| GumitzaXD a întrebat:

dac dorm de la 9 pana la 9 dimineata e bine pentru imunitate! imi creste imunitatea! vreau raspunsuri cu da/nu motivate! dau funda si vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E mult prea mult somn. N-are nici un rost sa pierzi jumatate de zi dormind. Daca te culci la 9 seara, la 6 te poti trezi fara probleme. Si e suficient somn pentru o imunitate buna.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu e necesar sa dormi mai mult de 8 ore pe zi, imunitatea ti-o fortifici si prin alimentatia sanatoasa bogata in legume si fructe proaspete.

| elena_2091 a răspuns:

Un studiu recent publicat in jurnalul Neuroscience a aratat ca lipsa somnului poate face ca oamenii sa devina peste masura de optimisti, fapt ce se reflecta si in deciziile pe care acestia le iau.

Cercetatorii americani si cei din Singapore au certificat stiintific ceea ce proprietarii de cazinouri stiau de multa vreme: ca oboseala (sporita si de lumini si zgomote) va face ca clientii sa-si joace intai toti banii si abia apoi sa plece.

Cu ajutorul aparatelor de reprezentare a imaginilor prin rezonanta magnetica ei au examinat creierul unor voluntari care avusesera fie o noapte proasta, cu somn intrerupt, de doar cateva ore, fie indeajuns de multa odihna.

S-a observat ca, in cazul voluntarilor obositi, regiunea creierului in care se procesau ganduri pozitive era mult mai activa, activitatea fiind mult diminuata in regiunea unde se procesau gandurile cu conotatie negativa, relateaza AFP.

29 de voluntari sanatosi cu varsta medie de 22 de ani au fost monitorizati in cadrul studiului, cerandu-li-se sa ia niste decizii de ordin economic intai dupa o noapte cu putin somn, iar apoi dupa una cu odihna suficienta, observandu-se ca privarea de somn creeaza o stare de optimism excesiv, nejustificat, neluandu-se in calcul (suficient) eventualele consecinte negative ale actiunilor.

In cadrul cercetarii s-a mai aratat ca a consuma cafeina, a lua o gura de aer proaspat sau a face exercitii nu este suficient pentru a fi combatute efectele oboselii.
deci da este bine pentru organism