| alexandra01 a întrebat:

Bunicul meu are 66 de ani si in primavara anului trecut a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.A facut radioterapie si chimioterapie in urma carora cancerul s-a stopat iar analizele ieseau intotdeauna mai pozitive.Cand doctorii i-au intrerupt chimioterapia si i-au prescris doar o multime de medicamente (pe care le lua si in timpul radioterapiei si chimioterapiei) a inceput sa se simta iar rau,sa nu mai poata face nici un efort,sa aiba probleme in respiratie, a slabit de asemenea foarte mult.Azi a fost din nou la doctor si pe radiografie a iesit ca cancerul se afla in ultima faza cu metastaze la ficat si stomac. Tin sa precizez ca a mers si pe cale naturista si medicamente foarte scumpe (90 mil pachetu de 30 pastile). Ce sansa mai exista, stiu ca nu poate nu se mai poate face nimic dar poate trebuie sa mai existe totusi ceva in plus daca totul este asa dezvoltat in lume.Va rog dati-mi un sfat, poate stiti vreun tratament pe care nu l-a incercat.Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Estera123 a răspuns:

Imi pare rau, si stiu ca este geu de crezut, dar marea majoritate a tipurilor de cancer aflate in ultima faza sunt extrem de greu de combatut si de cele mai multe ori nu se mai poate face nimic. Anul acesta a murit si un unchi de-al meu tot din cauza cancerului pulmonar, iar evolutia a fost exact ca a bunicului tau, diferenta o face ca inainte sa moarta, cu cateva saptamani se simtea cat de cat mai bine si nimeni nu stia ca va muri. In plus, pe aici nu o sa gasesti oameni care sa aiba studii sau probleme asemanatoare, ori se gasesc foarte greu si raspund prea tarziu. Cel mai bine ar fi sa mearga mama ta la mai multi medici specialisti si sa vada ce ii spun. poate unul din ei are vreo solutie.

| alexandra01 explică (pentru Estera123):

Mama a incercat sa vorbeasca cu foarte multi medici dar toti i-au spus sa nu mai incerce sa mai faca nimic, din pacate nu-si da nimeni interesul

| Estera123 a răspuns (pentru alexandra01):

Singura solutie care ar mai fi este sa va duceti in strainatate, daca va tin buzunarele. E o boala pacatoasa

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Medicamentele naturiste fac intotdeauna chestia asta: ii dau pacientului o senzatie temporara de foarte bine, iar apoi boala evolueaza fulgerator si pierde luni bune de viata. Chimioterapia clasica il mai poate inca ajuta sa supravietuiasca poate chiar un an, dar nu ii va putea recupera lunile pierdute din cauza tratamentului naturist (care insa i-a oferit aceasta aparenta stare de bine i care si-a putut rezolva toate problemele)

| alexandra01 explică (pentru Brigaela):

Ai dreptate, dupa medicamentele naturiste se simtea chiar foarte bine, insa nimeni nu a stiut ca nu sunt bune de aceea a tot continuat sa le cumpere.din pacate medicii au renuntat sa ii mai faca chimioterapie acum, ne-au spus sa nu-l mai ducem la spital (el fiind dintr-un sat la distanta de aproape 70 km de spital)

| Brigaela a răspuns (pentru alexandra01):

Inseamna ca starea lui generala nu-i mai permite sa faca chimioterapie, fiindca este prea toxica si l-ar omori repede. Dar nici asa, din pacate, nu mai sunt sperante. Spuneai mai sus ca medicina este avansata. Da, dar nu in fata cancerului. Si nu poate ajuta un pacienta care si-a agravat singur starea luand nu stiu ce otravuri asa-zis naturiste. In fine, asta a fost decizia lui, sunt convinsa ca a hotarat sa ia naturiste dupa discutii cu multi medici, probabil tocmai pentru a avea aceasta perioada foarte bune. Voi probabil nu v-ati informat, dar sunt sigura ca el nu le-ar fi luat inainte de a se informa extrem ed amanuntit.
Acum oferiti-i confort fizic si psihic, faceti-l sa se simta iubit, spuneti-i tot ce vreti sa-i spuneti, indepliniti-i orice dorinta care va sta in putere, dati-i sa manance orice isi doreste, etc.

| 23partyboy a răspuns:

Solutia ar fi sa i acordati cat mai multa grija si atentie in aceasta perioada terminala, in cazul in care acuza dureri, care nu remit la analgezice, se poate apela la tratament paliativ cu opiode,(astea doar vor remedia problema durerilor) si asta desigur la hotararea medicului

| alexandra01 explică:

Din pacate l-am pierdut dintre noi, ieri l-am condus pe ultimul drum, dupa 2 ani de suferinta si-a gasit linistea.