|

Faptul ca Dumnezeu a facut economie de material facand forme rotunjite ( soldurile rotunjite ale femeii, stele si planete rotunde, fructe si legume rotunjite, capul rotunjit al omului ) nu e o dovada a existentei sale decat rezultatul unei pure intamplari?

39 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimic nu este rezultatul unei pure intamplare, asta e propaganda mincinoasa sectancta, totul are o cauza si un efect
va recomand un doc Are Dumnezeu un viitor? - Dezbatere

https://argumente-pentru-ateism.blogspot.com/......atere.html

| a răspuns (pentru RAY):

Ssa e. Totul are un motiv, sa spunem ca poate exista un Creator, ceea ce nu pare posibil, insa nu intervine in creatie asa cum invata religia; realitatea noastra exista cu timpul sau din totdeauna, insa Dumnezeu pe care il numim Creator, daca El totusi exista, nu are cum sa intervina in realitate, ca asta e o peturbare de la legile firesti ale logicii. El poate exista, dar nu intervine.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Pai daca este indiferent de ce sa ne pese de el,putem trai si sa vedem de viata noastra nu sa ne pierdem timpul si sa ne gandim la fantezi,acest creator cum a aparut? cum a creat totul din absolut nimic? toti fug de intrebarea asta, o baga pe aia dar big bang =pai nu stim, aaaaaa deci inseamna ca dumnezeu a creat, practic nu se dovedeste nimic, este o aiureala totala

| a răspuns (pentru RAY):

Pai sunt eu sunt indiferent in legatura cu religia, dar mai stau sa ma gandesc si la intrebarea ta, si imi dau seama ca fiindca Dumnezeu este superior realitatii noastre, inseamna ca timpul nu-L supune, ca de aceea se spune in Crezul crestinilor, ca "Tatal L-a nascut pe Fiul inainte de toti vecii." Deci Dumnezeu ar trebui sa fie superior timpului ma gandesc, daca intram in zona religioasa combinata un pic cu stiinta.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Astea sunt fantezi mann, nu exista nici o dovada ca ar exista asa ceva, repet un creator este doar argumentul ignorantilor de ratiune

| a răspuns (pentru RAY):

Eu stiu ca este o imaginatie religia si Dumnezeu, insa crestinii tocmai aceasta imaginatie o numesc credinta in nevazut, care tot imaginatie este de fapt, si eu vorbesc din perspectiva a cum ar gandi un crestin, dar nu cred acestea.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Confort psihic

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

"...Nu are cum sa intervina in realitate, ca asta e o peturbare de la legile firesti ale logicii."
Este o gandire interesanta. Dar atunci cand noi facem raul si nu binele, aceasta nu este tot o perturbare a legilor si ale logicii, ale ratiunii? Bineinteles ca este. Si de aceea trebuie sa intervina, deoarece -cu toata libertatea pe care o avem- exista niste limite. Altfel tot pamantul si universul ar fi un haos.
Din pricina omului s-au stricat lucrurile la inceput, si tot din vina omului se strica si acum. Si asta pentru ca ne-am educat sa alegem raul incepand de le cele mai neinsemnate lucruri pe care le facem zilnic, prin gand, cuvant si fapta. Repetate zilnic si an de an, acestea ne formeza caracterul. Si cand ajungem mari... mai indreapta copacul crescut stramb daca mai poti.

| a răspuns (pentru anonimg):

Alta este cand este un rau care reprezinta doar o diminuare/sau o reducere de la marimea unui obiect din realitate (ca ne pierdem un brat, dar nu murim etc. pana la cel mai dur punct al existentei, moartea individului cu gandire, devenind ca un obiect); insa acest rau face parte din realitatea noastra, face parte dintr-un asa cum am putea spune "echilibru universal (sau existential) a relatiei bine-rau. Insa cand vorbim de divinitate obisnuim sa spunem intotdeauna ca este de neconceput, iar ceva de neconceput pentru realitate inseamna alta realitate, iar cand vorbim deja de alta realitate stim ca aici deja devine un subiect complicat pentru a fi discutat.

| explică (pentru AnonimSuprem1):

Daca era vorba de planete Isus nu era numit luceafar ci soare. Luceafarul e planeta Venus.

| explică (pentru RAY):

Legile fizice au fost aceleasi de la big-bang. Insa conform teoriei big bang de fapt legile fizice nu aveau cum sa fie aceleasi de la inceputul big-bangului.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Nu trebuie sa existe niciun echilibru intre bine si rau. Trebuie sa existe intotdeauna numai binele. Aceste lucru tine de fiecare dintre noi.
Este adevarat ca exista si lucruri care nu tin de noi: adica nu ne putem mantui singuri, nu avem putere asupra mortii, etc. Dar ce sta in puterea noastra -binele si raul- putem sa alegem binele.
Coexista binele si raul pentru ca permitem raului -si mai mult acestuia de pe urma ii permitem mai mult- sa existe.

| a răspuns (pentru anonimg):

Dupa adevar, existe bine-rau, dar noi cum zici tu alegem daca suntem oameni inteligenti sa facem binele. Dar eu voiam sa evidentiez ca exista si raul.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Pai Soare si este numit. El este steaua care rasare la rasarit. Iar noi de obicei cand vorbim de rasarit, ne referim la Soare; ba chiar strict la Soare am putea spune. Citeste: Apocalipsa lui Ioan, capitolul 22, versetul 16

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Oricum am vorbi mai degraba de Soare ca fiind simbolul lui Iisus, fiindca de fapt Soarele este sursa intregii vieti pe Pamant, intrucat Pamantul s-a format acum 4, 5 miliarde de ani multumita atractiei gravitationale ale Soarelui. Soarele este centrul Sistemului Solar, in care se afla si Pamantul nostru; si este cel mai important corp din preajma noastra, pe langa Pamant. Pamantul este cel pe care stam, iar Soarele aduce ziua.
Soarele ar fi mai important decat planeta Venus.

| explică (pentru AnonimSuprem1):

Se refera la iesirea din intunericul spiritual. Rasaritul unei noi epoci fara sfarsit in care Satan si nimeni altul ca el nu va mai domina. Asimilarea mesajului principal al bibliei cu teme exclusiv materialiste este gresita.

Isus fiind si Venus si Soare pare ilogic.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Mai degraba Soare, dar Dumnezeu aratand ca mai toata Apocalipsa lui Ioan este o carte cu caracter simbolistic, in care Iisus este in acelasi timp si un Miel cu 7 ochi si 7 coarne care sunt 7 ingeri, respectiv 7 biserici (primele 7 biserici din Asia Mica), si vedem ca acei 7 ingeri cu 7 biserici mai sunt si 7 flacare pentru cele 7 sfesnice de aur dinaintea lui Iisus. Deci Dumnezeu a facut din Apocalipsa mai mult o carte cu caracted simbolistic, ceea ce inseamna ca putem crede cam ce vrem noi, dar ar fi mai frumos sa fie caracterizat ca Soare, ca mai apare in unele slavi religioase sau melodii religioase: "Iisus este Soarele vietii mele." Deci nu avem nevoie de o descriere biblica sa ne dam seama de Iisus ca ar fi Soare, insa este un fel de a-L slavi, si nu cred ca fac inchinatorie la idoli printr-un simbol atata timp cat stiu ca si icoanele sunt un simbol si nu ne rugam icoanelor in mod propriu-zis, ci sfintilor reprezentati pe acestea.
Deci Dumnezeu ne indeamna si la cunoastere prin simboluri divine, deci biblia nu trebuie sa aiba neaparat rolul de a indoctrina, poate sa fie vazuta dintr-o perspectiva mai mult stiintifica, decat religioasa la un moment dat.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Faci idolatrie dacă te închini la cei reprezentați pe icoane. Minciunile sectante ale bisericii ortodoxe.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Totusi Biserica Crestin Ortodoxa presupune ca nu este inchinatorie la idoli atunci cand ne rugam icoanelor din niste motive. Biserica recunoaste ca la prima vedere poate parea idolatrie, insa poti gasi pe doxologia "mentalitatea" si "ce gandesc" crestinii (ortodoxi; caci catolocii sunt cu statui ce reprezinta personaje biblice): https://doxologia.ro/......e-la-idoli

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Nu poate, ci pare!

„8. Şi eu, Ioan, sunt cel ce am văzut şi am auzit acestea, iar când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
9. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" (Apocalipsa 22)

| explică (pentru AnonimSuprem1):

In Biblie este condamnata inchinarea la Soare la Cristos. Pe 25 decembrie romanii erau astrologi inchinandu-se la Soare - echinoctiul de iarna. ESA cauta exoplanete in loc de Dumnezeu. Nu exista exoplanete locuibile fara sa cheltui 1 miliard de euro ca sa confirm ce e scris in Biblie.

| a răspuns:

Acum 48 minute | Nilsson a răspuns:
Ai pus demult o întrebare foarte interesantă la care ai dat și răspuns: de ce stelele și planetele din Univers sunt sferice - pentru o sferă este la fel din orice unghi e privită, la fel ca Dumnezeu.

pentru ca exista gravitatie de asta, un experiment facut in spatiu a dovedit acest lucru, de ce trebuie sa cautam explicati suparanaturale mereu

http://paginadeastronomie.wordpress.com/tag/acreatie/

| a răspuns:

Nimic nu este intamplator. Crezi in Dumnezeu?

| explică (pentru Celcestietot):

Legile fizice sunt aceleași de la big bang. Acestea sunt stabile de peste 13 miliarde de ani. Una dintre aceste legi este gravitația. Fara un legiuitor veșnic si unic precum Dumnezeu nu avea cum sa fie stabila legea gravitației 13 miliarde de ani. Daca vorbeam de mai multi creatori de mai multi tatici, in contextul in care Isus nu prea a fost de acord cu planul de mântuire al lui Dumnezeu dar s-a supus acestui plan, in timp ar fi apărut probabil o fisura o modificare in legea gravitației.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Insa stiinta si fizica ne invata ca gravitatia este rezultatul masei corpurilor materiale din univers.

| explică (pentru AnonimSuprem1):

Inainte de big bang nu era nici o masa. Cineva a cauzat big bangul si acela este Dumnezeu.

Vorbind de masa, ce confera masa materiei? Bosonul Higgs are durata de viata foarte scurta si poate fi compus la randul sau din doi fotoni fara masa.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

De fapt exista si Teoria M, conform careia Universul nostru este intr-un Multivers, iar contactul dintre universuri creeaza big bang-ul.

| explică (pentru AnonimSuprem1):

Este un singur infinit. Energia materiala tinde spre zero. De aici putem deduce ca multiversurile materiale au un inceput. Nu s-a putut construi un perpetuum mobile material. Si de aici putem deduce ca sursa de energie primordiala nu e materiala ci imateriala.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

De fapt infinitul este considerat necesar in informatia existentiala, fiindca nu prea suna logic sa spunem ca insusi timpul ar avea in sine un inceput, asa si cu materialele daca ele se inmultesc de cand timpul este.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dumnezeu sa spunem ca poate exista, dar de aceea el nu are voie sa intervina in existenta noastra inferioara Lui si obisnuita, obisnuita pentru noi, Dumnezeu fiind de neconceput, dar consideram totusi ca El exista din perspectiva religioasa.
Toate cate exista spun slava Lui, deci noi putem sa vedem frumusetea artei divine din creatie, dar El insusi, Creatorul, nu intervine in realitate; iar eu nu sunt de acord ca am fost creati, fiindca stiinta este logic sa aiba un timp infinit, insa il numim pe Dumnezeu, Creator, deoarece Il facem oarecum responsabil pentru tot ceea ce vedem, dar totul este un fel se slava adusa Lui. El este de neconceput pentru realitate, si este Creator cel mai probabil, ca asta inseamna divinitate in general in religii, insa este Creator in modul lui, poate noi nu stim ce inseamna a fi Creator, asa cum este Dumnezeu, fiindca totusi stiinta cu timpul infinit nu are voie sa se bata cap in cap cu religia si nici religia cu stiinta. Ar fi bine mai intai sa vedem ceea ce considera stiinta, iar apoi sa adaptam religia dupa stiinta, daca este posibil.

| explică (pentru AnonimSuprem1):

De multe ori stiinta tinde sa ignore eticul moralul. Dpdv al fericirii si moralitatii stiinta e inferioara.

| a răspuns:

Poate când a făcut capul omului nu trebuia să facă economie de material. happy

În rest în natură se observă anumite tipare și proporții, numărul de aur este cel mai bun exemplu, proporțiile corpului uman de asemenea.

| explică (pentru Nilsson):

Dumnezeu a facut dimensiunea arcadei la ochiul uman cu dimensiunea potrivita pentru ca atunci cand Adam privea in sus dupa mere de sub pom cand cadea cate un mar pe ochiul sau sa nu-i sparga ochiul.

| a răspuns:

Ai pus demult o întrebare foarte interesantă la care ai dat și răspuns: de ce stelele și planetele din Univers sunt sferice - pentru o sferă este la fel din orice unghi e privită, la fel ca Dumnezeu.

| explică (pentru Nilsson):

Inferno a pus o intrebare la Stiinta si Filosofie si cautand sa dau niste explicatii cu perimetru mi s-a aprins beculetul si am si scris intrebarea de fata. rolling on the floor

| a răspuns:

Daca facea forme patratoase ar fi facut risipa de material...
Cand o sa inveti sa nu-l mai privesti pe Dumnezeu din perspectiva omului. Dumnezeu nu e creatura, Creator, si pe deasupra e Omnipotent. Tot ce a facut Dumnezeu e desavarsit.

| a răspuns:

Mie mi se par sanii mai perfecti decat planetele, chiar daca sanii asa rotunzi ca niste planete, pot sa fie si plecati in jos un pic.

| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Sanii sunt perfect rotunzi, pufosi, moi, nevinovati, vai de mama lor de cat de sexy sunt, zici ca sunt o arta divina. Nu se compara cu planetele sau stelele, sau cu capul meu. Sanii fetelor sunt sacri.

| a răspuns:

Oamenii și formele rotunjite au existat cu zeci de mii de ani înainte să apară creștinismul cu așa numitul „Dumnezeu" deci cine a zis că acest așa numit „Dumnezeu" chiar a existat vreodată?

Multe surse evident discreditate de media sionistă afirmă în limita resurselor valabile că omul a fost creat de o rasă de extratereștri umanoizi extrem de avansați tehnologic. Având în vedere modul nerușinat în care media sionistă și agențiile de cercetare spațială mint în privința existenței extratereștrilor, tind să cred că ma ora actuală teoria de mai sus este cea mai viabilă. Dovezile în această privință există de mii de ani dar în mare parte au fost distruse și/sau ascunse de liderii bisericii catolice.

Sunt mai mulți autori care de sute de ani au început să scrie pe tema asta, unul dintre ei fiind Michael Arthur Chemo cu lucrarea sa „Forbidden Archeology: The Hidden History of the Human Race"
Dacă îmi aduc bine aminte în cartea aia dovedește că teoria evoluționistă a lui Darwin este falsă. De teoriile penibile ale creștinismului nici măcar nu mai încape îndoială. SIngurul motiv pentru care sunt atât de populare și crezute larg este pentru că sunt propagate larg în toată lumea prin intermediul propagandei.