| Parakeets a întrebat:

Care ar fi semnele handicapului fizic?

Și către ce medic ar trebui să ne îndreptăm pentru prevenția unui handicap fizic?

Și dacă durerile în corp apar ba când la palme și mâini, ba la coloană și șold, ori la genunchi și umeri, ce poate fi mai exact, oasele sau mușchii?
Și din ce cauze apar aceste dureri? Poate provoca lipsa hormonilor tiroidieni astfel de dureri sau e altceva la mijloc?
Începutul diabetului ar putea provoca astfel de dureri în tot corpul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Durerile sunt simtite pentru c a avem nervi, care atunci cand sunt abstructionati, de regula asta aer fi cauza, transmit semanle la creier si simti acea senzatie de durere.

Fctie de locul unde te doare, acolo trebuie cautata cauza acelei obstructionari a nervului, sau a nervilor.

Is si cazuri, mai putine dar sunt, cand apar dureri pur si simplu fara sa patesti nimic, adica ca nervi sau tesut sa fie afectat.In cazul asta nervii din anumite zone o iau pe aratura, transmit semnale false la creier, de acolo si senzatia de durere.In cazul asta nu prea are nimeni ceti face, trebuie sa iei ceva medicamente de astwa pentru durere si cam aia e tot.

La ce doctor trebuie sa mergi sa te controlezi? De regula se merge la doctorul de familie, de asta exista acest job, pentru a evita ca omu sa cheltuiasca bani si timp daca sar duce el asa dupa ureche.

In general doctorii astia de familie is cam slabi pregatiti, de multe ori sau facut doctori doar pentru a colecta bani, pentru salar, de meserie nu-s curiosi.
Mai sunt si doctori de astia buni, dar mai rar, trebuie sai cauti f mult, uneori poti sai nu-i gasesti mai niciodata laughing

Deci un doctor de familie, teoretic, ar trebuie sa aiba cunstinte medicale generale si fctie de cei spui tu, de simptomele ce le ai, el sa stie la ce specialist sa te trimita.

Uneori daca considera ca nu-i ceva cine stie ce, ceva care poate sa fie trecator, iti da el ceva pilule de durere, dupa care spune daca durerea persista, atunci sa revii si te trimite la specialist.

Acum, a vind in vedere ca in RO nu gasesti doctor de asta bun, nu gasesti in toata tara, nu in orasul tau, omu avand acces la internet, poti cauta daca te pricepi si ai ceva cunostinte, unele surse mai bune, deci webisteuri medicale care explica de ce te doare o anume zona, de ce ai un anume simtom etc.Deci te poti informa si tu singur si poti merge si direct la un specialist, daca doctorul de familie e doar colector de taxe.

Personal eu asa fac, dar uneori depinde si daca ai asigurare, ce vor cei de la asigurari, pentru ca asigurarea asa cere, sau unele, ca mergi la doctorul de familie ala sa te trimita la specialist.

Insa nu-i rau sa te informezi, dara fara sa te sperii de ce o sa gasesti pe net, adica informatii foarte multe, uneori care te si sperie, dar ca nu face obiectul cazului tau, sa-i zicem asa.

Asa am patit eu mai recent, de la niste antibiotice,, asta am aflat dupa, dar atunci simteam ca mi-a ramas ceva in git, mincasem ceva, apoi mai tirziu am sisit ca ceva este acolo.
Doctorul s-a uitat asa fara camera, a zis ca nu-i nimic. Urma sa merg la un doctor sa bage camera sa se uite, dar inainte am intrat pe net si cand cauti te sperii laughing dar nu trebuie sa bagi in sama.

Cum am spus o afectiune nu vine niciodata brusc, nu prea exista asa ceva, doar cum am mai spus in alte raspunsuri daca gte accidentezi.
Asa ca eu am scormonit mai adinc, am eliminat prapastiile alea de info cu cancere si alte rahaturi, asa am ajuns sa aflu ca din cauza unui antibiotic, care imi destabilizase flora bacteriana, aveam in git ciuperci, aia candida, care in lipsa bacteriilor se inmutise la balamuc si se facuse straturi straturi in git, apoi au ntrecut in gura pe limba laughing
Am trimis poza la doctor, cand o vazut ala poza, gata zice ai descoperit, iti trimit reteta direct la farmacie du-te si ia medicamentele.

Acu cand am vazut intrebarile tale, zic uite frate cineva are probleme, exact cand am si eu laughing adica cand eu vreau sa le rezolv.Eu am un accident la uin deget si vreau sal rezolv, asa ca studiai mina am vazut cate chestii is acolo, ce cauze, simptome sunt.

Ca idee tu trebuie sa mergi daca te doare mina, spatele picioru, la un ortoped.
De ce? Ppentru ca de regula chestii legate de oase, ligamente, tendoane, cartilaje, astea pot fi cauza acelor dureri ce spui tu.

Cum este cazul la afectiunea asat carpiana ce intrebi tu, canalul ala se ingusteaza, din diferite motive, accidente, sau ceva modificari alea oaselor, acele oase, ligamente si ceor mai fi pe acolo apasa pe nerv si asa apar acele dureri.

La spate la fel, pot aparea probleme la discuri, la vertrebe, alea sa atinga nervi, deci sa cauzeze dureri.

Referitor la hormoni si diabet, astea nu sunt cauza acestor dureri ce spui tu ca ai avea, ori cine le are.

Durerile vin de la nervi, avem in corp pepste tot nervi, la la tesuturi, la oase peste tot avem nervi, aia cand is apsati, obstructionati, cum am spus trimit semnale la cap, asa apare durerea.

Plus de asta un nerv obstructionat, nu mai duc e informatia toata unde este nevoie.
Gindeste ca nervii is de fapt o extensie a creierului, toti nervii coboara din creier, prin coloana vertebrala si pe masura ce coboara se ramica si merg in tot corpul, la toate tesuturile, muschi, organe, oase.
Ei controleaza activitatile acolo, prin ei creierul da comanda, comanda ajuge acolo, sau invers, informatiile din acele locuri is transmise catre crier, ala pe baza tuturor informatiilor trimite comenzi ce sa faca fiecare cit si cum.
Toate ac este informatii prin acesti nervi circula, daca ei is obstrictionati, atunci o parte din info nu mai ajunge unde trebuie.Ori daca tesutul, osul unde se afla acei nervi este afectat, nervii transmit informatia si percepem acea senzatie de durere.

Cum am spus cele mai comune afectiuni legate de durere apar pentru ca nervii is afectati, putine pentru ca nervii transmit semnale false.
Muschii nu au treaba, la fel si hormonii si ce ai mai spus.

Scuze ca am scris hectare, dar am zis sa te mai linistesc nitel laughing ca prea ai inceput sa fii prapastioasa.

Tot deauna cand o durere, cand un simtom persista mai mult de cateva zile, gata, nu mai stai, oare ce-o fi, oare ce am si etc.
Daca stii ca te-ai lovit, daca te accidentezi atunci stii exact cauza, dar cand nu se intampla asa, mergi la doctor, nu sa te agit, ori sa-ti faci ginduri negre aiurea, ginduri care te intristeaza si mai tare.

| johnnny123 a răspuns:

Handicap înseamnă "Orice deficiență senzorială, motorie, mintală sau orice altă infirmitate a unei persoane. "

Prin urmare, pot exista atâtea forme de handicap câte forme de deficiențe și infirmități există.

În plus, multe forme de handicap pot apărea în urma unor traume accidentale.

Așadar întrebarea "către ce medic ar trebui să ne îndreptăm pentru prevenția unui handicap fizic?" este complet fără sens.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ce urmaresti mai exact cu intrebarea asta? Ca e cam ciudata si incompleta

| Parakeets explică (pentru Furnicuta000):

Și un răspuns? Nu pot primi și eu?
Care sunt simptomele fizice dacă să zicem ar fi să rămâi paralizat sau handicapat?
Asta e întrebarea.
Poate primesc și eu un răspuns pe bune.
Oricum caut și pe net.
Tot caut și iar caut și citesc, dar deja aflu prea multe și nu-mi place.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Parakeets):

Tu cred ca glumesti. Majoritatea raman cu handicap fizic in urma unui accident, traumatism sau in urma unei boli dar la batranete. Ca nu o sa te trezesti tu intr-o dimineata la 20 ani sau cat ai cu handicap. Ce fel de handicap? Fii mai precis. Pt ce vrei handicap? Pt pensie? Eu iti raspund pentru ca stiu care e treaba cu lucrurile astea dar nu inteleg ce vrei tu. Cum adica simptomele daca esti paralizat? Cand esti paralizat esti pur si simplu paralizat si nu mai poti sa te misti. Daca esti de la brau in jos nu iti mai misti partea de jos deci nu poti sa mergi, nici macar sa te pisi fara sonda. Daca esti pe partea stanga nu iti mai simti partea stanga, daca ai paralizie totala nu mai poti sa te misti deloc

| Parakeets explică (pentru Furnicuta000):

Păi asta știu și eu. Dar până se ajunge la paralizie, în afară de da, oamenii care au avut traumatisme și s-au trezit într-o zi fără simț, eu întreb de oamenii care au căpătat paralizia treptat. Din cauza poate a unei alte boli sau altei defecțiuni biologice.
Asta întreb?
Am vrut să întreb, da, mai specific, dar am zis că e mai bine să întreb la general, ca să nu par vreo ipohondră pe aici.

Dar da, am deja dureri de ceva timp de umăr. Câteva zile, acum ceva luni, mă trezeam cu umărul ca dracu. Genunchii m-au durut oricum mereu de la greutate și alergat, dar acum m-a luat și durerea de șold și coloană. Iar de vreo jumătate de an am experimentat un tremur fin prin corp și în acele momente simțeam și ca un leșin, ca și când nu mai îmi simt corpul și nu-l mai pot controla și la dracu dacă am avut eu vreodată în 28 de ani, probleme cu leșinul sau numai și să experimentez așa ceva, nu. Dar acum a apărut. Apoi în ultimele 3 luni, cam așa, am început să simt și ca un fel de amorțeală fizică prin corp, ca și când o parte a corpului nu o mai simt și dureri de mușchi.
Asta e destul de clarificator pentru tine încât să-mi răspunzi la întrebare, exact așa cum am întrebat?

Aaa, am uitat să specific, că deja mă dor și palmele când țin greutate mare în ele sau le flexez prea mult, ca spre exemplu a ridica o oală plină cu paste într-o mână și a ține sita în cealaltă. Deja mi-e greu să fac rahatul ăsta, eu care am cărat cu nemiluita bagaj la viața mea.
Acum pot primi un răspuns, por favor!
Deși oricum am primit deja niște răspunsuri pe aplicația Ada.
Și unele deja mă sperie groaznic.
Dar habar nu am. Deja mă sperie.
Pot primi dacă nu un răspuns, măcar la ce medic mă pot duce pentru a face analize mai amănunțite?
Pot primi un răspuns, fix la ce am întrebat eu, fără alte întrebări?
Chiar nu e o întrebare de dragul întrebării. Ci caut un răspuns.
Mulțumesc!

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Parakeets):

Deci tu vrei sa stii ce afectiuni pot fi dobandite si pot provoca paralizie (sau handicap in general).
Pai sunt cateva:
-AVC (dar asta apare foarte rar la tineri si doar daca au predispozitie genetica, sunt extrem de stresati sau au probleme mari cu tensiunea), provoaca de obicei paralizia unei jumatati de corp, stanga sau dreapta dar si alte probleme cum ar fi orbirea, afectarea creierului
-scleroza multipla ( e o boala care apare treptat si se dezvolta la unii lent la altii mai rapid si nu are cauza). Cei care au scleroza multipla au dureri de muschi, de toate felurile, paralizii, merg cu dificultate, dar cum am zis simptomele pot dura putin si apoi dispar, apoi iar apar si dispar, cateodata nu mai dispar niciodata
-tumori de toate felurile ( ori tumori cerebrale care pot paraliza organismul dar si simturile gen vaz, ori tumori la alte organe care se intind la creier si deci acelasi lucru). Sa zicem ca de ex cineva are o tumora la picior si trebuie amputat pentru a-i salva viata, el o sa ramana deci cu handicap
-contractarea de infectii. Sunt foarte multi virusi si bacterii pe care unii oameni mai putini norocosi ii iau si sufera complicatii iar aceste complicatii ii pot lasa handicapati pe viata, de ex ajunge infectia la creier si fac paralizie cerebrala si e mai rau decat sa ai paralizie normala pentru ca macar atunci iti pastrezi mintea.
-leziune de maduva spinarii. Asta se intampla de obicei in traumatisme dar pot fi si diverse boli cum ar fi cancerul care lezeaza maduva spinarii si in functie de unde e leziunea omul nu isi mai simte ori picioarele ori tot corpul
-lyme. E o boala care se transmite doar de la capuse la om si e foarte imprevizibila pentru ca poate da tot felul de simptome inclusiv paralizii
-diverse boli oculare cum ar fi glaucomul. Acestea pot da handicap vizual, adica orbire
-diverse boli ale canalului auditiv (pot fi provocate si de infectii). Acestea pot da handicap auditiv
-diabetul. Se stie ca diabetul are multe posibile complicatii daca nu este tratat. Cei cu diabet netratat pot ramane fara un picior pentru ca sangele nu mai circula cum trebuie si nu mai ajunge in picioare, pot ramane fara vaz etc
-boli renale. Atunci cand ai insuficienta renala si nu iti mai functioneaza deloc rinichii se considera ca ai handicap pentru ca esti dependent de dializa
-boli neurologice care afecteaza centrii mersului, vorbirii, auzului, vazului etc
Ideea e ca sunt foarte multe boli dar astea apar la un procent foarte mic de oameni si mai mult la cei in varsta deci nu e cazul sa te sperii. Eu ti-am dat cele mai comune boli dar doar asa informativ.
Tu probabil ca ori te-ai suprasolicitat ori te doare prin autosugestie pentru ca te gandesti ca ai anumite simptome. Nu orice durere inseamna boala

| Eireann a răspuns:

De asta avem medic de familie - sa te trimita unde ai nevoie - in cazul tau ortopedie, reumatologie sau neurologie cel mai probabil. Si inainte de "piciorul diabetic" o sa ai celelalte simptome de diabet - e o complicatie care apare dupa ani de zile, nu peste noapte.
Nu exista medic specializat in "handicap fizic" fiindca e o categorie foarte ampla.
Eu la 20 si ceva de ani am descoperi in urma testelor genetice sugerate de un neurolog ( din cauza unor simptome diferite de ale tale - contractii musculare prelungite, pierdere graduala a fortei in extemitati, etc) ca am o boala genetica. Nu exists tratament decat simptomatic, nu poate sa fie incetinita sau oprita. A progresat pana am ajuns in scaunul cu rotile - termenul este utilizator de scaun cu rotile ambulant - pot sa misc picioarele, pot sa ma ridic in picioare cu ajutor si sa stau cateva secunde, pot chiar sa fac cativa pasi cu ajutor sau cu carje bilaterale dar cam atat. Asta e ce te asteptai sa auzi? Din fericire nu traiesc in Romania si in UK in general se face cam tot posibilul pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati - conduc o masina cu mici modificari, am un job si cand a devenit prea incomod m-am reorientat spre altceva dar in aceeasi zona (adica acum fac cercetare), am un iubit perfect sanatos fizic, am animale de companie si un caine de asistenta personala (dresat special sa ma ajute cu ce am nevoie), ma descurc cam cu toate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai recomandat ar fi să mergi la medicul de familie, să-i explici în amănunt problema/ problemele, / ce te deranjează... și el / ea te va redictiona către medicul specialist de care ai nevoie... ( asta, dacă ai un medic de famile profesionist! ).