anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna ziua simt că inebunesc.de duminica-luni am inceput sa am febra uneori seara sau ziua marti am chemat ambulanta mi-a dat nurofen si un antibiotic(are gust mentol) mi-a zis ca am infectie in gat si adevarul e ca ma doare.mi-a facut si p injectie cu algocamin in vena mi-a trecut.a doua zi am fost pana la cineva acasa stam in acelasi bloc. azi noapte incepusem sa ma incalzec la fața aveam fața rosie frisoane dimimeata am pus comprese cu otet. Cand stau uneori in pat ma incalzesc pe fata si pe corp
Ma doare la ceafa si la urechea dreapta cand deschid gura ..am 14 ani. vreau un raspuns serios plzz

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Parerea mea este ca daca nu ai febra de 40, 41 de grade nu are rost sa chemi ambulanta ori sa iei antibiotice.
Dar sa zicem ca ai avut febra atat de mare, atunci continua sa iei antibicul prescris si bea Fervex, Coldrex ori Teraflu. Poti adauga tu miere si lamaie in plus si bea-le cat de fierbinti poti. Apa fierbinte distruge o parte din bacteriile care se afla in gatul tau. Lamaia si mierea ajuta si ele.
Urechea si ceafa este normal sa te doara din cauza infectiei din gat. Gatul este conectat cu urechea si nasul.
Faptul ca iti simti corpul cald este normal, este din cauza febrei. Iar febra este perfect normala, nu trebuie sa te sperii de ea. Acesta este raspunsul corpului tau si inseamna ca isi face treaba pentru a se vindeca.
Pana nu iti trece raceala nu te mai duce pe la vecini si stai in pat. Corpul tau depune foarte mult efort si energie pentru a se lupta cu infectia pe care o ai. Daca tu folosesti aceasta energie pentru a te duce la vecini si pentru a sta la calculator iti va lua mai mult timp sa te vindeci.

1 răspuns:
| AdelinaC a răspuns:

Poate fi vorba de o faringita streptococica. Ia in continuare antibioticul dat de cei de la serviciul de ambulanta, consuma alimente calzi spre fierbinti, stai in casa ia scutire medicala), fereste-te de curent si de aerul rece. Poti lua Fervex, Coldrex sau alte medicamente din aceasta gama pentru tratamentul simptomatic. Daca nu iti trece in cateva zile mergi la medic sa te consulte iar.