| xArianna a întrebat:

Ce știți despre strabism? Eu am fost acum câțiva ani la un medic oftalmolog din cauza că îmi oboseau ochii foarte tare, vedeam un pic încețoșat(dar asta foarte rar, când eram foarte foarte obosită) și câteodată mă durea foarte tare și capul, în special fruntea. Atunci am văzut toate literele și numerele de pe acel tabel până la cea mai mică. Însă cu toate astea, mi-a spus că am strabism și o ușoară formă de conjunctivită parcă. Mi s-au dat niște picături și o pereche de ochelari(nu mai știu exact ce dioptrie că nu ma pricep, oricum era una foarte mică ceva cu 25 sau - nu știu exact) pe care trebuia sa ii port permanent(cum desigur că n-am făcut). Iar acum, de ceva timp nu mai văd deloc bine la depărtare, nici la școală la tablă nu văd foarte bine, nici la televizor, vad destul de încețoșat. Și mai rău e că mi se pare mie(adică nu mi-a spus nimeni încă) ca ochiul stâng(despre care mi se spusese că este cel mai "afectat" sa zic așa) are o ușoară tentă spre interior, adică am impresia că e un pic mai aproape de nas nu știu cum să explic dar nu FOARTE tare, un picuț mi se pare mie. Îmi este foarte frică. Știu că ar fi trebuit sa port ochelarii la momentul potrivit dar na, saderam destul de mică și nu am dat importanță. Plus că nici nu știam ce înseamnă strabism, adică nu știam că dacă nu îi port mi se "strâmbă" ochii. sad
Întrebarea mea este, e posibil să ai strabism fără să fie vizibil cum am avut eu până acum? Și dacă ar fi să merg acum iar la oftalmolog aș putea corecta prin ochelari sau prin alta metodă această mică deviație a ochiului stâng?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Petruts a răspuns:

Nu sunt medic, dar la facultate invat despre chestii de genu.Din ce imi amintesc strabismul poate fi corectat, dar acum depinde cat de avansat este.Ai zis ca ochiul stang e un pic mai inspre nas, in cazul asta ar fi un strabism convergent.Dar cel mai important e sa CONSULTI UN OFTALMOLOG, el cu siguranta te va lamuri.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Strabismul afecteaza convergenta privirii, adica vezi perfect, pana la cea mai mica litera, dar ochii iti obosesc si la un moment dat aluneca gresit.
Tu aveai strabis si atunci, dar unul mic, pe care il putea vedea numai o persoana cu studii in domeniu (prea discret ca sa-l vezi tu). daca purtai atunci ochelarii, in 2-3 ani s-ar fi vindecat. Daca deja vezi tu strabismul, devierea este destul de mare. daca incepi sa porti ochelari potriviti (dioptria va fi mai mare), in 5-6, poate 10 ani s-ar putea sa se amelioreze mult. E putin probabil sa se mai vindece, dar sepaote ameliora suficient incat sa nu mai fi nevoita sa porti ochelari. Doar ca va dura multi multi ani. Fiecare saptamana in care nu porti acum ochelari se traduce printr-o agravare a deviatiei, care iti scade mai mult sansele de a mai renunta vreodata la ochelari. daca corectarea nu se face pana pe la 18-19 ani, nu se va mai face si vei purta ochelari permanent

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bună!
Eu zic să ceri părerea unui oftamolog, el va ştii ce-i de făcut în cazul tău.
http://medlive.hotnews.ro/......ndrei.html
Multă sănătate!
Te pup!

| karsivan a răspuns:

Mergi la doctor si intreaba-l pe el lucrurile astea, noteaza-ti intrebarile si dupa ce a terminat consultul i-l rogi sa-ti raspunda la intrebari. O sa-ti expuna variantele de tratament si daca se si poate opera.

| xArianna explică:

Menționez că am 16 ani.

| ChoeAllina a răspuns:

Si eu am avut aceasta boala cand eram de 2 ani...si am fost la oftalmolog si a trebuit sa port 3 ani ochelari ca aveam ochiul (tot stang) mai intr-o parte adica nu era drept.....eu zic ca ar trebui sa te duci la un medic stie el ce sa faca ~_^

| xArianna explică (pentru ChoeAllina):

Dar acum mai ai această problemă? Mai porți ochelari sau după ce ai purtat timp de 3 ani ți s-a corectat ochiul?

| ChoeAllina a răspuns (pentru xArianna):

Nu nu mau port ^^ Sunt complet vindecata de acum multi ani acum am 15 si am ambi ochi perfect vindecati ^^