|

Sall TPU am o intrebare de ce mai avem incredere in preoti ca in vremea lui Iisus ei L-au condamnat la moarte si in vremea Ev. Mediu ii ardeau pe rug pe cei care nu credeau ca ei

credeti ca acuma sunt diferiti fi diferit

18 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fă şi tu diferenţe între preoţii evrei din vremea Mântuitorului, preoţii păgâni de sute şi mii de feluri după diferitele religii care au existat în istorie, preoţii diferitelor religii monoteiste sau politeiste de astăzi, şi în fine, PREOŢIA CREŞTINĂ întemeiată chiar de MÂNTUITORUL HRISTOS!

Deci este totuşi o mare diferenţă, bine?
Cât despre unii catolici care au comis nişte abuzuri prin Evul Mediu, aceea este altă poveste. Nu au acţionat în numele misiunii încredinţate lor şi nici nu au respectat prin acele fapte învăţăturile Bisericii lor.
Acei oameni cu LIBERTĂŢILE lor au trădat "statutul de preot"...

| explică (pentru milan9):

Imi place raspunsul tau, dar si preotimea evraica tot de D-zeu au fost creata
si pana la urma o ajuns sa faca legea ca sa se creada ei cineva numa la exterior ca in interior sa gandeau la mandrie si mai multe. Crezi ca acestia care au fost intemeiati de D-zeu prin Iisus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sebyse):

Întruparea şi venirea Mântuitorului nu a fost cumva din cauza eşcului făţărniciei celor ce-au râvnit a fi preoţi la evrei.

El a venit pentru Jertfa Sa, pentru a lăsa Biserica Sa, şi pentru a SCHIMBA radical ÎNVĂŢĂTURA DE CREDINŢĂ.

El a lăsat altă preoţie, după o CU TOTUL ALTĂ ÎNVĂŢĂTURĂ.
Dar din păcate, să ştii că problema LIBERTĂŢII oamenilor rămâne VEŞNIC ACEEAŞI: tendinţa de a nu respecta învăţăturile (depinde de la om la om), de a simula, de a-şi aroga funcţii şi misiuni pe care nu le merită...

De ce erau fariseii evreilor "FĂŢARNICI"?
Pentru că de fapt nu meritau să fie farisei...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
17 răspunsuri:
| a răspuns:

E bine ca oamenii sinceri vad acest lucru.De fapt chiar Isus i-a condamnat in repetate randuri pe preoti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Matei 7,20 "De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte."
Matei 7, 20 este folosit cu MAXIMĂ IPOCRIZIE de către o anumită sectă (iehovistă) pentru a semăna AMBIGUITATE şi CONFUZIE – specialitatea casei pentru ei thinking!

"Pomul" cu "roadele" este interpretat în mod greşit tendenţios, MACHIAVELIC, ca referindu-se la "o religie", când de fapt el se referă la LIBERTATEA sau INIŢIATIVA LIBERTĂŢII unei persoane, la "roadele" unei persoane. Este o diferenţă ca de la cer la pământ!

Matei 7, 17 "Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia adevarata NU se cunoaşte după libertatea oamenilor, după faptele lor! Este absurd! Matei 7, 20 se referă la cu totul altceva:

Omul este produsul faptelor sale;
Omul este produsul libertăţii sale;
Omul este definit prin faptele libertăţii sale; (poate fi pom bun sau rău, cu faptele corespunzătoare…)

Legea sau învăţătura NU este vinovată pentru faptele omului:
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea lui Adam şi a Evei în Rai; (pomul rău cu roade rele era omul cu LIBERTATEA lui)
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea evreilor (chiar de fiecare dată după ce Dumnezeu completa aceeastă Lege!), ci omul cu RESPONSABILITATEA lui.
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea unui anumit apostol (Iuda), sau anumitor creştini în chiar Noul Testament (Anania şi Safira), ci omul cu LIBERTATEA lui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Învăţătura sfântă vine de la Dumnezeu, dar "roadele ascultarii sau neascultarii" ei tin de libertatea omului, care accepta sau nu pe Dumnezeu.
Trebuie învinovăţit Dumnezeu pentru ca omul nu respecta ceea ce i-a fost lăsat sfânt şi drept şi corect şi unic - o singura Biserica?

Îşi poate cineva imagina că în Biserica lui Hristos (una singură) există cumva numai oameni "sfinţi", că nu există şi oameni aflati "pe cale", că nu exista şi oameni încercaţi de ispite, că între oamenii acelei Biserici nu mai lucrează deloc, dar absolut deloc puterea răului - ca a intrat acesta în şomaj? Bullshit- "ihovisme" (adică IPOCRIZIE)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

- Diavolul lucreaza peste tot: a lucrat şi şi-a făcut loc chiar şi în grupul restrâns şi "select" al celor 12 apostoli – Iuda spre exemplu!

- Asta ce înseamnă? Că dacă un apostol, greşind-şi locul (a dat chix), a trădat (Iuda), atunci a căzut valoarea celorlalti drepti apostoli, a căzut temelia Bisericii? A Mantuitorului – Fiul lui Dumnezeu? Absolut nu!

- Daca unul din cei 12 apostoli (pietre de temelie ale Bisericii) aflat la un metru de Fiul lui Dumnezeu, s-a aflat a fi trădător (Iuda), asta nu înseamnă oare ca diavolul poate lucra oriunde? BINEÎNŢELES. Iar lupta lupta lui este mai ales cu cei din Biserică (pentru că pe ceilalţi, aflaţi în afara stării de har, îi are deja "la mână").

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

IPOCRIZIA aceasta sectantă, că în Biserică n-ar trebui să existe suferinţă din cauza păcatului, această idée greşită cade ca un castel de paie dacă se ţine cont de AFIRMAŢIA MÂNTUITORULUI, potrivit căreia "spitalul" este CHIR Biserica Sa:

"Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepţi ci pe păcătoşi la pocăinţă." – Marcu 2, 17

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

IPOCRIZIA sectantă în general ar trebui arătată cu degetul. Asa este şi in cazul acuzelor referitoare la raportul dintre PREOŢIE şi MÂNTUITORUL HRISTOS!

Pentru a lămuri acest lucru trebuie sa tinem seama de faptul ca Însuşi MÂNTUITOR este Cel care ÎNTEMEIAZĂ PREOŢIA CREŞTINĂ!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

O mică parte din confirmările Noului Testament cu privire la preoţia lăsată de HRISTOS:
- Noul Testament vorbeşte foarte clar despre o ierarhie în Biserică (distincţia între diaconi, preoţi şi episcopi)

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."

5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit."
6). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: LUAŢI DUH SFÂNT; Cărora VEŢI IERTA PĂCATELE se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
7). - Timotei 5, 22: "NU-ŢI PUNE MÂINILE DEGRABĂ PE NIMENI (gest prin care episcopii transmiteau harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat. (consacrarea preotului era o acţiune HARICĂ- transmitere de HAR)"
8). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte...2008 - 2218 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Nu este nimic nou în zilele noastre. Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doresc să poarte o astfel de sarcină a preoţiei:

1). - Timotei 5, 22:,, Nu-ţi pune mâinile degrabă pe nimeni (pentru a transmite harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat."
2). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
4). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere.
Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
7). -I Tim. 4, 14:,, Nu fi nepasator faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea miinilor mai-marilor preoţilor."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Chiar în ciuda unor exemple negative referitoare la preoţia evreiască a fariseilor, Fiul lui Dumnezeu a inclus cu toate acestea misiunea preoţilor în linia activităţii Bisericii pe care a întemeiat-o pentru mântuirea oamenilor (subliniind durata misiunii lor: „până la sfârşitul veacurilor"). A considerat lucrarea lor de transmiterea a învăţăturilor şi harului ca fiind indispensabilă Bisericii Sale.

Preoţia Noului Testament are sarcini foarte precise şi se bazează pe transmiterea neîntreruptă a harului, de la apostoli!

Hristos nu a glumit când a spus:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20, 28)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu, de ce mai purtati cruce la gat, credeti ca atunci cand se va intoarce Iisus, el vrea sa-si vada moartea? rolling on the floor
E ca si cum i-ai arata lui JFK un sniper. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea preotilor sunt niste mincinosi si niste excroci care profita de treaba cu Dumnezeu pentrua goli buzunarele crestinilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice pom se cunoaște după roade.
Isus a spus că principalul semn de identificare al continuatorilor săi avea să fie iubirea dintre ei, astăzi e ceva "normal" să vezi preoți "binecuvântând" atât militarii cât și tehnica militară, și rugându-se pentru victorie.
Isus a spus că continuatorii săi nu vor face parte din lume, totuși atât în trecut cât și prezent clerul este implicat până peste cap în politică
Să le scrii pe toate ar lua prea mult timp. Cum crezi, ce fel de pomi sânt?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu mai bine inveti sa te exprimi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai gresit preoti crestini nu erau nici evreii si nici catolicii din evul mediu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează