|

Romania cea mai indoctrinata tara europeana?

Avem cele mai multe căsoaie( biserici) pe cap de locuitor! Se desfiinteaza scoli,spitale,sunt oameni fara adapost,copii care nu au ce pune pe masa DAR,suntem primii la biserici, cca 500.000.000 lei dati anual de catre stat pentru institutia biserica!

http://www.youtube.com/watch?v=BFnahhEv9rA

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă nu cea mai îndoctrinată ţară europeană, printre cele mai sigur.

Iar Biserica îşi bate joc liniştită de naivii credincioşi (şi nu numai).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce video de rahat, nu se potriveste cu melodia, porcarie mai mare nu am vazut, nu mai stiti cum sa va luati de biserica care nu are nici o vina, tot ce se construieste biserici, catedrale, totul este din donatii, prea putin de la stat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiB93):

Serios totul este din donatii? Dar biserica pe ce teren construieste asa ca ideee? Sa nu spui ca este terenul donat de tine sau enoriasi. Terenul ala si biserica apartine poporului, biserica nu este o institutie particulara, ca urmare si eu am o bucatica din terenul ala pe care sta o biserica.Si din donatiile cui? Biserica nu are vina? No avea dar acolo sint bani cu caru daca intelegi ce spun. Uite sa iti spun ceva? Cite biserici sint in Romania, plateste vreo una impozit [pe cladire? Nu.Tu ai casa sau apartament da? Si platesti impozit.Esti poate amarita sau amarit dar statul nu te iarta.Biserica de ce nu plateste impozit? Daca spui ca totul este din donatii sa plateasca impozit. Orice cetatean contribuie la acea biserica ca vrea sau nu si poate eu nu a chef ca sa apara o biserica pe acel teren, poate as inchiria acel teren sa scot bani la buget.Curent electric nu plateste, apa nu plateste.Tu platesti? Da platesti.O sa spui pai daca ea statului.E a statului dar tu ce salariu ai si popa ce salariu are? Daca el este bugetar cum de are masini, vile etc? Deci nu se pune.Eu as scoate la licitatie toate bisericile si manastirile din tara dar toate si terenurile lor.Care da banu sa o ia si dupa orice credincios poate sai dea toti bani lui acelui popa sau biserica ca n-o sa mai intereseze pe nimeni.Iti imaginezi citi bani sar aduna la bugetul statului si sar plati pensionarii care au muncit la viata lor si acum li se taie, li se da acolo praf in ochi? Sau mai stiu si eu reparatii de spitale etc.Bine asa dupa ce faci curatenie in conducerea tarii urmeaza chestia asta.Asa cum sa privatizat mai tot in Romania este timpul sa se privatizeze si bisericile.Sa faca ce vor.Sa va vad dupa sai vad pe popi dupa care se lafaiesc in lux.Bine asta nu e tot. Dupa ce le vinzi ii pui sa si plateasca impozit pe cladire ca orice afacere.Plus e treaba lui curent electric apa etc.Atunci o sa fie intr-adevar corect si cinsitit. Iara credinciosii pot sa dea cit vor si cui vor banii si ce au ei. ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Saracia, dar si educatia slaba, te inping spre divinitate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da,suntem indoctrintati de pseodo savanti, de oameni cu pseudo cunostinte si nu in ultimul rand de politicieni.Nu stiu ce zice-ti voi dar pe mine nu ma deranjeaza de loc biserica. Vorba unui vers: "Colectati impozitele datorate de tigani! ", confiscati averile lui Voiculescu, si inchideti jegurile Antena 1, 2, 3 si trustul Pro Tv. Daca s-ar intampla asta as fi foarte fericit.

Dar de faptul ca suntem cam singura tara de pe pamant care are peste 120 de taxe nu suflati nimic.Desfintat-ti bisericile si ramaneti cu taxele, si o sa aveti surpriza ca o sa traiti la fel de prost.De asemenea pana si statele bananiere se afla pe un loc mai bun in lume fata de Romania, care este sub locul 200(probabil, fiind consecinta celor peste 20 de ani FSN-PC-PSD-PDL-USL... urmeaza sfarsitul lumii ).

Bei, inteligentilor, vorba lui Gigi :"Daca ai citit 3 carti in viata ta imi tai capul"(fie vorba intre noi, nici Gigi nu a citit mai mult). Vedeti paiul din ochiul altora dar nu vedeti barna din ochiul vostru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti superficial, si doar arati cu degetul.nu judeci in ansamblu sa vezi ca nu asta e raul cel mai mare in romania.asta vrei tu sa arati dar eu iti pot arata mult mai multe aspecte din cauza carora decade societatea romaneasca.de pilda nu-mi spune de spitale, carora le platesc lunar 250 de roni lunar, in sistem dar acesta lipseste cu desavarsire, in timp ce la biserica platesc o contributie anuala de 40 ron si doar daca am treaba pe acolo.deci lasa vrajeala asta perimata, ca nu tine.iar preotul nu mi-a bagat nicicand mana in buzunar dar, doctorul sa-0mi fie cu iertare,; beligane, dar cand ai fost ultima data operat sau internat? Doamne fereste nu e de dorit asa ceva, doar intreb.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu ca si crestin ma ingrozesc. Oare acele locuri vor tine locul sufletelor mantuite? Sau o catedrala poate mantui?
Nu ar fi mai utili ca acei bani adunatii sa fie pentru ajutorul statului si oamenilor nu numai unor anumite categori de oamenii? Si de ce sa fim cea mai indoctrinata tara? Degeaba exista religia daca nu esti mantuit. Te va mantui faptul ca esti: ortodox, catolic,, penticostal, etc. Oare ISus nu a fost un exemplu? Ba da a fost, dar noi nu vrem sa-L urmam. In loc sa transformam Romania intr-o tara mai buna si sa dovedim ca ne meritam numele de crestini noi preferam sa aratam ca suntem religiosi dar fara DUmnezeu in frunte. God Bless Romania!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Exact.Bisericile sunt mai importante in tara noastra decat scolile.In mijlocul orasului vezi vreo 2-3 biserici uriase.Cine a zis ca nu suntem cea mai indoctrinata tara europeana? Asa e, la naiba.De exemplu, in Calarasi, am fost la un var, si am numarat 15 biserici. Daca asa e normal, pai frate, mai multe biserici decat scoli.In loc sa aiba copii un parculet, au o biserica uriasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru C0nstantin):

Foarte,,tare''
Ai vazut? cineva un indoctrinat religios spunea :,, Nefinanţarea bisericii ar trebui să fie ultima decizie pe care ar trebui s-o luăm. Dacă renunţăm şi la biserică, nu ştiu ce ne mai rămâne", a spus Vochiţoiu.''
Suntem sugestionati ca noi ca popor daca nu-i imbogatim pe popi (ca in fond ce ar fi biserica fara popi) nu ne-ar mai ramane nimic!
Pai bă fraților! nici o institutie omenească,nici o organizatie bazata pe profit,nu ne poate,,favoriza''intr-un fel sau altul apropierea de Dumnezeu.
Sta in puterea fiecarui din noi sa facem acest,,lucru''
Iisus spunea multimii ca daca vrea cineva sa se roage,sa mearga in camaruta lui, fara sa stie cineva, fara sa apeleze la cei in fuste si cu aur la gat, doar atunci,, legatura''cu Dumnezeu este adevarata! Fara intermediari doar prin simtamintele profunde si proprii! fară ritualuri inventate cu scopul de a stoarce bani si bunuri materiale de la turma de oițe si berbecuți!
De fapt din aceste motive a si fost crucificat!
Din pacate unii dintre noi nu intelegem acest,, lucru''http://www.trilulilu.ro/video-cultura/de-ochii-lumii-1

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru C0nstantin):

Bă, da' mulţi proşti sunt! Parlamentul îi plin (nici nu mă mir).
...
Iar cei care sunt ceva mai breji, cântă proştilor în strună, ca să-şi păstreze scaunele calde. Jenibil!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Romania, Biserica poate sa prospere in armonie, trebuie doar sa mergem prin sate sa vedem cata naivitate e acolo, oameni care nici nu cunosc lucrurile esentiale despre religia lor, dar totusi ii venereaza pe preoti...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Guildo):

Http://www.youtube.com/watch?v=D4koaj3w_XA

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Guildo):

Foarte adevarat!
Exact pe asta se si,, bazeaza''acesti farseori, autointitulati veriga de legatura!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează