Evreii nu credeau ca este Domnul Iisus Este Fiul Lui Dumnezeu.
Si ceea ce vorbea Domnul Iisus,dadea pe fata ipocrizia si Lacomia marilor, preoti.
Preotii atunci erau ca acum, adica cautau averi.
Si practicile impuse de preoti, erau inventii proaste.
Ei daca il acceptau, renuntau la averile lor.
Si cum nu s-a gasit vreun istoric sa scrie despre Iisus?
Flavius Josephus, un istoric evreu, (38-100+ d.Cr.), a scris în cartea sa Antichităţi iudaice că Iisus a fost un om înţelept, care a făcut fapte suprinzătoare, i-a învăţat pe mulţi şi Şi-a făcut ucenici dintre evrei şi greci. El a mai scris că Iisus era considerat a fi Mesia, că a fost acuzat de liderii evrei, că a fost condamnat la moarte prin crucificare de către Pilat şi că se crede că a înviat din morţi.
In afara de Biblie au scris si altii despre Iisus Hristos.
Chiar si cel mai mare istoric Roman
Nu ma, ca el daca nu vede filmat sau poza, nu crede. Iti pierzi timpul cu el, crede-ma.
Pentru că din punct de vedere al unui istoric Isus era un nimeni.
Mare l-au făcut evagheliștii și cei ce au crezut ulterior în el.
Serios? Tu imi dai dovezi din ce trebuie sa demostrezi ca e real?
Era nascut in anul 37 era noastra, cum l-a cunoscut pe Iisus? Ca doar a murit la varsta de 33 de ani.Opa.
Pai cei care au convetuit cu Domnul Iisus au scris Evangheliile.
Oamenii care au crezut in Domnul Iisus Hristos au fost martori minunilor facute de El.
Apostolii au fost pusi sa aleaga intre libertate dar fara sa mai vorbeasca despre Iisus Hristos sau sa moara chinuiti.
Daca minunile erau niste basme, nu ar fi ales nici un apostol moartea.
Tu chiar n-ai citit biblia. Poporul evreu nu la iubit pe Dumnezeu decat cand i-a scapat din necaz. Putini au fost cei ce I-au fost pe plac lui Dumnezeu. Dumnezeu isi iubea poporul ca orice parinte dar poporul l-a dat la o parte.
Ba am citit-o. Israel pretindea ca-L iubeste pe Dumnezeu insa Acesta spunea:"Poporul acesta Ma slujeste si Ma cinsteste cu buzele".
In plus, au mai aparut si sectele astea ale fariseilor, saducheilor, etc. care i-au dus pe israeliti mai rau in ratacire. Scuze ca ti-am spus ca n-ai citit Biblia astfel incat sa par rautacios.
Cum sa nu-l iubeasca? Tu nu l-ai iubii pe cel care te scapa de necaz?
Nu am spus asta, am spus ca Il iubeau DOAR cand ii scotea din necaz (si poate nici atunci), cand vedeau ca sunt bine isi vedeau de lucru, il uitau si treceau iar la obiceiurile lor pacatoase. Mai bine citeste Biblia, de la Samuel pana la Cronici si nu numai.
Nici dacă l-ar vedea pe Iisus în persoana, deodată cu noi toți, nu cred, că ar crede.
Pocaieste-te ca in curand vei da seama de ceea ce iti iese pe gura.
De ce sa ma pocaiesc? Ca tot acolo ajung. Adica hrana pentru viermi, bacterii, etc.
De ce cineva l-ar idolatiza si pana in vremea asta daca nu credeau in el?
anonim_4396 întreabă: