| Bianca777 a întrebat:

Buna TPU! Imi repet intrebarea de acum cateva zile, imi intarzie menstruatia. Am 15 ani si nu mi-am inceput viata sexuala. Cu toate acestea, ma stresez foarte tare si imi vine mereu gandul asta in minte. De o saptamana ma tot gandesc la asta si nu stiu ce sa fac. Stiu ca suna penibil,dar m-ar ajuta niste sfaturi, poate de la cineva care a mai patit asta. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Bianca! Întîrzîierea ciclului menstrual poate fi din cauza stresului si a dereglarii hormonale, pîna la varsta de 18 ani organismul este in proces de maturizare si de schimbare, de aceea apare o întîrzîiere a ciclului tau, poate ar fi bine sa mergi la un medic ginecolog sa te consulte sa i ti dea tratament eventual daca el consideră, oricum trebuie sa eviti stresul nervii nu fac bine corpului organismul are nevoie de liniste, sanatate multa.

| Andreeush a răspuns:

Poate fi vorba de o dereglare hormonală.
Însărcinată nu ai cum să fii, asta e exclus.

| Ineys a răspuns:

Ai trecut la liceu? Poate fi si asta un factor.
Daca te stresezi din cauza ca nu ti-ai inceput viata sexuala, stai linistita, ar trebui sa se intample asta dupa 18 ani.

Nu prea se intelege din intrebarea ta ce te supara cu adevarat.

| Bianca777 explică (pentru Ineys):

Trec pe clasa a 10 a. Ma streseaza faptul ca nu imi vine menstruatia. Am inceput sa imi tot fac scenarii si ma tot supara gandul asta.

| Dalmore1996 a răspuns:

N-am inteles ce gand te streseaza.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

La 15 ani vrei sex? Altceva numai ai in cap? Vezi ti de scoală lasa prostiile, sexul după 18 ani.

| Bianca777 explică (pentru anonim_4396):

Am corectat intrebarea, ai face bine sa gandesti inainte sa vorbesti, ajuta de multe ori

| MPersephone a răspuns:

Poate fi de la stres sau schimbare in dieta.
Ceaiul de ghimbir sau sa faci baie in praf de mustar m-a ajutat pe mine cand imi intarzia.
Dar, la varsta ta e posibil sa mai fie dereglari, corpul tau e in continua schimbare. Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.

| Bianca777 explică:

A da, si nu ziceam ca ma stresez din cauza ca nu mi-am inceput viata sexuala, ma stresez pentru ca imi intarzie menstruatia. Scuzati exprimarea