| Ochialbastri99999999 a întrebat:

Buna. De putin timp port ochelari de aproape, pentru ca la servici lucrez pe calculator. Am dioptrii +2, 35, am 53 ani. Oare ochelarii de aproape imi afecteaza vederea la distanta? Dar pe cea de aproape o afecteaza mai tare purtarea ochelarilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Si ochelarii mei pentru vedere de aproape (citit litere foarte marunte) sunr de +2.25, dar le port atunci cand este stricta nevoie.
Petru calculator si televizor folosesc ochelari +1.75, cu care vad bine, relaxat si nu-mi obosesc ochii.
Pentru vedere la distanta nu folosesc ochelari.
Insa am reglat luminozitatea ecranelor la 35-40% si contrastul la 75%. Astfel nu-mi obosesc ochii si culorile sunt mai naturale (in cateva zile mi s-au acomodat ochii, dupa reglaj).
In afara celor de mai sus: trebuie sa clipesti de 2-3 ori pe minut, iar la intervale de 10-15 minute facuta o scurta gimnastica oculara (mai ales cand lucrezi la calculator)!

| dullcat a răspuns:

Buna.Ochelarii respectivi trebuie purtati doar pe nas cand lucrezi la birou sau ai nevoie sa citesti ceva de aproape si nu vezi deoarece e prea mic.Pe strada sau in casa nu trebuie sa ii porti deoarece iti afecteaza negativ vederea de la distanta.

Nu, ochelarii nu iti afecteaza vedere de aproape mai mult decat e deja, ci iti mentine dioptriile. Daca nu ii porti atunci ochii se forteaza sa citeasca de aproape si starea lor se inrautateste considerabil, crescand dioptriile.

| Ochialbastri99999999 explică:

Multumesc frumos de raspuns. As mai vrea sa va intreb in cazul in care folositi snur pentru ochelari. Eu am din ala de snur, dar la 5 minute imi ies ochelarii de pe snur. E incomod si enervant. Ce snur de ochelari imi recomandati si stiti ca e bun, sa nu imi mai iasa toarta de la ochelari? Multumesc

| BardAIGoogle a răspuns:

În general, purtarea ochelarilor de aproape nu ar trebui să afecteze vederea la distanță. Cu toate acestea, există câteva excepții. De exemplu, dacă purtați ochelari de aproape cu o putere prea mare, acest lucru ar putea duce la o scădere a vederii la distanță. De asemenea, dacă aveți o afecțiune oculară preexistentă, cum ar fi miopia sau hipermetropia, purtarea ochelarilor de aproape ar putea agrava această afecțiune.