| Dara a întrebat:

De o saptamana am o durere insuportabila de cap, care nu cedeaza cu absolut nici un medicament. Am fost la medic dar fara folos. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Daca da, sa-mi spuna si mie cum a procedat sa scape de problema, pentru ca nu ma pot concentra si simt ca imi plesneste capul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
luciana
| luciana a răspuns:

Draga mea, te rog sa iti faci o tomografie caci vad ca durerea nu cedeaza la nici un medicament. Ar fi bine sa ai bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la neurologie, ca sa platesti mai putin sau deloc; iti doresc multa sanatate si astept vesti. Cu drag, Lucien.

luciana
| luciana a răspuns:

Cred ca totusi e mai bine ( m-am mai consultat si cu alti prieteni de familie ) sa faci un RMN cerebral,(cu substanta de contrast) pentru ca de cel mai multe ori ceea ce se vede la RMN nu se vede la tomografie... Lucien.

| miky_5469 a răspuns:

Durerile de cap pot fi din mai multe motive, mai mult sau mai putin importante ...si chiar nu are sens sa ti-le insir ca s-ar putea sa te sperii, dar daca totusi ai fost la un medic si nu ti-a recomandat nimic inseamna ca medicul respectiv e total pe langa si chiar ar trebui sa mai incerci, nu te poti juca cu asa ceva si nu poti astepta sa treaca zile la rand ca sa te lase durerea! Vorbesc serios, i-a totul in serios si nu te juca cu viata ta! Pana ajungi totusi la medic eu zic sa incerci sa iei jumatate de tebleta de furosemid, poate totusi te lasa. ...si nu abuza de el ca este un diuretic si iti scade tensiunea asa ca ai grija! Te rog ai grija de viata ta...altfel nimeni nu te ajuta daca nu te ingrijesti singur! Multa sanatate!

| emy a răspuns:

Buna, Dara! Eu nu pot sa-ti recomand nici un medicament, pentru ca:in primul rand nu cunosc motivul durerii tale, iar in al doilea rand, oamenii reactioneaza diferit la medicament.De exemplu:mie poate sa imi ajute aspirina, iar tie, nu sau, mai mult, iti poate face rau.In plus, poti sa fii alergica la un medicament, iar eu, nu.De asta, trebuie sa consulti nu un medic, ci mai multi. Du-te la un medic reumatolog(poti sa ai spondiloza cervicala), la un neurolog, la un hematolog sau internist(poti sa ai anemie). Dar mai bine mergi la medicul de familie, si spune-i ca nu-ti cedeaza durerea nicicum. El te va trimite la un specialist sau iti va recomanda niste analize.Ar fi bine sa ti se faca si o analiza imunologica, care iti poate spune daca esti alergica si la ce.Numai ca e cam scumpa. Daca ai avea relatii si ai putea aranja sa ti-o faca gratuit, ar fi foarte bine.Iti doresc multa sanatate! Pa!

| metamorfoz a răspuns:

Vai, saraca! O trimiteti la RMN... si cu substanta de contrast! De parca n-ar costa cateva milioane bune! Un CT cred ca ar fi suficient in caz ca e atat de paranoica. Ajungem sa spunem ca are vreo tumora si de-aia o doare capu`...metodele astea imagistice, mai ales RMN, sunt variante extreme pentru cazuri in care chiar nu mai stii ce sa faci. a incercat oare ea tot? ...si nu va mai jucati cu antiinflamatoarele in sus si`n jos(ca-l vad vanturat pe aici pe ibuprofenul asta si toata gama lui de alte denumiri comerciale). Si antiinflamatoarele au un rol si meritul lor, dar utilizate irational au niste efecte de ti-e frica sa mai pui mana pe ele apoi: gastrita, ulcer pana la ulcer perforat si peritonita eventual.NU mai luati antiinflamantoare fara pansamente gastrice: Omez, Omeprazol, Lanzap, Nexium si ce mai gasiti voi. Dar sa luati... daca va pasa de voi! Si daca medicul nu va scrie pe reteta si asta langa antiinflamator, trageti-l de maneca...ar trebui sa o faca daca nu vrea sa vina malpraxisul peste el! sau pur si simplu, luati voi de la farmacie! Iar pentru durerea de cap, de ce nu incerci si acupunctura sau niste practici mai energetice...cred ca durerea ta de cap are o cauza energetica(asta e cauza, de fond, a unei boli... un blocaj energetic, iar pastilele nu trateaza cauza ci doar efectul). Tin minte ca m-am jucat eu cu ceva timp in urma cu unul din centrii energetici de la cap si am avut o durere de cap insuportabila, ma dureau si orbitele profund.mult timp, o saptamana-doua. A trecut lent, si-am avut reminiscente mult timp dupa aceea... Dar nu e cazul sa te joci ca si mine, turbulente de flux pot exista oricand din diverse motive... incearca o terapie de acupunctura daca nu ti-e teama sau ceva practici energetice care sa-ti reechilibreze fluxul in zona! Daca gasesti pe cineva care sa-ti faca chiar si o terapie cu reiki(de exemplu) ar fi extraordinar!happy Punem pariu ca o sa iti treaca!?winking

| Leea1234 a răspuns:

Da, eu! si m-am chinuit cred ca mai bine de o luna cu durerile!
nu am facut nimic(ma refer la un tratament anume!)am luat doar calmante (espedifen)si au tecut de la sine durerile!
mai poti incerca si nolotil (fiole)si le bei chiar daca scrie pe prospect ca sunt injectabile!
daca nu gasesti in farmacii medicamentele de care ti-am vorbit... da-mi un mesaj...ca ti le trimit eu!
vb serios!

| turist a răspuns:

Leave78 are dreptate cu metodele de presopunctura, eu le folosesc de mult timp!
Te sfatuiesc sa cauti un profesor de gimnastica medicala, kinetoterapie, maseur, care dupa un masaj poate sa-ti "pocneasca" ceafa... e o treaba foarte delicata... la mine a functionat!
Sanatate!

| leave78 a răspuns:

Nu stiu daca iti va trece, dar pot sa iti recomand doua metode de presopunctura care pot ajuta macar pentru moment( fie vb intre noi, daca ai fost la medic si nu a cedat cu medicamente inseamna ca nu s-a actionat asupra cauzei durerii)
1. Te strangi de ambele sprancene, cat poti suporta, 10-20 de secunde, in zona arcadei. Poti eventual sa pui pe cineva sa faca asta.
sau
2. Apesi cat poti de tare in zona dintre degetul mare si aratator, frectionand primul muschi pe care il intalnesti. Presiunea trebuie sa fie de asemenea, la limita suportabilului. Fa lucrul asta alternativ la ambele maini
Pentru mine cea mai eficienta metoda pentru migrene a fost prima. Cea de-a doua varianta a functionat la durerile de dinti.

| danap a răspuns:

Unele persoane au nevoie de medicamentatie. Pentru a avea un efect bun, e important ca medicamentele prescrise de medic sa fie luate la primul semn al crizei. Exista citeva masuri ce pot fi luate pentru a diminua durerea. Unele persoane se calmeaza aplicand o sursa de caldura in zona cea mai dureroasa a capului. Aplicarea unui prosop inmuiat in apa si incalzit sau a unui tampon duce la o usoara ameliorare a durerii. Dimpotriva, alte persoane isi aplica, in zona dureroasa, o punga cu gheata, invelita intr-un prosop. Durerea mai poate fi ameliorata si daca va intindeti intr-un loc intunecat si linistit, la primul semn ca veti avea o migrena. Multe persoane gasesc ca aceasta e o metoda foarte buna pentru relaxare. De asemenea, este bine daca reusiti sa va concentrati asupra unui gind sau a unei imagini care va linisteste si sa respirati incet si adinc. Notati intr-un calendar atit data in care a avut loc migrena, cind a inceput si cind s-a sfirsit, cit si cantitatea de medicamente pe care ati luat-o. Nu uitati sa duceti aceste date cu voi cind va vizitati medicul. Va poate ajuta mult in tratament. Migrenele pot dura de la citeva ore pina la citeva zile.
Puteti preveni migrenele prin evitarea anumitor alimente (nuci, brinza, avocado, ciocolata, slanina, sunca, hot dog-urile, hrana rece), precum si a emolientilor folositi in prepararea alimentelor. Daca migrena e cauzata de foame, serviti cu regularitate mese mici. Femeile care sufera de migrene inainte de perioada menstruala ar trebui sa diminueze cantitatea de sare din alimentatie. Acest lucru ajuta la o mai mica retinere a apei in organism, asociata cu simptomele migrenei. De asemenea, evitati bauturile alcoolice. Exercitiile fizice regulate (mersul pe jos, mersul pe bicicleta, inotul) si tehnicile de relaxare (yoga, meditatia) pot, de asemenea, sa va ajute. Exercitiile fizice si relaxarea, nu numai ca reduc stresul, dar va pot ajuta in a diminua intensitatea si frecventa durerilor de cap. Un program regulat de somn este necesar pentru cazul in care oboseala este cea care cauzeaza migrenele. Oboseala se poate accentua atunci cind se schimba vremea. Femeile care sufera de migrene de mult timp ar trebui sa evite contraceptivele orale.
Ca variante de tratament nemedicamentoase se numara:
comprese reci aplicate pe frunte; repausul intr-o camera linistita; masajul bland al capului; acupunctura; electrostimulare cutanata; tehnici care directioneaza fluxul de sange de la nivelul capului care determina presiunea la nivelul tamplelor.
Dieta, alimentarea regulata., excluderea produselor care provoaca crize de migrena, cum ar fi ciocolata, coca, nucile, citricele, fasolea, rosiile,
telina, branza si bauturile cum ar fi: vinul sec, mai ales cel rosu, sampania si berea; Un stil de viata sanatos si implicarea in sport, care creeaza o stare emotionala pozitiva, prin care se preintampina crizele; Reglare a tensiunii emotionale; Limitare a influentelor existente in exterior (televiziunea, radio, telefonul) in cazurile in care este posibil; Petrecerea timpului liber intr-un mod activ si varia; In ciuda vremii caniculare de afara, o dieta bogata in lichide (apa plata, sucuri naturale, cu evitarea cafelei, si a bauturilor de tip, cola,) poate preveni eficient atacurile de migrena.
Alte medicamente: vitamina E, vitamina B12 injectabila, preparate continand magneziu si potasiu (panangin, aspacardin, magnum B6).
Sper sa iti fie de folos!
Sanatate!