| 666Metalhead666 a întrebat:

Dumnezeul vostru "perfect" face 10 porunci.Primele 4 puteau fi facute intr-una gen:Roaga-te si Creze in Mine, iar daca porunca 10(Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.) era inaintea poruncii 8(Sa nu furi.), putea sa mai economiseasca un loc.Deci in "perfectiuea" lui a risipit 5 din 10 porunci.Alea 5 locuri puteau fii sa nu rapesti,sa nu violezi, sa nu faci incest etc.Ce parere aveti de asta?

15 răspunsuri:
| Duucu a răspuns:

Am părerea că ești un frustrat.

| Crucified a răspuns (pentru Duucu):

Ce dur şi brutal eşti...

| Duucu a răspuns (pentru Crucified):

Mie-mi place să calc în picioare puii de găină.Te-am speriat?

| Crucified a răspuns (pentru Duucu):

Era să cad de pe scaun, ce dracu? sad
Mie mi-e frică de găini, ştiai?

| anonimg a răspuns:

Deci aceasta este gandirea ta?
Nu stii dar ca "nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii; si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii" (1Cor.1:25)?
Mai inainte de aceste porunci este porunca intai peste care ai sarit.(Si asta daca poruncile sunt pentru toti oamenii. Dar daca sunt numai pentru evrei, atunci lasa-le sa fie judecate doar de ei).

| zurick a răspuns:

N-ai fi vrut cumva sa fie intr-o limba pe care oamenii sa n-o inteleaga? Si nu crezi ca nu s-ar fi mai numit decalog(10 porunci)?

| oprescudorin11 a răspuns:

A fost sa fie pe intelesul Vostru! O singura porunca ajungea: 'sa nu va credeti Dumnezei", restul sunt corolare, caci a fura inseamna a te crede Dumnezeu, caci a judeca, la fel, caci a iubi sau a ura, la fel, etc.

| Lizzu a răspuns:

Da,si eu sunt de acord ca unele din ele puteau fi cumulate. unele exprima unul si acelasi lucru ...cu ce rost?

Oamenii de atunci atat au gandit ei, atat au crezut si nu ai ce mai face.
-Moise sau oricum l-o fi chemand pe acel om care a nascocit aceste "porunci", sa le spun asa cum le spune toata lumea, nu a gandit mai mult si nu a gandit mai logic de atat.
Atat a putut el sau societatea de atunci, conducatorii de atunci care au consimtit la inventia acestor porunci...

Eu una m-am saturat de luptele crestini -atei, am obosit si ma predau.
Fiecare sa creada ce vrea pana la urma... happy

| iurii75 a răspuns:

Că la maternitate te-au cam scăpat pe jos

| 666Metalhead666 explică (pentru iurii75):

Tu nu esti cam batran sa crezi in zane, magie si Bau-Bau?

| Darkmagic a răspuns:

Ce parere am?
Nasoala. big grin
Adica te grabesti in concluzii.

1. Decalogul se adresa unei lumi politeiste, si era logic sa inceapa cu accentul pe "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau" si restul.

2. Se adresa unor minti primitive in raport cu inteligenta de astazi, altfel spus, tu intelegi in alt fel Decalogul.
Vrei sa-ti dau o dovada de ne'ntelegere chiar tie?
82 65 72 65 84
In sirul de mai sus, tu vezi o insiruire de cifre, sau faptul ca eu am scris "RAHAT" in cod ASCII, caractere mari?
Minte-ma ca stiai... big grin
Nu inteleg insa de ce se face atata caz de cele 10 porunci, cand astazi lumea functioneaza dupa MII de legi, cu mult mai greu de inteles decat Decalogul.
Uita-te in codul civil sau penal, si o sa vezi ca NU intelegi mare parte din legi, legi "traduse" insa perfect de un avocat sau judecator, la fel cum sirurile mele de numere sunt intelese de un informatician.
Poti sa ma crezi pe cuvant, in elaborarea legilor, oamenii din 2013 sunt cu mult mai prosti, asa ca judeca tu in continuare cele zece legi date de Dumnezeu, prefacandu-te ca nu observi milioane de legi care functioneaza in societatea umana, si saraca societate, tot prost merge. big grin
Da-ne Doamne minte, ca intrebari stupide punem cu milioanele... laughing

| Dreamer a răspuns (pentru Darkmagic):

Si mai rad de crestini ca nu prezinta argumente veridice pentru existenta lui Dumnezeu, argumente care oricum nu le trebuiesc intrucat ei se bazeaza pe credinta, nicidecum certitudine...asadar nu ai cum sa argumentezi credinta intrucat se bazeaza pe speranta.

,, 2. Se adresa unor minti primitive in raport cu inteligenta de astazi, altfel spus, tu intelegi in alt fel Decalogul.'' - 9 din 10 care ataca religia nu inteleg acest lucru si nu isi dau seama ca ceea ce au citit poate avea peste 2000 de ani vechime sau chiar mai mult si astfel nu se aplica pentru zilele si societatea noastra.

PS: Dar a vazut 5-6 atei care chiar stiu cum sa atace religia si a zis :,, Moaaama, astia chiar stiu ce zic...ia sa incerc si eu!''

| Darkmagic a răspuns (pentru Dreamer):

happy Una e sa te declari ateu si sa stai in banca ta, si cu totul altfel sa-ti spui ateu, dar sa nu faci altceva decat sa critici credinta altora. Norocul "ateilor" de pe TPU e ca nu se pricep sa-i critice si pe islamisti sau evrei, astia nu glumesc cu credinta lor...
S-ar inchide TPU in trei zile daca ar gazdui articole antisemite, dar deh...au si "ateii "astia "curaj" cu cine isi permit... laughing
"Curajosii" lui peste... big grin

| WholeWorldTeam a răspuns:

Sunt de părere ca esti dus cu plutalaughing

| adrian1419 a răspuns:

S-au putea face un nr mai mare de porunci big grin