| OctavianDanielMaria a întrebat:

Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea lui, nu? Dar pe plante, fungi bacterii, virusi si animale dupa al cui chip? Si pe fluture nu l-a creat el, ca nu exista fluture pana nu e omida= Evolutie

Răspuns Câştigător
| NotNamed a răspuns:

Tot ce exista in acest univers este produs al proceselor chimice dintre atomi, nu create de un personaj mitic supranatural superputernic atotstiutor fara de moarte care traieste in alta dimensiune si care sfideaza legile fizicii

147 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Păi vezi? Biblia e scrisa pentru noi, din perspectiva noastra. Ca să o intelegem. De era din perspectiva lui Dumnezeu, prezenta adevarul absolut, dar nu am fi inteles o iota.

Si pentru noi, e doar un punct pe cer, ca multe alte puncte. Dar Soarele e cel caruia ii datoram viata. Fără stele, punctele de pe cer, ai putea trai, fara Soare insa, nu. Sper ca macar acum sa inteleg diferenta.

Nici nu trebuiau sa aiba habar de stiinta. Biblia nu e un tratat de stiinta, de astronomie. De era, prezenta altfel lucrurile. Si era scrisa acum, de oameni de stiinta, de astronomi.
Soarele e o stea, dar e mult mai mult de atit. Nu e doar un pixel pe cer, care nu ma încălzește cu nimic, ma pot bronza la el, pot vedea mult mai bine decat la lumina stelelor, si hainele se usucă mai repede daca stau la soare. Fără el eu nu pot trai, fara stele as putea.

Corect. Pescari, vameși, oameni slujitori la curtea împăratului. Oameni simpli, într-un cuvînt. Fără habar de stiinta. Dar ti-am spus, nu stiinta e scopul.

Nu e un nimic in univers. Se poate lauda ca e una din putinele, (daca nu unica) stele printre a carei planete e una care are viata, si inca inteligenta.
Teoria relativității: daca eu zic ca stau jos in tramvai, si tu zici ca ma mișc cu 40 de km/h, nu inseamna ca vreunul nu are dreptate. Eu chiar stau jos pe un scaun, tu chiar ma vezi de pe strada cum trec pe linga tine. Totul depinde de perspectiva din care privesti lucrurile.

Mai, stiu ca depinde de o planetă, dar eu traiesc pe o planetă. Tu traiesti pe vreo stea ☺? Biblia a fost scrisa pentru oamenii cu picioarele pe pămînt ☺. Cei de pe soare isi au biblia lor ☺.

Păi vezi? Tocmai de aceea, eu ma bronzez pe Pămînt, si Soarele, spre deosebire de celelalte stele, contribuie la asta.

Mai, eu ziceam că mă bronzez la soare, tu ai zis ca asta depinde de o planetă (ai nevoie de una unde sa stai sa te bronzezi), eu asa am inteles.

E logic că soarele e prea mic ca sa contribuie la buna functionare a galaxiei vecine, si distanta dintre galaxii e prea mare, dar nu asta e ideea. Cel ce a scris despre Soare si stele nu s-a gîndit la ce e pe cer si dincolo de el, nu i-a pasat de astronomie, ci a scris asa cum a stiut pentru oamenii de pe Pămînt. Ca i s-a parut Soarele mai important, nu a gresit cu nimic. Chiar daca e o stea, de aici de pe Pămînt e total diferit de celelalte stele. Si de acolo separarea dintr el si stele.

E cuvîntul lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Repet: pentru noi oamenii. Nu exclude asta. Ajungi rau daca o faci. Dumnezeu ne stie limitele si ne vorbeste piure limbajul nostru. Tu daca ai vrea sa comunici cu cimpanzeii si comunica cu ei pe limbajul lor, daca ar avea un limbaj, chiar daca acesta ar fi doar din semne ale labelor si urlete. Ar fi cel mai eficient asa, chiar daca rudimentar. Dumnezeu face la fel, dincolo de absolutul care este el, se limitează la ce suntem si ce stim noi. Daca înțelegi acest aspect, poți intelege multe din asa-zisele contradicții ale Bibliei. E ca si treaba cu culoarea cerului. Daca zic ca e albastru, imi vei da dreptate. Dar asta poate fi doar limitarea a ce ai vazut tu pana acum, pentru ca noaptea dormi. E un adevar, dar e incomplet. Cerul, in totalitate, poate fi si negru, noaptea, poate fi si rosu, la apus. Doar ca tu nu ai avut experienta asta, noaptea dormi, la apus faci dragoste cu partenera happy (e un caz ipotetic, desigur). Dumnezeu se limitează la experienta noastra umană, ca sa se poata face inteles.

| DonEduardo a răspuns (pentru aditimus):

Animalele au.