| Bocristi7 a întrebat:

La mărturie mincinoasă se încadrează jurământul strâmb? Sau sunt lucruri diferite?

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Lucruri diferite.
Mărturia este declarația unui martor într-un proces.
Jurământul este o declarație solemnă în fața oamenilor în care este invocat Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

1. Să mergi să te spovedești. 2. Dumnezeu nu pedepsește familia ta pentru ceea ce ai făcut tu. La spovedanie în tot locul se merge ori de câte ori simți nevoia. Caută alt preot, altă biserică. o mănăstire. Și rugăciunile ajută, dacă crezi.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

La mine nu se spovedește decât la paste și la Crăciun. Unde - la tine? Ce comunitate izolată sunteți, încât spui că la mine?
Eu nu am de unde să știu dacă prin rugăciuni ți se va ierta păcatul. Rugăciunea este o relație între tine și Dumnezeu. Nimeni nu poate decide decât tu în relație cu el. Nu ai cum să nu pățești nimic rău. Viața este făcută din bune și rele. Dacă pățești sau nu din cauza acestui păcat. iar nu se poate ști. Dumnezeu nu pedepsește așa cum cred oamenii. Din nou, familia ta nu este pedepsită pentru o greșeală a ta. Ai răbdare până la Paști, când te vei putea spovedi. Iar până atunci, nu considera că o pățanie rea este o pedeapsă de sus. Asta rezultă dintr-o educație religioasă foarte proastă de care ai avut parte.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

Da, poți. Poți face cancer, dacă tu crezi că poți face cancer.
Ce ai făcut. Ai jurat pe cancer, adică pe moarte, adică pe viața ta. Când ai jurat te-ai gândit ce se poate întâmpla dacă nu îți ții jurământul? Vei muri de cancer. Dar asta nu pentru că te pedepsește cineva, ci fiindcă tu crezi asta. Tot așa cum credința ta te poate vindeca (citește Biblia pentru asta) tot așa credința ta te poate îmbolnăvi. Acum, tu crezi că te vei îmbolnăvi. Și mai crezi că spovedania la preot te poate salva. Dar nici preotul nu te poate salva dacă tu te crezi în continuare păcătos. Nici Dumnezeu, nici preotul nu te poate salva, dacă tu nu renunți la credința ta greșită. Nu Dumnezeu te pedepsește cu moartea de cancer, ci tu te pedepsești, tu însuți. Poți renunța la această idee? Cine e mai puternic, tu sau ideea? Mori nu de cancer, ci de frica de a nu muri de cancer.

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns (pentru Bocristi7):

Daca ai promis zeului ca nu te mai joci cu șurubelul din dotare, zeul știe ca nu te poti abtine si te intelege. Daca nu ar fi vrut sa te joci cu șurubelul ti-ar fi spus lucrul asta. Juramantul "ca nu te mai joci cu șurubelul" nu e așa de important pentru zeu și nu iti va face nimic. Zeul de asta ti-a dat șurubel in dotare ca sa il folosesti. Șurubelul functioneaza mai bine cand e folosit și antrenat. E normal sa-ți antrenezi șurubelul și zeul nu are nimic impotrivă si e chiar mulțumit ca ai grijă de șurubel.

| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

De cine să fii pedepsit? Repet. dar pentru ultima dată. Dacă tu așa CREZI, că tu vei fi pedepsit, din cauza asta, vei fi pedepsit, dar pedeapsa ți-o dai tu însuți. Tu te pedepsești pe tine însuți. Întâmplările vieții sunt și bune și rele. O să treci printr-o întâmplare rea. Atunci o să interpretezi că de aceea ai pățit asta, ca pedeapsă. Dacă tu așa CREZI, eu nu am ce să îți fac. Nu mă pot lupta cu credința ta.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

Și care este legătura între evenimente? Nici una.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

Și? De unde rezultă că ceea ce a pățit este pedeapsă de la Dumnezeu? Copilul făcut de ea, nu tot de la Dumnezeu vine? Observ că dai vina pe Dumnezeu. Pe ce bază? Dacă clocești prostii cu mintea, ele se întâmplă. Le atragi.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru Bocristi7):

Pai eu zic
Tu zici Pe ce te bazezi când zici. Când zici ceva, trebuie să ai o bază pentru ceeea ce zici. Dacă nu ai, poți să zici orice despre orice. Doar că în acest caz, ceea ce zici nu are valoare.
Ea a depus un jurământ. Ce inseamnă că l-a depus? În fața cui l-a depus? Ce este un jurământ?
Ea a încălcat jurământul. Ce înseamnă că l-a încălcat?
și de asta s-a întâmplat. Ce înseamnă că de asta? S-a întâmplat. Ce legătură este între cele două întâmplări? Cum demostrezi că este o legătură? Dacă tu faci o legătură în mintea ta
între cele două întâmplări, această legătură este doar în mintea ta.
Iar apoi zici. Valoare zero.


că ea a depus un jurământ și a încălcat jurământul și de asta s-a întâmplat. asta.