| dany1988 a întrebat:

Se pare ca Adam nu a avut numai o sotie. https://www.youtube.com/watch?v=2DiHraP04qA.Nu e asa?

43 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Videoclip destinat analfabeților funcționali. Vă rugăm să nu vă alăturați lor. Mulțumim pentru înțelegere!

| dany1988 explică (pentru Celcestietot):

''Analfabeti functional''.

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Se refera strict la TINE si cei asemanatori tie. rolling on the floor

| dany1988 explică (pentru danut):

Ce sa faci cu fanaticii, care isi pun poalele in cap cand ii contrazici. Daca eram fantatic ma luam la tranta cu mama, care e crestina.

| danut a răspuns (pentru dany1988):

In sfarsit ti-ai dat si tu seama ca esti si fanatic si aberant. Ai facut un mic pas spre inzdravenire, bravo, progreseaza si poate te faci bine.

| dany1988 explică (pentru danut):

Era vorba despre voi.

| danut a răspuns (pentru dany1988):

Trebuie sa ai ceva in calculator sa inelegi ce spun eu dar tu ai doar un patinoar. Ai ineles ce am scris? Fa dovada ca ai inteles.

| NumaPompilius a răspuns:

Adam a avut o singura sotie. Prostia cu Lilith a fost inventata in evul mediu de niste evrei plictisiti. Numele de Lilith nici macar nu apare in Biblie. Daca chiar a existat aceasta presupusa femeie unde este dovada? Daca de Adam si Eva stim din Scriptura de Lilith de unde stim? Din ce scrieri?

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Vezi ca crestinii sunt copiii ai iudaicilor.

| Intum a răspuns (pentru NumaPompilius):

O chestie de Lilith nu știm din evul mediu ci din apocrifele evreiești, mai exact din Cartea lui Adam și Evă dacă nu înșel, este o apocrifă scrisă în antichitate de evrei, la fel ca și Testamentul lui Solomon, Cartea lui Baruch și așa mai departe.

| dany1988 explică (pentru Intum):

Nu ai ce sa faci cu oamenii de genul asta.

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Crestinii nu sunt copii ai iudaicilor in niciun fel. De ce? Fiindca iudaismul de astazi nu seamana deloc cu legea mozaica a vechiului testament. Iisus le-a zis clar rabinilor ca s-au indepartat foarte mult de credinta lui Moise si a prorocilor. Rabinii si-au facut in timp propria religie pe care azi o numim iudaism. Talmudul a aparut cu cateva secole dupa moartea lui Hristos. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Cauta pe Google cand a fost scris talmudul si o sa vezi ca asa e. Iudaismul e rabinic. Crestinismul n-a fost niciodata rabinic, nu de la rabini avem legea vechiului Testament ci de la Moise. Cand Moise vorbea cu Dumnezeu rabinii iudaici se inchinau la vitelul de aur. Iudaismul l-a batjocorit si omorat pe Hristos. Moise, Avraam si restul proporocilor L-ar fi vazut pe Hristos ca Dumnezeu. Deci nu mai fa greseala idiotica de a spune ca crestinii se trag din iudaismul care L-a omorat pe Hristos

| NumaPompilius a răspuns (pentru Intum):

Apocrifele nu faceau parte din canonul scripturistic. Din moment ce scrierile astea erau apocrife si nu scripturistice este evident ca nici macar evreii nu le considerau veridice.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Vezi ca Iisus era iudaic

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Acei evrei erau pe vremea autorilor ca sa stie ce e vrednic?

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Iisus nu era iudaic. Iudaismul a fost dezvoltat de rabini. De cate ori sa-ti zic? Nu stii ce is rabinii? Rabinii sunt preotii iudaici. Chiar acei preoti iudaici care s-au indepartat de legea lui Moise.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Dar ce era Iisus? Nu imi spune ca, crestin sau crestin ortodox.

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Iisus era Dumnezeu. Dumnezeu nu urmeaza o religie bineinteles. Iar in cazul in care o sa zici "bine dar eu nu cred ca Iisus era Dumnezeu" eu o sa-ti zic ok, dar din punct de vedere istoric trebuie sa accepti ca daca Iisus erau un simplu om filozofia lui era foarte diferita de cea a rabinilor iudaici. De foarte multe ori Rabinii au intrat in conflict cu Iisus pe teme religioase, Iisus nici macar nu respecta Sabathul asa cum faceau iudeii, iar botezul in Iordan a fost un lucru extrem de neobisnuit comparat cu traditiile iudaice. Indiferent daca crezi ca Iisus a fost Dumnezeu sau un simplu om este indubitabil ca intre iudaism si ce predica El existau tensiuni enorme, atat de mari incat a ajuns crucificat

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Omule.Se ruga in temple Iisus.Deci la Dumnezeu iudaic.Vezi ca te contrazici. Daca nu avea religie cu de a aparut crestinismul si celelalte religii? Chiar si crestinismul cu care o ''ardeti.In concluzie.De ce-i urati pe cei de alte religii, ca doar zeul e universal, dupa cum zici ca nu avea religie Iisus.Exemplu. Daca fi in apropierea unei moschee, ai intra acolo sa te rogi? Sau invers. Daca ai fi musulman, ai intra in biserica sa te rogi? Si asa mai departe.

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Cum adica daca Iisus nu avea religie cum a aparut crestinismul. Omule tu te auzi ce zici? Uite de exemplu Allah nu e musulman ci e Dumnezeul musulmanilor. Iisus nu e crestin ci e Dumnezeul crestinilor. O divinitate oricare ar fi ea nu poate avea o religie, doar oamenii pot avea o religie. Prin definitie religia este un set de credinte a unor oameni.
Si Dumnezeu nu poate fi universal acelasi in toate religiile. Asta e o eroare de logica. Fiecare religie are o idee diferita de Dumnezeu, idei care se contrazic de cele mai multe ori. Daca religia A, religia B si religia C se contrazic intre ele e logic ca nu pot fi toate adevarate deci e logic ca nu au acelasi Dumnezeu universal. De asta e normal sa nu intru sa ma rog intr-o moschee. Deoarece nu cred in islam ci cred in crestinism.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Allah e chiar Dumnezeu la care va rugati si voi.Dar religia difera.Si musulmanii o ''ard'' cu Adam si Eva.Dar va contraziceti pe nimicuri=secte ale iudaismului, pentru ca iudaicii o ''ardeau'' cu zeul vostru prima data

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Nu, nu e. Crestinii se roaga la un Dumnezeu intreit in persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant dintre care a doua persoana si anume Fiul s-a intrupat fiind Hristos. Allah nu o treime, nu e Iisus, nu e deloc acelasi Dumnezeu. Daca religia difera difera si Dumnezeul. E logica de baza.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Ala care i-a creat pe Adam si Eva? Si Allah i-a creat pe Adam si Eva.=tot zeul ala e.Dar cum am zis.Va contraziceti pe nimicuri. Apropo.Ori e fiul lui Dumnezeu, ori e chiar Dumnezeu.Hotarati-va.Daca erau 3, avea personalitati diferite si puteri diferite, logic.

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Doar fiindca musulmanii spun ca Allah i-au creat pe Adam si Eva nu inseamna ca asa si e. Daca crestinii spun ca Dumnezeul crestin i-a creat pe Adam si Eva, iar musulmanii spun ca Allah inseamna ca logica elementara ne spune ca ori crestinii au dreptate ori musulmanii si nu amandoi deoadata. Nu poate fi acelasi zeu. Numai in mintea ta sucita un zeu treimic si o monada singulara sunt acelasi zeu. E ca si cum ai zice ca o buturuga si o usa sunt aceleasi lucruri fiindca amandoua sunt facute din lemn. E o tampenie.
Hristos este Dumnezeu la fel cum Tatal este Dumnezeu si la fel cum Sfantul Duh este Dumnezeu. Dumnezeu in esenta si intreit in persoane. Ca sa fac o analogie imperfecta as putea zice ca eu si cu tine avem amandoi esenta umana dar suntem persoane diferite.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Omule.Allah e chiar Dumnezeul crestin si iudaic.Nu conteaza cum il numesti.Si de cand Dumnezeu e crestin?

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Allah nu e Dumnezeul crestin pe ce naiba esti acum? Nu e vorba de denumire aici e vorba de 2 concepte complet contradictorii de Dumnezeu. Conceptul crestin de Dumnezeu spune ca Dumnezeu este o treime. Conceptul musulman spune ca Dumnezeu NU este o treime.

Nici nu mai stiu cum sa-ti explic un concept atat de simplu de inteles. Uite iti fac o analogie. Sa zicem ca in casa unui vecin de-al tau a intrat un hoț si ai 2 suspecti: Ioan si Gheorghe. Logica elementara ne spune ca daca hoțul a fost un singur om atunci nu poate fi si Gheorghe si Ioan in acelasi timp. Bineinteles ori e Gheorghe ori e Ioan. Exact asa e si cu Dumnezeu. In alegoria mea "hotul" este Divinitatea suprema, iar "suspectii" sunt fie Dumnezeul crestin fie Allah. Nu pot fi in acelasi timp Dumnezeu amandoi fiindca Allah si Dumnezeul crestin sunt idei contradictorii. Ori e una ori e alta. Tu mi-ai spus ca "nu conteaza cum il numesc" dar asta e ca si cum ai spune "hotul e Gheorghe nu conteaza ca il numesti Gheorghe sau Ioan". Ce ai zis tu nu are niciun sens. Gheorghe si Ioan sunt 2 persoane diferite. De asta au si nume diferite fiindca sunt entitati diferite.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Man.Eu vreau sa va scot la suprafata.Era un exemplu.Allah e zeul evreu si crestin. Oricum un zeu nu ar avea religie, ar fi universal.Nu conteaza cum il numesti.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Eu pot sa ii zic cum vreau la acel hot, ca nu-i stiu numele, nu stiu cum ii place sa ii zic.L-ai intrebat pe Dumnezeu cum ii place sa ii zici, sau altii l-au intrebat? Ai auzit de limbi diferite? Deci.Crestinii englezi nu cred in acelasi zeu pentru ca ii zic ''God''rolling on the floor

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Nu, nu poti sa-i zici la acel hot cum vrei. Avem legi anti-calomnie. Si mai mult decat atat ai impresia ca Ioan si Gheorghe sunt aceeasi persoana lucru care e complet idiotic si irational. Refuzi sa folosesti logica si ratiunea si refuzi sa intelegi ca Dumnezeul musulmanilor nu e acelasi cu a crestinilor. Noi avem un Dumnezeu treimic, ei nu. Esti irational din cale afara. Ai impresia ca o divinitate treimica e exact aceeasi cu o divinitate anti-treimica. Albul si negrul nu sunt aceleasi lucruri. Tu esti atat de ilogic incat imi spui ca albul si negrul sunt aceleasi lucruri si nu conteaza cum le numesti. Esti ilogic si refuzi sa respecti logica de baza. Vrei sa-ti dau un sfat prietenesc? Maturizeaza-te si foloseste logica pentru ca daca refuzi sa folosesti logica nu o sa te ia nimeni in serios. Renunta la ideile preconcepute auzite pe internet si gandeste cu mintea ta. Fii sincer cu tine insuti si judeca te rog ca asa cum albul si negrul nu sunt aceleasi lucruri, asa cum 3 si 1 nu sunt aceleasi numere asa si Divinitatea in care cred crestinii nu e aceeasi cu divinitatea in care cred musulmanii. Pentru ca daca ar fi aceeasi divinitate atunci ar fi aceeasi religie, inteligenta artificiala ce esti.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Vrei sa vezi cum ii zic? ''Omule, ce cauti aici?''.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Stii care e culmea? Din cate vad va urati pentru ca fiecare ii zice la zeu pe limba lui. Asta e de ras.Omule.Repet.Zeul musulmanilor i-a creat pe Adam si Eva.Nu tot asa sustineti si voi?rolling on the floorCe sa faci cu sectele iudaismului.Nu ai ce face.Se ''bat'' pe nimicuri ..Am mai zuis.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Parca exista un singur Dumnezeu la crestini, acum sunt 3?

| NumaPompilius a răspuns (pentru dany1988):

Tu ai impresia ca un singur lucru pe care il au in comun ideea de Divinitate la musulmani si crestini e de ajuns sa concluzionezi ca e vorba de aceeasi Divinitate. Ti-am dat exemplul cu hoțul. Exemplul ala a fost suficient de clar incat sa-l inteleaga orice retard mintal. Nu-mi explic cum au reusit sa nu-l intelegi. Cand avem 2 idei despre Divinitate contradictorii si ambele idei despre divinitate afirma ca respetiva Divinitate i-a creat pe Adam si Eva inseamna ca una dintre acele idei de Divinitati e ideea corecta, adevarata si istorica iar cealalta idee este gresita si falsa, ilogica si irationala. Nu e deloc mare filozofie, e logica fundamentala pe care orice mucos de 7 ani o poate intelege.

| dany1988 explică (pentru NumaPompilius):

Nu Dumnezeu l-a creat pe Adam si Eva? La fel si Allah.

| doctorandus a răspuns (pentru dany1988):

Cine vă explică Sfânta Treime este prin definiție eretic. Poziția teologiei creștine mainstream este că Sfânta Treime nu se poate explica rațional.

| dany1988 explică (pentru doctorandus):

Evident.In religie nu e nevoie de ratiune si de dovezi.

| doctorandus a răspuns (pentru dany1988):

Cred ca te inseli. Vezi ca exista teologi crestini care-ti pot da lectii de logica si de argumentare rationala.

| dany1988 explică (pentru doctorandus):

Serios? Ia sa ii intreb daca a exista acel potop, si ca Noe a existat. rolling on the floor

| doctorandus a răspuns (pentru dany1988):

Sa-ti spun un secret: cei mai multi crestini nu sunt bigoti. https://ro.wikipedia.org/wiki/Cre%C8%99tinism_liberal

| Algo098 a răspuns:

De asta se spune ca minciuna are picioare scurte. Lipsa de corespondenta dintre minciuna si realitate o face de cele mai multe ori detectabila.

| Dandinelle a răspuns:

Cum poate ceva sa fie creat din 3? cand in natura gasesti fecundatia doar dintre un masculin si feminin?

| răspundtot a răspuns:

Adam a avut-o pe Lilith. E singura a doua femeie care nu i-a fost rudă