| andrei2808 a întrebat:

Salut. Mi s-a umflat maseaua fara nicio durere. Dintr-o data m-am trezit cu ea umflata in dimineata asta fara sa ma doara nici macar un dinte. Sunt la mare si nu pot merge la stomatolog pana cand ma intorc, ce antibiotic ati putea sa imi recomandati pentru a se dezumfla cat mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| AnotherGirl a răspuns:

Bună! Uneori se inflamează gingia și atunci când rămân resturi printre dinți pe care periuța nu le poate scoate. Ai încercat să folosești ață dentară să vezi dacă nu cumva a rămas ceva acolo?

Also, antibioticul nu se poate da fără prescripție medicală. Ești sigur că e vorba de o infecție? Ai puroi? Miroase nașpa?

| andrei2808 explică (pentru AnotherGirl):

Am fost la farmacie si mi-a dat 3 tipuri de medicamente dintre care 1 antibiotic. Am luat dupa cum mi-a zis farmacista. Nu stiu cum sa explic, am mai avut maseaua umflata in trecut insa de data asta e mai langa gura umflatura.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru andrei2808):

Poate ai un abces cel mai bine ar fi sa mergi la un medic stomatolog acolo la mare sunt cabinete contracost si vede ce ai, nu lua aiurea antibiotic ca alea distrug stomacul.

| doctorandus a răspuns:

"Sunt la mare si nu pot merge la stomatolog pana cand ma intorc" s-ar putea să te întorci pe năsălie. Nu e de glumit cu așa ceva!

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Intreaba la o farmacie cel mai bine.

| redwarrior27 a răspuns:

Încearcă cu Ketorol

| AvramD a răspuns:

Nu poti lua antibiotice fara prescriptie medicala, cel putin nu legal. In plus nu sti care este natura problemei si nu iei antibiotice de capul tau. Unde esti la mare, pe Marte de nu te poti duce la un amarat de stomatolog?!

| andrei2808 explică (pentru AvramD):

1. Am fost la farmacie si mi-a dat 3 tipuri de medicamente, dintre care 1 antibiotic. Mi-a si prescris cum sa le iau.
2. Nu sunt pe marte, am fost la un cabinet stomatologic insa era inchis.