| Miihaa a întrebat:

Poate exista vreo problema in viata unui copil daca acesta a fost botezat mai tarziu?

7 răspunsuri:
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Isus Cristos a fost botezat cam la`30 de ani~. De ce crezi ca la varsta aceea? Si cu ce scop s-a botezat? Iar cu o anumita ocazie Isus le-a spus discipolilor ca sa-i instiinteze mai intai pe oameni, sa-i invete sa-l cunoasca pe Dumnezeu si pe Isus Cristos, si sa accepte Duhul Sfant ca puterea activa a lui Dumnezeu, si apoi sa fie botezati. Cati copii devin crestini, invatand si crezand adevarul?

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Pe majoritatea japonezilor nu ii boteaza nimeni si o duc bine. in biblie cand se facea botezul nu se luau bani. dar popalaii de azi profita din plin. ca sa aiba din ce sa isi cumpere limuzine etc. https://www.youtube.com/watch?v=2TuyPSsYmFY

| HDeNiSaR a răspuns:

Botezul trebuie sa-l iei in cunostiinta de cauza nu cand nici nu poti vorbi.

| DomnishoaraTPU a răspuns:

In niciun caz, in religia crestina, un copil, odata ce a fost botezat, i s-au iertat toate "pacatele stramosesti" si devenind creca te-am ajutat
stin, primeste ocrotirea lui Dumnezeu.
Sper ca te-am ajutat.
Uite aici:
www.crestinortodox.ro/dogmatica/sfintele-taine/taina-botezului-69281html.

| DomnishoaraTPU a răspuns:

În niciun caz!
Iisus Hristos, Mântuitorul Însuşi a fost botezat la 30 de ani.
Te botezi când consideri tu sau când consideră părinţii.
Nu te lua după toţi indivizii de aici, trebuie să te botezi (în religia în care este botezată şi familia ta) când consideri tu.
Mai bine întrebă un teolog (un specialist).

| milan9 a răspuns (pentru DomnishoaraTPU):

Cu ce scop se face botezul?
- Harul primit de copil la botez reprezintă un dar de care acesta are nevoie, un dar care protejează viaţa spirituală a copilului chiar în perioada în care copilul este foarte vulnerabil!

Harul divin are rolul de a întări viaţa spirituală a copilului chiar când acesta este în deplină formare şi în momentul în care are maximă nevoie de ea! Harul păstrează integritatea copilului, sănătatea, viaţa şi sufletul acestuia neinfluenţate de răul de natură fizică sau de natură spirituală.

| milan9 a răspuns (pentru DomnishoaraTPU):

Mântuitorul nu a primit la maturitate botezul. EL A PRIMIT "BOTEZUL IUDAIC" – Intrarea în Legământ CA PRUNC: - Circumcizia!

"Botezul lui Ioan nu a fost "intrare în Legământ" – Ioan nu era Dumnezeu! A fost "invitaţie" la pocăinţă pentru păcătoşi (pruncii nu erau păcătoşi happy ). Astăzi pentru păcate nu mai avem "botezul lui Ioan", ci avem "taina pocăinţei" – Mărturisirea – taina Spovedaniei.

Hristos a primit la vârsta prunciei botezul evreiesc (circumcizia). Botezul lui Ioan nu a fost decat un fel de "accident" in istoria poporului evreu, un fapt UNIC (a durat vreo doua saptamani) care chema libertatea umană spre regretarea păcatelor. A fost doar un gest simbolic spre pocăință, spre regretarea păcatelor.