| LupusDei1993 a întrebat:

De ce unii creștini spun că suntem aproape de sfârșitul lumii?
Sfârșitul poate veni oricând și nu cum e scris în Apocalipsă, ci în moduri științifice. Schimbări climatice, război nuclear etc.

28 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă creincioșii așa s-au învășat să creadă literal ce scrie acolo. Iar Apocalipsa este o vedenie. o halucinație. Așa începe - am văzut. Așa a văzut el. ȘI fiindcă amestecă acolo de toate, pe teme religioase, haoleeo, ce înțelepciune mare pe capul lui.
Sfârsitul vine într-un singur fel, când se stinge soarele. Dar până atunci vom fi plecați pe alte planete. Un cer nou ( alte stele pe cer) și un pământ nou ( altă planetă). Așa scrie și în Biblie.

| dany1988 a răspuns:

De 2000 de ani tot vine rolling on the floor Si peste 2 miliarde de ani tot o sa zica ca sfarsitul e aproape rolling on the floor

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

"In moduri stiintifice" laughing laughing

Stiinta o e metoda de studiu a lumii naturale si nu se ocupa cu sfarsitul lumii ci se ocupa exclusiv cu ce putem studia acum la momentul actual si in principal ce poate fi transpus intr-o serie de experimente.

Cand ateii compara stiinta cu religia nu-si dau seama ca transforma stiinta intr-o forma de religie.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Ba se ocupa, sfarsitul lumii o sa vina peste 1 mld de ani [si noi deja o sa colonizam alte planete]. Exista dovezi stiintifice.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Nu, nu se ocupa. Asta e pur si simplu o minciuna. "Sfarsitul lumii" inseamna sfarsitul omenirii. Omenirea poate sa sa dispara de la orice calamitate insemnata. Razboiul rece putea sa declanseze un razboi nuclear care putea sfarsi umanitatea. Sau pamantul ar putea fi lovit din nou de un meteorit. Sau un supervulcan ar putea sa erupă. Sau o pandemie mult mai periculoasa decat asta ar putea pune in pericol existenta umanitatii.
Stiinta este doar o metoda de analiza a lumii naturale si nu isi da cu presupusul cum fac horoscoapele si vrajitoarele si orice alta superstitie. Stiinta nu va face decat sa exprime ceea ce putem stii sigur.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Omenirea n-are cum sa dispara din cauza unui razboi nuclear. Efectiv pamantul nu ar putea fi distrus. Si nimeni nu e asa de nebun incat sa porneasca un astfel de razboi. Si au fost pandemii mai rele decat acest virus. Uite,ciuma neagra aproape a omorat populatia Europei, la fel si gripa spaniola. Dar astfel de pandemii nu mai pot sa apara, stiinta si medicina s-au dezvoltat asa de mult incat pot sa ne protejeze de chestiile astea. Si toeria aia cu meteoritul este doar o TOERIE. Nu se stie de ce au murit dinozaurii. Eu tind sa cred ca au murit din cauza unei epidemii. Caci, daca venea un meteorit pe Terra ar fi disparut toata viata, nu? Si e o probabilitate foarte mica sa vina un meteorit pe Pamant. Si de unde ai scos prostia cu supervulcanul? N-are cum sa ne omoare un vulcan. Ok, ar fi un vulcan imens. Sa zicem ca erupe in SUA. Cum naiba afecteaza acel vulcan Europa?

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Te sfatuiesc sa citesti mai mult si sa lasi aroganta de-o parte fiindca aroganta e rezervata doar oamenilor idioti. Si presupun ca tu nu esti idiot, nu? Nu? Atunci nu mai fii arogant.
Un supervulcan poate sa erupa si poate sa afecteze intreaga viata de pe Terra. Cenușa poate creea schimbari climatice extrem de grave care sa ducă la recolte mult mai sarace si foamete pe intreg globul.
Deja discutia asta nici nu mai are legatura cu stiinta. Lucrurile astea au o sansa sa se intample si expertii stiu foarte bine cat de grave sunt consecintele. Du-te sa citesti ce zic expertii si nu-ti mai da tu cu parerea aiurea.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

De parca vine un supervulcan rolling on the floor

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Nu eu zic asta ci specialistii. Daca tu esti un specialist in domeniu si ai studiat geologie la Harvard si urmarile unei eruptii de proportii colosale la Oxford atunci ma scuzi. Daca nu le-ai studiat atunci nu te lua in gura cu mine ci cu expertii de la care stiu lucrurile astea. Du-te sa faci mistouri fara rost cu ei

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Da,si hai sa vedem ce probabilitate e ca un super vulcan sa imprastie fum si cenusa peste ocean rolling on the floor

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

De ce vorbesti cu mine in continuare despre asta? Nu sunt un expert in domeniu, du-te sa faci mistouri cu expertii te rog. Nu ma intereseaza discutile de genul. Punctul meu de vedere era ca stiinta nu se ocupa cu sfarsitul lumii ci doar cu studiul fenomenelor naturale din prezent. N-are cum sa stie un domeniu de activitate ce studiaza fenomene naturale in prezent ce se va intampla cu omenirea. Asta poate mai mult tine de antropologie si psihologie colectiva decat de stiinta.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Pai fenomenele naturale ne pot omori. Ca exemplu, Soarele. Ala ce e? Dar de ce te cheama asa?

| fllu07 a răspuns:

Biblia nu spune ora, nici data, nici cum va fi. Dar putem fi siguri că va fi. Si dovezile arată că suntem extrem de aproape. O distrugere din partea lui Dumnezeu îndreptată spre oamenii răi, incorigibili, razvratiți. Pământul nu va fi distrus niciodată. Ce vină are pământul pentru că oamenii îi administrează prost resursele, si am ajuns la un pas de colaps climatic? Ca si cum un proprietar are niste chiriași care încet dar sigur ii distrug imobilul. Care e cea mai bună măsură de luat, din partea proprietarului? Sa dărame casa? Sau sa ii explulzeze pe chiriașii necunoscători si sa facă reparațiile necesare? Tot la fel se va intampla si cu pământul. Va fi curățat, nu distrus.

| naibastiesialtceva a răspuns:

Mai,sfarsitul lumii n-are cum sa vina cu un razboi nuclear. O sa mai traim 1 mld de ani [ma rog, urmasii nostri].

| LupusDei1993 explică (pentru naibastiesialtceva):

Colapsul climatic o sa ne distruga cu siguranta.

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru LupusDei1993):

Tot asa, fals. Incalzirea globala nu o sa ne distruga. Au mai fost epoci glaciare si am supravietuit si la ele. Chiar crezi ca suntem asa de prosti incat am fi invinsi de clima?laughing

| pacatosulClaudiu a răspuns:

"in moduri stiintifice" - what?

Stiinta este un sistem care se ocupa de studierea universului si pe baza cunostintelor revolutioneaza inventii. Ce treaba are de-a face asta cu sfarsitul lumii?
Poti maxim doar sa spui ca unele creatii ale stiintei + mentalitatea oamenilor a adus la distrugerea omenirii pentru ca ei n-au fost in stare sa o gestioneze.

Revenind la intrebare, oamenii inca din antichitate au aberat astfel de premonitii. Insasi biblia condamna ghicitorii si totusi sunt in abudenta in zilele noastre. Nu este ceva nou. Progresul tehnologic si stiintific pe care ei nu-l inteleg, cursul evenimentelor sociale pe care nu-l inteleg, toate chestiile astea le contureaza ideea ca totul se distanteaza de ceea ce este prezentata in biblie si astfel ne apropiem de sfarsitul lumii. Nu ai decat sa ii ignori sau sa le dai in cap cu insusi citate din Biblie. Multi religiosi abereaza mult. Este in zadar sa le vorbesti despre notiuni de stiinta pentru ca mereu au replici universale pe care sa ti le spuna. Luandu-i la rost cu pasaje din Biblie le dai knockout-ul final.

| h379m3973423 a răspuns:

Apocalipsa nu spune că vine sfârșitul lumii în sensul că vine un război sau vreo explozie solară ci în sensul că lumea își va pierde ceea ce are ea cel mai bun: mintea. Păi vă dați seama dacă Antihristul va putea schimba Legea(din Israel)..., iar LUMEA va crede o minciună?! Nu integritatea voastră fizică va fi alterată ci conștiința voastră va fi. Nu veți mai gândi pentru voi ci alții o vor face, veți fi complet influențați nu pe jumate cum sunteți acum.

Fiți sinceri: dacă se termină proiectul cu robotul pe jumătate biologic ce are inteligență artificială, ce cunoaște tot din domeniul oricărei științe ce se poate încărca într-un server și are cei mai buni algoritmi ajungând la cele mai bune decizii nu i-ați acorda autoritate? Nu degeaba scrie în Biblie că vă veți închina icoanei vorbitoare, acel robot sau algoritm sau Dumnezeu știe ce o fi(dar o invenție inginerească la cel mai mare nivel) va deveni dumnezeul vostru.
Biblia spune că Antihristul va aduce pace și prosperitate(cu asta începe, ca să prindă la public). Acum cu Covidul și colapsul economic ce se preconizează are cea mai mare oportunitate să se arate doar să plece "piedica"(2Tes.2)
Voi ăștia păcătoșii câtă compasiune oferiți persoanelor homosexuale? Pe toată, nu? Tot Biblia scrie că Antihristul este homosexual, pfaaa ce bine o să prindă la public. Aduce idei incredibile, este homo, spune că ești propriul dumnezeu, unul dintre cei mai mari admiratori ai științei, nu dă doi bani pe creștinism... să-l pupi și nu alta laughing

Succes, ce să zic...

| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Israelul nu mai este poporul de legământ al lui Dumnezeu. Nu mai are de ce sa îl aștepte pe Mesia. Au avut șansa asta, dar din cauza necredinței au pierdut-o, si Dumnezeu i-a respins ca națiune privilegiată.

| h379m3973423 a răspuns (pentru fllu07):

Chiar dacă o generație de evrei L-au respins pe Domnul Isus și copiii lor au învățat de la ei că trebuie încă să-L aștepte nu înseamnă că Dumnezeu i-a părăsit, Dumnezeu îi iubește și pe ei cum te iubește și pe tine și pe toți oamenii.

Dacă spui că Dumnezeu i-a părăsit contrazici însăși morala Bibliei, iar dacă spui că Israelul nu mai are nici un scop în Planul Său atunci contrazici Cuvântul lui Dumnezeu(exemplu Romani 9-11).

Știu de versetul care ne spune de Noul Ierusalim și care nu se referă la evrei ci la toți oamenii găsiți credincioși Lui(Gal. 3:28). Dar în Romani 9-11 nu se referă la același lucru ci strict la evrei, la fel și în Apoc. 7 unde ne spune clar(și mai clar de atât chiar nu se putea) că vor fi aleși evrei care să evanghelizeze. Mai sunt versete în care arată că Antihristul va face un legământ cu ei, ne spune de Templul lor ș. a. m. d.
Ai putea spune "Păi da, dar în anul 70 s-au întâmplat toate asta." În Luca 21 scrie asta, nu în Matei 24. Sunt două profeții diferite(evident având în vedere că și locul în care vorbeau a fost diferit).

| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Hai ca bați câmpii rau de tot.

| h379m3973423 a răspuns (pentru fllu07):

Cum adică bat câmpii? Explică-mi folosind Cuvântul lui Dumnezeu, te rog.

| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Simplu. Ai niste explicații culese de pe câmpii, ca nici nu merită osteneala sa contraargumentez.

| h379m3973423 a răspuns (pentru fllu07):

Nu am explicat nimic, doar am spus ce spune și Biblia...
Eu doar încerc să înțeleg de unde faza cu "nu mai are de ce sa îl aștepte pe Mesia. Au avut șansa asta, dar din cauza necredinței au pierdut-o"
Nici noi nu-L așteptăm pe Mesia. Nici măcar nu L-am așteptat...

| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Păi simplu: ieremia 31:31-33 te lămurește. Era profeție ca să împlinit la penticosta, când Iehova Dumnezeu a varsat spiritul sau sfânt peste cei 120 de bărbați și femei, care au început să vorbească în limbi. Ei au fost primii membrii ai israelului spiritual, cei care au luat locul israelului natural. Datorită necredinței au pierdut privilegiul de națiune aprobată, iar apogeul necredinței lor a fost atunci când l-au ucis pe Mesia. Nu ne greu de înțeles, dacă îți ridici vălul de pe ochi.

| h379m3973423 a răspuns (pentru fllu07):

Ce mi-ai dat tu are legătură cu Matei 1:27 și nu dă nici o explicație pentru motivul pentru care mi-ai scris "nu mai are de ce sa îl aștepte pe Mesia. Au avut șansa asta, dar din cauza necredinței au pierdut-o"
Ba chiar este o profeție ce nu s-a împlinit încă: Luca 1:32, 33 Aici nu mai poți spune de "Israelul spiritual" pentru că este specificat "scaunul de domnie a lui David" și "casa lui Iacov". Deci da, Israelul încă are locul său de onoare în planul lui Dumnezeu.
"Israelul spiritual" de care vorbești are legătură cu alte lucruri: Ioan 3:16, Gal. 3:28, Coloseni 3:12.

| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Păi Mesia a venit. Si l-au ucis. Crezi ca mai vine odata? Un fel de 2.0? laughing

| h379m3973423 a răspuns (pentru fllu07):

Domnul Isus a venit ca Preot, Salvator(/Eliberator) și Împărat. Oamenii L-au respins ca Împărat, dar nu au putut face nimic pentru primele două(Luca 20:26; Matei 26:59, 60A; Matei 27:64). Cu alte cuvinte mai are să se împlinească profeția cum că are să domnească pe scaunul de domnie a lui David.

Deci dacă te referi la profeția din Luca atunci amintește-ți de momentul când are din nou să vină Domnul Isus împreună cu "zecile Lui de mii de sfinți" să domnească 1000 de ani. Va domni pe tot Pământul, dar din Israel(mai întâi îi va salva pe evrei din acel necaz și Își va începe domnia). Ciudat că ți-a scăpat detaliul acesta având în vedere că nu scrie numai într-un singur loc faptul că Domnul Isus va domni în Israel.

Întrebări similare