| Vasilicamosbatran a întrebat:

Salut.
Daca gasesc pe cineva spanzurat de maxim 5 minute si ii dau drumul la timp mai poate trai?
Sau in 5 minute a si murit deja?
Funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

In principiu, in 5 min este deja mort, fiindca axfisierea se poate produce in cateva secunde, daca-i rupe gatul instantaneu, sau se poate produce un pic mai lent, probabil in 1-2 minute daca strangularea nu este facuta corect si nu-i rupe gatul din prima miscare cand cade.

8 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Un om normal poate trai fara aer maxim 3 minute. Dupa 3 minute, adio! Se spune ca un scufundator a trait 22 de minute fara aer. Eu nu cred. Nu se mai oxigeneaza creierul si moare.

| Mirel4412 a răspuns (pentru Salontanul):

Acel om a facut antrenamente ani de zile pentru a putea realiza lucrul asta. Eu cred ca e posibil lucrul asta, pana la urma nu facea nici-o miscare care sa-i consume energie, adica aer. Omul nu a inhalat aerul din jur, ci 100% oxigen.

| Salontanul a răspuns (pentru Mirel4412):

Se poate dar eu nu cred! Cei mai buni scufundatori din lume, populatia Bajau, pot sa stea cel mult 13 minute sub apa. Citeste: https://bit.ly/3rsygIz

| doctorandus a răspuns:

Eu o data am facut un pariu si mi-am tinut respiratia cinci minute, pe verificatelea. N-a fost o experienta placuta si nu vreau s-o repet.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de persoana. Unii au murit spanzurati accidental, altii au fost gasiti dupa cateva ore si au putut fi salvati (dar majoritatea au ramas cu sechele).
Daca gasesti pe cineva spanzurat, cel mai bine este sa il dai jos, si sa ii cauti semne vitale. Chemi cele mai apropiate persoane sa te ajute, si sa ii ai ca martori.

| Metisul a răspuns:

Doar dacă actul în sine eșuează, atunci îl poți găsi "viu". Dacă o gestionat bine actul premergător suicidar atunci nu prea ai șanse.

| Anuket a răspuns:

Poți încerca să-l salvezi, dar are foarte puține șanse. Ia în considerare că e posibil să fie în zadar, nu-ți face speranțe.

| 19flo79 a răspuns:

Cum iti dai seama de cat timp a trecut?
Oricum, 5 minute e mult, nu mai traieste.
Prin spanzurare isi poate rupe coloana sau alte organe si moare imediat, deci nu mai conteaza 1, 2 sau 5 minute