| Diana1234Maria567P1 a întrebat:

Salut!
De 4_5 zile ma confrunt cu o durere extrema de măsea și ieri mi s-a umflat falca și ma doare jos sub bărbie când ating și se simte ca o bila, am luat antibiotic ca să mi se dezumfle falca dar tot asa este, as aprecia un răspuns de la cineva care a trecut prin ceva asemănător.
Nu pot merge la doctor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

In general se ia amoxicilina 1 la 6 ore in cazul infectiilor de acest gen, iar tratamentul dureaza 7 zile, iar in cazuri mai severe, chiar 10 zile.Sau Augmentin iarasi este bun...
Daca ai luat antibiotic mai putin de 3 zile, din pacate va trebui sa mai astepti pana sa incepi sa vezi rezultatele.
Acea "bila" este o punguta cu puroi.

Din pacate, chiar daca infectia va fi combatuta in aceste 7-10 zile de tratament, in mod cert, tot va trebui sa mergi la dentist.

Multa sanatate!

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru Floareasoarelui26):

Da pana la urma va trebui sa merg la dentist dimineața am luat algocalmin și acum am luat amoxacilina, mai aștept puțin sa vad dacă cineva va da un răspuns mai bun decât al tău, dacă nu primești fundă

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Nu este scopul meu sa primesc funda, stai linistit.

Insa sper ca amoxicilina o iei la ore fixe (1 la 6 ore), altfel o cam iei degeaba, daca nu respecti modul de administrare si nu va ajunge sa isi faca efectul, din contra, va intari bacteriile prezente si va face ca infectia sa fie mai greu de tratat.

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru Floareasoarelui26):

De-ce durerea este se agravează noaptea și creste febra?

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Din cauza ca nervul este afectat.
Atunci cand stam intinsi la orizontala, circulatia sangelui, diferita fata de cea pe verticala din cauza gravitatiei, face ca presiunea sa creasca in zona capului si sa intensifice durerea.
Febra se intensifica deoarece acesta este raspunsul sistemului imunitar in lupta cu bacteriile care au cauzat infectia.
Amoxicilina 1 la 6 ore si Paracetamol la 8 ore.Cam asta ar fi tratamentul pe care l-ai putea urma in prima instanta si cand vei putea, sa mergi la dentist.
Insa respecta orele antibioticului.Altfel nu ai facut nimic.Si nici nu merge sa iei o zi, doua.Tratamentul trebuie facut complet, chiar daca va parea ca s-a mai ameliorat.

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru Floareasoarelui26):

Astăzi am sa merg la dentist sa vad ce zice azi noapte nu am dormit de loc de durere

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Imi pare rau.
Sper sa se rezolve si sa te poti simti mai bine in curand.

Cel mai probabil va trebui oricum sa urmezi tratament cu antibiotic si apoi, daca va fi necesar, ti se va recomanda un tratament de canal.
Insa momentan, este foarte posibil sa primesti doar o reteta cu antibiotic deoarece nu se poate lucra atata timp cat exista o infectie localizata.
Iti doresc sa rezolvi curand si sa te simti mai bine!

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru Floareasoarelui26):

Mulțumesc frumos! Am fost astăzi la medic însă nu am rezolvat nimic pentru ca nu aveam programare asa ca mi-am făcut o programare pentru vineri și mi-a zis sa iau nurofen forte din 12-12 Ore

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Ok.Sper doar sa nu te mai doara atat de tare pana atunci...

13 răspunsuri:
| NunuNini a răspuns:

Ba poti merge la medic, dar nu vrei. Va trebui sa mergi ca sa-ti scoata puroiul de acolo. Altfel infectia se va generaliza si nu va mai fi nimic de facut decat o cruce. Din lemn.

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru NunuNini):

Dacă asa îmi este scris nu pot sa fac nimic

| NunuNini a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Serios?
Poti! Poti sa mergi la medic.

| florin926481f a răspuns:

Pai cred ca aia e singura solutie

| Carinaaaaaaaaa a răspuns:

Antibioticul trebuie luat la orele fixe sa își facă efectul, trebuie sa continui sa iei pana se va trage infecția. Si eu am avut probleme din astea, la început aveam doar durere dar apoi a început sa se umfle si la mine, apoi luând antibiotic se tot umfla mai tare pentru ca asa se întâmplă când antibioticul lucrează dar apoi ușor ușor se va trage infecția... deci stai liniștit ca nu vei rămâne asa..la dentist nu ti-o va putea scoate fiind umflata, poate doar sa iti dea el drumul la infectie