|

Sa zicem ca isus chiar a existat, intrebarea e : asa si?Mai sunt : Mohammed, Gandhi, Selassie, Buddha, Joseph Smith Jr si altii care au fondat religii diverse, unele chiar mai bune decat crestinismul.Ce dovezi aveti ca isus il reprezinta pe adevaratul zeu sau ii reprezinta pe adevaratii zei (poate sunt mai multi)? Ce dovezi aveti ca isus este "adevaratul" iar ceilalti sunt "falsi"?*Daca dovezile voastre se pot aplica si altor zei, atunci ele nu sunt valide.

52 Raportează Evaluează
52 răspunsuri:
| a răspuns:

Istorisirea Noului Testament nu este o legenda. Documentele Noului Testament au fost scrise in decursul a doua generatii de la evenimente de catre martori oculari sau de catre contemporani ai lor, iar naratiunea Noului Testament este confirmata de autori necrestini. In plus, Noul Testament mentioneaza cel putin 30 de personalitati istorice care au fost atestate din surse din afara Noului Testament. Prin urmare Noul Testament, nu poate fi o legenda. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2. A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5. Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6. Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8. Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului, locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte. 9.Mesajul Evangheliei s-a concentrat asupra mortii si invierii lui Isus. 10. Duminica a fost ziua preferata pentru adunare si inchinare. 11. Iacov, fratele lui Isus si un sceptic inainte, s-a convertit cand L-a vazut pe Isus cel inviat. 12.Doar cativa ani mai tarziu, Saul din Tars a devenit si el un ...2004 - 2082 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Tu ai prezentat niste argumente conform carora isus si NT nu sunt legende. Intrebarea principala ramane valabila.
ASA SI?

"Sa zicem ca isus chiar a existat, intrebarea e : ASA SI?

Mai sunt : Mohammed, Gandhi, Selassie, Buddha, Joseph Smith Jr si altii care au fondat religii diverse, unele chiar mai bune decat crestinismul."

"Ce dovezi ai ca isus il reprezinta pe adevaratul zeu sau ii reprezinta pe adevaratii zei (poate sunt mai multi)? Ce dovezi ai ca isus este "adevaratul" iar ceilalti sunt "falsi"?"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

El a murit dar a treia zi a inviat si este viu, sta la dreapta lui Dumnezeu.Tot ce a spus El s-a implinit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cunostintele mele despre religie poate nu se ridica la nivelul unui ateu de TPU. Spune-mi si mie te rog ce religie zici ca a fondat Ghandi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Angel0):

Nu neaparat ca a fondat o religie, dar intra la categoria lider spiritual si multe din lucrurile spuse de el sunt destul de bune.

Spre deosebire de zeul crestin care zice "ucideti diverse persoane" sau "eu sunt miezul din fanta, sa va inchinati doar mie altfel va distrug", spre deosebire de isus care a zis "doar daca ma urmati pe mine ajungeti la tata" si altele de genul, Gandhi era ceva gen "promoted non-violence, justice and harmony between people of all faiths". De-asta l-am bagat in categoria asta (si nu am zis strict despre el ca a fondat o religie, asta ai vrut tu sa intelegi din ce am scris eu). Ai priceput sau e prea complicat pentru tine?

Sunt multe religii care au "reguli" si "sfaturi" mult mai bune decat crestinismul si sunt multe persoane (religioase sau nu) care au spus lucruri mult mai importante decat ce a spus isus.

Deci... ce importanta are ca isus a existat din moment ce mai sunt altii gen Mohammed, Selassie, Buddha, Joseph Smith Jr etc (l-am scos de data asta pe Gandhi ca sa fi tu fericit/a)? Si cum poti sa-mi dovedesti ca isus este "adevaratul reprezentant" al unui/unor zei iar ceilalti sunt "falsi". Si cum poti sa-mi dovedesti ca exista doar un sigur zeu? Daca sunt mai multi? Daca pe langa al tau, mai exista altii la fel de puternici? Daca exista altii mai puternici? Ai sau nu alte dovezi exceptand biblia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Rastafarienii cred in Iisus, musulmanii il recunosc ca profet al religiei crestine, Ghandi a afirmat ca ii iubeste invataturile, Joseph Smith jr a fondat Biserica lui Isus Hristos si a Sfinților din Zilele din Urmă.
Allah inseamna dumnezeul, si coranul are in el cateva capitole din vechiul testament.
Deci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Angel0):

1 - Ai uitat de Buddha.
2 - Ai uitate de "si altii care au fondat alte religii"
3 - realizezi ca islamismul,? mormonismul, crestinismul si altele de genul sunt religii diferite, cu reguli diferite si versiuni diferite ale unui zeu nu? Mai pe scurt, nu sunt aceeasi religie si nu se inchina la acelasi zeu. Aici intervine partea cu "dumnezeu e acelasi pentru toti" care este o eroare. Daca ar fi fost acelasi pentru toti s-ar fi contrazis singur si ar fi indemnat la ura impotriva sa si impotriva persoanelor care se inchina tot lui.

Deci... raspunde intrebarilor mele :
Cum poti sa-mi dovedesti ca isus este adevaratul fiu al lui dumnezeu? Cum poti sa-mi dovedesti ca exista doar un sigur zeu si ca al tau este cel real? Daca sunt mai multi? Daca pe langa al tau, mai exista altii la fel de puternici? Daca exista altii mai puternici? Ai sau nu alte dovezi exceptand biblia?

Si ca bonus, de ce crezi ca persoanele de la care a pornit toata povestea asta penibila cu dumnezeu nu-l considera pe isus adevaratul mesia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"Iisus i-a zis: Pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!" (Ioan 20, 29)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):


"Mai pe scurt, nu sunt aceeasi religie si nu se inchina la acelasi zeu"
Este doar parerea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"unele chiar mai bune decat crestinismul" dovedeste asta. Limbajul e ca telefonul. Aproape toata lumea stie sa foloseasca un telefon dar numai o mana de oameni stiu cum functioneaza acesta. Tu folosesti cuvinte mari care fara Dumnezeu sunt ori nonsensice ori subiective deci non absolute deci nonexistente de la subiect la subiect. Ce e "bune"? Ce e "binele"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru shadovv):

1 - Daca tu nu ai fi auzit de zeul crestin si de regulile lui, ai fi ucis? Ai fi furat? Ai fi violat? Mai pot sa-ti dau multe exemple. Deci... daca nu ai fi auzit de zeul crestin si de regulile lui, ai fi facut tot raul posibil? Ai fi fost o persoana rea?

Daca imi zici "da", atunci nu esti o persoana morala si nu stii ce este bine si ce este rau. Ba mai mult, toate lucrurile bune le faci de frica de a nu fi pedepsit. Zeul tau stie asta deja si vei ajunge in iad chiar daca respecti regulile lui pentru ca mai mult ca sigur, el nu vrea sa respecti din frica, el vrea sa fi moral cu adevarat.

Daca zici "nu", atunci moralitatea nu are absolut nici o legatura cu zeul tau sau cu zeul/zeii altor religii.

2 - Iti pun o intrebare foarte simpla : persoanele care au alta religie si au alti zei, sunt sau nu morale? Faza cu dumnezeu e acelasi si pentru ei nu merge si am explicat de prea multe ori, nu mai repet de ce.

Din moment ce ai zis ca moralitatea vine de la zeul tau, conform afirmatiei tale, cei care au alti zei nu sunt morali.

3 - Persoanele care nu au nici un zeu sunt sau nu morale?
Daca vei zice "nu", vreau sa-ti argumentezi raspunsul.

4 - Scopul scuze mijloacele sau nu?

5a - Daca un om iti ucide familia "pentru ca poate" consideri fapta lui morala sau imorala?
5b - Daca dumnezeu iti ucide familia "pentru ca poate" consideri fapta lui morala sau imorala?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

1. Daca nu as fi auzit vreodata probabil m as fi sinucis sau ceva de genul pentru ca nu exista nici un sens in viata in afara lui Dumnezeu. Nu fac ce e bine din cauza unor pedepse ci fac ceea ce e bine pentru ca asta vrea Dumnezeu de la mine.
2. Religiile sud americane sunt destul de nonetice.
3. Pai nu stiu daca sunt morale sau nu dar trebuie sa recunosti ca din punct de vedere istoric, morala europeana este luata dupa cea crestina.
4. Nu poti judeca etic dupa metoda aceasta.
5a. Imorala.
5b. Dumnezeu nu face ceva pentru ca poate ci pentru ca vrea iar orice vrea El e moral.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru shadovv):

1 - Da de ce ai fi facut asa ceva? Alte persoane care se inchina altor zei sau care nu au zei deloc nu fac asa ceva.

2 - Legat de religiile sud americane, cam 80% predomina crestinismul. Sa inteleg ca acea religie predominanta ti se pare nonetica? Cand te referi la religii, uita-te la toate religiile lumii nu doar la cateva care ti se par tie mai rele.

3 - Morala europeana a fost impusa de crestini. Era foarte simplu : vrei sa fi crestin sau nu? Daca zici "Nu", te ucidem (dar esti liber sa alegi). Asa s-a raspandit crestinismul : prin frica si crime. Sunt si au fost religii mult mai morale. Ba mai mult, uita-te la TOATE religiile din lume si din europa. Foarte multe sunt mult mai morale decat crestinismul. In europa nu exista doar crestinism si nu poti zice ca alte religii merg pe morala crestina.

4 - Repet intrebarea : scopul scuza mijloacele sau nu?

5b - Deci sclavia a fost morala, uciderea unor bebelusi nevinovati a fost morala, uciderea animalelor nevinovate a fost morala, permiterea violului a fost morala, permiterea furtului a fost morala si multe altele de genul, tie ti se par morale? Dupa cum am zis, tu nu esti o persoana cu adevarat morala. Nu stii cu adevarat diferenta dintre bine si rau.

Daca zeul tau ar zice iar "e ok sa ucideti, sa furati, sa violati si altele de genul" vei face toate cele lucruri fara ezitare? Apropo, sclavia inca este permisa atat de dumnezeu cat si de isus. Cati sclavi ai?

Bonus : Cam cat de bine cunosti alte religii? Daca nu cunosti macar una sau 2 la fel de bine ca si crestinismul, cum poti zice "dintre toate, a mea e cea mai buna si cea mai morala"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

1. Pentru ca daca nu crezi in Dumnezeu sau alceva care sa fie absolut cel mai bun lucru pe care il poti face e sa te sinucizi (uitate la "The sunset limited", e un film foarte bun, cu Samuel L. Jackson si Tommy Lee Jones).
2. Ma refer la cele de dinainte de Columb.
3. De unde le scoti pe acestea? Daca te referi la inchizitie si cum Biserica Catolica a preluat o foarte mare putere, aici trebuie sa ti dau dreptate, totusi cauza nu era religia in sine ci interesele personale. Religia a fost doar parazitata. Dar eu fiind ortodox, pentru mine un catolic e ca un budist.
4. Aceasta notiune e tampita. Nu poti judeca asa. Deci raspunsul e nici da nici nu.
5. Nu stiu de unde le scoti! Pe scurt: binele este bine pentru ca il vrea Dumnezeu, nu invers!
6. Am citit texte babiloniene, mitologie nordica, putina vedica si parca si putina asteca sau ceva de genul. Dar nu stiu nici o alta religie la fel de bine ca crestinismul. Dar eu nu zic "dintre toate, a mea e cea mai buna si cea mai morala", eu presupun asta si fiecare om e liber sa presupuna ce vrea el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru shadovv):

1 - Deci persoanele care au alti zei sau nu au deloc, cel mai bun lucru pe care il pot face e sa se sinucida. Interesant.
2 - Refera-te la toate religiile lumii
3 - Refera-te la toate religiile lumii
4 - Nu e tampita deloc, problema e ca nu vrei tu sa-mi raspunzi la intrebare si iti dai seama singur de ce.
5 - Deci persoanele care au alti zei sau nu au deloc nu fac fapte bune si nu sunt morale.

5b - Daca zeul tau ar zice iar "e ok sa ucideti, sa furati, sa violati si altele de genul" vei face toate cele lucruri fara ezitare? Apropo, sclavia inca este permisa atat de dumnezeu cat si de isus. Cati sclavi ai?"

6 - Corect, esti liber sa presupui ce vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

1. E si asta o varianta. Ideea e ca fara Dumnezeu, daca pasesti mult in fundamentele realitatii realizezi ca nu ai scapare... Nu stiu despre diferite metafizici bazate pe religii daca ele pot scapa din nelinistile metafizice ce duc spre nihilism.
2. Nu pot caci nu le cunosc. Or avea si aia o etica mai buna dar parerea mea e ca etica cea mai buna e ce crestina.
3. Pai vorbeam de morala europeana. Aceasta a fost influentata doar de crestinism, etica aristotelica si poate de budism prin etica lui Schopenhauer dar in mare parte crestinism.
4. Etica mea nu cunoaste acest concept. Daca vrei totusi sa mi fortez sistemul pot spune ca depinde de situatie.
5. Nu. Poti faci ceva ce e bun, "binele" insemnand ceva ce e vrut de Dumnezeu, chiar daca crezi sau nu in Dumnezeu.
5b. Da! Desi nu stiu unde scrie ca sclavia e atmisa?
6. Pai si daca epistemologia e doar presupunere ce tot incerci sa ti dai dreptate cand aceasta nu exista!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru shadovv):

Uau... gandirea ta ma uimeste. Dupa cum ti-am zis, nu esti o persoana morala si nu stii ce inseamna cu adevarat bine si rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ha ha ha! "nu stii ce inseamna cu adevarat bine si rau" cu asta m ai omorat. De parca tu stii ce e bine si ce e rau. De parca ai sti ceva. De parca eu stiu ceva...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

Binele si raul nu exista nu ai cum sa stii ce inseamna. Nu exista nici macar daca ne raportam la umanitate ci doar la individ.
Binele si raul nu pot fi explicate matematic spre deosebire de alte lucruri asemanatoare, inteligenta, prostie, etc.
O notiune creata de oameni nimic mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

In sfarsit unul care gandeste!

Am doar o mica intrebare... daca ar exista Dumnezeu nu am putea spune ca etica e o creatie a lui? (subliniez "daca ar exista")

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

Pe modelul meu nu.
De ce? Simplu. Dumnezeu este matematica si actioneaza in conformitate cu legile fizicii. Actioneaza in conformitate cu matematica,pentru ca matematica este El. Pentru mine este o formula ce descrie fiecare fenomen existent in Univers ce a fost este si va fi. De ce spun asta? Pentru ca timpul nu exista,legile fizicii pot actiona la fel de bine in viitor cum pot actiona si in trecut. Timpul este doar trecera universuli de la o entropie joasa la una ridicata. Iar entropia este capacitate moleculelor de a se reordona in diferite modele,deci este tot matematica, Timpul este matematica, iar cum Dumnezeu este o formula ce descrie tot,este logic ca descrie si fiecare fenomen din trecut sau viitor.
Cum etica nu poate fi explicata matematic, iar Dumnezeu lucreaza doar cu matematica, etica nu poate fi o creatie a Lui.
Etica nu tine de aceasta realitate. Este ca si cand intrebi: "De ce nu creaza Dumnezeu o masina din "lototolo"(particula ipotetica existenta in alta realitate, inventia mea, inventia mea de altfel.) Pai Dumnezeu nu face asta pentru ca el lucreaza cu particulele din realitatea aceasta nu din alta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Am inteles. Dumnezeul tau nu e personal, e impersonal. Foarte interesant acest lucru dar eu am doar o mica problema care o rezum in intrebarea aceasta: "de ce sunt legile fizico-matematice asa si nu altfel?". Aceasta intrebare este despre matematica deci in afara ei, noi fiind inauntru avem doar doua raspunsuri: primul e "de aia" si al doilea ar fi sa spui ca intrebarea nu are sens. Legat de "de aia", eu nu cred in asa ceva. Ar fi mai plauzibil sa nu aibe sens (in genul filozofiei lui Witggenstein) dar nu ma multumeste acest raspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

Universul nostru este guvernat de aceste legi ale fizicii in anumite cantitati, nimeni nu spune ca daca ar exista mai multe realitati ar fi tot aceste legi.
Totul tine de formarea Universuli,daca legile fiziciiar fi fost diferite Universul ar fi fost diferit,asta inseamna cadaca exista un multivers fiecare univers component poate fi diferit de al nostru. Unul are gravitatia mult mai mare si forta slaba mai mica,altul nici nu are gravitatia, altul are forta exlectromagnetica unita cu cea tare si inca nu s-au separat.
Cand vorbesc de Dumnezeu ma raportez la aceasta realitate. Dumnezeu guverneaza realitatea existenta cu legile fizicii cunoscute de toti, nu cu altele din ale realitati.
Sincer sa fiu, nu cred ca exista o alta realitate in care matematica sa nu domine si implicti legile fizicii. Cel mult pot fi in combinatii diferite, adica pot avea valori mai mari, atat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Crezi ca exista o realitate pentru fiecare combinatie de legi? Daca da, exista o infinitate sau un numar finit de realitati fiecare reprezentand o combinatie de legi. Daca ar fi un numar finit de combinatii de legi ar fi si un numar finit de realitati si probabil cu formula combinarilor (din clasa a X-a) putem afla cate realitati sunt... interesant gand.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

Eu nu cred nimic, dar este posibil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

"si probabil cu formula combinarilor (din clasa a X-a) putem afla cate realitati sunt..." laughing
Daca exista mai multe realitati, nu e cate un pentru fiecare combinatie si gata, ca la o formula. Pot exista de exemplu 10 realitati in care legile fizicii sa fie identice sau chiar alte lucruri pe care nu le poti afla cu formula combinatiilor, cred ca te referi la aceia C de x luate cate y.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Da la aia m am referit.

Inca o intrebare: daca fiecare univers are cate un Zeu reprezentat de o fizica universala, exista un Zeu reprezentat de o fizica multiversala care sa inglobeze si sa permeeze toate universurile?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru shadovv):

O dam pe taramurile S.F-ului. Este ca rinocerul din camera mea, poate exista dar asta nu inseamna ca si exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

M am gandit si eu la asta si mi am dat seama ca exista o problema: Daca nu stim despre un lucru e mai bine sa speculam despre acesta sau sa tacem pana cand vom avea informatii concise?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus a existat. Numai ca nu a pretins niciodata sa fie fiul lui Dumnezeu. A fost din aceeasi categorie ca Gandhi, Mohammed, Buddha. Plus de asta el nu a pretins niciodata ca esti Dumnezeu. Daca ai degand sa vorbesti despre Isus macar fa-o bine.
Te iei de un om care a incercat sa faca bine? Ce te face pe tine asta?

A si cu minunile lui? Lumea in epoca mediavala credea in dragoni si vrajitoare. Erau sute de poveste inventate cu astfel de balarii. Poate ca si astea sunt la fel?
Dasta nu imi plac atei. Toti cauta numai defectele dintr-un lucru.Lucrurile bune le lasa deoparte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Coconutz):

Isus a zis ca este mesia.

Ioan 4:25-26
"Stiu", I-a zis femeia, "ca are sa vina Mesia; cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile." Isus i-a zis: "Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela."

"A fost din aceeasi categorie ca Gandhi, Mohammed, Buddha. "... aici o sa te contrazici cu multi crestini.

"Poate ca si astea sunt la fel? "... corect.

In cazul in care nu ai priceput din comentariile mele din trecut si prezent, am spus de multe ori ca sunt cateva lucruri bune spuse de personajul numit isus. Totusi, nu il consider ca fiind zeu sau semizeu si daca cineva afirma asa ceva, trebuie sa aduca dovezi concrete.

Cat despre "fiul lui dumnezeu" nu eu afirm acestea ci chiar crestinii. Asa ca data viitoare cand vrei sa o mai arzi inteligent, vorbeste prima data cu crestinii pe tema asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"Asa ca data viitoare cand vrei sa o mai arzi inteligent, vorbeste prima data cu crestinii pe tema asta. "
Cat timp persoana nu tine cont de istoria scrisa de ce as vorbi. Iar daca tu stii ca ei sunt inchisi la minte de ce nu "o arzi inteligent" si iti vezi deala tale. Si asa nu ai rezolvat nimic pana acum si nici nu vei rezolva pe un site care promoveaza prostia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Coconutz):

Cat de curand cred ca o sa-mi sterg contul, oricum nu il mai tineam mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Care dintre acesti fondatori de religii au facut ca si Iisus? De ex Iisus a venit pe pamant pentru a salva pe oameni de pacat si pentru asta a fost nevoie ca sa sufere. Care dintre acesti profeti mentionati de tine s-au rastignit pentru pacatele oamenilor? Care dintre acesti profeti au inviat oameni si vindecat bolnavi? Care dintre acestia au mers pe apa?, sunt o multime de dovezi de genul acesta care il deosebesc pe Iisus de restul falsilor si ma fac sa cred ca Iisus Hristos este calea adevarul si viata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CristiB93):

Nu exista nici macar o dovada conform careia "trucurile de petrecere" facute de isus sa fi fost reale. Ba mai mult, in prezent exista foarte multi oameni care spun "putem sa vindecam prin puteri psihopupu" si cu toate astea, de fiecare data s-a dovedit ca nu sunt reale. Cat despre altii care au facut minuni, aproape fiecare religie are personajele sale cu "puteri magice" care au facut diverse lucruri care intra la categoria "minuni". Daca ar fi aparut acum isus si ar fi facut exact aceleasi "minuni" ca in trecut nimeni nu l-ar fi crezut. De ce? Pentru ca in prezent sunt si altii care spun ca pot face aceleasi lucruri. Ba mai mult, ar fi fost internat in spital si considerat "nebun" pe modelul "Eu sunt fiul lui dumnezeu! Sigur ca esti. Ia pastilele astea si hai cu noi."

Ai dovezi pe bune sau nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ti-am raspuns doar la intrebare, adica ce ma face sa cred ca Iisus este adevaratul Dumnezeu iar in ce priveste dovezile, nu are rost sa iti spun pentru-ca nu ai crede si ai cauta in continuare sa sa le contesti si s-ar ajunge la un sir nesfarsit de comentarii fara nici un rezultat asa ca mai bine sa o lasam balta. happy o zi buna sa ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CristiB93):

Intrebarea mea a cerut "dovezi" nu "pareri personale". Daca dovezile aduse de tine sunt suficient de bune le accept. Daca nu, e normal sa nu le accept nu crezi? Fie ai dovezi pe bune si le prezinti fie nu ai si nu are rost sa mai raspunzi acestui comentariu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Auzi,nene!?
Abia astept sa te vad in Iad pentru jignirile aduse Mantuitorului. Adica, ce ai tu cu Iisus (Dumnezeu)? Du-te la naiba-n praznic cu zeii tai si lase-ne in pace, sinucide-te!
Dar tu ai dovezi ca zeii tai exista? Hm? Nu ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru XBrunetteX):

Hai ca ai fost tare big grin laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BMTHMada):

Mersi laughing Pai, cand ma enerveaza cineva, fac mai rau big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omule.cei de pe acel timp l-au văzut si au scris cărti..care au ajuns pana la noi. Daca nu crezi in Dumnezeu este alta parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum poti cauta dovezi pentru ceva ce nu exista?
Crestinismul, religia si zeii sunt numai prostii straight face
Doar o forma de manipulare in masa happy care mai functioneaza destul de bine si in zilele noastre happy
Intrebarea buna este : Oare o sa-si revina vreodata prostimea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Cat de prost trebuie sa fii,ca sa repeti intrebarea asta? vai mie,nu va mai desteptati bre? chiar santeti niste plafonati? cand religiile si credintele deschid noi orizonturi, si noi nivele de discutii, de trairi, voi va impiedicati de o logica scurta si stramta, cat un site de ateism.santeti de plans.nu ma mira ca la bac intrati boi si iesiti vaci.ganditi baaa.ganditi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai studiat viata si scrierile celor pe care i-ai enumerat? De unde iti dai cu parerea care invatatura lasata urmasilor lor e mai buna?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru rocco09):

Am studiat mai multe chiar daca nu pe toate. Am studiat cat de cat si altele pe care nu le-am mentionat pana acum. Unele au reguli bune, altele nu. Si crestinismul are cateva lucruri bune dar daca e sa le cantarim, lucrurile rele sunt mai grele.

Tu ai studiat crestinismul? Dar alte religii? Daca ai studiat o singura religie, cum poti sa spui "asta e cea mai buna" fara sa cunosti altele?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts.Nu are rost sa ne lungim mai multhappy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce pui intrebari pentru care ai deja raspuns?happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti ateu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Silviumber):

Nu... sunt Batman.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Fii serios, acum eu te-am intrebat frumos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Religia e politica, in universu asta este Dumnezeu entitatea in care cred mai multi oameni, citeste Omraam Mikhael Aivanhov si o sa vezi ca iti explica ca la un copil mic ce se intampla, doar ca trebuie sa ai putina minte sa intelegi. are zeci de carti cu si despre spiritualitate. Eu cred ca el este Dumnezeu dar nu a venit sa se dea mare pe pamant, a venit a scris cateva zeci de carti, poate sute, a murit in 86 si inca mai scoate carti. Iisus este in centrul pamantului si isi doreste doar sa creada lumea in el si sa conduca lumea ca entitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează