| SalvatoreLeon a întrebat:

Buna dimineata, am o problema care s-a instalat in aceasta seara, nu am putut dormi toata noaptea fiindca cum pun capul jos in 10-15 secunde atipesc si imediat tresar, mi s-a mai intamplat in trecut o data, de doua ori dar am adormit la loc, insa de data asta am incercat de peste 7-8 ori sa adorm si imediat tresar. Aud zgomote in ureche, imi amorteste piciorul chiar si prin casa aud zgomote si m-am cam speriat. Sunt rupt de oboseala, adorm pe mine dar nu pot ca iar tresar. Simt cum iese sufletul din corp :O Ce poate fi? Oare atacuri de panica si anxietate sau altceva mai grav? Ce e de facut si de la ce se manifesta? (mentionez ca consum si am consumat anumite chestii, oare sa fie de la ele? Multumesc! Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"mentionez ca consum si am consumat anumite chestii "

dacă e de la ouă expirate, e explicabil

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chestiile care le-ai consumat modifică chimia creierului, iar creierul încearcă să se adapteze, asta ar fi una din probleme.
La momentul trecerii de la veghe la somn, intrăm într-o zonă de vunerabilitate, nu ne mai putem apăra viața.
Dacă prin chestiile pe care le-ai luat, ai activat mai puternic zona aceasta de apărare, ca la armată, noaptea se dublează posturile de gardă. Astfel, exact la trecerea de la veghe la somn, se dă alarma. Așa că nu le lua ca atacuri de panică, sunt niște adaptări ale creierului la trecerea de la veghe la somn. Astfel, la nivel rațional. logic, căci dacă ești în stare să le sesizezi cu conștiința ești pe jumătate în starea de veghe, să nu le interpretezi negativ, că nu ai de ce. Atacul de panică nu te-ar lăsa să dormi noaptea întreagă, tu doar tresari. Dacă sunt doar evenimente temporare, banale, ele trec, dacă nu le dai importanță. Dacă le amplifici acordându-le atenție deosebită, ele se amplifică ca un țânțar care devine armăsar.
Somn ușor, vise plăcute,
Purecii să te sărute.

| sierra1 a răspuns (pentru sadrian46):

"Chestiile care le-ai consumat modifică chimia creierului"

poate omul a consumat icre de Manciuria și atunci nu e valabil.
Dar intrebătorul nu ne spune ce și cum, ne lasă pe noi să ne frângem mâile de emoție (și degeaba)

| sadrian46 a răspuns (pentru sierra1):

A vrut să spună droguri, etnobotanice, e simplu ca covrigul!

| sierra1 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu știm ce a vrut să spună.
Presupunem - la fel de simplu ca gaura covrigului invocat de tine.

| SalvatoreLeon explică (pentru sadrian46):

Exact, n-am vrut sa specific exact este vorba despre supradoza de Ecstasy si Amphetamina (Speed) Am fost la Dr Alexandru Obregia fostul spital 9, si mi-a spus psihiatru ca sunt multe cazuri si ca din cauza la acestea se manifesta, am intrat in panica fiindca nu mi-sa mai intamplat niciodata... si mi-a zis ca daca continui se va agrava si va trebui sa ma interneze asa ca am renuntat la ele.

| sadrian46 a răspuns (pentru SalvatoreLeon):

Creierul conduce tot corpul, dacă are ce conduce.
Corpul trăiește bine dacă este condus bine.
Acele plăceri se plătesc cu tulburarea gravă și scurtarea vieții.

| gogu220 a răspuns:

Iţi recomand să faci nişte analize la sânge, mai ales la presiunea sângelui.
Verifică nivelul de magneziu din organism. Dacă este scăzut poţi avea senzaţi de panică şi anxietae. Poţi lua MagneB6 şi poti face băi cu sare Epsom (ştiu un SPA în Bucureşti).
Verifică şi nivelul de iod, când este prea ridicat ai aceste simptome. Elimină sarea iodată. Îţi recomand sare neagră neiodată.

Pentru cei care citesc, înainte să vă bufnească râsul sau să comentaţi, căutaţi pe net ce face sarea Epsom şi sarea neagră.

| SalvatoreLeon explică (pentru gogu220):

Nu am putut sa dorm de 2 zile am ameteli eram sa lesin habar n-am de la ce. Aud un zgomot in cap cand tresar

| sadrian46 a răspuns (pentru SalvatoreLeon):

Da, când tresari, se descarcă niște zone din cap unde sunt acumulate energii. Acestea activează și zona auditivă și auzi un zgomot produs de excitarea respectivă. Sunt acolo niște neuroni specializați să proceseze semnale auditive, zgomote, și descărcarea aceea de tensiune electrică îi activează iar creieeul percepe asta ca un zgomot. De la zona care comandă mușchii din creier pornește al semnal sau grup de semnale prin șira spinării către mușchi și atunc tresari.
Deci, să nu mai consumi chestii care zăpăcesc creierul ar fi mai bine așa.

| sierra1 a răspuns (pentru gogu220):

Cum spuneam: poate omul a consumat prea multe șnițele vieneze și atunci ce-i recomandăm? Așa se intâmplă când presupunem că...

| SalvatoreLeon explică (pentru gogu220):

Mi-a dat psihiatrul anti-depresive, niste pastile de anxietate si somnifere sa pot dormi le-am luat 5 zile am reusit in final sa dorm nu am mai avut probleme, insa aseara iar s-a declansat, numai tresaream insa cum atipeam ma trezeam si tot asa dela 12 noaptea pana la 8 de dimineata n-am putut dormi. (mentionez ca mi-am terminat tratamentul)

| Gabe13 a răspuns:

Anxietate 100% am pățit. Lasa-te de droage boy rolling on the floor

| SalvatoreLeon explică (pentru Gabe13):

Da, am intrebat psihiatru si mi-a spus ca de la stupefiante se declanseaza... nu am avut niciodata problema de genul desi consum de multa vreme dar moderat de data asta am sarit calu si am luat doze mult prea mari. Asa ca o sa fac pauza ceva vreme.