anonim_4396
| Anonim întreabă:

La ce se referă ultima parte a versetului Gen. 3:15? "și tu îi vei zdrobi călcâiul"
Sau explicați ce știți din versetul acesta.

30 răspunsuri:
| danut a răspuns:

15. Vrãjmãsie voi pune între tine si femeie, între sãmânta ta si sãmânta ei. Aceasta îti va zdrobi capul, si tu îi vei zdrobi cãlcâiul."
In primul rand acest verset nu poate fi explicat DECAT in intregimea lui sau chiar in ansamblul textelor ce se refera la acest subiect, adica in CONTEXT.
Pentru a intelege ceva trebui sa stim in primul rand CINE vorbeste, evident ca aflam din versetul 14 ca Dumnezeu vorbeste.
In al doilea rand ca sa intelegem CE SPUNE Dumnezeu trebuie sa stim cateva caracteristici ale Acestuia care ne ajuta la inteles: Dumnezeu ESTE atemporal. Dumnezeu ESTE vesnic. Pentru Dumnezeu nu EXISTA timp, Dumnezeu cunoaste viitorul.
Datorita faptului ca Dumnezeu in acest verset se refera LA VIITOR fara o limita de timp este EVIDENT ca in acest text avem o vorbire SIMBOLICA si nu una literara.
In Biblie FEMEIA simbolizeaza Biserica, sunt destule texte care arata acest lucru, sunt doua feluri de femei, una imbracata in alb, Biserica lui Dumnezeu si una in sacojiu, Biserica Satanei.
Sarpele il simbolizeaza pe Satana, sunt deasemeni texte ce arata catre acest lucru.
Deoarece femeia este in opozitie cu sarpele ESTE evident ca femeia reprezinta Biserica lui Dumnezeu.
Este evident ca in acest text Dumnezeu FACE o profetie pentru intreaga perioada de EXISTENTA a omenirii in care PROFETIZEAZA ca Satana va ataca Biserica dar daunele vor fi minore, zdrobirea unui calcai fata de ceea ce va face Biserica prin liderul acesteia, Domnul Isus Hristos, Satanei caruia ii va zdrobi capul, adica il va omora.
Pentru cunostiinta, profetia s-a implinit partial, adica Domnul Isus Hristos A CASTIGAT lupta cu Satana urmand EXECUTIA care va avea loc la Judecata Finala.

| Anonim explică (pentru danut):

Foarte interesantă și această perspectivă.
Credeam că femeia simbolizează Israelul, dă-mi mai multe referințe aici.

Eu știu că orice ține de laba piciorului și de ce atinge acesta(încălțăminte sau poala hainei) înseamnă autoritate. Mă gândesc să nu fie vorba de zdrobirea autorității cuiva sau a ceva.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Mireasa lui Hristos este Ierusalimul adica Templul din Ierusalim nu poporul evreu iar Mare Preot este Hristos.
Apocalipsa12, 1. În cer s-a arãtat un semn mare, o femeie învãluitã în soare, cu luna sub picioare, si cu o cununã de douãsprezece stele pe cap.
2. Ea era însãrcinatã, tipa în durerile nasterii, si avea un mare chin ca sã nascã.
5. Ea a nãscut un fiu, un copil de parte bãrbãteascã. El are sã cârmuiascã toate neamurile cu un toiag de fier. Copilul a fost rãpit la Dumnezeu si la scaunul Lui de domnie.
6. Si femeia a fugit în pustie, într-un loc pregãtit de Dumnezeu, ca sã fie hrãnitã acolo o mie douã sute sase zeci de zile.
13. Când s-a vãzut balaurul aruncat pe pãmânt, a început sã urmãreascã pe femeia, care nãscuse copilul de parte bãrbãteascã.
14. Si cele douã aripi ale vulturului cel mare au fost date femeii, ca sã zboare cu ele în pustie, în locul ei unde este hrãnitã o vreme, vremuri si jumãtatea unei vremi, departe de fata sarpelui.
17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si tin mãrturia lui Isus Hristos.
Dumnezeu are o Biserica impotriva cui lupta Satan iar Aceasta este o mireasa cum scrie mai sus DAR exista si o Biserica cazuta Apocalipsa 17, 4. Femeia aceasta era îmbrãcatã cu purpurã si stacojiu; era împodobitã cu aur, cu pietre scumpe si cu mãrgãritare. tinea în mânã un potir de aur, plin de spurcãciuni si de necurãtiile curviei ei.
5. Pe frunte purta scris un nume, o tainã: "Babilonul cel mare, mama curvelor si spurcãciunilor pãmântului."
6. Si am vãzut pe femeia aceasta îmbãtatã de sângele sfintilor si de sângele mucenicilor lui Isus. Când am vãzut-o, m-am mirat minune mare.
9. Aici este mintea plinã de întelepciune. Cele sapte capete sunt sapte munti, pe care sade femeia.
18. Si femeia, pe care ai vãzut-o este cetatea cea mare, care are stãpânire peste împãratii pãmântului."
Aceasta Biserica poate fi foarte usor gasita dupa caracteristicile ei: preotii se imbraca in VIOLET si isi are sediul pe sapte munti. Vezi tu care sunt astia. Pentru Dumnezeu Ierusalimul, Templul din Ierusalim, nu din Ierusalimulk pamantesc ci cel CERESC este mireasa, adica femeia imbracata in alb, Biuserica lui Dumnezeu.

| Anonim explică (pentru danut):

Am înțeles, mersi.

| anonimg a răspuns:

Vrăjmașului îi este îngăduit să aducă suferință. Dar omul poate să "zdrobească capul șarpelui" eliminind-ul din viața sa.

| dany1988 a răspuns (pentru anonimg):

Gresit.Scrie ca doar femeia.

| anonimg a răspuns (pentru dany1988):

Aceea este o profeție biblică. Nu am auzit ca Eva să strivească capul șarpelui și în același timp călcâiul ei să fie zdrobit.
Femeia este de fapt biserica lui Dumnezeu.

| dany1988 a răspuns (pentru anonimg):

Scrie chiar in biblie..Geneza 3 cu 15 ''Vrăjmăşie* voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa** ei†. Aceasta†† îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul."

| anonimg a răspuns (pentru dany1988):

Da, stiu ca scrie:
"Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana.
Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul."" (Geneza.3:14,15)

| dany1988 a răspuns (pentru anonimg):

Nu zice nimic de barbat si alte animale.De ce acestia pot sa il omoare pe sarpe?

| anonimg a răspuns (pentru dany1988):

Pentru ca nu este vorba de un sarpe care il vedem la tv pe discovery; ci este vorba de o profetie biblica, unde sarpele il reprezinta pe diavolul, iar femeia este biserica.
In felul acesta biserica poate sa zdrobeasca puterea sarpelui facand cunoscut adevarul despre Dumnezeu; sarpele poate sa "zdrobesca calcaiul femeii" prin persecutii si necazuri din pricina credintei.
Au existat intotdeauna persecutii, mai mari sau mai mici din pricina credintei. Si astazi se intampla la fel. Si eu am fost dat afara din casa din pricina credintei. Catolicii si ortodocsii sunt cei mai mari prigonitori ai credinciosilor. Musulmanii la fel si ei. A mai ramas cineva nementionat? happy

| dany1988 a răspuns (pentru anonimg):

Deci.Numai femeia il poate omori pe acel sarpe, recte Satana?

| dany1988 a răspuns (pentru anonimg):

Musulmanii o ard tot cu zeul iudaic.

| Anonim explică (pentru anonimg):

Nu-l poți elimina din viața ta, numai Dumnezeu poate. Dar înțeleg ce vrei să spui.
Eu știu că orice ține de laba piciorului și de ce atinge acesta(încălțăminte sau poala hainei) înseamnă autoritate. Mă gândesc să nu fie vorba de zdrobirea autorității cuiva[femeii(Mariei) sau Domnului Isus pe pământ până să moară].

| dany1988 a răspuns:

E o aberatie.Sarpele e carnivor.Si nu numai pe femeie o musca, si pe toate animalele.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Moartea șarpelui nu se poate realiza decât prin jertfirea copilului. Geneza 3/15 face aluzie la același proces. Moartea șarpelui, zdrobirea capului lui, duce la moartea seminței femeii. Victoria lui Mesia si înscăunarea Lui urmează sa fie precedate de moartea Lui. Actul de a-Si sacrifica viață anulează orice acuzație a înșelătorului. Dumnezeu este capabil sa ierte, iar împărăția este pastrata, in ciuda faptului ca ea nu aparține inca lumii acesteia. Bucuria neștirbita este in continuare doar un privilegiu ceresc (Apocalipsa 12/12). Pe pământ, răul stăpânește mai departe. Citat din : Enigmele Bibliei Cartea Profetica Apocalipsa de Jacques Doukhan
Biblia menționează ca toți oamenii provin din sămânța bărbatului. Doar Isus face excepție, fiind menționat ca provenind din sămânța femei.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Deci tu vrei sa zici ca trebuie jertfesti un copil ca sa omori sarpele? Lesin, auzi ''Moartea șarpelui, zdrobirea capului lui, duce la moartea seminței femeii''.Ce logica rolling on the floor

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dany1988):

Biblia se înțelege numai duhovnicește. Daca tu pretinzi logica la orice din Biblie, si eu pretind de la evoluționiști logica in pretinsul mod in care a apărut tot ceea ce exista, inclusiv omul. Explica-mi logic cum s-a format omul si toate organele lui si simțurile lui si mintea lui, etc, etc.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Asa va vreau ''crede si nu cerceta'' rolling on the floorEvolutia e dovedita.

| Anonim explică (pentru dany1988):

"crede si nu cerceta" cine vorbește... Mare expert în știință.
Vorbește-ne puțin despre genetică, dacă istorie și astronomie nu știi.
Nu știi nimic din știință dar crezi în evoluționism.
Iei bursă la școală măcar? Sau ai lăsat și școala?

| dany1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Unde s-a gasit ''desteptaciunea'' rolling on the floorPoate tu ai lasat-o.Ramai la fantezia ta biblica.

| dany1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atat de pro esti incat nu iti dai seama ca anul nasterii mele e trecut in username? rolling on the floor

| Anonim explică (pentru dany1988):

Speram să nu. Trist, foarte trist.

| dany1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e trist, trist sa nu iti dai seama. rolling on the floor

| Digikey a răspuns:

Din moment ce sarpele era vorbitor este clar ca pe acolo se consumau substante interzise.Crestinii habar n-au cand li s-a nascut zeul si tu crezi ca discutiile intre sarpe Eva Adam sunt reproduse exact.
Sunt inventii din anul 500 ien cand a fost redactat ceea ce noi astazi numim Vechiul Testament sub indrumarea marelui preot Ezra.

| Irinel15123532 a răspuns:

Citez.

''15 Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul."

Vrăjmăşie voi pune. Aici Domnul Se întoarce de la cuvintele adresate şarpelui literal, care-i vorbise către Eva, spre a pronunţa sentinţa asupra şarpelui celui vechi, diavolul. Această sentinţă exprimată în limbaj profetic a fost întotdeauna înţeleasă de biserica creştină ca o prezicere a venirii Mântuitorului. Cu toate că această interpretare este, fără îndoială, corectă, ea poate să arate şi faptul că profeţia este adevărată şi literală – există vrăjmăşie de moarte între şarpe şi om, oriunde cei doi se întâlnesc.

Între sămânţa ta şi sămânţa ei. Referinţa este făcută cu privire la lupta de veacuri dintre sămânţa sau urmaşii Satanei (Ioan 8, 44; Fapte 13, 10; 1 Ioan 3, 10) şi sămânţa femeii. Domnul Isus Hristos este numit înainte de orice sămânţa (Apocalipsa 12, 1-5, compară cu Galateni 3, 16.19); El a fost Acela care a venit să nimicească lucrările diavolului (Evrei 2, 14; 1 Ioan 3, 8).

Aceasta îţi va zdrobi capul. Zdrobi, shuph. Acest cuvânt înseamnă a strivi sau a pândi pe cineva. Este evident că a zdrobi capul este mult mai serios decât a zdrobi călcâiul. Este important să vedem că, deşi vrăjmăşia prezisă este între sămânţa femeii şi aceea a şarpelui, capul şarpelui şi nu sămânţa lui urmează să fie zdrobit. Ca represalii, şarpele nu va fi în stare să facă mai mult decât să zdrobească călcâiul seminţei femeii.

Sămânţa apare la singular, arătând că nu o mulţime de urmaşi ai femeii vor fi angajaţi în zdrobirea capului şarpelui, ci mai degrabă că o singură persoană va împlini acest lucru. Aceste observaţii dovedesc în mod clar că în această pronunţare a sentinţei este concentrată istorisirea marii lupte dintre Hristos şi Satana, o luptă care a început în cer (Apocalipsa 12, 7-9), a fost continuată pe pământ, unde Hristos l-a înfrânt din nou (Evrei 2, 14), şi care se va termina în cele din urmă cu nimicirea lui Satana la sfârşitul mileniului (Apocalipsa 20, 10). Hristos nu va ieşi din această luptă neatins. Semnele cuielor în mâinile şi picioarele Sale şi cicatricea din coasta Sa vor fi veşnice aduceri aminte despre lupta cea cruntă în care Satana a zdrobit călcâiul seminţei femeii (Ioan 20, 25; Zaharia 13, 6; EW 53).

Această pronunţare a sentinţei trebuie să le fi adus multă mângâiere celor doi vinovaţi descurajaţi care stăteau în faţa lui Dumnezeu, de la ale cărui porunci se abătuseră. Prin transferarea credincioşiei sale de la Dumnezeu către şarpe, Adam, vice-rege al lui Dumnezeu pe pământ atâta timp cât a rămas credincios, cedase autoritatea sa şarpelui. Faptul că Satana era pe deplin conştient de drepturile sale prin uzurpare asupra acestui pământ, câştigate prin supunerea lui Adam, rezultă în mod clar din declaraţia sa către Hristos pe muntele ispitirii (Luca 4, 5.6). Adam a început să înţeleagă măsura pierderii sale, şi anume că din stăpân al acestei lumi el a devenit un rob al lui Satana. Totuşi, înainte de a auzi pronunţarea propriei sentinţe, balsamul vindecător al nădejdii a fost aplicat pe sufletul lui zdrobit. El privea acum spre femeia asupra căreia aruncase vina căderii lui cu gândul la salvare – la sămânţa făgăduită, în care va fi puterea pentru a-l nimici pe arhi-vrăjmaşul lui Dumnezeu şi al omului.

Cât de binevoitor a fost Dumnezeu! Dreptatea divină cerea ca păcatul să-şi primească pedeapsa, însă harul divin găsise deja o cale de a salva neamul omenesc decăzut – prin jertfa de bunăvoie a Fiului lui Dumnezeu (1 Petru 1, 20; Efeseni 3, 11; 2 Timotei 1, 9; Apocalipsa 13, 8). Dumnezeu a instituit ritualul de jertfă, ca să pună astfel la îndemâna omului un ajutor vizual, care să îl poată călăuzi să înţeleagă ceva din preţul care a trebuit să fie plătit pentru a se face ispăşire pentru păcatul său. Mielul nevinovat trebuia să-şi dea viaţa sa pentru aceea a omului, iar pielea lui să acopere goliciunea păcătosului, pentru ca omului să i se poată aduce aminte mereu despre Fiul lui Dumnezeu, care avea să-Şi dea viaţa spre a face ispăşire pentru călcarea de lege a omului şi a cărui neprihănire, şi numai aceasta, îl va acoperi în mod îndestulător. Nu ştim cât de clară era înţelegerea lui Adam despre Planul de Mântuire, însă putem fi siguri că a fost suficient descoperit pentru ca el să aibă o asigurare că păcatul nu va dura veşnic, că Răscumpărătorul se va naşte din sămânţa femeii, că stăpânirea pierdută va fi recâştigată şi că fericirea din Eden va fi restaurată. De la început până la sfârşit, Evanghelia mântuirii constituie tema centrală a Scripturilor.''

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Deci femeia, nu barbatul, nu celelalte animale, etc.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Vai... sunt niște lucruri atât de greșit înțelese acolo...
Sămânța șarpelui se referă la exact asta -> descendent direct din Satan(în Evanghelii nu ai să vezi pe nimeni numit ca și fiu al Satanei, ci că tatăl minciunii este diavolul). Citește Geneza 6 -> fiii lui Dumnezeu sunt, cum îi mai numim noi în română, îngerii(citește Iuda, acolo este scris același termen în ebraică ce s-a tradus la noi îngeri: fii de Dumnezeu).

| dany1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lesin.Sarpele nu e carnivor? Ma, analfabetul stiintific.Auzi.Raspunsul meu in legatura cu sarpele e nevolositor.Deci.Nu e carnivor? rolling on the floor