|

Presupunand ca exista rai si iad. Daca ne distram in viata asta ajungem in iad si suferim. Daca suferim in viata asta ajungem in rai. Cat de corect este asta? Nu exista si o cale fara pic de suferinta?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa traiesti frumos, sa te bucuri in mijlocul naturii impreuna cu cei dragi, sa vizitezi locuri noi sa cunosti oameni noi, alte culturi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Presupunand ca exista rai si iad, eu cred ca trebuie sa facem ceva ca sa meritam sa ajungem acolo..Adica ceva gen„lupti si castigi" (ma rog, nu e un castig prea mare sa ajungi in iad, dar...)
Noi trebuie sa aratam ca meritam sa ajungem in rai, deci trebuie sa „suferim" un pic pe Pamant, pentru a fi fericiti pe vecie.
(eu nu cred 100% in „fericirea vesnica", dar ipotetic vorbind)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
...2024 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Presupunem...exista doar ca sunt alte dimensiuni(exista multe altele ca aste)...bai gandeste logic cine merita de pe tot pamantul asta asa cevca adica chinuri ingrozitoare pe vecie totusi VECIE inseamna muuuuuuuult timp. parerea mea e ca ideea ca ajungi in iad daca faci ceva rau. CHESTIA asta a fost pusa de catre Dumnezeu pentru a nu ne macelarii ca niste boraci idioti pe acest pamant (iar raiul un fel de hotel de 5 stele de relaxare nu trebuie sa suferi ca sa il meriti trebuie doar sa nu faci rau la nimeni nici tie sa nu ai ganduri rele etc. )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raiul l-au inventat pentru a ne recompensa credinta in Povestile lor iar iadul ca pedeapsa pentru ca punem la indoiala veridicitatea Povestilor lor.Eu cred insa ca si raiul si iadul exista; aici pe pamint unde multi oameni traiesc de cind se nasc si pina mor intr-un rai chiar daca sint atei si poate de mii de ori mai multi pentru care fiecare zi e ca o pedeapsa pe care trebuie sa o traiasca iar cel mai trist e ca multi din ei sint copii, la care notiunea de Dumnezeu nu a ajuns inca, copii pentru care parintii lor sint dumnezei nepunticiosi in ale oferi o bucata de piine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai ai si intrebari personale, iesite din propria gandire? si nu numai tu? ori datri doar clicuri si le tot repetati fistecare cum le gasiti? de vreo trei ani, parca santeti niste jucarii care scoateti aceleasi sunete, cateva de altfel, ca niste tantari ce bazaie intruna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai in casa nu faci nimic si ajungi undeva cam intre cele doua.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde ce intelegi prin distractie. Ceea ce trebuie sa intelegi este faptul ca Dumnezeu nu chinuie pe nimeni intr-un iad cu foc, iadul este reprezentat ca o pozitie defavorabila inaintea lui Dumnezeu. Dupa ce moare o persoan ori moare fidela ori capata o pozitie de judecata nefavorabila la invierea mortilor.Cei ce traiesc dupa legile lui Dumnezue au o invire de viata cu o judecata favorabila pentru ca au ascultat de Dumnezeu.Cei pe care zici ca se duc in iad, ii reprezinta pe cei acare nu vor avea parte de inviere adica se afla intr-o pozitie din care nu exista inviere.Si inca un lucru, atunci cand cineva inceteaza din viata nu pleaca nicaieri, el ramane in memoria lui Dumnezeu pentru a fi inviat la viata.ce am zis se dovedeste aici. Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său  şi vor ieşi afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieţii, iar cei care au practicat lucruri rele, pentru o înviere a judecăţii.(Ioan 5:28, 29).Cum poate primi viata vesnica si unul care traieste fara sa asculte de Dumnezeu, si la fel si cineva care il respinge si nu se lasa indrumat de el? Multi sufera in prezent, se intampla din cauza faptului ca omul l-a ignorat pe Dumnezeu crezand ca poate sa traiasca fara sa depinda de el.Cei rai vor fi distrusi, cei drepti vor mostenii pamantul pentru totdeuna
dupa cum se demonstreaza : Încă puţin şi cel rău nu va mai fi, te vei uita la locul unde era şi nu va mai fi.  Dar cei smeriţi vor stăpâni pământul şi îşi vor găsi desfătarea în belşug de pace.
(Psalmul 37:10, 11). Cineva care urmeaza prrincipiile de viata pe care Dumnezeu le-a trasat pentru om se bucura si atunci cand ii ieste greu, deoarece asa cum un copil isi ascultata tatal la fel cei ce asculta de Dumnezeu sunt ocrotiti.Important este sa intelegem cu adevarat cine este Dumnezeu si ce inseamna asta pentru fiecare dintre noi, atunci cand legi o prietenie cu Dumnezeu...2004 - 2135 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca se poate ceva pe lumea asta fara suferinta.De ce unele persoane se nasc in familii cu bani, arata intr-un anume fel, au un anumit statut social iar altele se nasc din familii modeste, aspectul fizic nu ii prea ajuta dar cu toate astea se chinuie sa fie ca ceilalti. Ce e de facut atunci cand te lupti sa arati ca celalalt si sa ai ce are celalalt si vezi ca nu iti iese nimic? te gandesti la un moment dat ca asa a vrut Dumnezeu.Suferinta asta pe care fiecare o are intr-un anume fel ne ajuta sa ne maturizam duhovniceste si ne arata ca dupa fiecare cadere ne ridicam si ca nu suntem lasati de izbanda.Fiecare lucru care ne face sa suferim ne aminteste ca exista Dumnezeu si ne este dat ca sa ne putem ruga Lui sa ne ajute si sa ne protejeze

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează