| Marius22222222222 a întrebat:

Se spune ca masturbarea este un pacat. Dar daca o persoana nu mai rezista oare Dumnezeu iarta?

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Eu tind să nu cred prostii de genu, cât timp nu faci rău cuiva de ce s-ar supăra un Dumnezeu pe tine?! și dacă nu eram făcuți de așa natură de ce există excitarea? Și de ce există de la vârste așa fragede?

25 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Masturbarea masculină mai este numită, în mod impropriu, și onanie sau onanism, denumire care vine de la personajul biblic Onan.

Acesta refuza împlinirea responsabilității leviratului, a cărui datorie era să însămânțeze pe văduva fratelui său cu care, conform rânduielii, se căsătorise pentru a asigura continuarea neamului acestuia (fiii născuți cu văduva erau deci considerați fii ai celui răposat). Onan, însă, a refuzat să o lase însărcinată pe femeia fratelui său decedat, vărsându-și sămânța pe jos, ca să nu ridice urmași fratelui său (Facerea 38, 9) ceea ce a atras mânia lui Dumnezeu care, drept pedeapsă, l-a omorât. Deci, păcatul lui Onan nu era masturbarea,[8][9] motiv pentru care, termenul onanie nu ar trebui să fie, strict vorbind, sinonim cu masturbare.[10] Ceea ce făcea Onan se numește coitus interruptus.[8][9][11][12][13] Biblia nu afirmă nicăieri că masturbarea ar constitui păcat.[10][14]

Bibliile ortodoxe în limba română, inclusiv traducerea Cornilescu, care inițial se dorea și a fost publicată ca și cum ar fi fost traducere ortodoxă[15], folosesc termenul „malahienii"[16][17][18] sau „malahii" (adică „cei care se masturbează") pentru cei care nu vor moșteni Împărăția Cerurilor (1 Cor. 6:9).[19] Conform lui Emanuel Conțac și Chrys C. Caragounis această traducere este anacronică (greșită), cuvântul malakia schimbându-și sensul în „masturbare" încă de la opera lui Ioan Gură de Aur (sfârșitul secolului IV d.Hr.).[19][20][21]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Masturbare

| mihai69 a răspuns:

Dacă Dumnezeu nu ar fi vrut să poți face o labă, făcea oamenii cu mâinile mult mai scurte.
Sau direct fără sex.

| Marius22222222222 explică (pentru mihai69):

Adica cred ca si tu vreodata ai facut-o

| mihai69 a răspuns (pentru Marius22222222222):

Eu o fac chiar acum.winking

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu este Dumnezeu, fa-o liniștit.

| Marius22222222222 explică (pentru anonim_4396):

Dumnezeu exista. Asta nu ma indoiesc. Datorita lui dumnezeu in momentu asta esti in viata

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dumnezeu l-a pedepsit pe Onan pentru fapta sa de a nu procrea cu vaduva fratelui lui, isi arunca sperma pe jos (de acolo vine denumirea de onanism). L-a omorat dumnezeu si pe el (Geneza 38:10). Onanism/masturbare: provocarea placerii fara scopul reproducerii umane.

| Seba2013 a răspuns:

Da, pentru ca Isus a venit pentru oamenii pacatosi. El asteapta sa ne reconciliem cu el. Fiul risipitor a trebuit sa lase pacatul ca sa se intoarca la el. Citeste despre Sacramentul Reconcilierii. Sunt 3 etape: una de purificare, alta de iluminare si cealalta de extaz. Doar aici putem sa il iubim pe Dumnezeu cu toata forta, inima si mintea.
El stie ca suntem pacatosi si vede mai profund decat noi. Vede contextul si ne cere atat cat putem noi sa facem. Ca sa crestem puternici mergem la Biserica si ascultam cuvantul care ne poate salva. Ne hranim cu aliment spiritual si crestem mari si tari. Cu totii pornim de la stupiditate adica de jos stai linisit. Nu toti au norocul sa creasca intr-un context bun. Deci daca nu mai rezisti si iti dai seama ca esti pe drumul gresit, incerca sa iti vezi slabiciunea si transform-o in putere. Ca sa ajungem ca sa il iubim pe Dumnezeu cu toata forta, inima si mintea nu este usor. Insa el poate vedea in noi ceva profund care il poate face sa nu fie napasator si sa ne ierte.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu spune sa stim sa ne stapanim ''vasul'' in sfintenie si cinste, nu in aprinderea poftei ca cei ce nu-l cunosc pe Dumnezeu.
Domnul Iisus spune ca daca cineva priveste o femeie ca sa o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui, si masturbarea pe asta se bazeaza.
Chiar si specialistii au spus ca masturbarea este daunatoare, produce anxietate, depresie, devii antisocial, etc.
Daca stai tot timpul pe internet, normal ca nu te poti abtine, incearca sa faci ceva creativ, sport, arte, citeste, invata, etc.

Recomand urmatorul video : https://www.youtube.com/watch?v=fgURfKU0iVg&t=80s

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Daca stai tot timpul pe internet, normal ca nu te poti abtine, incearca sa faci ceva creativ, sport, arte, citeste, invata, etc."

De fapt trebuie sa faca doar mult sex cu unul sau mai multi parteneri. In general nu mai ai chef de autostimulare in cazul asta.

| Cristinna31 a răspuns:

Mai păcat e să forțezi o femeie fără voia ei.

| Hollyg a răspuns:

Masturbarea presupune sex cu diavolul. Nu stiu in ce măsura esti iertat.

| Marius22222222222 explică (pentru Hollyg):

Cred ca toata lumea o face

| suntserios a răspuns (pentru Hollyg):

Mana mea e diavolul?

| doctorandus a răspuns (pentru Hollyg):

Este un fapt că nicio traducere bună, recentă (după Al Doilea Război Mondial) a Bibliei în engleză, franceză, germană sau spaniolă nu confirmă decizia (alegerea) traducătorilor B.O.R., deci putem afirma că traducătorii români au nimerit-o cu oiștea-n gard. Sigur, nu toate traducerile în limba română traduc prin acest false friend.

Este un fapt că regele neîncoronat al evanghelicilor americani nu admite că Biblia ar interzice masturbarea. La dreapta lui Dobson singura organizație populară este Klanul. Dobson reprezintă maximul la care poate aspira dreapta creștină fără a cădea în rasism, terorism sau totalitarism. Deci maximul la care pot râvni creștinii care respectă Constituția SUA.

| girada79 a răspuns (pentru Hollyg):

Și eu sunt credincios, dar ejacularea e vitală. Știu caz concret care a înnebunit din lipsa ejaculării. Așa că nu mai bulversați băiatul. Cum trebuie să faci urină și scaun așa trebuie și să ejaculezi.

| Marius22222222222 explică (pentru doctorandus):

Nu am cerut lectii de religie. Am pus doar o intrebare

| TAMARA2007 a răspuns:

Depinde de religia fiecaruia dar eu una cred ca nu este un pacat

| Jakob00 a răspuns:

Salut Marius! Despre m*sturbare, Biblia spune in Matei 5:28 "Dar Eu vă spun că oricine se uită* la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.". M*sturbarea in sine nu este pacat, dar este pacat masturbarea alaturata de fantazii sexuale despre femeii cu care nu esti casatorit (nu cred ca iti faci laba gandindu-te la pisici). Deci da, m*sturbarea este pacat, si este pacat chiar daca nu mai rezista. Vorbind despre sex, sex-ul este permis NUMAI cu persoana cu care esti casatorita.

| Holiday a răspuns (pentru Jakob00):

"Despre m*sturbare, Biblia spune in Matei 5:28 "Dar Eu vă spun că oricine se uită* la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.". M*sturbarea in sine nu este pacat, dar este pacat masturbarea alaturata de fantazii sexuale despre femeii cu care nu esti casatorit..."

Deci femeile heterosexuale si barbatii homosexuali se pot masturba linistiti ca se gandesc la barbati, nu la femei. E foarte tare Biblia asta a voastra...

| RKBlue a răspuns (pentru Holiday):

Ura! Deci nu ajung in iad! laughing