Tot ce exista in acest univers este produs al proceselor chimice dintre atomi, nu create de un personaj mitic supranatural superputernic atotstiutor fara de moarte care traieste in alta dimensiune si care sfideaza legile fizicii
Incredibil, tu chiar nu stii nimic despre evolutionism dar il trambitezi mai rau ca o sirena, te rog ca de acum incolo cand vorbesti cu orice evolutionist sa ii spui urmatoarea chestie
sunt evolutionist, darwinismul nu are nicio legatura cu subiectul.
e clar, din ultima ta intrebare.
Degrabă incerci sa deschiși minti închise ca ei nu gândesc rational, pentru ei orice explicație inseamna cv supranatural
Uita-te la frumusetea florilor. Exprima frumusetea caracterului si a personalității Sale. Daca tu nu poti vedea analogia, nu inseamna ca florile nu sunt create dupa asemănarea Sa.
Omida=vierme. Stii ca unii viermi sunt puși pe rani, ca sa distrugă tesutul mort sau infectat, pe care ei il maninca? Mai mult, unele haine pe care le porti, le datorezi tot unor viermi, viermilor de mătase.
Si ca tot ai pomenit de fluturi, ei, prin zborul lor, exprima libertatea de miscare a oricarui spirit liber.
Pe langa ca nu stii ce e evolutionism nici nu intelegi ce iti vorbeste omul, las-o balta, tu intelegi de ce am dat acel citat in contextul discutiei?
A zis cineva ceva de supranatural aici?
ce ai spus tu acolo e doar de umplutura, o discutie rationala se bazeaza pe argumente si contra-argumente.
de ce a ales balena lu' dany1988 sa se mute in apa de pe uscat si sa isi faca inotatoare din picioare si nu a ales sa isi faca branhii si sa renunte la plamani.
In afara faptului ca te-ai facut de rasul curcilor imitand pe cineva ca sa faci pe gica contra, la varsta ta, la care se presupune ca esti adult si cu toate tiglele pe casa nu ai aratat nimic.
S-ar putea sa ai dreptate. La urma urmei, si balega are ceva bun in ea, e un bun ingrasamint, asta inseamna vitamine pentru flori. Si vitamine nu sunt ieftine.
Si nu stiu cum ai fi tu de nu te-ai balega timp de mai bine de o săptămînă.
Orice lucru isi are rolul lui. Ca noua nu ne place balega, si tintarii, si virușii, asta e altceva. Nu ne plac nici lupii, si in Yellowstone au fost decimati in anii 80, ca mai apoi, in anii 2000 sa se recunoasca ca disparitia lupilor din zona a dus la un dezechilibru serios in acel ecosistem, ceea ce a dus la repopularea zonei cu lupi.
"Nu ne plac nici lupii, si in Yellowstone au fost decimati in anii 80, ca mai apoi, in anii 2000 sa se recunoasca ca disparitia lupilor din zona a dus la un dezechilibru serios in acel ecosistem, ceea ce a dus la repopularea zonei cu lupi."
Si cand te gandesti ca tot voi spuneti ca lupii mancau iarba cand i-a creat spiridusul...bine ca s-au transformat in carnivori ca altfel, adio echilibru...
"Si nu stiu cum ai fi tu de nu te-ai balega timp de mai bine de o săptămînă."
Da mah, dar cand te gandesti ca spiridusul tau a reusit sa creeze un sistem digestiv care sa produca doar rahat urat mirositor in loc de...versete din Biblie cu iz de smirna, sa zicem, parca nu mai e atat de inteligent, nu?
Lupii chiar mănanca iarba. O fac cîini uneori, care se trag din ei, ei de ce nu ar minca uneori?
In ce priveste digestia, nu mi-e rusine nici cu evolutia, daca tot ne-a dat nas, de ce nu a creat si excremente frumos mirositoare, ca sa nu avem probleme cu ele, sau macar sa nu ne deranjeze, de ce nu ne-am adaptat la mirosuri încît sa nu le băgăm in seama? In sensul asta, oricum o dai, nu e bine, facem ce facem, si tot pute.
Rîzi tu, dar sunt doar cateva.
Cînd încerci sa iti faci o imagine a cum ar fi cea mai frumoasa fata din lume, sau cum ar arăta femeia perfecta, si nu ma refer la frumusetea fizica cit cea interioara, aceea imagine nu e prea departe de ceea ce ar fi frumusetea Lui. In fond, orice ideal isi are originea in El, nici un ideal nu exista in lumea asta imperfectă, dar noi il putem avea datorita acelui chip al Sau ce se afla in fiecare din noi.
Cine a zis ceva de creationism? vezi himere.
eu am vrut un raspuns de la un evolutionist care isi sustine aceasta credinta
"Lupii chiar mănanca iarba. O fac cîini uneori, care se trag din ei, ei de ce nu ar minca uneori? happy happy happy"
Lasa un caine/lup inchis pe un islaz, fara surse de hrana animala si viziteaza-l peste o luna. Apoi spune-i ca tu credeai ca mananca iarba.
"In ce priveste digestia, nu mi-e rusine nici cu evolutia, daca tot ne-a dat nas, de ce nu a creat si excremente frumos mirositoare, ca sa nu avem probleme cu ele, sau macar sa nu ne deranjeze, de ce nu ne-am adaptat la mirosuri încît sa nu le băgăm in seama?"
Evolutia nu inseamna "mai frumos", ci mai eficient, mai rezistent, mai puternic, si nu in ultimul rand mai adaptat. De altfel numai omul stramba din nas la mirosuri, si asta nu de mult timp. Mai demult casa se tencuia cu pamant amestecat cu balega si paie, mirosul de animal spintecat era curcubeu pe cerul gurii, etc. Inclusiv Isus asta al tau, nu te gandi ca se stergea la fund, sau se spala dupa ce defeca. Despre ce vorbim?!
Discutia dintre noi doi:
eu: argumenteaza te rog o speta evolutiva
tu: da
te rog sa ai putin respect fata de ceilalti cu care discuti si sa nu repeti ca o moara stricata acelasi lucru, in cazul tau "pentru tine raspunsul la toate e dumnezeu" in contextul in care eu nu am spus nimic de creationism
ti-am pus o intrebare cu referire la evolutionism, iar tu si dany1988 in loc sa impartasiti din cunostintele voastre despre evolutionismul pe care il sustineti ati raspuns asa:
tu: da
el: ploaie afara
daca tot credeti in evolutionism, inseamna ca l-ati studiat, atunci inseamna ca sunteti capabili sa il si explicati, daca nu e cazul, hai sa inchidem obloanele sa mergem acasa, nu are rost sa postam pe TPU (un forum de intrebari, discutii, etc) aspectele astea, daca nu putem sa le sustinem.
Ok, daca evolutia nu inseamna "mai frumos", inseamna ca noi suntem cam pe linga ea, cel putin in aceasta privinta. De unde avem atunci ideea de "mai frumos"? Sau ideea de dreptate, nu e tocmai corect ca ditamai tigrul sa sfisie un mic pui de antilopa? E ca si intrebarea despre cum a aparut Dumnezeu. Aparitia presupune timp, nu poti aparea decat daca nu ai fost pana atunci, deci timpul e esential aici, ori, daca timpul e a patra dimensiune a Universului, e o caracteristica a lui, punîndu-L ore Dumnezeu in timp, il limitezi la o caracteristica a Universului, il faci sa fie parte din Univers, nicidecum dinafara lui, creator chiar si a timpului. Timpul nu il caracterizează pe Dumnezeu, cum "mai frumos" nu caracterizează evolutia. Si atunci, daca avem ceva dinafara evolutiei, nu ar trebui sa gîndim mai departe de ea? Eu nu exclud posibilitatea evolutiei, dar daca a fost ceva mai mult, daca o mina creatoare a creat totul prin mecanismul evolutiei, dirijînd-o?
Cu lupii, am glumit. Normal ca sunt animale de pradă, carnivore.
Acum 5 minute | dany1988 explică:
Treaba fiecaruia in cine crede.Ce te face sa crezi ca, credea in zeul iudaic?
pai nu e chiar asa pentru ca tu tot la 2 zile postezi ceva ca sa contesti pe cei care cred in creationism, deci nu e treaba fiecaruia daca tu simti nevoia sa le arati ca nu e bine sa creada.
ce sa cred, despre ce vorbesti acolo?
"Sau ideea de dreptate, nu e tocmai corect ca ditamai tigrul sa sfisie un mic pui de antilopa?"
Ba da, e foarte corect, de altfel lupii din exemplul tau de mai sus, tocmai rolul asta il au, de a sfasia ceva, pentru pastrarea echilibrului.
"E ca si intrebarea despre cum a aparut Dumnezeu."
Apoi l-ai amestecat pe Dumnezeu si s-a dus naiba orice logica...deabia ajunsesem sa avem o discutie cat de cat argumentata. Dar in fine.
Gruge întreabă:
qgenius153 întreabă: