| Panamax a întrebat:

Lumina de la Sfantul mormant se aprinde si daca Pastele ortodox este calculat dupa un calendar expirat care ramane in urma o zi fata de calendarul astronomic la fiecare 128 de ani?
Oare Dumnezeu nu stie astronomie, asteapta sa se puna ortodocsii de acord la intrunurile lor ca sa vina sa aprinda lumina?
Ultima tampenie a fost decisa in anul 1927 cand s-a luat hotararea ca si Bisericile care au adoptat calendarul indreptat, sa serbeze Pastele dupa calendarul neindreptat. Aceasta hotarare a fost intarita si de Consfatuirea inter-ortodoxa de la Moscova din iulie 1948.
Si lumina sfanta se aprinde dupa cum decid popii.
Asta da minune.

Răspuns Câştigător
| apoIIo a răspuns:

Oricum nu mai conteaza. Mafia bisericeasca se ghideaza dupa lunile primaverii si dau cu zarurile cand sa pice marea zi cand enoriasii trebuie sa dea banii la biserica, dupa care:
https://ibb.co/fD79QCy

2 răspunsuri:
| LastBlackNight a răspuns:

De parca e asa important. Nu exista nici un dumnezeu frate

| bmb43 a răspuns:

Nu te mai chinui sa înveți despre obiceiurile oamenilor nebuni. Din cauza religiei am rămas în urma cu tehnologia și medicina sute de ani. nu ii fa mai faimoși degeaba. Eratostene a dovedit ca pământul nu e plat acum 2000 de ani dar biserica a omorât oameni care susțineau ideea asta pana în 1642 când l-au omorât pe Galileo Galilei cel care a lucrat toată viata pentru a face telescoape și a afla mai multe despre astronomie. L-au pus sa își distrugă munca sa de o viata și l-au omorât după ce a fost intemnitat și omorati. Oamenii bisericii erau doar niște imbecili ignoranți care nu știau ce e aia metoda stintiifica. Știau doar sa vorbească cu prietenul lor imaginari și sa te omoare dacă cu el. Religia este cea mai puternica arma de manipulare în masa. Dacă eu nu te pot convinge pe tine sa faci ceva, nu e o problema! Te conving ca am un prieten pe care nu îl poți vedea decât după ce mori, care te vede tot timpul și iti poate face tot timpul rău dacă nu faci ce îți zic eu. Nu fa ce face popa, fa ce zice el.