| AdrianTzar a întrebat:

V-ați schimbat religia in care v-ați nascut? Ce v-a determinat să o faceți? Cum este în noua religie?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Eu nu, dar un prieten bun de al meu da... Motivul? Nu il simtea pe Dumnezeu - sunt exact cuvintele lui. Dar eu cred ca e o prostie mare i-am zis si lui asta dar fara efect ba chiar incerca sa ma convinga si pe mine sa ma dau pe religia noua al lui big grin

| AdrianTzar explică (pentru lpavel):

Esti pe cale să primești o fundă dacă altcineva nu si-a mai schimbat religia sau nu a avut prieteni care au facut asta laughing

25 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Da,după ce am văzut ca religia în care eram nu respecta Biblia, ci tradițiile și obiceiurile. Ii mulțumesc zilnic lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa găsesc religia adevărata. Ma simt fericita și împlinită.

| AdrianTzar explică (pentru danay72):

Dă-ne mai multe detalii dacă vrei

| danay72 a răspuns (pentru AdrianTzar):

Am fost ortodoxa și în urma unui studiu atent al Bibliei am observat ca nu are legătură ceea ce știam eu cu Biblia. Am devenit o Martora a lui Iehova, după ce am studiat mai mult timp pentru ca am realizat ca ceea ce spune Biblia se aplica și nu obiceiurile și tradițiile.

| T0T a răspuns:

Nu am religie.

| AdrianTzar explică (pentru T0T):

Totuși, ai un sistem de valori în care crezi?

| T0T a răspuns (pentru AdrianTzar):

Cel mai stabil sistem este știința, în rest este un sistem mai instabil care poate varia de la un moment la altul. De aceea nu prea îmi place să îl etalez. Totuși eu respect convingerile fiecăruia atâta timp cât nu contrazic dovezile evidente. De exemplu eu niciodată nu voi fi de acord cu acele persoane(cum am fost uluit sunt foarte multe, deși nu credeam) care cred că Pământul e plat.

| AdrianTzar explică (pentru T0T):

Deși nu cred că știința mai este un sistem sigur, sau cel puțin ultimele forme psevdoțtiințifice de secol XX, îți mulțumesc că ai răspuns.

| T0T a răspuns (pentru AdrianTzar):

Secolul 20 a fost probabil apogeul științei. Relativitatea lu Einstein ne-a deschis noi frontiere. De asemenea Kaluza și Klein au deschis chiar mai multe decât și-ar fi imaginat însuși Einstein. Sunt lucruri care au baze matematice solide și tind să se solidifice. Am ajuns într-un prag al unei teorii matematice în principiu căci e greu să acaparezi prin observație pragul în care a ajuns știința. Știința nu poate fi niciodată confundată cu pseudoștiința doar că acest prag e aproape imposibil de atins pentru marea majoritate a populației. Oamenii în necunoștință de cauză care abia știu câteva integrale normal că nu dau credit a ceea ce se spune acolo, care e la un nivel extrem de ridicat. Puțini profesori universitari ajung la asemenea nivel, oameni cu doctorat. Știința de azi mai are de demonstrat niște lucruri din punct de vedere experimental și când o va face(dacă o va face) vom fi mult mai aproape de acea teorie unificatoare, o teorie a existenței, a totului. Asta vrea știința iar știința nu va veni niciodată cu ceva ce are interpretări greșite fără anumite baze, matematica la bază va fi mereu foarte bine elaborată. Știința e într-o continuă schimbare însă așa cum ni s-a arătat din anumite greșeli știința a avansat. Oricum, știința prezintă cele mai mari posibilități care stau la baza a ceea ce știm, deci e cea mai credibilă chiar dacă nimic din ceea ce știm și nu observăm exact nu putem spune că are o credibilitate absolută. Știința vine cu multe teorii, mii de teorii, dar alea cele mai certificate trebuie luate în seamă. Însă când spunem știință în adevăratul sens nu ne referim în principiu la asemenea teorii, ci la lucruri ce le știm exact care au la bază dovezi incontestabile.

| AdrianTzar explică (pentru T0T):

As vrea să îți dau un feed-back pozitiv, dar sunt membru junior happy

| milan9 a răspuns:

@danay nu stie ca "obiceiurile si traditiile" de care aminteste nu inseamna nici macar 1% din ceea ce este esential in Biserica pe care a parasit-o. Nu stie sau nu vrea sa stie. Biserica pastreaza cu sfintenie, in mod obsesiv aproape in mod neschimbat lucrarile sacramentale (preotia crestina, sfintele taine, etc...) asa cum erau in primul secol crestin- reflectat FIDEL in LITERATURA TEOLOGICA a primului secol crestin. thinking

| AdrianTzar explică (pentru milan9):

Faci parte din Biserica Ortodoxă sau din biserica catolică?

| milan9 a răspuns (pentru AdrianTzar):

Ortodox. Reiau ideea inceputa mai sus si anume faptul ca "obiceiurile si traditiile" la care incearca sa reduca Biserica sectantii iehovisti, acele "traditii" (din secolul I APOSTOLIC la urma urmei) nu reprezinta nici macar 1% din ceea ce este esential in Biserica Ortodoxa.
Biserica in mod conservator pastreaza cu acrivie, in mod aproape obsesiv neschimbat lucrarile harice (preotia crestina, sfintele taine, etc...) asa cum erau acestea in primul secol crestin- reflectat FIDEL in LITERATURA TEOLOGICA ce dateaza de atunci.

| AdrianTzar explică (pentru milan9):

Îmi pare foarte bine că am găsit un membru TPU de un rank foarte bun și cu atâtea cunoștințe despre Biserica Ortodoxă, sunt plăcut impresionat, o să îți apreciez cunoștințele si cu feed-back pozitiv imediat după ce nu mai sunt membru junior.

| oprescudorin11 a răspuns:

Din partea preotilor, exista 'afurisenia', un fel de blesten, excomunicare, cum ar zice secta aia catolica, in cazul in care iti schimbi Biserica. Dar in privinta religiei? Pentru mine exista doar Biserica Ortodoxa Romana, ortodoxia.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Am renuntat la religie,nu am alta, si nu cred ca o sa mai am vreodata.
Asa-zisele valori promovate de religia ortodoxa sunt plagiate din alte religii mai avansate.
Sunt convins ca exista o inteligenta universala creatoare dar care nu are legătura cu inepțiile biblice.
Suntem suflete care avem corpuri si nu invers.
Totul se poate experimenta doar personal.
Sa crezi orbeste in ce zic altii nu este folositor.
Conteaza doar propria experienta, pentru o evolutie spirituala autentica.
Mitul lui Iisus este instructiv, dar este doar un mit.
Se pot invata multe lucruri bune, dar ce ne facem cu minciunile care abunda in povestile despre el.
Jehova a fost un criminal cu probleme psihice si ma uimesc cei care vad in el iubire si dreptate.
Si-a luat talpasita de pe planeta acum multe mii de ani si prostimea il venereaza in continuare.

| ania a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Ai experimentat personal vreo relație cu inteligența creatoare universală în care spui că crezi? Dacă da, cum a fost?

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru ania):

Pai mi-a zis sa o las balta cu Biblia, pentru ca este pentru cei mai mici si nestiutori dintre noi, I-am multumit si mi-a dat niste linkuri interesante.A mai zis si sa-mi tin gura fata de crestini, ca nu este treaba mea sa-i judec.
Am intrebat mai multe si am primit raspuns la tot.
YHWH a fost un ateu bolnav psihic trimis la munca pe aceasta planeta de superiorii sa-i.A plecat repede inapoi.

| AdrianTzar explică (pentru TrăieşteClipa):

Poți să ne spui unde a apărut Biblia dacă crezi doar în ea? Cine a făcut delimitarea intre carțile false si cele adevărate?

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru AdrianTzar):

Vechiul Testament a fost scris imediat dupa exilul babilonian la comanda marelui preot Ezra.Au pus impreuna povestiri si legende culese de evrei de pe unde au umblat.Asta s-a intamplat prin anii 500 ien.
Noul Testament a fost inventat aproape in totalitate de un psihopat Saul din Tars.
Dar toate povestile au si un sambure de adevar, si se pot trage unele invataminte.
Pana la adevar este cale lunga.

| AdrianTzar explică (pentru TrăieşteClipa):

Deci tu crezi in cartile unui psihopat?

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru AdrianTzar):

Daca nu intelegi din prima ce citesti, mai incearca o data sau cheama un adult (in cazul crestinilor un preot) sa te ajute.
De unde ai scos-o cu crezutul Bibliei?

| ania a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Sună cam arogant mesajul, Creatorul existenței nu e așa.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru ania):

Nu vorbeam de creator.De YHWH era vorba, razboinicul YHWH pe care se umflase muschii si pleca mereu la batalie.

| Deaad a răspuns:

Noua religie?
E panarama.
Spart si matol tot timpul.