|

Salut TPU!

Recent, am fost cu un părinte de al meu la un proroc. Acesta mi-a zis sa ascult de Dumnezeu ca de nu voi fi pus la pat de suferință + mi-a mai zis multe lucruri bune. Faza e ca de atunci m-am cam speriat și am inceput sa devin și mai credincios, sa citesc din biblie, etc. Deși în trecut tot ma rugam, credeam în Dumnezeu. Dar de atunci parca m-am schimbat cu totul...Acum mai mult de frica ma rog și citesc din biblie + ca o mai sun din când în când pe prorocul acela ca sa facem cate o rugăciune. Nu știu, parca ma simt obligat sa fiu pe aceasta cale, deși în trecut am fost tot la fel, doar ca m-am rugat din placere, pentru ca am simțit eu.

Țin sa mabetionez ca încă sunt un adolescent; Ce ziceți ca ar trebui sa fac? Sa fiu ca în trecut, sau sa continui asa, sa ma rog și sa fac toate chestiile astea din frica? :/

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dragul meu prieten, mi-ai explicat acolo cateva erezii, hai sa lamurim putin aceste aspecte ca sa nu mai traiesti in frica. Pentru inceput, conceptia ta despre Dumnezeu a fost schimbata radical din cate vad. Hai sa o indreptam.
1. Dumnezeu a dat fiecaruia dintre noi o vointa libera, ne-a dat dreptul de liber arbitru, El ne spune ''te iubesc atat de mult incat nu te voi lega, esti liber sa alegi, pe Mine sau lumea si placerile ei care te vor distruge, (droguri, sex, bautura, fumat, etc.)'' Dumnezeu ne iubeste si Dumnezeu nu vrea o altfel de slujire DECAT cea din dragoste, Dumnezeu nu ne vrea zombie sau roboti, El vrea sa IL alegem prin propria vointa, nu din obligatie, pentru ca dragostea asta face, si in pilda fiului risipitor, Tatal i-a ingaduit fiului sa plece si sa fie nescultator desi stia ce se va intampla, dar a ales sa ii dea voie fiului sa fie neascultator, din dragoste pentru el.
2. Dumnezeu nu este impotriva ta, El nu spune ''Daca nu vei citi atat din biblie pe zi, daca nu te vei ruga atate minute sau ore pe zi, eu te voi pedepsi si te voi pune in spital'' Nicidecum un tata iubitor care este foarte preocupat de tine si vrea tot ce este mai bun pentru tine nu ar spune asa ceva, pentru ca Dumnezeu nu forteaza mana nimanui.
3. Nu mai vorbi cu acel proroc, daca ti-a spus ca Dumnezeu iti va da suferinta daca nu vei tine o lege anume indicata de proroc, si nu de Dumnezeu, este pura erezie. In schimb citeste biblia, roaga-te si citeste biblia cu inima buna si din placere atat cat este ok pentru tine, Dumnezeu nu accepta o astfel de slujire, El vrea sa ne rugam Lui in dragoste si placere si de buna voie, nu din robie. Si eu am avut asemenea ganduri, dar daca tu faceai toate acele lucruri, fara obligatie, si doar din placere, continua asa mai departe, citeste biblia si roaga-te si spune-i tatalui orice gand, orice soapta, orice durere pe care o ai, El vrea sa auda necazul tau, si nu te va lasa singur, vrea sa treceti impreuna prin necaz, te va intari, iti va da...2004 - 5491 + Vezi răspunsul întreg

Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Prooroc? Ce numere vor iesi la Loto?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai multe personaje pe la sectiune asta de religie ziceau asa.

"Daca nu crezi in dumnezeu si el exista, te ai ars, dar daca dumnezeu nu exista si crezi in el nu ai ce pierde"

Uite tu esti exemplu cel mai clar cum treaba asta e atat de aiurea. Uite ca ai ce pierde daca crezi,,, pierzi sansa la o viata normala. Sa traiesti viata terifiat, obligat sa faci niste lucruri doar de frica unui popa, sa ai impresia ca mereu esti urmarit si trebuie sa ii faci cuiva pe plac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu te obliga. Dar Dumnezeu fiind sursa vietii daca omul nu IL respecta atunci moare vesnic fara nici o speranta de a fi inviat sau readus la viata. In plus Dumnezeu nu pretinde omului sa faca ceea ce omul prin natura omului nu poate face. Dumnezeu invita pe om la fericire la implinirea sanatoasa si sfanta a poftelor trupesti si nu la chin saracie tristete pustnicie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E un lucru bun sa fii pus la pat de suferinta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si ai mei au fost.Acel 'proroc zicea ca mor la 18 ani, intr-un accident, si iata-ma ca inca sunt ca bradul la 30 de ani rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Concret
- Romani 8:15 Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!"
2 Timotei 1:7 Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
- A te ruga de frica inseamna ca in sinea ta nu esti de acord ca sa te rogi, si o faci numai pentru ca esti obligat, sadica te prefaci ca esti credincios. Prefacatoria face parte din felel de a fi al diavolului nu al crestinului
- Normal ca e bine sa faci cum faceai inainte, si nu e bine sa accepti modele de doctrine religioase deoarece ajungi ca ei. Tu trebuie sa fii cum a spus Iisus, SINGURUL INVATATOR. Dar fii atent ca ceea ce a spus Iisus este Evanghelia (Noul Testament) SI NIMIC ALTCEVA! Studiaza deci ceea ce spune SINGURUL TAU INVATATOR si uita ceea ce stii de pe la altii.
"Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/10)
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cam asta fac popii, baga frica in oameni ignoranti si fara cultura ca sa-i faca sa devina adeptii lor. De aia e toxica mental religia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hey! Sfatul meu este sa nu citesti Biblia din frica, sau orice actiune sa o faci din frica.
Dumnezeu ni l-a dat pe fiul sau din pura dragoste pentru noi, si a murit pe cruce nesilit de nimeni. Asa vino si tu la El, cu dragoste, caldura si arunca orice neliniste, orice confuzie asupra Lui.
Încredinţează-ţi* soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra! (Psalm 37:5)

Roaga-te liber la Dumnezeu, la fel cum ai vorbi cu cineva. Isus Cristos in timpul Lui pe pamant, a vorbit oamenilor de la acelasi nivel, a primit langa El pe oricine, indiferent de stare materiala, de trecutul lor murdar sau de neamul din care vin.
In concluzie, eu zic sa te indepartezi de oricine care incearca sa iti predice o Biblie imbinata cu traditie sau superstitii. Primeste-L pe Dumnezeu in inima ta si roaga-te la El sa iti ghideze pasii.
Daca consideri ca te pot ajuta, da-mi un mesaj pe privat. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LishARTnam2):

Foarte mult mi-a placut raspunsul tau!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LishARTnam2):

Mulțumesc mult pentru mesaj! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează