|

Salut! Cand sunt in preajma mai multor persoane simt că amețesc și nu mai gândesc 100%coerent. Sa nu ne înțelegem greșit, nu o iau razna sau mai știu eu ce, însă am un disconfort care îmi provoacă amețeală. Ce părere aveți? Funda!

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Proababil esti timid in prezenta unor persoane, sau a tuturor persoanelor.
Timiditate, cel putin in cazul meu, era din cauza ca credeam ca sunt mai slab, mai prost, mai inferior din toate punctele de vedere fata de ceilalti, si toate astea fiind ca aveam acnee si nu ma consideram bun de nimic. Am avut problema asta pana pe la vreo 18 ani. Tot ce regret este ca nu am fost mai sociabil si nu mi-am facut mai multi prieteni in liceu, fiind ca eram acceptat de toti, dar in capul meu credeam ca sunt respins si asta m-a facut sa devin putin retras fata de toata lumea.
Oricum, eu is aproape sigur ca problema ta este din cauza ca esti timid. In cazul asta iti recomand sa iesi cat mai mult, cu cat mai multe persoane, accepta orice iesiri; si da, poate o sa trebuiasca sa te fortezi sa accepti, dar crede-ma, o sa te obisnuiesti incetul cu incetul pana cand nu o sa mai ai deloc probleme indifernt in prezenta cator persoane te vei afla. Trebuie sa te impingi singur de la spate. Mergi in cele mai aglomerate locuri, cat de des posibil. Cu cat exersezi mai mult, cu atat o sa iti fie mai usor,

| explică (pentru 99NYC):

Mulțumesc! La tine cum a dispărut problema la 18? Prin ieșiri?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Fobie sociala. Tulburare de anxietate. un specialist iti poate spune

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai nevoie de psihoterapie si psihiatru

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred că e un fel de fobie socială, sau un fel de anxietate. Și eu ceva...asemănător. Eu de obicei când sunt într-o situație de a socializa cu persoane necunoscute( dar nu se întâmplă mereu), mă simt foarte încordată, adică la propriu îmi incoredez toți mușchii. Nu știu cum să explic, dar e foarte nașpa sentimentul.
Totuși să îmi dau seama ce ai, poți să răspunzi la câteva întrebări:
1. Îți e frică să te faci de râs?
2. Îți e frică că dacă cunoști persoane noi ar putea să te judece, să vorbească despre tine pe la spate?
3. Ai cumva o temă că persoanele ar putea să fie drăguțe cu tine, dar de fapt ele să aibă o părerea rea despre tine.
4. Îți e frică să nu spui/ să faci ceva greșit în preajma altor persoane?
5. Pe o scară de la 1 la 10, cât de mari sunt emoțiile dacă trebuie să citești un referat în fața clasei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează