| osimplafataaaa a întrebat:

Deci mi se umple corpul de alunite si de pete maronii, deci ajutati-ma va rog ca nu stiu ce sa fac! Si la dermatolog nu ma duc ca nu vrea mama

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Andresso a răspuns:

Daca ai alunite si pete nu prea e bine sa stai prea mult la soare. Incearca ca atunci cand iesi pe afara sa te acoperi cat de cat, sa acoperi acele pete și alunițe sau sa te dai cu crema cu factor mare de protectie.

Si cum au spus si cei de mai sus, cel mai bine ar fi sa mergi la un dermatolog sa iti zica care-i treaba, daca ai vreo aluniță periculoasa sau daca petele acelea indica ceva grav.

4 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Deci te protejezi și tu cu crema când e soare deci trebuie sa mergi la medic ca deci ești mare și deci poți și singura deci trebuie sa știi cauza.

| Invictusman a răspuns:

Sunt nevi pigmentari cauzate de razele soarelui sau determinate de ADN.
Folosește crema cu protectie solara spf 50+ cât timp stai în soare.
E posibil unele sa îți dispară asa cum au și apărut.
Sunt benigne adica necanceroase, doar dacă își schimba culoarea sau aspectul, prezinți dureri, usturimi, sângerări atunci trebuie sa te prezinți urgent la un dermatolog.

| AerProaspatMatinal a răspuns:

Poate fi cancer de piele daca zici ca iti apar asa alunite.
Spune-i mamei tale sa te duca la doctor ca e posibil sa fie grav.

| osimplafataaaa explică (pentru AerProaspatMatinal):

Multumesc de încurajare! Chiar avea nevoie ca cineva sa mi spuna ca poate fii grav. Acu chiar ca numai dorm la noapte

| BloodyLips a răspuns:

E de la bronzul ala la care tii atat de mult. Sunt pete pigmentare, apar ca o reactie de aparare a corpului impotriva razelor UV la care l-ai expus. Expunerea lor la soare poate duce la cancer de piele. Daca alunitele isi schimba forma si dimensiunea iar e semn de cancer de piele, fii cu ochii pe ele in urmatoarele saptamani. Data viitoare nu mai sta la soare intre 10:30 si 16:30 si foloseste o crema cu protectie 30+