|

Daca am inceput anticonceptionalele mai devreme( ele trebuiau luate din a 5-a zi dupa ce mi-a venit menstruatia, iar eu le-am luat din prima zi) pot sa raman insarcinata?

2 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu stiu ca toate anticonceptionalele se iau din priză zi a sangerarii menstruale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă le iei prima oara, anticoncepționalele trebuie luate în prima zi a menstruației. De regula, luna de luna trebuie făcută o pauza între tablete, dar depinde de ce tip de anticoncepționale iei. Iar pentru a nu avea surprize după actul sexual, trebuie sa treacă cel puțin o săptămână după ce le ai luat prima oara, pentru a iti garanta protecție 100%. Indicat ar fi sa le păstrezi continuitatea, sa nu le întrerupi, ca altfel n o sa și mai facă efectul și atunci va trebui sa aștepți iar prima zi de menstruație și sa o iei de la capăt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează