|

Sall TPU! Nu stiu daca am pus intrebarea in categoria buna, dar am o intrebare.

Ce parere aveti despre acele 2 orase Sodoma si Gomora nu stiu daca am scris bine. Ma refer, toti cei religiosi spun ca toti din acele sate erau pagani, sau homosexuali sau etc (am auzit multe variante in legatura cu homosexualitatea), si Dumnezeu S-a dus la familia (acea familie care erau "normali") si le-a spus sa plece ca o sa urmeze un dezastru. Si de aceea orasele au fost ingropate. (nu stiu ce s-a intamplat cu orasele), dar e reala sau e doar o poveste.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Au fost 5 orase distruse de armele lui YHWH: Sodoma, Gomora, Adma, Țeboim și Bela sau Țoar.
Motivul este explicat tot in Biblie:Au incalcat alianta militara pe care au facut-o cu YHWH.
Il durea undeva pe zeul crestin de orientarile lor sexuale.
Deut 29
23. la vederea pucioasei, sarii si arderii intregului tinut, unde nu va fi nici samanta, nici rod, nicio iarba care sa creasca, intocmai ca la surparea Sodomei, Gomorei, Admei si Teboimului, pe care le-a nimicit Domnul, in mania si urgia Lui -

24. toate neamurile vor zice: "Pentru ce a facut Domnul astfel tarii acesteia? Pentru ce aceasta manie aprinsa, aceasta mare urgie?"

25. Si li se va raspunde: "Pentru ca au parasit legamantul incheiat cu ei de Domnul Dumnezeul parintilor lor cand i-a scos din tara Egiptului;

26. pentru ca s-au dus sa slujeasca altor dumnezei si sa se inchine inaintea lor, dumnezei pe care ei nu-i cunosteau si pe care nu li-i daduse Domnul.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

E o poveste din Vechiul Testament, dar nu exact cum ai spus-o tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faza cu actiunea supranaturala e un mit creat de frica a ceea ce s-a intamplat, evrei aveau obiceiul sa creada ca un cataclism e o pedeapsa divina. Nu stiu cat gay erau acolo, dar e imposibil sa fii fost un oras intreg. Totusi ceea ce s-a petrecut e adevarat, documentele istorice arata ca 4 orase antice (nu sate) au fost distruse de impactul unui asteroid imens cu Terra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Relatarea biblica este adevarata. Marea Moarta indica spre o astfel de intamplare istorica. Dumnezeu a distrus cele doua orase numite Sodoma si Gomora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc tuturor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează