| CLaludiu1234 a întrebat:

Mai putem alege sa ne incredem personal nu doar teoretic in Iisus ca a murit pentru păcatele noastre și apoi a înviat sau la ce se refera versetele de mai jos? 8:29-30 VDC
Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulți frați. Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat, și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniți, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a și proslăvit.

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Da. El e in afara timpului, noi nu putem înțelege plenar perspectiva cuiva care e in afara timpului. Și alegerea de a ne pune credința în jertfa Mantuitorului, la fel ca toate alegerile noastre sunt reale și suntem responsabili de ele. Altfel și cine ucide pe cineva n-ar trebui sa fie dus la închisoare, ca doar Dumnezeu a ales ca el sa ucidă. Da, El știa ca noi îl vomalege, fără sa fii stabilit El dacă ilvom alege sau nu, pentru ca e in afara timpului, El are tot timpul trecutul, prezentul și viitorul în fata Lui.

| RAY a răspuns (pentru ania):

Brahma e in afara timpului, noi nu putem înțelege plenar perspectiva cuiva care e in afara timpului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Întrebi dacă mai putem alege să credem. Te împiedecă cineva în alegerea ta, ca să nu o poți face? Întrebi dacă mai putem. Cine, noi, dacă mai putem? Credința în Isus are multe fațete, ceea ce întrebi este unul din ele. În ceea ce întrebi este doctrina păcatului și a răscumpărării păcatului prin jertfă. Trebuie să crezi în acestea înainte de a crede în Isus.

| Drake21 a răspuns:

Da ce tare cand o murit so iertat pacatele la toata lumea si s-a dus toti in rai

| CLaludiu1234 explică:

Versetele de mai sus se refera la chemare lui Dumnezeu pentru fiecare sau la încrederea personala în Iisus?