu are sens sa intrebam "de ce?".

Neuronul singuratic.

| Dandanache a răspuns:

Nu e neaparat ca ii invata ceva rau, ci pur si simplu pentru unii din ei nu are credibilitate.

| Alphawolf a răspuns (pentru Dandanache):

Dar oare de ce acei unii dintre ei nu au credibilitate? Asta cere un raspuns, doar asa putem intelege. Orice convingere cere o explicatie.
Hai sa trimitem Biblia inapoi in timp vreo doua trei mii de ani. Oare ce o sa inteleaga oamenii din ea(din Geneza, potop, contradictii, porunci si indicatii pentru toate "mintile" si pentru toate imaginatiile, creaturi si minuni de toate natiile cum numai in basme gasesti, etc).

Ma invata Biblia cum a fost creat universul, ma invata ca a fost un potop? Adica imi da niste indicatii minime, dar si la alea intampin mari probleme, nu stiu de unde sa le iau si cum sa le adun. Ele nu sunt evidentiate de realitate, nu se leaga nicicum, comfuzia si incertitudinea preiau comanda, asfel sunt nevoit sa-mi pun piedici ratiunii si sa cred pe nemestecate(neavand ce mesteca), pot doar sa-mi imaginez si sa interpretez cum pot si cum imi convine mie, atata le intorc si le gandesc pana le pasuiesc "cumva", ca doar slabiciunile asta imi dicteaza. Iar faptul ca le-am pasuit gresit(am omorat niste vrajitoare si alte persoane pacatoase, am pus piedica stiintei si ratiunii, am pornit niste razboaie), nu mai conteaza, eu sa fiu sanatos. Al dracui adevarul asta, Biblia chiar "nu" invata nimic gresit(ea il tampeste pe om).

| danay72 a răspuns:

Doar persoanele cu adevarat sincere sunt dispuse sa studieze Biblia si sa o inteleaga.

Răspuns utilizator avertizat
| mODIN a răspuns:

Daca sclavia e ceva rau, atunci da.
Levidicul 25:44-46

| DarkAndDreary a răspuns (pentru mODIN):

Nu uita cat de bun este Dumnezeu.
Geneza, Capitolul 3
3:16 Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
sau
IV Regi, Capitolul 2
2:23 De acolo s-a dus el la Betel. Şi cum mergea pe drum, au ieşit din cetate nişte copii şi s-au apucat să râdă de al zicând: "Hai, pleşuvule, hai!" 2:24 Iar el, întorcându-se şi văzându-i, i-a blestemat cu numele Domnului. Atunci, ieşind din pădure doi urşi, au sfâşiat din ei patruzeci şi doi de copii.

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Dumnezeu a dat oamenilor posibilitatea de a trai intr-o permanenta armonie, de a fi buni, de a ajunge la desavarsire, pentru ca starea primordiala a protoparintilor nostri inainte de caderea in pacat, era inca nedesavarsita, ei putand ajunge la desavarsire prin ascultarea de Dumnezeu, ceea ce ei au incalcat, ascultand de diavol, de aici plecand si prima veste buna sau protoevanghelia sau prima profetie Facere 3, 15: Dusmanie voi pune intre tine(diavol) si femeie, intre samanta ta si samanta ei, ea iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul. Daca omul asculta de Dumnezeu si nu cadea in pacat ajungea la starea de desavarsire incat diavolul era inutil, de aceea sunt si atatea necazuri, raportandu-ne la versetele pe care le-ai spus tu, plata pacatului fiind moartea, iar ei pacatuind inaintea lui Dumnezeu, prin cel mai mare pacat care nu se va ierta nici in viata aceasta nici in cea viitoare si anume,, hula impotriva Duhului Sfant". Asadar, toate necazurile si tot ce este rau in lume, nu se datoreaza lui Dumnezeu, ci neascultarii omului, pentru ca Dumnezeu cauta sa fie in inimile tuturor, insa noi prin pacat il alungam de la noi, prin pacat zicand cu alte cuvinte: „ Du-Te Doamne de la noi ca nu avem nevoie de Tine" ceea ce duce la suferinte si chinuri, pentru ca noi nu putem realiza nimic in viata aceasta fara ajutorul lui Dumnezeu. Iar de sunt cazuri mai speciale precum dreptul Iov, acestea se datoreaza ispitelor sau incercarii lui Dumnezeu, cu alte cuvinte Dumnezeu doreste sa vada de la noi rabdarea noastra, precum scrie si la Matei 10, 22: „ Cel ce va rabda pana la sfarsit acela se va mantui".

| DarkAndDreary a răspuns (pentru andruzzz):

Poti sa fii bun si fara Dumnezeu. Sau orice alt zeu.

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Nu Dumnezeu te face pe tine bun, El ti-a dat libera alegere intre bine si rau, drept si nedrept, permis si nepermis, iar tu poti fi bun in viata asta si ti se va rasplati tie in viata viitoare sau poti fi rau in viata asta si iar ti se va rasplati in viata viitoare cu ceea meriti. De aceea spun si Sf. Parinti ca cea mai mare placere trupeasca nu o intrece pe cea mai mica placere sufleteasca. Raportandu-ne la acestea, de ce sa nu fim noi buni si vai de capul nostru pe lumea asta si sa strangem comoara in ceruri, decat sa fim rai si bogati pe lumea asta si sa avem comoara aici in viata aceasta trecatoare, decat sa avem viata in ceruri. Iar daca tu nu crezi in Dumnezeu spune-mi si iti demonstrez in aproximativ 2 pagini de scris A4 ca Dumnezeu exista.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru andruzzz):

Doua pagini A4? Interesant.
Presupun ca ai dovezi incontestabile ca Dumnezeu exista, nu?

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Sigur ca am raspunsuri pe care nu le poti contesta, iar daca tu crezi ca ai ceva de obiectat in privinta fiecarui argument dovedeste-mi cu alte argumente contrariul la ce am scris eu. Pentru inceput o sa iti aduc 3 argumente din viata de zi cu zi:
1. Il poti atinge pe Dumnezeu? Nu Il poti vedea pe Dumnezeu? Nu. Deci Dumnezeu nu exista. Dar tu iti poti vedea creierul? Nu iti poti atinge creierul? Nu deci.nu ai creier. Deci iata un prim argument ca Dumnezeu exista.
2. Sa presupunem ca esti pe o corabie si vrei sa arunci ancora mai intai te uiti in apa, vezi fundul oceanului? Nu dar tu ai credinta ca daca vei arunca ancora corabia se va opri asa si cu Dumnezeu. Iata si al doilea argument.
3. Un frizer ii spune unui om ca el nu crede in Dumnezeu iar acel om l-a pus sa argumenteze de ce iar frizerul i-a raspuns ca daca ar exista Dumnezeu nu ar mai fi atata suferinta si oameni bolnavi iar acel om i-a adus frizerului un alt om care avea parul foarte mare si i-a zis eu nu cred in frizeri, iar frizerul i-a raspuns cum sa nu crezi, pai eu ce sunt iar acel om i-a zis daca ar exista frizeri nu ar mai fi oameni cu parul asa lung. Deci iata argumentele din viata de zi cu zi.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru andruzzz):

1. Poti sa iti vezi creierul. http://en.wikipedia.org/wiki/MRI
Ai putea sa-l atingi avand in vedere faptul ca pacientul e constient in timpul unei operatii pe creier.
2. Daca stii adancimea oceanului si lungimea lantului de la ancora nu ai nevoie de credinta ca sa arunci ancora.
3. Dar este frizerul omnipotent? Poate frizerul doar sa bata din palme si toata lumea sa fie tunsa?

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Acum iti audc argumente din punct de vedere religios pentru a-ti dovedi ca Dumnezeu exista:
1.Argumentul istoric- deduce existenta lui Dumnezeu din universalitatea ideii de Dumnezeu, idee care a existat la toate popoarele si in toate timpurile, precum a spus si filosoful Cicero:„ Nu exista om care fie traind in carute sau in corturi sa nu fi crezut in vreun Dumnezeu". Daca ideea de Dumnezeu a existat la toate popoarele si in toate timpurile este imposibil ca acestei lumi sa nu-i corespunda o fiinta care exista in realitate, o fiinta atotperfecta care nu poate fi decat Dumnezeu. AStfel nu exista popor care sa nu aiba credinta in vreun Dumnezeu indiferent de felul in care si l-ar fi reprezentat. Deoarece ideea de Dumnezeu a existat la toate popoarele, acest argument s-a numit „ a consensu gentium", adica consensul tuturor popoarelor.
2. ARgumentul cosmologic-vine de la grecescul cosmos= lume sau univers, bazandu-se pe principiul cauzalitatii, consta in dovedirea existentei de Dumnezeu de la constatarea ca lumea fiind marginita si contingenta, ratiunea omeneasca trebuie sa admita existenta unei fiinte atotperfecte care este ultima cauza, El nefiind cauzat de nimeni si de nimic, aceasta fiinta neputand fi decat Dumnezeu. Acest argument este cel mai vechi dintre toate argumentele, fiind cunoscut inca din filosofia greaca. Astfel Aristotel spune: Dumnezeu care nu poate fi vazut de nimeni se vadeste in lucrarile sale. Acest argument este prezent si in cartile Sf. Scripturi, astfel in cartile Vechiului Testament scrie la psalmul 18, 1: Cerurile spun slava lui Dumnezeu, iar facerea mainilor lui o vesteste taria, iar in cartile Noului Testament scrie romani 1, 20: Cele nevazute ale lui Dumnezeu se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica lui putere si dumnezeire. In epoca moderna, filosoful Voltaire recunoaste taria acestui argument zicand: Universul ma incurca si nu pot gandi ca poate exista ceasul fara ceasornicar.
3. Argumentul cauzalitatii- ratiunea ne arata ca lumea se prezinta ca o inlantuire de cauze efect, fiecare fenomen din lumea aceasta avand cauza sa, care la randul sau poate fi cauza unui alt efect. Orice lucru isi are cauza sa, de aceea un efect nu poate fi propria sa cauza, deoarece daca noi am admite asa ceva, sustinem ca un lucru exista inainte de a exista. Asadar trebuie sa existe in afara lumii acesteia o fiinta care sa fi facut lumea( Dumnezeu fiind cauza, iar lumea fiind efectul).
4. Argumentul miscarii- sustinatorii acestui argument afirma ca tot ceea ce se misca nu se misca de la sine, ci se misca prin altul, asadar miscarea in lume se face de la unul la altul, ratiunea noastra pretinzand existenta unui prim miscator sau prim motor care sa fi introdus aceasta miscare in lume, el nefiind miscat de cineva sau de ceva, aceasta fiinta neputand fi decat Dumnezeu. In univers nu exista un punct fix de la care sa fi inceput miscarea, caci universul nu are un centru fix de forta. Nici teoria moderna a expansiunii continue a universului, nici teoria Big-bang-ului nu ii poate gasi universului un punct fix de la care sa plece miscarea in lume. Nici totalitatea fortelor din univers nu poate gasi asa ceva. Neexistand in lume o prima cauza care sa miste totul, iar lumea pretinzand o astfel de cauza fara de care ar ramane neexplicata, se ajunge astfel la concluzia ca trebuie sa existe in afara lumii un prim miscator care sa fi introdus miscarea in lume, care nu poate fi decat Dumnezeu.
5. Argumentul contingentei- ceea ce mintea omeneasca poate constata este ca lumea si toate lucrurile din lume sunt contingente( pot sa existe sau nu). Toate lucrurile din lume sunt conditionate si dependente unele de altele, cu alte cuvinte existenta lor nu este necesara, ci intamplatoare, doar Dumnezeu exista fara sa fie conditionat de nimeni si de nimic, Dumnezeu putand exista fara lume, dar lumea nu poate exista fara Dumnezeu.
6. ARgumentul entropologic- Stiinta afirma ca alaturi de legea conservarii materiei sau energiei, in univers exista si alta lege pe nume legea deprecierii energiei sau legea entropiei. Legea conservarii materiei sustine ca cantitatea de energie din univers ramane neschimbata, nimic nu se pierde, nimic nu se creeaza, ci totul se transforma, iar legea entropiei, fara sa contrazica legea conservarii materiei sustine ca: in orice transformare ramane o parte de energie care este pierduta pentru transformarile ulterioare. Argumentul entropiei se bazeaza pe incetarea oricaror procese de miscare din univers, ceea ce inseamna ca energia va avea un sfarsit, iar daca va avea un sfarsit, trebuie sa fi avut si un inceput, si astfel se actualizeaza intrebarea De unde provine energia? iar raspunsul nu poate fi decat unul: DE la sine nu o poate avea, caci natura nu poate nici castiga nici pierde energia, asadar izvorul energiei in univers nu poate fi decat un principiu din afara lumii, supranatural, care este atat cauza cat si creatorul.
7. Argumentul teleologic- acest argument pleaca in dovedirea existentei lui Dumnezeu de la ordinea, armonia si frumusetea care exista in lume. Se poate constata astfel ca cu toata imensitatea universului, cu toata complexitatea lui, el este un mecanism perfect, conducandu-se dupa anumite principii, norme sau legi, in el domneste cea mai desavarsita ordine, nimic nu se petrece la intamplare, iar mersul lui de mii si milioane de ani si frumusetile pe care le detine, nu se pot datora intamplarii, ci trebuie sa aiba ca autor o fiinta atotperfecta care a randuit si a organizat astfel lumea si universul. Argumentul teleologic este prezent in Sf. Scriptura in cartile Vechiului Testament la Psalm 18, 1: „ Cerurile spun slava lui Dumnezeu, iar facerea mainilor lui o vesteste taria". Referindu-ne la cei care afirma ca ordinea, armonia si frumusetile lumii se datoreaza intamplarii, putem afirma ca mai usor este sa cugetam ca un sac plin cu litere sa fie golit pe o foaie de hartie si sa apara o pagina din Sf. Scriptura. Asadar toate cele existente in lume nu pot fi explicate decat prin existenta unui creator si organizator a lumii, care este Dumnezeu.
8. Argumentul moral- Se poate constata o viata morala a oamenilor, in sensul ca in orice timp in orice loc si in orice societate, oamenii isi traiesc viata respectand si conformandu-se anumitor legi, norme sau principii morale care se reflecta in propria lor constiinta, incat ei totdeauna fac deosebire intre bine si rau, drept si nedrept, permis si nepermis, avand permanent convingerea ca binele trebuie facut iar raul evitat. Acest argument se bazeaza pe realitatea legii morale si a constiintei morale in om, ca si pe importatnta pe care o au in viata oamenilor. Ordinea morala din lume, pe care nimeni nu o poate contesta, pretinde existenta unei fiinte atotperfecte care sa fi introdus aceasta ordine in lume si care a inzestrat omul cu tot ceea ce ii este necesar pentru infaptuirea ei.

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

La tine nu este numai faptul ca nu crezi in Dumnezeu, dar tu refuzi si de a crede realitatea. Sa spunem ca Dumnezeu nu exista, cum sustii tu, dar hai sa iti mai spun ceva: Daca tu crezi in Dumnezeu, iar El nu exista nu ai nimic de pierdut. Daca tu crezi in Dumnezeu, iar El exista, ai castigat totul, dar Daca Dumnezeu exista, iar tu nu crezi in El, ai pierdut totul. Si sa iti mai spun inca ceva poti explica minunile facute de Dumnezeu in lumea aceasta, cum poti explica icoanele care plang, icoanele din care curg apa, icoana Maicii Domnului care o data pe an se strang sute de serpi in acea Biserica, serpi care nu sunt periculosi, iar dupa terminarea praznicului Maicii Domnului dispar fara ca nimeni sa stie cum. Cum iti explici tu ca in fiecare paste cade o lumina din cer la Mormantul Sfant care 2-3 minute nu flacara nu te arde, iar aceasta lumina cade din cer doar la credinciosi, iar la celelalte religii nu? Iar la argumentele din viata de zi cu zi mi-ai dat niste raspunsuri seci, ai deviat complet de la subiect. Dar sa trecem peste astea. Explica argumentele teologice si minunile pe care ti le-am scris

| DarkAndDreary a răspuns (pentru andruzzz):

"La tine nu este numai faptul ca nu crezi in Dumnezeu, dar tu refuzi si de a crede realitatea."
-Eu refuz sa cred realitatea?
"Daca tu crezi in Dumnezeu, iar El nu exista nu ai nimic de pierdut. Daca tu crezi in Dumnezeu, iar El exista, ai castigat totul, dar Daca Dumnezeu exista, iar tu nu crezi in El, ai pierdut totul."
-Dar daca Zeus exista si tu nu crezi in el? Nu ai pierdut totul? Daca Horus exista si tu nu crezi? Daca Monstrul Zburator de Spaghete exista?
"Si sa iti mai spun inca ceva poti explica minunile facute de Dumnezeu in lumea aceasta, cum poti explica icoanele care plang, icoanele din care curg apa, icoana Maicii Domnului care o data pe an se strang sute de serpi in acea Biserica, serpi care nu sunt periculosi, iar dupa terminarea praznicului Maicii Domnului dispar fara ca nimeni sa stie cum. Cum iti explici tu ca in fiecare paste cade o lumina din cer la Mormantul Sfant care 2-3 minute nu flacara nu te arde, iar aceasta lumina cade din cer doar la credinciosi, iar la celelalte religii nu?"
-Care minuni? Astea sunt doar afirmatii.
"Iar la argumentele din viata de zi cu zi mi-ai dat niste raspunsuri seci, ai deviat complet de la subiect."
-Pai tu vii cu astfel de argumente?
"Explica argumentele teologice si minunile pe care ti le-am scris"
-Well...Nu sunt asa bine informat in legatura cu acele argumente deci nu pot sa-ti raspund la ele. ( Stiu ce vei spune si nu. Asta nu inseamna ca ai dreptate si Dumnezeu exista )

| andruzzz a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Minunile sunt afirmatii? Spune-mi atunci o afirmatie facuta de Zeus Horus sau Monstrul Zburator. Iar cu argumentele teologice deja te-am bagat in ceata ca nu ai ce sa reprosezi impotriva lor, acele argumente sunt formulate de Sf. Parinti ai Bisericii Ortodoxe. Iar la argumentele din viata de zi cu zi pe care ti le-am dat, le gasesti la Einstein. Eu ti-am dovedit existenta lui Dumnezeu acum dovedeste si tu existenta la zeul in care crezi tu sau dovedeste faptul ca nu exista Dumnezeu. Iar minunile iti mai spun odata nu stiu ce afirmatii crezi tu ca sunt, dar ele nu sunt afirmatii, ci doar raspunsul lui Dumnezeu la credinta oamenilor.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru andruzzz):

Ce dovezi exista ca sa sustina asa zisele minuni?
" Iar cu argumentele teologice deja te-am bagat in ceata ca nu ai ce sa reprosezi impotriva lor"
-Asta nu inseamna ca ai dreptate. Daca nu stiu eu raspunsurile poate stie altcineva.
Si nu. Nu pot sa-ti dovedesc ca Dumnezeu nu exista, la fel cum nici tu nu poti dovedi ca unicornii roz invizibili nu exista.

| sublime89 a răspuns:

Ateii nu i se impotrivesc lui d-zeu, ci nu cred in el. Ca sa te impotrivesti cuiva, trebuie sa crezi ca acel cineva exista.
Presupun ca esti crestin. Daca esti crestin, atunci de ce nu citesti biblia, sa vezi si tu ce crezi si de ce crezi? Daca ai citi-o, ai vedea si tu ce ne invata rau. Sunt sigur ca ai gasi acele lucruri rele daca ai citi atent si cu mintea deschisa.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Ateii nu cred in Dumnezeu deci nu se pot impotrivi cuiva inexistent pentru ei.

Biblia oricum a fost scrisa tot de niste oameni. Ca le-a dictat-o dumnezeu sau nu...e discutabil.

Dar mi-ar placea ca Biblia sa-i invete pe oameni mai multa logica si sa fie mai putin ipocriti si mincinosi. Asta legat de cat de mult citesc unii biblia, cand de fapt reproduc si ei ce-au auzit pe la scoala la ora de religie. Iar legat de viata in general, mi-as fi dorit ca Biblia sa-i invete pe oameni sa fie mai putin rai.

Cand dumnezeul din biblie e el insusi rau, omorand mii de oameni cu potopul si cu incendierea oraselor etc, nu stiu zau ce-ar fi trebuit sa invete aia din evul mediu care omorau oameni cu sutele de mii in numele credintei.

Asa ca mai usor cu invatatura bibliei pe scari.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Faza cu Sodoma si Gomora e reala, vazusem, un documentar despre disparitia celor 2 orase.
Se pare ca 1 meteorit a lovit alpii si bucatii din el s-a desprins in admosfera si au facut praf cele 2 orase, iar desigur ca evreii au zis ca zeul crestin a facut asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat pot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se impotrivesc lui Dumnezeu? ma miram-as.si cum o fac? ca sita impotriva vantului? ca apa impotriva pietrei?

| SabbyNightShadow a răspuns:

Pentru ca nu li se pare adevarat ceea ce scrie in biblie, necrezand in Dumnezeu, nu ii afecteaza deloc. Ei cred asta tocmai pentru ca au citit si inteles biblia. Majoritatea crestiniilor nu o inteleg...

| CinevaNou a răspuns (pentru SabbyNightShadow):

Tu ai citit biblia?

| SabbyNightShadow a răspuns (pentru CinevaNou):

Nu toata.

| Radeas1 a răspuns:

Ateii nu cred in Dumnezeu deci nu se pot impotrivi cuiva inexistent pentru ei. Așa cred și eu, la fel cum a spus Adrian.
Și spun că Biblia e o simplă carte, fiindcă nu toți oamenii sunt la fel.

| CartoonN a răspuns:

Ateii nu se impotrivesc lui Dumnezeu, ateii nu se impotrivesc nimanui...pur si simplu ei sunt propriul lor dumnezeu.

| Robyi a răspuns:

Dumnezeu a creat Biblia ca sa mustre, sa indrepte si sa disciplineze.
Informatiile din Biblie ne sunt practice pentru viata de zi cu zi (Isaia 48:17).
Toata Biblia este inspirata de Dumnezeu, aceasta fiind exacta si demna de incredere (2 Timotei 3:16).
De asemenea, promisiunile lui Dumnezeu prevazute in Biblie se vor indeplini sigur (Numerele 23:19).

| VictorMihail1990 a răspuns:

Nu...doamne ferese...D-zeu sa te invete de rau? |? nici eu nu sunt prea credincios, si stiu ca multe minciuni au fost bagate in biblie. Nu stiu de ce ateii fac asta, poate fiindca ei considera Biblia o carte de povesti, care ne manipuleaza,
sau cv de genu

| SashaSiAtat a răspuns:

Dumnezeu nu invata ceva rau prin Biblie. El invata oamnii un stil de viata, nu o religie stricta, insipida, inodora, sufocanta. Unii nu inteleg lucrul acesta.
Atei nu neaparat ca se impotrivesc lui Dumnezeu, dar ei afirma teoria evolutionista, cea BigBang si faptul ca Dumnezeu este doar un spectator si nu se implica in creatie (perceptia lor este ca daca El s-ar implica lumea ar fi diferita si nu ar mai exista rau).
Nu e neaparat o regula ca un ateu sa considere Biblia ca fiind o simpla carte, dar lucrul acesta se intampla pentru ca este o taina cum Dumnezeu a inspirat omul sa scrie Sfintele Scripturi fara sa-l oblige pe om (fara sa il violenteze), dar sa totusi sa fie scris corect fara adaugiri sau omiteri din partea autorului.
Oricum din moment ce ei Il neaga pe Dumnezeu, nu e normal sa nege si cartea care se presupune ca e inspirata ("scrisa") de El?

| Windancer a răspuns:

Cred eu, pentru ca Biblia incurajeaza stagnarea. Promoveaza tortura, sclavia, asuprirea, intoleranta pentru niciun alt motiv decat acela ca o anumita persoana sau grup de persoane considera credintele sau modul de viata al alcuiva nepotrivit. NU zice nimeni ca nu exista povesti induiosatoare, sau sfaturi benefice/ajutatoare in Biblie. Doar ca multe dintre ele nu e nevoie sa le citesti dintr-o carte ca sa le deprinzi... daca ai cat de cat materie cenusie in cap. Mentalitatea expusa acolo e inapoiata. Era aplicabila poate pe vremea lui Moise etc., dar de atunci am evoluat mult ca societate. Sa ne tratam unii pe altii acum, asa cum se comportau oamenii in acele vremuri am fi cel putin indignati, dar sa mai judeci lumea de azi bazata pe standardele de atunci?

Si, bineinteles, contradictiile din Biblie care au devenit deja cliseu. A toare iubitor si iertator, dar te arunca in iad daca nu faci exact cum ti se spune? Atunci de ce liber arbitru?