| Dinustok a întrebat:

Invăţatul intens accelerează procesul de îmbătrânire. Asadar cunoasterea sau stiinta dobandita in mod accelerat epuizeaza omul si ii scurteaza viata. Nu cumva e mai usor sa ai credinta in Dumnezeu?

https://www.descopera.ro/......mbatranire

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De asta rata de varsta a crescut din evul mediu steregoi, intoarcete in pesterea ta omule

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E mult mai ușor așa. Din cauza asta unii preferă să fie adopte o doctrină și o practică religioasă. El nu mai trebuie să gândească. Ce scrie în cartea sfântă este adevăr absolut, preotul sau pastorul sau papa de la Roma știe cel mai bine ce e bine și e rău.
Astfel cel ce crede, are șansa să trăiască o viață lungă, nu este epuizat de efortul de a gândi, de a decide, dar nici nu trăiește, i se pare doar.
Viața este puțin altceva. Dumnezeu este un personaj dintr-o carte. Viața este dinamică și nu este poveste.

| Celcestietot a răspuns:

Oricum îmbătrânim datorită căderii în păcat deci... Că ai învăța sau nu, tot îmbătrânești, acest fapt este inevitabil. De exemplu, ne referim la oamenii needucați din antichitate, aceștia în ciuda lipsei lor de cunoștințe au murit. Dar, am putea să modificăm noi artificial durata noastră de viață prin crearea a noi corpuri materiale, înlocuirea membrelor, a organelor etc, acest fapt datorandu-se învățatului intens. Învățatul intens poate să ducă la o lunga durata de viață. Ce părere ai?

| milan9 a răspuns:

Exersarea functiilor cerebrale prelungeste fara indoiala viata. "Comoditatea" pe plan mental in schimb dirijeaza spre compromisurti si compromitere, tampeste persoana umana.
Nu invatatul este nociv ci nerespectarea unor minime reguli de menajare si igiena a somnului, odihnei, alternarii efortului, etc...

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Creierul omului este precum harddiscul unui calculator. Poate fi folosit la maxim.E dureros faptul ca nu e folosit nici pe jumatate.Cu cat omul studiază mai mult cu atât nu se instalează dementa la bătrânețe. Ceea ce scurtează viață este ceea introducem in organism.Medicii nutriționiștii susțin ca ceea ce mâncam sau bem ne constituie.

| Dinustok explică (pentru TamplaruAnisoara):

Si fotonii care intra in ochi, undele acustice care intra in urechi si aerul pe care il respira omul constituie omul pe langa ce bea si mananca omul.

| Panamax a răspuns:

Credinta in zeitati imaginare atrofiaza creierul.
Avem destule exemple aici pe site.Un exemplu concret ar fi Steregoi.

| Dinustok explică (pentru Panamax):

Putem vorbi despre un efect similar cu cel cauzat de droguri? Avantajul mare e ca credinta e gratuita in timp ce drogurile sunt foarte scumpe. Macar efect placebo.

| Theo94 a răspuns:

Adica prin traducere, e mai usor sa fi prost.

| cyberalex a răspuns:

Nu, atunci ar insemna ca esti un atrofiat mental (si aste le place foarte mult la preoti).