|

Va vine sa credeti ca mi-au fost raportate doua intrebari pe motiv ca ar fi irelevante,doar pentru ca utilizatorilor le-a fost lene sa consulte dictionarul? Va vine sa credeti dragi utilizatori acest lucru:Prima intrebare era: Moartea e o trecere la o stare superioara,iar Iisus a muri,la ce stare superioara a trecut acesta?

E ceva irelevant aici?

Alta intrebare era:

Daca Biblia si religia crestina imbina elemente din alte religii cum poate fi ea revelata?

Aici e ceva irelevant?

Desigur modul in care m-am exprimat a fost mai greoi pentru anumiti utilizatori,dar perfect corect din punct de vedere gramatical.Numai ca pentru anumiti utilizatori daca spun: "Esti dăstept." e ceva perfect relevant,insa daca spun "Esti preemninent." atunci brusc pentru ei devine ceva irelevant,pentru ca nu cunosc cuvantul si cum le este lene sa arunce un ochi in afurisita aceia de carte imi raporteaza intrebarea.

Trag un semnal de alarma cu aceasta intrebare,pentru ca,in opinia mea,ar trebui sa le fie oarecum limitat dreptul celor care raporteaza abuziv DIN PROSTIE. Pentru ca sunt incredintat ca nu mi-a raportat nimeni intrebarea din rautate,ci doar din ignoranta si prostie.

Consider aceasta intrebare NECESARA din toate punctele de vedere. Am o singura dorinta de la voi : Sa nu o raportati. In schimb puteti sa o mutati la ce categorie vreti voi.

Este strigator la cer ca o intrebare sa iti fie stearsa pentru ca utilizatorii care au citit-o nu au inteles-o.

Daca discutam de genetica si foloseam termeni ca exoni sau introni s-ar fi intamplat un lucru similar.

Vreau sa imi spuneti si mie, cu ce sunt eu vionvat de ignoranta voastra? De ce sa-mi fie mie raportate intrebarile pe motiv ca voi nu le puteti intelege? De ce sa imi fie mie raportata intrebarea pe motiv ca voua termenul "ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE",termen existent in limba romana, nu va spune nimic?

Toleranta, in ultimul timp am tot auzit cuvantul asta. Toleranta in sus, toleranta in jos.

A fi tolerant cu prostia nu inseamna a te supune ei, asa cum a fi tolerant cu ignoranta nu inseamna a deveni un ignar.

57 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Intrebarile nu se sterg sau nu sint considerate ire sau relevante daca chiar asa sint.Pur si simplu o intrebare sau un raspuns este sters nu pe acest criteriu.Criteriul este unul simplu si tine de politica acestui site si de regula a oricarui site care doreste sa aiba trafic. Daca tu pui o intrebare care deranjeaza mai multe persoane si esti reclamat atunci sitele o sa tio stearga indiferent cit sau nu este de relevanta acea intrebare.De ce? Cum am spus simplu pentru ca este mai bine pentru ei sa mentina 2-4 sau mai multe persoane pe net la ei decit una singura.Deci mai bine pierd un client nu 4-5 sau mai multi.Aici este vorba de finante nu de educatie nude mai stiu eu ce povesti.Banul vorbeste in orice situatie.Deci nu te mai mira sau agita ca oricum nu rezolvi nimic.Deci banii de acolo vin din prostie nu de la cei care gindesc sau spun adevarul.Nimeni nu face o afacere nonprofit sau sa iasa in paguba, ori sa iti petreaca tot timpul la acea afacere doar sa arate adevarul.Noi stam pe aici atunci cind avem timp, cind n-avem ce face.Dar trebuie sa minca sa bla bla asa ca si cei care au acest site trebuie si ei sa traiasca.Si cum daca clientii ar pleca? Cam asa sta situatia.

56 răspunsuri:
| a răspuns:

" Pentru ca sunt incredintat ca nu mi-a raportat nimeni intrebarea din rautate, ci doar din ignoranta si prostie."
Asta sa o crezi tu ca din "ignoranta si prostie", direct din rautate ti le-a raportat (nici nu stii ce zace in curu' lor) si binenteles ca in rautate se include si "ignoranta si prostie".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Hombre,te consider un tip inteligent(nu destept).Nu te lua dupa muste (Inferno) ca ajungi la c.a.c.a.t.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu fi rautacios omule, Inferno mi-e simpatic ca si tine. Daca aveti ceva amadoi de impartit asta e treaba voastra. Si nu cred ca s-a referit decat la cei mai putin dotati la minte, la aceia m-am referit si eu. De altfel printre religiosi sunt cativa aici pe care ii respect pentru inteligenta lor chiar daca nu o arat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Ti-as pute raporta toate aceste iesiri, dar te iert, pentru ca acum stiu ce varsta ai (II multumesc lui BlackSulphur). Am crezut ca esti mai maricel, pentru ca daca as fi stiut ca ai intre 10 si 14 ani nici nu te mai corectam in repetate randuri. Tu trebuie sa intelegi ca exista si lucruri pe care inca nu esti capabil sa le cuprinzi, datorita varstei. A spune ca est imatur la aceasta varsta este doar o dovada de imaturitate.
Ma ierti daca m-am purtat rat cu tine, numai ca de unde era sa stiu ce varsta ai? Fara resentimente. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Hombre,noi ca natie suntem unde suntem intrucat procedam cum ai facut tu acum.Nu spun mai mult, ca tu m-ai inteles.Suntem prosti de destepti ce ne credem.Eu nu am nimic cu Inferno, dar ma intriga cei care se dau "mari" desi sunt niste rahati. Urmareste dialogul meu, in timp, cu Inferno si poate ma vei intelege.Esti impotriva religiei.Te inteleg intrucat TU nu cunosti decat poate 5% din ce reprezinta credinta in viata omenirii.Ne-am obisnuit sa catalog fenomenele dupa ce cunostem NOI.Asata este adevarata incultura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Probabil ca nimeni nu intelege nimic, insa e frustrant sa explici "teoria relativitatii" dupa care sa primesti o remarca de genul: "Ăăă, deci stai, doi cu doi fac patru, sau cum?"
(Nu trag o paralela cu matematica si fizica pentru ca as vrea sa-mi etalez acum cine stie ce talent ascuns, asa cum afirmau mediocrii crestini, ci doar pentru ca nu imi trec prin minte alte analogii in momentul asta)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru astfel de probleme trebuia sa te adresezi unor moderatori de pe TPU. Prin postarea ta nu ai facut nimic altceva decat sa te autoevaluezi subevaluandu-i pe ceilalti (asta nu inseamna ca nu ai dreptate - eu unul mereu am remarcat limbajul si inteligenta ta). Sau tu vrei sa declari,, razboi'' unor copii de 12-14 ani care fac scoala cu profesori suplinitori?!

PS: Linisteste-te Inferno si nu incerca sa fi tolerant pentru ca se profita. Incearca doar sa-i ignori daca poti...Respect!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu incearca sa folosesti cuvinte accesibile tuturor ..pentru ca asa sunt oamenii, romanii in special : nu vor sa piarda timp sa invete niste cuvinte noi ci daca s-ar putea sa dea un raspuns scurt si superficial doar din dorinta de a da un raspuns.

Altadata alege cuvinte comune tuturor. Ce sa faci?

happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Lizzu):

Limbajul l-am folosit in scopuri umoristice mai mult, cu toate acestea ideea exista, iar intrebarea era foarte concreta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Pai o fi fost concreta, dar neinteleasa... sau poate ai lezat vreo credinta, na oh go on si cui nu i-a conveniiiit...stii tu, a actionat.
Mda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crezi intr-un dumnezeu sau nu?
De ce crezi sau de ce nu crezi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Romana e grele, nu toti poate, nu toti isi permite... Ce sa-i faci, si eu m-am trezit cu intrebarea stearsa, probabil motivul fiind "TL; DR". Dar asta este, daca nu pupi in cur divinitatea ca un sclav ordinar, nu primesti dreptul la exprimare.
De ce m-am exprimat in acest fel? Pai, poate asa intelegeti, dragii mei "ascultatori".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aia care ti-au raportat intrebarile cred ca, atunci cand vor citi cele spuse de tine aici, vor sta cu degetul in nas, sau in fund, neintelegand nimic.
E ceva de genul:
http://www.youtube.com/watch?v=Xw28bJYboFw
Da-i la minutul 2.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai inferno,in afara de faptul ca, macar atunci cand vrei s-o faci pe intelectualul rasat, nu poti schimonosi un cuvat (se spune "preeminenta" si nu "preemNinenta"cum ai scris tu), nici macar nu ai inteles sensul dat eventual in DEX, sau de unde ai citit.Este un cuvant compus din "pre",cu sensul de "inainte","anterior" si "Eminenta", care, functie de contextul in care s-a folosi, poate insemna o superioritae absoluta sau un privilegiu, dar niciodata cu sensul de "destept". Vezi cum singur te consideri prost?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Cine a spus ca are sensul de destept?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Vrei sa te cred idiot? Iata ce ai postat TU:"Numai ca pentru anumiti utilizatori daca spun: "Esti dăstept." e ceva perfect relevant, insa daca spun "Esti preemninent." atunci brusc pentru ei devine ceva irelevant, pentru ca nu cunosc cuvantul si cum le este lene sa arunce un ochi in afurisita aceia de carte imi raporteaza intrebarea."
Nu crezica totusi este bine sa consulti un psiatru?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vaaaaiii teligentimea sa s-a suparat fiindca nu i-a fost recunoscuta valoarea,eruditia si teligentia. dragii mei? daca nu cunoasteti un cuvant,nu insamna ca el nu ezista. daca nu a-ti vazut un habarnaut chiar daca o fi ori nu cuvantul, in dex, nu insamna ca el nu ezista. daca prostul nu e si fudul, atunci nu e prost destul.dar daca se c.a in drum si nu-i da si cu piciorul, atunci isi neaga propria ezistentie.io nu ma poci supune prostiei, din politeta a ma face ca o toleresc de fapt ea ma ingretosaste.intalegeti? numa pi vremea oarecaror impuscati se ma raporta.sa mai practica si acu, da tu di ci parasti ma hadesule? nu tii rusine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de asta, ci de faptul ca acum, intrebarile fiiind sterse nu mai pot sa primesc raspunsuri de la dumneata. Probabil nici nu ai apucat sa le citesti si sa vezi ce baiat destept sunt eu ca ei le-au si sters, deci am muncit degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Am apcat sa citesc ceva de genul; cutura lui Dorel. poti da clik sa vezi ce dorei avem.e comic sa vezi un manelar discutand despre chintesenta eternului feminin.dar nu e imposivil si tocmai asta ma amuza.despre postarea ta no coment.sant turnator nu george pruteanu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tragedia este ca nu-ti dai seama de ce spui. Logic, daca eu sunt analfabet ca am scris "psiatru" in loc de "psihiatru", tu te recunosti ANALFABET ca ai scris "preemninent" in loc de "preeminent". Vezi ca am dreptate cand am spus ca singur te consideri analfabet! Mai omule, esti un fanfaron, atata timp cat nu-mi raspunzi la intrebarile puse din "Fizica Nemuririi". Intelegi lucrul asta? Esti un FANFARON (uita-te in DEX.ca sa intelegi seminficatia, ca altfel cine stie ce mai intelegi).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

De ce ma faci analfabet,nu trebuie sa jignesti. happy
Nu jignind ajungi superior. Eu inteleg ca la varsta ta vrei sa pari superior, dar degeaba.
Daca esti analfabet, asa cum sustii, atunci acest lucru se poate remedia, poti invata, nu e o rusine, asta incerc sa te fac a intelege.
happy Fara resentimente. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Vezi ca esti incapabil sa raspunzi! Nu eu, ci tu Insuti te-ai facut ANALFABET. Sau logica este numai cand iti convine? Inferno, nu te pune cu mine ca te fac sa te retragi de pe acest sait (sau site?).Ai noroc ca eu nu am timp.Acum ma destind si accesez "desteptii".De cei "prosti" ca mine ma ocup numai la slujba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Bine,ai dreptate. Sunt un analfabet,nu am pic de logica, m a poti face praf cand vrei tu, slava Domnului ca nu ai timp sa o faci.
Gata, acum asteapta sa mai cresti. Vezi tu ca te jignesc? happy happy
Nu ma port suficient de frumos cu tine? Acum mergi la culcare pentru ca este deja tarziu. Noapte buna, somn usor, vise placute, purecii sa te sarute puiu mamii. Te pup. happy happy
Nu uita sa te speli pe dinti.
happy happy happy
Si sa-ti spui rugaciunea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Tu vrei sa confirmi spusele lui Einstein, cand s-a indoit ca nu are limite.De ce vrei sa fii si penibil? Te las momentan, dar fii pe faza.Nu se stie cand te voi mai face de ras.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da metania,aici ai nimerit-o,vreau sa confirm spusele lui Einstein si mai presus de toate vreau sa le confirm pe ale tale atunci cand ma faci un idiot analfabet, da, vreau sa le confirm.
De ce? Pentru ca cel putin asa nu ma voi mai simti frustrat si surescitat atunci cand citesc ce spui si vad ca nu este adevarat.
Macar atunci cand ma comport ca un penibil nu ma mai enerveaza raspunsurile tale in care ma faci penibil, cand ma port ca un prost nu ma mai enerveaza raspunsurile tale in care ma faci prost, pentru ca imit un prost. Dar asa, cand spun lucruri adevarate, iar tu apari si ma numesti idiot, asa metania e foarte enervant, sa-mi racesc gura de pomana si la sfarsit sa primesc o intrebare de genul: "2+2=4?" Da,enervant,surescitant, dement. Si nu mai am chef sa-mi musc degetele ca sa nu te insult cand vad ce aberatii debitezi, asa ce te ignor.
Eu nu pot tolera prietene ca un prost sa ma faca idiot,nu pot admite asa ceva si nici nu pot concepe, iar siteul asta stupid ma limiteaza.
Daca m-am facut cumva de ras nu m-ai facut tu,ci singur am ales sa ma fac de ras pentru ca m-am saturat sa dau numai raspunsuri serioase la toate imbecilitatile,m-am saturat sa va vad emoticoanele retarde care-mi zambesc prosteste cand eu dau un raspuns serios.
Vresi sa vorbim serios? Atunci nu-mi mai cauta nod in papura si nu mai veni la mine cu toate ca--turile astea, nu filosofia chibritului o discut aixi.
Tu acum ce te asteptai sa fac,sa intru in polemica pe subiectul ala retard cu "preeminenta", asta vrei, sa discutam cate aripi are o rata si de ce nu are trei?
Tu crezi ca eu am stat trei ore sa postez intrebarea? Crezi ca m-am uitat in dex sa vad ce inseamna "preeminent" ca sa-l bag apoi in raspuns?
Cand cineva iti raporteaza doua intrebari impecabile nu mai ai chef sa verific compatibilitatea termenilor.

Stii cum e situatia:
X sunt eu.
Y un crestin.
Iar Z esti tu.
X discuta cu Y.
Dupa ce X spunenumai lucruri adevarate, iar Y numai prostii, X cedeaza nervos si incepe...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum cataloghezi tu pe cei care nu sunt capabili sa raspund(nici macar cu o idiotenie) la ce este intrebat? Daca esti capabil sa-mi raspunzi consider ca te-am catalogat gresi. Daca nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi tu dragul meu, nu ma consider jignit ca TU ma cataloghezi prostovan.Pentru mine nu faci decat sa confirmi spusele poetului (pui pariu ca nu stii care):"laudele lor desigur/m-ar mahni peste masura".Si tu faci parte din categoria celor care, fiind incapabili sa poarte o discutie se hazardeaza in stupizenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Hah. Normal ca nu pot purta o discutie cand aceasta nu exista! De ce? Datorita faptului ca tu nu stii sa incepi una, jignesti lumea, si este normal ca persoanele in cauza sa se apere. Apoi tu te dai mare inteligent al umanitatii si te consideri o victima (Asta se observa din raspunsurile tale), adoptand o atitudine aparent pasiva. Oricum nu cred ca mai am ce discuta, ramai in fumurile tale, si nu cumva sa te departezi de lanterna ce-ti lumineaza mintea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Am obtinut totusi ceva:in viitor te vei gandi inainte de a posta, desi din raspunsul tau de la 23.02 nu prea am sperante ca ai inteles ceva. Un OM a spus, referindu-se la cei care batjocoresc credinta:"Nu credinta este cauza prostiei ci lipsa ei" Nu s-a referit numai la credinta religioasa, Este o chestie prea subila insa pentru cum judeci tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ni-mi vine să cred că lumea ştie folosi funcţia de raportare sunt fără cuvinte...

Cât despre problema ta nu e un capăt de lume sunt poate persoane care intenţionat ţi-au raportat întrebările.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aici ori a fost EmaS ori Maxim96.Eu sincer nu vad nimic irelevant la intrebari.Probabil,da ce zic eu probabil, sigur ca ala care a raportat nu avea un graunte de logica si de gandire rationala in cap.Ei nu inteleg altceva decat "dumnezeu e atotputernic","dumnezeu a creat lumea si ne-a creat pe noi".Cei care au raportat, au facut-o probabil din prostie sau poate ca au inteles gresit intrebarile.Eu zic sa nu-i mai bagi in seama, ca la ce cultura si la ce gandire au se vede ca-s dusi cu pluta rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumniezău):

Iti pun o singura intrebare:ca sa afirmi ce spui,afirmi si ca ai citit Biblia? Tine cont, daca minti, iti voi dovedi ca tu nu ai "un graunte de logica", sau ca esti un papagal, care il imiti pe Inferno.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am citit biblia si nu imit pe nimeni.Mi- am exprimat doar opinia personala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dumniezău):

Cum poti sa-ti exprimi o opinie despre ceva ce nu cunosti? Da-mi o explicatie logica (a te exprima fara a cunoaste) si vom discuta.In caz contrar, cum consideri pe cineva care face asa ceva? Nu vreau sa te jignesc, dar vreau sa te fac sa intelegi ca daca vorbim fara sa gandim, nu ne putem chema fiinte inteligente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"nu ne putem chema fiinte inteligente. "
-- afla ca fiintele inteligente asa ca tine nu jignesc si nu fac lumea "idioata" doar din cauza faptului ca ei nu cred la fel ca tine.

Arata ca esti inteligent si nu mai face atat pe grozavul!
Ce ai? nu te potolesti? ai scapat in libertate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Liza,faci afirmatii "dupa ureche". Urmareste dialogul meu cu Inferno, accesandu-ma si, dac nu crezi ca am dreptate spune-mi si de ce. Altfel, catalogheaza-te singura.Nu vreau sa ma acuzi. Crezi ca-mi vei raspunde? Eu nu prea sunt sigur!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Lizzu):

Nu-l certa, el probabil nu-si da seama ca a facut mai multi utilizatori idioti, nu doar pe mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

La ce sa raspund, baietel?
Iti raspund la ce vrei tubatting eyelashes interogheaza-ma! te provoc.

Lasa oamenii in pace, nu-i mai jigni.
Uite, metanie (ca nu-ti stiu numele) : oamenii diferiti de noi nu trebuie jigniti doar din cauza ca ei aleg sa aiba alte credinte de viata decat avem noi. OK? fiecare e liber sa faca ce doreste si ce crede ca e bine pentru el.

Fii tolerant. Asta a facut Iisus. Crezi in el? atunci fa ca el. Fii tolerant cu cei diferiti ca si opinii. Invatam unii de la altii, sa stii. Putem purta dialoguri perfect civilizate, nu cu cuvinte inutile. Esti de acord? putem explica ceva si fara insulte.

Eu nu ma cataloghez nicicum. Las pe altii. Oricum m-ar cataloga ei. Ma "supun". Fa-ma idioata si accept supusa laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Nu-l cert... vreau sa-l trezesc un pic, sa-l scuture cineva! sa iasa din iluzia cum ca are dreptate absoluta.

Sper ca e destul de inteligent sa inteleaga ca toti oamenii au dreptatea lor si nu doar unii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Sa-mi raspunzi:
-de ce postezi pe un site de credinta cand TU,prin atitudinea ta nu faci decat sa-ti bati joc de credinta,desi declairi (nu vreau sa folosesc un epitet necuviincios) ca "nu esti nici atee nici credincioasa",dar spui:"Era vorba de dumnezeu, da, EL. Acea fiinta ridicata in slavi de voi si nu de mine o fiinta amarata, om fiind"?;
-de ce crezi ca am ajuns sa am astfel de dialoguri cu Inferno (daca ai urmarit istoricul lor)?;
-ce intelegi tu prin "a fi tolerant"(concret,nu vrajeala)?;
-de ce (motivat) TU nu te poti cataloga "nicicum"? De teama?,de frica?; din lasitate?,etc.
Eu,am devenit "dur" intrucat constat ca va bateti joc de credinta oamenilor,fara a intelege ce este credinta. Apropo,TU ce consideri ca este credinta?
Intrucat ai spus:"Iti raspund la ce vrei tu...",astept raspunsurile si, functie de ce vei spune, voi mai pune si altele, intr-un dialog civilizat, sau voi considera ca nu merita sa "stric orzul pe gaste". Nu sunt rau ci realist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"de ce postezi pe un site de credinta"
-- pentru ca sunt libera sa o fac.

"prin atitudinea ta nu faci decat sa-ti bati joc de credinta" -- --nu-mi bat joc,metanie. Imi spun parerile si ceea ce cred despre diferite subiecte, e pur parerea mea. Nu am folosit cuvinte jignitoare la adresa religiei ci doar adevaruri. Nu vulgaritati si nici injurii.

"nu esti nici atee nici credincioasa", dar spui:"Era vorba de dumnezeu, da, EL. Acea fiinta ridicata in slavi de voi si nu de mine o fiinta amarata, om fiind"
--da. Vorbeam din perspectiva acelei persoane, nu mai stiu cine era cea sau cel caruia ma adresam atunci.

"de ce crezi ca am ajuns sa am astfel de dialoguri cu Inferno "
--pentru ca voi doi aveti pareri TOTAL diferite. Tu vezi lucrurile dintr-un unghi al tau, iar el dintr-un unghi al lui. Parerile coincid cu greu sau deloc..si chiar si atunci cand o fac tot au mici diferente. Si nici unul nu lasa de la el. Fiecare isi apara dreptatea.

"ce intelegi tu prin "a fi tolerant"
--cand am folosit cuv. "tolerant" nici nu am intentionat vreodata sa-l folosesc la "vrajeala" cum sustii. Tolerant pentru mine e un lucru serios care ar trebui luat in seama de toti.
Tolerant e acel cineva care e flexibil fata de alti oameni cu mult diferiti de el, care accepta sa asculte parerile celorlalti chiar daca nu e de acord cu ele.
Tolerant esti cand intelegi ca in lumea asta sunt atatea mii de feluri de pareri si oameni si ca toti au dreptul sa stea impreuna pe un Pamant cu toate diferentele dintre ei.

"de ce (motivat) TU nu te poti cataloga "nicicum"? De teama?, de frica?; din lasitate?"
--nu ma pot cataloga in contextul cerut de tine. Si in plus, daca as spune lucruri frumoase despre mine, nu as mai fi modesta si ar parea ca ma laud si nu vreau asta.
Si daca spun lucruri urate despre mine atunci s-ar parea ca ma victimizez si iar nu e bine.
Asa mai bine sa -si faca ceilalti o parere despre mine, fie ea gresita sau corecta. Fiecare crede ce doreste.

" Apropo, TU...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Lizzu):

Crezi in Dumnezeu, Liz?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Am revenit cam tarziu, dar acum am avut timp. Sa trecem la insa la"cestiuni":
-mie mi se pare ca primul raspuns este de complezenta.Cum adica:"-- pentru ca sunt libera sa o fac."Esti libera sa faci multe, pe care totusi nu le faci!;
-referitor la atitudine spui tu:"--nu-mi bat joc, metanie. Imi spun parerile si ceea ce cred despre diferite subiecte, e pur parerea mea. Nu am folosit cuvinte jignitoare la adresa religiei ci doar adevaruri. Nu vulgaritati si nici injurii."
+in primul rand ca nu poti fii sigura ca ce spui tu sunt adevaruri.Sunt cel mult adevarurile TALE,sau mai corect niste pareri (asa cum bine ai spus initial);
+nu jignest? Dar ce vrea sa insemne cad spui:"Era vorba de dumnezeu, da, EL. Acea fiinta ridicata in slavi de voi si nu de mine o fiinta AMARATA"(sublinierea imi apartine)? Si daca doresti,iti pot da si alte exemple din postarile tale.;
-rogu-te lumineaza-ma cum poti,in acelasi timp sa nu fii "nici ateu nici credincios",idiferent de perspectiva din care spui ca vorbesti?
-parerea ta despre dialogul meu cu Inferno, il consider tot de complzenta, intrucat:
+nu vad de unde ai dedus tu ca avem pareri TOTAL diferite (ma refer la probleme de principiu);
+spui"Si nici unul nu lasa de la el". Adica ce ar fi trebuit sa las eu de la mine, ca sa ai alta parere?;
-referitor la TOLERANTA, jos palaria.Estibuna la definitii, dar hai sa judecam daca toleranta asta, asa cum o intelegi tu nu face si rau.In afara ca Mama Natura (in fond chintesenta Dumnezeirii), nu a dat niciodata dovada de toleranta (daca dadea ramaneam tot cu 4 picoare), toate gravele nenorociri au avut ca pornire TOLERANTA.Asa au ajuns conducatori scelerati ca Stalin sau Hitler. A nu fi tolerant nu inseamna sa fii rau sau neintelegator.Nu crezi ca am dreptate? As putea sa divaghez mai mult pe acesta tema, dar ne-am irosi timpul;
-referitor la motivele pentru care nu te poti "cataloga" singura, iar imi raspunzi din complezenta.Adica...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Sa-mi fie cu ieratre interventia, insa nu ma pot abtine sa nu fac o remarca, interesanta spun eu.
"In afara ca Mama Natura (in fond chintesenta Dumnezeirii), nu a dat niciodata dovada de toleranta (daca dadea ramaneam tot cu 4 picoare)"
De aici eu pot trage usor concluzia ca nu esti crestin si nici macar teist, atunci de unde atatea frictiuni si pentru ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Eu nu sunt atee, credeam mult intr-un dzeu, dar acum nu mai cred ca exista dzeul biblic si nici nu admit ca un Iisus a fost vreodata fiul lui intrupat.

Sunt pe o cale de mijloc in ce priveste existenta unei fiinte, creaturi sau energii.
Dar cred ca daca exista ceva acolo nu este nici pe departe cum scrie in biblie sau cum toate religiile lumii cred ca e.

Sincera sa fiu, nu stiu ce sa cred. Cred ca niciodata nu voi stii cu exactitate. Aleg sa fiu neutra. Oricum, ma intreb, cu ce imi modifica mie existenta daca undeva exista ceva sau cineva suprem?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Concluzia ta poate fi corecta, dar in aceiasi masura poate fi si incorecta.Cred ca stii ca in psihologie este recunoscut faptul ca nu toti indivizii care privesc acelasi fenomen, inteleg acelasi lucru, desi explicatiile lor par logice.Nu am dreptate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Atunci poate esti panteteist (atentie, nu panteist), ma insel?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Recunosc ca nu am intanlit pana acum termenul de panTEteism, deci nu-i cunosc semnificatia, asa ca pentru a-ti raspunde, explica-mi-l.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da,ai drereptate, am scris gresit. Ma rog, corect este panenteism, o imbinare a teismului cu panteismul.
Spun asta pentru ca afirmatia : Mama Natura = chintesenta Dumnezeirii pare a avea fie origini panteiste, fie cel mult panenteiste, adica cu influente teiste.
Sau poate este o conceptie personala, iar atunci nu ma bag.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu cat de personala este conceptia (sau mai corect credinta)mea, dar te asigur ca ea "incepe acolo unde stiinta si demonstratiile isi ating limitele" fapt ce ti l-am spus si cu alta ocazie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,sunt libera sa fac ce vreau si unul dintre lucrurile pe care vreau sa le fac este sa scriu la aceasta categorie de religie din motive personale si nu numai. Nu e o crima. Fiecare are dreptul sa fie unde doreste sa fie.

"nu jignest? Dar ce vrea sa insemne cad spui:"Era vorba de dumnezeu, da, EL. Acea fiinta ridicata in slavi de voi si nu de mine o fiinta AMARATA"
--nu o consider jignire in nici un fel. M-am referit la faptul ca omul este incredibil de credul, crede in ceva fara sa incerce sa inteleaga acel ceva macar, macar sa adune cat mai multe pareri despre acel ceva din diferite surse, chiar daca sursele nu sunt intotdeauna si adevarate.
Multi il lauda pe un dzeu despre care nu stiu nimic si e doar impresia lor ca stiu, uitand ca si ei sunt fiinte in care trebuie sa aiba incredere, trebuie sa se respecte asa cum il respecta pe acel dzeu.
Unii lasa totul inclusiv persoana lor pe locul doi pentru ce? pentru un ceva ce exista sau nu. Se desconsidera pe ei si se cred pacatosi pentru ca un ceva le "spune" ca sunt pacatosi daca spala in zi de sarbatoare sau daca se tund la fel ...deci,e total absurd asa ceva din perspectiva mea.

"rogu-te lumineaza-ma cum poti, in acelasi timp sa nu fii "nici ateu nici credincios"
--am fost credincioasa cu totul, cu toata fiinta. Deci ma gaseam doar pe o cale. Acum nu mai cred cum credeam si in mintea si constiinta mea si-au facut loc mii de chestiuni despre toata treaba asta, in plus 90% din ce simteam cand credeam ca am o relatie cu ceva suprem sau cand intram intr-o biserica, nu mai exista.
Nu mai exista nimic din sentimentele si trairile acelea.
Dar o idee ca ceva sau cineva ar exista intr-o forma sau alta inca ma bantuie.
Si astfel te poti gasi deodata pe doua cai, sau in locul dintre ele : agnostic.

"parerea ta despre dialogul meu cu Inferno"
--se observa ca ati discutat in contradictoriu, in mai multe detalii nu intru pentru ca mintea voastra va apartine voua si nu mie. Pentru mine e un mister.

"in afara...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Si unde isi ating stiinta si demonstratiile limitele, acolo unde incepe ploaia sau unde apare curcubeul?
Stiinta a reusit sa explice evolutia lumii fara interventia divinului intr-o maniera irefutabila.
Stiinta se termina acolo unde se termina si realitatea, prin urmare divinitatea pe care o venerezi nu ar avea ce cauta aici, in realitatea noastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Vezi cum te grabesti ca "fata mare la maritat".In afara de faptul ca realitatea invocata de tine este ceva recunoscut la un moment dat si nu "batut in cuie"(ca sa ma intelegi), ceva ce isi recunoaste limitele, nu mai reprezinta progres, deci trebuie sa dispara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Acum,referindu-ma la raspunsurile tale,voi formula numai o concluzie, promitandu-ti ca, cu proxima ocazie(acum am de citit ceva interesant), o voi face mai explicit. Concluia:esti o persoana desteapta, chiar foarte desteapta.Pacat ca nu esti si inteligenta in aceiasi masura.Fac aceasta afirmatie,intrucat dintre toate definitiile date inteligentei,eu o consider ca cea ma exacta(si succinta)pe cea care spune:"INTELIGENTA ESTE CE FOLOSESTI ATUNCI CAND NU STII CE SA FACI" In aceasta cheie, m-am referit eu citindu-ti modul in care ai formulat (nu neaparat si ai gandit)raspunsurile
Intrebarea pe care mi-ai pus-o este din cateoria:"daca i-am promis, hai sa-l intreb ceva, ca sa scap de el"Nu este la nivelul tau, dar iti voi raspunde cu ocazia amintita mai sus.
O seara placuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Priceperea ta in a da raspunsuri pertinente ma mahneste, ma asteptam sa dai un raspuns care se axeaza pe raspunsul meu.
Nu am spus ca realitatea mea ar fi si ea, la randul ei, subsumata unor lucruri superioare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc.
Asta e modul in care gandesc, da. Nu stiu daca le-am pus bine in cuvinte, poate cateodata nu m-am exprimat corect sau clar.
Dar sigur ai inteles ce am vrut sa spun. De obicei ma complic cu cuvinte prea multe tocmai ca sa exprim cat mai detaliat si exact tot ce am in cap.

Da, s-ar putea ca inteligenta sa fie diferita de a fi destept.
Nu-mi pasa. Chiar nu-mi pasa daca sunt sau nu sunt inteligenta. Nu asta e important...

Am vrut sa incep cu acea intrebare pentru ca nu am vrut sa gresesc in ce-ti priveste inclinarea religioasa. Din intrebarile tale de pe cont nu reiese ceva clar, le-am inspectat.

Era o intrebare de introducere. Astept raspunsul cu urmatoarea ocazie atunci, nu e graba.

happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează