| HardCore7750 a întrebat:

Salut, as vrea sa va dati cu parerea despre crestinism, chiar exista Dumnezeu? Chiar credeti in cineva ce nu poate fi demonstrat?, in cineva invizibil din Ceruri?
Intrebarea mea este daca chiar exista Dumnezeu cu adevarat (nu sunt ateu)
Acest videoclip m-a pus pe ganduri, nu mai stiu in ce sa cred...
https://www.youtube.com/watch?v=PmqwWatRW2M

39 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Totul functioneaza prea exact in creatie si univers ca sa fie doar o intamplare.E clar ca este opera unui proiectant, adica Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Ce anume functioneaza perfect in univers? ca sa stiu si eu, banuiec ca microbi, virusi sunt creati perfecte, copii nascuti handicapati, orbi, care mor la nastere tot sunt creatia perfecta a lui dumnezeu, te rog fara vrajeala ca satana care in vt e doar un simplu servitor a lui iahve conduce lumea asta nul scuza pe zeul tau deloc

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Argumentul 2 atata timp cat exista o singura imperfectiune inseamna ca nu-i perfect nici exact, zi-mi tu ceva perfect, exact si vesnic perfect

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Eu vorbeam despre univers, corpurile ceresti, care functioneaza perfect.
Sper sa intelegi mai mult din acest articol.
Planeta vie
Viaţa pe Pământ nu ar fi putut exista dacă nu s-ar fi produs o serie de „coincidenţe" fericite, unele rămânând ascunse înţelegerii umane până în secolul al XX-lea. Iată câteva dintre ele:
▪ poziţia Pământului în galaxia Calea Lactee şi în Sistemul Solar, precum şi orbita lui, înclinaţia axei sale, viteza lui de rotaţie şi satelitul său neobişnuit, Luna
▪ un câmp magnetic şi o atmosferă care acţionează ca dublu scut
▪ cicluri naturale care realimentează şi purifică aerul şi rezervele de apă ale planetei.
În timp ce veţi analiza aceste subiecte, întrebaţi-vă: Sunt caracteristicile planetei noastre produsul întâmplării oarbe sau opera unui Proiectant inteligent?
„Adresa" perfectă a Pământului
Când vreţi să-i daţi cuiva adresa voastră, ce menţionaţi? Probabil precizaţi strada, oraşul şi ţara. Dar care este „adresa" planetei noastre? Ei bine, „ţara" este galaxia Calea Lactee, „oraşul" este Sistemul Solar, adică Soarele şi planetele care gravitează în jurul lui, iar „strada", orbita Pământului din Sistemul Solar. Graţie progreselor înregistrate în astronomie şi în fizică, oamenii de ştiinţă au ajuns să înţeleagă mai bine avantajele poziţiei cu totul şi cu totul deosebite pe care planeta noastră o are în Univers.
Să ne oprim mai întâi asupra „oraşului", Sistemul Solar. El se află într-o zonă ideală din Calea Lactee, nici prea aproape, nici prea departe de centrul galaxiei. Această „zonă locuibilă", cum o numesc oamenii de ştiinţă, conţine exact elementele chimice necesare vieţii, în concentraţia potrivită. Dacă ne-am fi aflat mai departe de centrul galaxiei, aceste elemente chimice ar fi fost mult prea rare; dacă ne-am fi aflat mai aproape, cantitatea mare de radiaţii potenţial letale, precum şi alţi factori ar fi pus în pericol viaţa. Putem spune, pe bună dreptate, că „locuim într-o zonă rezidenţială selectă" a galaxiei, cum se arată în revista Scientific American.1
„Strada" ideală: „Selectă" este şi „strada" pe care se află planeta noastră, sau orbita ei în Sistemul Solar, „oraşul". Situată la circa 150 de milioane de kilometri de Soare, orbita Pământului se află într-o zonă locuibilă, deoarece aici nu este nici prea frig, nici prea cald ca viaţa să fie pusă în pericol. Mai mult decât atât, orbita este aproape circulară, astfel că Pământul rămâne tot timpul anului cam la aceeaşi distanţă faţă de Soare.
La rândul său, Soarele este considerat „uzina energetică" perfectă. Este o stea stabilă, de mărime ideală şi emite exact cantitatea necesară de energie. Nu întâmplător Soarele a fost numit „o stea aparte".2
„Vecinul" perfect: „Vecin" mai bun pentru Pământ decât Luna nici că se putea! Acest satelit are un diametru puţin mai mare decât un sfert din diametrul Pământului. Comparată cu alte luni din Sistemul Solar, Luna este neobişnuit de mare pentru planeta în jurul căreia gravitează. O pură întâmplare? Puţin probabil!
Datorită Lunii se produc mareele, care au un rol esenţial în echilibrul ecologic al planetei. Luna contribuie şi la menţinerea stabilităţii axei de rotaţie a Pământului. Fără un satelit „croit" pe măsură, Pământul s-ar învârti asemenea unui titirez cu mişcări necontrolate, ba chiar s-ar răsturna. În acest caz, clima, mareele, dar şi alte fenomene naturale ar suferi schimbări cu consecinţe catastrofale.
Înclinaţia axei şi viteza de rotaţie ideale: Înclinaţia axei Pământului de aproximativ 23°30ˈ face posibilă existenţa anotimpurilor, a temperaturilor blânde şi a zonelor climatice variate. „Înclinaţia axei terestre pare a fi cea ideală", se spune în cartea Rare Earth — Why Complex Life Is Uncommon in the Universe.3
„Ideală" este şi lungimea zilelor şi a nopţilor — rezultat al rotaţiei Pământului în jurul axei sale. Dacă planeta s-ar roti mult mai încet, zilele ar fi mai lungi, iar partea expusă Soarelui s-ar pârjoli, în timp ce cealaltă ar îngheţa. În schimb, dacă planeta s-ar roti mult mai repede, zilele ar fi mai scurte, având poate o durată de numai câteva ore. În plus, s-ar stârni vânturi năprasnice, care nu s-ar mai opri, şi ar avea loc şi alte fenomene naturale dezastruoase.
Scuturile Pământului
Din cauza radiaţiilor letale şi a meteoroizilor, spaţiul este un loc periculos. Cu toate acestea, planeta albastră pare a se deplasa prin acest „poligon de tragere" galactic fără să aibă prea mult de suferit. Şi asta pentru că Pământul are o „armură" uimitoare: un câmp magnetic puternic şi o atmosferă unică.
Câmpul magnetic al Pământului: Nucleul planetei, alcătuit din fier topit, se roteşte foarte repede generând un puternic câmp magnetic ce se extinde până departe în spaţiu. Acţionând ca un scut, el ne ocroteşte de radiaţiile cosmice deosebit de puternice şi de pericolele ce provin de la Soare. Între acestea se numără vântul solar, mai exact un flux constant de electroni şi protoni, erupţiile solare, care eliberează în câteva minute o energie egală cu cea eliberată de miliarde de bombe cu hidrogen, şi exploziile din coroana solară (regiunea luminoasă din jurul Soarelui), în timpul cărora sunt împrăştiate în spaţiu miliarde de tone de materie. Putem vedea cu ochii noştri dovezi ale existenţei acestui scut. Atât erupţiile solare, cât şi exploziile din coroana solară generează uluitoare aurore, spectacole multicolore de lumină, vizibile în atmosfera înaltă, în apropierea polilor magnetici ai Pământului.
Atmosfera Pământului: Acest înveliş alcătuit din gaze nu doar face posibilă respiraţia, dar ne şi ocroteşte. Un strat superior al atmosferei, stratosfera, conţine ozon, o formă de oxigen care absoarbe până la 99% din radiaţiile ultraviolete (UV) provenite de la Soare. Stratul de ozon protejează multe forme de viaţă — de la om la plancton, care asigură o mare cantitate din oxigenul necesar vieţii — de radiaţiile periculoase. Cantitatea de ozon stratosferic nu este fixă. Dimpotrivă, este variabilă, crescând în funcţie de intensitatea radiaţiilor UV. Prin urmare, stratul de ozon este un scut dinamic deosebit de eficient.
Atmosfera ne ocroteşte şi de milioanele de fragmente cosmice, unele cât un grăunte de nisip, altele cât un bolovan, care ne bombardează zilnic planeta. Totuşi, majoritatea lor ard în atmosferă, devenind meteori, puncte luminoase pe bolta cerească. Scuturile Pământului nu opresc însă radiaţiile esenţiale vieţii, de pildă căldura şi lumina vizibilă. De fapt, atmosfera chiar contribuie la distribuirea căldurii pe glob, iar noaptea acţionează ca o pătură, încetinind pierderea de căldură.
Deşi nu sunt încă înţelese pe deplin, atmosfera Pământului şi câmpul lui magnetic dovedesc cu prisosinţă că au fost proiectate cu un scop. Acelaşi lucru se poate spune şi despre ciclurile care susţin viaţa pe planeta noastră.
Cicluri naturale ce susţin viaţa
Dacă într-un oraş nu ar mai exista nicio sursă de aer curat sau de apă potabilă, iar sistemul de canalizare s-ar înfunda, bolile şi moartea ar face în scurt timp ravagii. Planeta noastră însă se autoîntreţine. Ea nu este ca un restaurant, unde alimentele şi produsele necesare sunt aduse din afară, iar gunoiul este luat şi dus în altă parte. Aerul curat şi apa potabilă de care depinde viaţa noastră nu sunt aduse de undeva din spaţiu şi nici deşeurile nu sunt trimise în spaţiu. Cum reuşeşte planeta noastră să rămână un loc curat, propice vieţii? Datorită ciclurilor ei naturale, precum cel al apei, al carbonului, al oxigenului şi al azotului, prezentate în continuare pe scurt.
Ciclul apei: Apa este esenţială vieţii. Niciunul dintre noi n-ar putea trăi fără ea mai mult de câteva zile. Ciclul hidrologic asigură apă curată, potabilă întregii planete. El constă în trei etape: 1) Datorită căldurii Soarelui, apa se evaporă în atmosferă. 2) Această apă purificată se condensează, formând norii. 3) Din nori, apa cade sub formă de ploaie, grindină, lapoviţă şi ninsoare înapoi pe pământ, de unde se va evapora din nou, încheind astfel ciclul. Câtă apă se reciclează anual? Potrivit unor estimări, suficient de multă ca să acopere întreaga suprafaţă a planetei cu un strat de circa un metru.4
2
← ◯
↓ 3 ↑
↓ 1 ↑
↓ ↑
→ →

Ciclul carbonului şi cel al oxigenului: Ca să trăim trebuie să respirăm: să inspirăm oxigen şi să expirăm dioxid de carbon. Gândindu-ne însă că miliarde de fiinţe fac asta, ne-am putea întreba: De ce nu se termină oxigenul din atmosferă şi de ce aceasta nu ajunge suprasaturată cu dioxid de carbon? Secretul stă în ciclul oxigenului: 1) Plantele absorb dioxidul de carbon şi cu ajutorul energiei solare îl transformă în carbohidraţi şi oxigen, acest proces uluitor fiind numit fotosinteză. 2) Ciclul se încheie când inspirăm oxigenul din atmosferă. Toate procesele care au loc în plante şi rezultatul lor, aerul respirabil, sunt procese curate, eficiente şi discrete.
2 oxigen

← ←
↓ ↑
↓ ↑
↓ ↑
→ →

dioxid de carbon 1
Ciclul azotului: Viaţa depinde şi de producţia de molecule organice precum proteinele. A. Pentru ca aceste molecule să fie produse e nevoie de azot. Din fericire, circa 78% din atmosfera terestră este azot. Fulgerele şi bacteriile transformă azotul atmosferic în compuşi ce pot fi absorbiţi de plante. B. Plantele folosesc apoi aceşti compuşi pentru a produce molecule organice. Animalele care consumă plante asimilează şi ele azotul. C. În cele din urmă, când plantele şi animalele mor, bacteriile descompun compuşii de azot. În urma procesului de descompunere, azotul este eliberat în sol şi în atmosferă, încheindu-se astfel ciclul.
← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
↓ ↑
↓ Atmosfera terestră ↑
↓ conţine 78% azot ↑
↓ ↑
↓ ↓ molecule ↑
↓ A ↓ organice ↑
↓ bacterii ↓ B ↑ ↓ C ↑
→ compuşi de azot bacterii →
→ → →
Reciclare perfectă!
În pofida progreselor tehnologice înregistrate de om, anual se produc tone şi tone de deşeuri toxice, nereciclabile. Totuşi, Pământul îşi reciclează perfect toate deşeurile, fiind un adevărat „expert" în inginerie chimică.
Cum credeţi că au apărut sistemele de reciclare ale Pământului? „Dacă pura întâmplare ar fi stat în spatele dezvoltării ecosistemelor planetei, atunci armonia din natură nu ar fi putut atinge o asemenea perfecţiune", afirmă Michael Corey, publicist pe teme religioase şi ştiinţifice.5 Sunteţi de acord cu concluzia lui?
Cum aţi răspunde?
▪ Credeţi că toate aceste caracteristici ale Pământului au fost proiectate cu un scop? Dacă da, care dintre argumentele prezentate vi se par cele mai convingătoare?
▪ Ce argumente i-aţi aduce unei persoane care susţine că Pământul nu are nimic deosebit, că nu este decât un loc prielnic evoluţiei formelor de viaţă?
[Text generic pe pagina 5]
Pământul nu putea să aibă o „adresă" mai bună pentru a susţine viaţa
[Text generic pe pagina 7]
Este oare pură întâmplare că planeta noastră este ocrotită de două scuturi dinamice?
[Chenarul/Fotografiile de la pagina 10]
O uluitoare biodiversitate
Nimeni nu ştie câte specii de plante şi de animale există pe Pământ. Conform estimărilor, numărul lor ar varia de la 2 milioane la 100 de milioane.6 Unde se găseşte toată această biodiversitate?
În sol: În doar 100 g de sol se găsesc 10 000 de specii de bacterii, 7 fără a pune la socoteală numărul total de microbi. S-au descoperit specii de bacterii chiar şi la o adâncime de 3 km! 8
În aer: În afară de păsări, lilieci şi insecte, pe care le vedem zburând prin văzduh, atmosfera e plină de polen, spori, seminţe şi, în anumite straturi ale ei, de mii de tipuri de microbi. Varietatea microorganismelor din aer este „la fel de mare ca cea din sol", se arată în revista Scientific American.9
În apă: Oceanele rămân în mare parte un mister, întrucât, pentru a studia adâncurile, oamenii de ştiinţă sunt nevoiţi să folosească echipamente costisitoare. Până şi mult studiatele recife de corali, relativ accesibile, găzduiesc probabil milioane de specii de vieţuitoare încă necunoscute.
A apărut oare această biodiversitate din pură întâmplare? Mulţi sunt de acord cu poetul care a scris: „Cât de multe sunt lucrările tale, o, Iehova! Pe toate le-ai făcut cu înţelepciune. Pământul este plin de operele tale!" (Psalmul 104:24).

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Basmele astea copy paste le stiu prea bine,si totusi ele sunt imperfecte putea fi mai perfecte luam ca exemplu omul cat de imperfect este construit sau pamantul adica oceane, apa care nu se poate bea, desert, gheata, ce creator ar face asemenea prosti sa spun asa, numai vb ca zeul tau nu a avut un gps sasi ghideze poporul prin desert

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Daca pentru tine corpurile ceresti sunt basme, nu cred ca discutia noastra are sens.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Nu minti eu n-am spus ca sunt basme si ca sunt copy paste si reprezinta o parte a unui adevar care va convine voua nu intregul adevar

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Mai citeste o data ce ai scris, eu nu mint.O seara buna.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Eu te-am intrebat ceva ce anume functioeaza perfect nu ti-am cerut copy paste

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Si ti-am raspuns, dar nu ti-a placut raspunsul.Credeam ca te intereseaza, dar tu esti preocupat daca e sau nu copy paste.

| RAY a răspuns:

Despre crestini n-am cuvinte eu nu cunosc nici un crestin decat cu numele atat, despre dumnezeu e doar o creatie umana

| anonimg a răspuns:

Oamenii n-au nevoie de demonstrații pentru a dovedi existența lui Dumnezeu; singura dovadă autentică a existenței lui Dumnezeu este prezența Sa in inima individului. Viața unui astfel de om va fi schimbată la 180 de grade. Adică ce iubea mai înainte acum urăște; si ce ura mai înainte acum iubește. Doar prezența lui Dumnezeu in inimă ne va face ca să ne iubim chiar și pe vrăjmașii noștri.
Până atunci este ca si cum as avea un infinit cont în bancă, iar eu trăiesc cersindu-mi pâinea. Nu-mi este de nici un folos existența lui Dumnezeu dacă El nu locuiește în inima mea. (Cu toate că tot de la El am primit viața aceasta și tot El o si intretine).

| bleakk a răspuns (pentru anonimg):

"Adică ce iubea mai înainte acum urăște; si ce ura mai înainte acum iubește" -gresit!
Exemplu:Gigel e ateu(nu iubeste pe Dumnezeu),el uraste violenta si consumarea alcoolului si a drogurilor, Peste ceva timp, Gigel devinde crestin, cunoaste pe Dumnezeu si acum il iubeste, acum e iubeste alcoolul si drogurile.If you know what i mean.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Oamenii nu au nevoie de demonstrati nici pentru alte personaje din basme sa le primim cu toti in viata noastra, viata asta ai primit-o de la parinti tai

| milan9 a răspuns:

Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!

| Mayar a răspuns:

Interesant la atei, la sceptici, e ca mereu cauta dovezi, siguranta.
De ce?

Răspuns utilizator avertizat
| Alcyon a răspuns:

Eu nu cred ca Dumnezeu e "cineva invizibil din cer", ci ceva prezent in interiorul nostru. Asta cu "omuletul din cer" e doar o mistocareala ateista.

Răspuns utilizator avertizat
| Jardelin a răspuns:

Nu exista creatie fara creator, robotelule!

Stii din ce este compusa fiinta umana? De obicei auzi ca din trup si suflet, nu-i asa? Si auzi bine pentru ca intr-adevar omul este compus din trup si suflet! Dar mai este ceva! Se cheama INFORMATIE! Adica suntem compusi din trup + suflet + informatie!

Tine minte ce-ti spun. Ateii s-au chinuit sa gaseasca raspunsuri pe baza stiintei despre cum a aparut omul si viata pe acest pamant. Si au gasit tot felul de variante mai mult sau mai putin hilare legate de trup (asa zisa materie), legate de suflet (asa zisa viata sau energie), dar nu au gasit nici macar un singur raspuns legat de INFORMATIE! Cine a inventat informatia? Cine a pus informatia in ADN-ul celulei? Pentru ca informatia este totul! Pe ea se sprijina toata acesta lume in care traim.

Dumnezeu ezista, robotelule! Sa nu te indoiesti niciodata de asta! Nu te lua dupa ce spun ateii de pe TPU, NOname, Dorugar, Holiday si altii asemenea lor.

Acesti atei sunt manati de o ura profunda fata de Dumnezeu si cei ce cred in El. Singurul lor scop in viata este corupa cat mai multi copii si tineri la ideologia ateista. Ei nu au o experienta de viata proprie, singura lor sursa de informatie fiind forumurile, conturile ateiste de Facebook, Youtube-ul si alte surse de pe Internet. Ateii care posteaza aici si pe Internet in general sunt foarte tineri, au 13-20 de ani, sunt la inceput de viata, inca nu au dat piept cu problemele si li se pare ca au descoperit in ateism smecheria vietii lor!

Vrei sa vezi daca exista Dumnezeu? Du-te si vorbeste cu oameni intelepti cu experienta de viata! Cauta raspunsuri la oameni care cunosc si au citit despre credinta si Dumnezeu, oameni care stiu care este sensul vietii.

Fiecare om gaseste ceea ce cauta! Vrei sa vezi daca exista Dumnezeu? Cauta-L! Nu-i nega existenta fara sa-L fi cautat mai intii!


| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin multa ura zace in tine foarte multa nu stiu cum te poti numi crestin sincer

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Te inseli, bro! Eu nu urasc nicicum! Doar resping!

Ia uita-te nitel la tovarasii tai atei care spun ca noi religiosii ar trebui sa fim exterminati, ti se pare ca ei iubesc?

Pe de alta parte ma cam deranjeaza sa va mereu cate un ateu care sare de fund in sus ori de cate ori fac o critica la adresa ateilor. Ce aveti fratilor, de ce sunteti asa sensibili, chiar nu are voie nimeni sa spuna ceva despre voi?

Noi cei care credem in Dumnezeu si care receptionam zilnic in fata tot felul de mizerii ce ar trebui sa facem?

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Sincer eu n-am vazut un singur ateu sa spuna asta
da poti spune cand poti dovedi acel lucru, iar jignirile, insultele nu au legatura cu biblia, iisus nu-i injura pe farisei
si farisei credeau in dumnezeu si degeaba, degeaba crezi daca nu faci ce scrie in biblie, ce minzeri receptionezi tu?

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Hai ca m-am gindit la cuvintele tale si am recitit inca o data mesajul postat de mine. De unde ai dedus ca urasc? Chiar sunt curios! Te rog da-mi citatul!

Altfel vorbesti ineptii, Ray, iar cel rautacios si plin de ura esti tu!

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Acesti atei sunt manati de o ura profunda fata de Dumnezeu si cei ce cred in El. Singurul lor scop in viata este corupa cat mai multi copii si tineri la ideologia ateista. Ei nu au o experienta de viata proprie, singura lor sursa de informatie fiind forumurile, conturile ateiste de Facebook, Youtube-ul si alte surse de pe Internet. Ateii care posteaza aici si pe Internet in general sunt foarte tineri, au 13-20 de ani, sunt la inceput de viata, inca nu au dat piept cu problemele si li se pare ca au descoperit in ateism smecheria vietii lo

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Asa si, de unde rezulta ura mea fata de atei? Am zis eu ca ateii ar trebui arestati, pedepsiti, arsi pe rug? Ai vazut tu vreodata la mine ca as dori vreo masura punitiva impotriva ateilor? Niciodata! Pe cind la atei am vazut de mai multe ori indemnuri la moarte, la infiintarea de lagare de munca pentru religiosi, etc. Mesale acelea exista Ray, intr-o zi am sa ti le arat.

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin poate sunt crestini care se dau atei cine stie eu personal pe cine cunosc nu spune asa ceva

| Jardelin a răspuns (pentru RAY):

Lasa gluma!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unul care nu a inteles nimic face filmulete ca sa le explice si altora.
Bazeaza-te mai mult pe intuitie, sau vocea inimii.
Ateii au carente mari la acest capitol.
Nu confunda biserica cu religia si cu crestinismul cum fac
unii pe aici.


anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare are dreptate. minciuna e o vorba care se spune ori se scrie, pentru a fi crezuta.un om logic, informat, va sti sa faca diferenta intre minciunaa si adevar.

| HardCore7750 explică:

Daca e sa va ganditi dupa stiinta, o sa va dati seama cat de logic e, de ce ai crede in cineva ce nu ai vazut, ce nu a fost demonstrat, cica, Dumnezeu si-a dat propriul fiu pentru noi oamenii, si a inviat dupa 3 zile, care a fost sacrificiul? ca tot a inviat din nou, care a fost rostul?, nu e atat de logic?

| NOname a răspuns (pentru HardCore7750):

Felicitări, începi să gândeşti. happy

Răspuns utilizator avertizat
| HardCore7750 explică:

As vrea un documentar/video unde sa spuna clar si in romana daca exista sau nu Dumnezeu, un documentar care sa explice tot despre Crestinism

| spaghetty a răspuns:

Nu exista. Sunt atatia oameni care nu cred in Dumniezo si nu au patit nimic. Numarul lor e in crestere si in 10, 20 ani o sa fie toti deschisi la minte si nu o sa mai faca biserica nici-un ban.

| Mașka98 a răspuns:

Cand vezi o casa frumoasa sau o masina performanta, te gandesti ca a aparut de la sine? Sau ca cineva a muncit poate ani de zile ca sa le creeze? Acum uita-te in jur, uita-te la complexitatea tuturor lucrurilor care ne inconjoara. Atatea detalii, atatea secrete pe care omul nu le poate intelege pe deplin. Crezi ca eu aparut asa pur si simplu din nimic? Aici e vorba de o putere supranaturala, adica de Dumnezeu. Si, da noi nu il vedem, pentru ca Biblia spune că „Dumnezeu este Spirit", o formă de viaţă invizibilă ochilor umani.

| RAY a răspuns (pentru Mașka98):

Ce argument penibil, cand vezi o padure gen amazon tegandesti ba da astia cat au plantat cat timp le-a luat? masina aia a fost construita de oamenii de acord dar pe zeul tau cine la construit? dar zeul tau a aparut din pur si simplu nimic? faza cu complexitatea ea se regaseste in simplitatea naturi de a crea lucruri complexe in timp o furnica e simpla un milion construiesc ceva complex

| Bigfarm a răspuns:

Nu-ti trebuie mult creier sa "gandesti"ca un ateu.

| Baciu_Florina_1999 a răspuns:

Nu trebuie sa te iei dupa asemenea clipuri,adica sunt niste mistori de doi lei facute de masonici sau de mai stiu eu cine care incearca sa faca oamani sa renute la religia ortodoxa,si chiar daca ar fi adevarat ce spune in videoclipul ala tu chiar crezi ca ar interesa pe cineva? Si in plus eu nu cred ca ar fi stat cineva sa scrie de atate lucruri care s-au intamplat cu Dumnezeu, decat daca ar fi reale, eu. dupa parea mea cred ca nu ar trebui luat in seama dar acum depinde de tine,. sper ca te-a ajutat un pic ce ti-am spus aici, nu stiu sigur daca e un raspuns de funda, dar ma rog. sper ca ti-am fost de folos