anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am o mare problema. Azi la scoala un coleg m-a impins si am cazut destul de urat. Am cazut pe mana stanga. Doamne ma doare ingrozitor si parintii mei imi spun ca nu e rupta nici eu nu cred asta poate e luxata nu stiu. Nu vor sa ma duca la doctor desi cum am mai spus mor de durere. Astazi am plans toata ziua. Ai mei spun ca o sa treaca de la sine. Ma doare nu pot sa fac nimic nici macar sa ating pe cineva. Probkema e ca pe mine nu ma doare adica daca apas tare pe ea nu simt nimic. Ma doare cand o ridic si la mici miscari banale. Va rog ajutati-ma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| VIP3r a răspuns:

Este posibil sa fie luxata, te doare incheietura?
Parerea mea e ca ar trebui sa consulti un medic, daca nu in spital macar du-te la cabinetul scolii si vei primi asistenta acolo, in cazul unei luxatii cel mai posibil vei primi niste alifie si o fasa medicala elastica sa iti tina mana fixa, e posibilitate, doar mi-am dat cu parerea, nu am experienta in medicina.
Oricum, multa sanatate si... incearca sa dormi, cu toate ca din ce ai povestit va fi cam greu...

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poți lua un calmant, nu o forța!
Dacă durerea persistă și mâine, este bine să te vadă un medic ortoped.
Pa, pa.

| IloveME a răspuns:

Un masaj cu miere si alcol ti-ar prinde bine!

| NoKs a răspuns:

Nu e rupta sigur. Dar poate fi o contuzie usoara, o luxatie sau poate o fisura. In ce zona te-ai lovit?
Parintii tai nu au dreptate. Fa rost de ceva ( o carpa, tifon pentru bandaje) si leaga-ti mana de gat. Asta depinde si de zona in care te-ai lovit. TOT ce trebuie sa faci este sa nu iti fortezi mana in niciun fel, trebuie sa o tii relaxata.

anonim_4396
| Anonim explică:

Ia ceva pentru durere.
Incearca sa dormi si sa te odihnesti. Cu cat te agiti mai mult cu atat va fi mai rau.
Daca maine e tot asa - sau mai rau - trebuie sa mergi urgent la medic.
Daca parintii tai totusi refuza sa te duca, vorbeste cu un profesor cand ajungi la scoala. In mod normal va trimite pe cineva cu tine la ortopedie.

| Unique2 a răspuns:

S-ar putea sa fie doar luxata sau ceva mai rau, dar nu vreau sa te sperii.Totusi spune-le parintilor sa te duca la doctor daca te doare asa rau.Cine stie...Sa pui niste gheata unde te doare.Insanatosire grabnica!

| GargonGargon a răspuns:

Nu cred ca este ceva grav. O sa-ti treaca de la sine. Nu o forta, pentru ca nu este bine. Peste 1 saptamana o sa-ti treaca aproape sigur! Insanatosire grabnica!